Коју футролу за иПхоне 15 да купите?

Кључне Такеаваис

  • ФинеВовен је материјал од тканине који има јединствен осећај, сличан крсту између најлона и сомота. Можда ће требати мало да се навикнете, али на додир је природан.
  • Док су силиконске футроле познате по својим својствима да апсорбују ударце, ФинеВовен футроле су мекше и отпорније на хабање, што их чини способним да издрже просечни пад.
  • Футроле ФинеВовен имају мање опција боја од силиконских, али ако више волите софистициран и професионалан изглед, вреди додатних 10 долара у односу на понуду силикона. Међутим, силикон може бити прикладнији ако више волите светлије боје и практичност.

Аппле је 2023. одбацио своје кожне футроле за нешто еколошки прихватљивије: ФинеВовен. То је елегантна Аппле-ова реч за нови стил од тканине за иПхоне кућишта и друге додатке. Али да ли је вредно премије у односу на познато силиконско кућиште?

Шта је ФинеВовен и какав је осећај?

Кредит за слику: Аппле

ФинеВовен је материјал од тканине који је Аппле најавио на свом Вондерлуст иПхоне 15 догађају. По Опис производа ФинеВовен компаније Аппле Сторе„направљен је од издржљивог микрокепера“ и „има мекан осећај налик на антилоп.“

Тај опис је истинит. У руци се осећа јединствено – као укрштање најлона и сомота или микро антилоп. Можда ће требати мало да се навикнете када га први пут ставите на свој иПхоне, али временом постаје веома природан на додир.

  Како да направите калкулатор савета и раздвајања у Питхон-у

Све у свему, ФинеВовен је много сличнији тканини. Ако тражите праву замену за Аппле-ове старе кожне футроле, мораћете да потражите помоћне футроле трећих страна или да проверите најбоље футроле за иПхоне 15.

Ипак, нови материјал је замишљен као опција премијум футроле у ​​односу на силиконску, која кошта 10 долара више — иста она премиум која је Аппле користила за своје кожне футроле за иПхоне. Такође је еколошки свеснији од коже, с обзиром на то да Аппле тврди да ФинеВовен има знатно нижу емисију угљеника.

Да ли силикон или ФинеВовен нуде бољу заштиту?

Ђорђе Тинари/МУО

Када је у питању заштита, обоје Аппле-ова силиконска футрола и футроле ФинеВовен имају своје предности. Силиконске футроле су познате по својим својствима да апсорбују ударце. Они су мекани, флексибилнији и могу ефикасно ублажити иПхоне од падова и удараца. С обзиром да је силикон приањајући, такође би требало да помогне у спречавању несрећа на првом месту. Међутим, уобичајени проблем са силиконом је да се временом разграђује.

Ипак, ФинеВовен футроле су такође веома мекане и умерено флексибилне. Иако можда нису тако отпорне на ударце као силиконске навлаке, ФинеВовен изгледа отпорније на хабање и требало би да буде више него способан да се носи са просечним падом.

Ране рецензије од Тхе Верге и 9то5Мац сугерише да се материјал превише лако гребе, што је брзо постало главни разлог за забринутост потенцијалних купаца. Дакле, остаје да се види да ли ће ФинеВовен имати супериорну дуговечност.​​​

Срећом, успео сам прилично лако да избришем лаке огреботине на свом ФинеВовен кућишту од свакодневне употребе, без трагова. Узимајући у обзир да просечан корисник неће да изврши тест огреботина на скупом кућишту, цела ситуација је претерана.

  Добијте брзу претрагу и избор фасцикли када сачувате обележивач [Chrome]

Али треба да будете опрезни ако сте тип особе која ставља свој телефон у џеп са другим предметима као што су кључеви или метални новчаници. ЗоллоТецх-ов ИоуТубе видео показује колико брзо се кућиште обележава кључевима или ексерима.

Опције боја за силиконске и фино ткане футроле

Кредит за слику: Аппле

Разноврсност боја је место где се ове две врсте кућишта прилично разликују. Из било ког разлога, Аппле тежи да силиконским футролама даје више светлих, живих боја. ФинеВовен има мање избора, а понуђене боје су мање засићене да би се ускладиле са оним што се сматра премиум.

Боје које се нуде за иПхоне 15 линију силиконских футрола су наранџасти сорбет, чемпрес, зимско плава, олујно плава, гуава, глина, светло ружичаста и црна. Насупрот томе, Аппле нуди ФинеВовен футроле у ​​Мулберри, Евергреен, Таупе, Пацифиц Блуе и Блацк. Ове боје су конзистентне на свим моделима иПхоне 15.

За ову категорију постоји једноставно правило које треба следити. Ако уживате у забавној футроли за иПхоне која искаче, узмите силикон. Ако више волите гладак, професионалан изглед, изаберите ФинеВовен.

На крају крајева, ако се мекани осећај налик на тканину и софистицирани изглед ФинеВовена усклађују са вашим стилом, онда би додатна инвестиција могла бити оправдана у односу на силикон. Ово је посебно тачно ако сте претходно купили Аппле-ове кожне футроле и нисте у браку са кожом.

С друге стране, ако више волите светлије боје и не бринете толико о јединственом осећају у руци или сте забринути због пријављених проблема са гребањем, силиконска футрола би могла бити прикладнија. Силикон је практичан избор за свакодневну употребу и подједнако је добар за стандардну заштиту. Све се своди на личне преференције и приоритете, јер су обе одличне опције кућишта за ваш иПхоне 15.

  Како измерити продуктивност удаљених радника на послу од куће