Колико је сигурна ваша лозинка? 8 важних савета за идентификацију ваших лозинки јаке или не?

У данашњем дигиталном добу, своје квалитетно време углавном проводимо на уређајима за посао или забаву. Толико смо укључени у уређаје и интернет да наше ствари такође нису више тако скривене. У свом овом свету заснованом на подацима, њихов танак слој нас штити од личних губитака. То могу бити финансијски, приватни подаци и још много тога. Тај заштитни слој је ваша лозинка. Замислите своју лозинку као штит који штити ваше присуство у животу на мрежи, ваша лозинка је као главни кључ података. Ваша лозинка је као први слој заштите од лоших момака који желе да уђу у вашу приватност.

Јака лозинка је попут штита, што отежава размишљање о потенцијалним претњама. Да ли сте се икада запитали колико је ваша лозинка сигурна и зашто нам је потребна јака лозинка? Колико ће времена требати да се погоди ваша лозинка за онлајн налог? Јер ако је ваша лозинка слаба, то је као да остављате улазна врата странцима.

Уобичајене грешке при одабиру лозинки.

Одабир добре лозинке је као да ставите штит на своје податке на мрежи да бисте били безбедни у дигиталном свету. Према Истраживање ЕкпрессВПН-а урађено на безбедности лозинке. Они су открили веома изненађујуће податке у вези са употребом лозинке и неке уобичајене грешке које можете избећи у будућности док бирате своју лозинку.

1. Прелако: Не бирајте нешто превише једноставно као што је „пассворд12345. Лоши момци прво пробају ово јер их је лако погодити.

2. Лични подаци: бирање ствари попут вашег рођендана или имена љубимца је ризично. Хакери то могу открити и ући у ваше налоге.

3. Иста лозинка свуда: Коришћење исте лозинке за све своје налоге је као да користите један кључ за сваку браву. Ако неко добије, може све да отвори.

4. Прекратке: Кратке лозинке су као мале браве. Идите на дуже да бисте отежали хакере.

5. Коришћење уобичајених речи: Ако је ваша лозинка само обична реч, хакери је могу лако открити. Помешајте га да буде незгодно.

6. Заборављање да промените: Грешка је не мењање ваше лозинке редовно. Чак и добре лозинке могу временом постати слабе.

7. Дељење тајни: Никада не делите своју лозинку, чак ни са пријатељима. То је ваша тајна шифра за чување ствари.

8. Игнорисање додатне безбедности: Ако веб локација нуди двофакторску аутентификацију, користите је. Додаје додатни слој заштите.

9. Коришћење само слова или бројева: Комбинујте слова, бројеве и симболе у ​​својој лозинки. То га чини јачим.

10. Коришћење јавне Ви-Фи мреже: Будите пажљиви када се пријављујете на јавни Ви-Фи. То је као да гласно причате у јавности; други би могли чути. Користите безбедне мреже када је то могуће.

Савети за безбедност лозинком.

1. Додајте бројеве, симболе и велика и мала слова: Креирајте лозинке са мешавином великих и малих слова, бројева и специјалних знакова. Ова разноликост отежава лошим момцима да их схвате.

2. Избегавајте коришћење личних података: Избегавајте коришћење информација које је лако погодити као што су ваше име или рођендан. Уместо тога, идите на нешто јединствено и неповезано са вашим личним животом.

3. Немојте поново користити лозинке: Користите различите лозинке за различите налоге. Ако се један кључ изгуби, не желите да вам отвара сва врата.

4. Почните да користите Менаџер лозинки: Размислите о коришћењу менаџера лозинки. Помаже вам да генеришете и безбедно складиштите сложене лозинке, тако да не морате да их све памтите.

5. Задржите своју лозинку за себе: задржите своје лозинке за себе. Њихово дељење, чак и са пријатељима, може бити ризично. То је као да делите свој идентитет суперхероја – није сјајна идеја!

Зашто одабрати Пассворд Манагер са двофакторском аутентификацијом?

Замислите свет у коме штитови за лозинке штите ваше податке на мрежи и присуство у дигиталном свету – то је оно што менаџери лозинки и двофакторна аутентификација (2ФА) раде за ваш дигитални живот.

1. Менаџери лозинки: Ваш помоћник у меморији

Памтити је тешко: Имамо много налога на мрежи, а запамтити јаке лозинке за сваки је тешко. Менаџери лозинки их памте за вас.

Супер јаке лозинке: Оне стварају супер јаке лозинке које су много боље од онога што бисмо могли смислити. Због тога је лошим момцима много теже да провале.

Лако и брзо: Менаџери лозинки олакшавају пријављивање. Они то раде уместо вас, штедећи време и обезбеђујући да не забрљате своје лозинке.

Додатна заштита: Чувајући ваше лозинке безбедним иза једне главне лозинке, оне додају додатни слој безбедности, попут супер штита који штити ваше онлајн ствари.

2. Двофакторска аутентикација (2ФА): Сидекицк који доноси велики ударац

Двострука сигурност: 2ФА додаје додатни корак након ваше лозинке, попут тајног руковања. То отежава некоме да провали, чак и ако зна вашу лозинку.

Решава проблеме са лозинком: ИФА улази да спаси дан. ако ваша лозинка некако процури, то значи да је лошим момцима потребно више од ваше лозинке да би ушли.

Ради свуда: без обзира да ли сте на друштвеним мрежама или се бавите онлајн банкарством, 2ФА може да вас заштити. То је као поуздани помоћник који иде са тобом свуда.

Имате контролу: Коришћење 2ФА вам даје већу контролу над вашом безбедношћу на мрежи. То је лак начин да будете суперхерој задужен за свој дигитални свет.

Закључак ?

Избор правих мера безбедности је важан ових дана. Дакле, наш предлог читаоцима је увек да избегавају уобичајене грешке које велика већина тамо ради. Подесите и предузмите одговарајуће мере безбедности јер једна грешка може да вам промени цео живот. Знам многе људе који су депресивни, па чак и неки настављају са несрећним ситуацијама као што је самоубиство само због финансијских губитака због хакова или кршења података као што су личне фотографије или цурење видео записа. Зато предлажемо да то схватите и заштитите своју лозинку данас.