Како знати да ли вас је неко блокирао на иМессаге-у

Кључне Такеаваис

  • иМессаге послата као зелена текстуална порука и одсуство потврда о читању могу указивати, али не и потврдити, да сте блокирани.
  • Пре него што пребрзо доносите закључке, покушајте да дођете до свог контакта путем апликација за размену порука трећих страна и друштвених медија.
  • Не постоји сигуран начин да сазнате да ли вас је неко блокирао на иМессаге-у. Вероватно сте блокирани само ако не можете нигде да контактирате свог примаоца.

Послали сте неколико иМессаге текстова, али нисте добили одговор од свог контакта? Можда ћете бити забринути и питати се да ли вас је друга особа блокирала. Ево неколико знакова који могу указивати на то да сте блокирани на иМессаге-у.

Вероватно сте блокирани само ако наиђете на све наведене сценарије. Ако видите само један или два знака, то је вероватно због других разлога, а не зато што сте блокирани, што ћемо такође објаснити у наставку.

1. Ваша иМессаге се шаље као текстуална порука

Обично су иМессаге текстуални облачићи плави. Ако је ваш иМессаге послат као зелена СМС текстуална порука, могуће је да сте блокирани. Зато ваш иПхоне не може да препозна њихов Аппле уређај и да му успешно пошаље иМессаге.

Међутим, постоје и други разлози зашто се ваша иМессаге шаље и као текстуална порука. На пример, ако Аппле уређај друге особе није повезан на интернет, апликација Мессагес ће се вратити на СМС и послати вашу поруку као зелени текстуални облачић.

2. Потврде о читању се не појављују

Обично након што пошаљете иМессаге, видећете потврду о читању која показује када га је друга страна отворила. Ако сте блокирани на иМессаге-у, потврде о читању се више неће појављивати јер текст никада није стигао на њихов уређај.

Највише ћете видети статус Испоручено ако је њихов уређај примио вашу иМессаге пре него што вас је блокирао.

Ипак, невин разлог зашто се потврде о читању не појављују је тај што их је ваш контакт онемогућио у сврху приватности. То је уобичајено подешавање за кориснике паметних телефона који више воле приватност читања и одговарања на поруке сопственим темпом.

Ако је интернетска веза вашег циљног примаоца неисправна, плави иМессаге текст који сте послали можда неће имати статус Прочитано или Испоручено неко време.

19 СТУДИО/Схуттерстоцк

Ако вас је неко блокирао на иМессаге-у, морао би у потпуности да блокира ваш број телефона. Немогуће је да корисници блокирају особу на иМессаге-у док и даље дозвољавају њене телефонске позиве.

Стога, да бисте проверили да ли сте блокирани, покушајте да позовете свој контакт. Ако позив не пролази, немојте прво паничити. То може бити зато што су у то време заузети или се суочавају са проблемима због којих не могу да примају позиве на свом иПхоне-у.

Поред позива, можете им послати и поруку у апликације за размену порука трећих страна као што су ВхатсАпп и Телеграм, као и апликације друштвених медија као што су Фацебоок и Инстаграм.

Ако не можете да их позовете и више не можете да пронађете њихов профил на платформама друштвених медија, нажалост, то може значити да су вас блокирали свуда како бисте спречили да им се обратите.

Међутим, можда нису само ви блокирани. С обзиром да паметни телефони постају све више уплетени у наше животе, људи могу изабрати да омогуће режим фокусирања и крену на дигиталну детоксикацију брисањем својих друштвених медија како би се бринули о свом здрављу и осигурали да их није лако контактирати.

Ако можете да пошаљете иМессаге и назовете свој контакт нормално са туђег телефона, то заиста може значити да вас је друга страна изричито блокирала.

Међутим, пре него што пређете на закључке, проверите да ли је проблем у вашем уређају и његовим подешавањима. Паметни телефони се понашају с времена на време, због чега иМессаге не ради и корисници не могу да упућују телефонске позиве на својим иПхоне уређајима.

Све у свему, не постоји један сигуран начин да одмах сазнате да ли вас је неко блокирао на иМессаге-у или не. Обично је то комбинација индикатора.

Ако се суочавате са сва четири проблема која смо навели у овом чланку, сигурно је претпоставити да вас је ваш контакт блокирао на иМессаге-у. У супротном, може бити једноставно да је друга особа заокупљена послом и да јој једноставно треба мало времена за себе.

Можете послати накнадни текст ако се нисте чули од њих, али избегавајте непрестано двоструко или троструко слање СМС-а. Затим једноставно сачекајте да вам се обрате.