Надгледање и управљање мрежом је олакшано са Аувиком

Одржавање ефикасности и поузданости ваше мреже је важно за управљање пословним операцијама.

Било да се ради о дељењу датотека или вођењу виртуелних састанака – поуздана мрежа осигурава да комуникациони канали остану отворени и да реагују.

Ово је место где Аувик Нетворк Манагемент улази у игру као мењач игре. Аувик извлачи сложеност из једначине.

Његов интерфејс прилагођен кориснику омогућава чак и нетехничким корисницима да се лако крећу и разумеју мрежне податке.

Хајде да видимо шта ову Аувик алатку чини вредним ресурсом за ИТ професионалце и предузећа.

Увод у Аувик

Аувик је интегрисани алат за управљање мрежом дизајниран да поједностави изазовне задатке надгледања и одржавања мреже.

Његова главна функција је да администраторима мреже пружи дубинско разумевање здравља и перформанси мреже.

Ово се постиже праћењем у реалном времену, аутоматизацијом и разним функцијама које заједно стварају корисничко искуство.

Аувик аутоматизује многе аспекте управљања мрежом, што смањује време/напор потребан за ручне задатке као што су мапирање мреже и конфигурација уређаја.

Улога управљања мрежом Аувик

Аувик се користи за стицање потпуне контроле над вашом мрежом. Корисницима пружа опсежне функционалности које надгледање мреже чини ефикаснијим.

Ево неких кључних аспеката Аувикове улоге:

Ефективно решавање проблема

Могућности активног надгледања помажу у решавању проблема са мрежом пре него што утичу на кориснике и побољшавају укупну поузданост мреже.

Потпуна видљивост мреже

Аувикова способност да у реалном времену пружи увид у компоненте мреже, укључујући рутере, заштитне зидове и повезане уређаје, даје администраторима поглед на њихову инфраструктуру из птичје перспективе.

Ово им омогућава да брзо решавају проблеме, што смањује време застоја и одржава оптималне перформансе мреже.

Поједностављено решавање проблема

Његов моћан интерфејс поједностављује решавање проблема пружајући детаљан увид у перформансе мреже.

Аувик Феатурес

Аувик буквално служи као најбољи пријатељ мрежног администратора пружајући бројне предности које поједностављују мрежну администрацију.

#1. Једноставно прављење резервних копија и управљање конфигурацијом

Редовне резервне копије су неопходне за очување интегритета мреже. Аувик аутоматизује процесе прављења резервних копија и обезбеђује историјску евиденцију конфигурација која олакшава враћање претходних подешавања и опоравак од неочекиваних мрежних догађаја.

#2. Поједностављено праћење перформанси

Праћење перформанси је важан аспект управљања мрежом, као што је већ речено. Аувик пружа детаљне аналитичке податке који помажу администраторима да идентификују уска грла, скокове саобраћаја и друге проблеме везане за перформансе.

  Како комбиновати две ТикТок нацрте

Има интерфејс прилагођен кориснику који приказује кључне метрике учинка на јасан и организован начин.

#3. Креирајте моћне радне токове помоћу Аувик АПИ-ја

Аувик обезбеђује скуп АПИ-ја који вам омогућавају да извучете информације са платформе и интегришете их у апликације трећих страна или прилагођене алате.

То значи да можете извући тачке података као што су историја упозорења и информације о инвентару директно из Аувик-а и користити их на начине који одговарају вашим потребама.

#4. Ассет Манагемент

Праћење мрежних средстава више није тежак задатак са Аувиком. Овај алат аутоматски открива и каталогизира уређаје на мрежи који помажу у управљању залихама и поједностављују праћење имовине.

Обезбеђује централизовану контролну таблу где корисници могу приступити комплетном инвентару мрежних уређаја. Овај интерфејс има различите опције филтрирања и сортирања које омогућавају корисницима да брзо пронађу одређене уређаје или прегледају средства на основу одређених критеријума.

#5. Интелигентна анализа мрежног саобраћаја

Аувик превазилази традиционалне методе као што је НетФлов нудећи функцију под називом ТраффицИнсигхтс. Можете да идентификујете ко приступа мрежи, којим активностима се бави и где тече њихов саобраћај.

#6. Крећите се мрежом са лакоћом

Замислите да је ваша мрежа попут џиновске слагалице. Аувик вам помаже да то решите тако што вам олакшава да видите целу слику. Можете брзо схватити који делови слагалице могу имати проблем.

#7. Ставите приватност на прво место

Аувик веома озбиљно схвата приватност и безбедност. Он додаје додатне слојеве заштите вашој мрежи. На пример, користи „2ФА“ да осигура да само прави људи приступају мрежи.

Води евиденцију о томе ко шта ради са мрежом, тако да знате да ли нешто крене наопако или је потребно проверити. То је као да имате сигурносну камеру за свој дигитални простор.

Аувик Интегратионс

Аувик нуди широк спектар интеграција са различитим ИТ услугама за управљање и пословним алатима за побољшање продуктивности централизацијом мрежних података. Ево прегледа неких интеграција које Аувик пружа.

 • Мицрософт Теамс: Пошаљите Аувик упозорења на канал Мицрософт Теамс-а и синхронизујте обавештења Аувик упозорења са Опсгение-ом за даљу обраду руте.
 • Слацк: Пошаљи било које Аувик упозорење на Слацк канал.
 • Лионгард: Аутоматски синхронизујте информације о инвентару мреже са Аувика у Лионгардов Роар.
 • БригхтГауге: Синхронизујте податке у БригхтГауге контролне табле за визуелно извештавање о мрежним метрикама.

Ово је само неколико примера како функционишу могућности интеграције Аувик-а. Остале интеграције укључују АрцусТеам, Аутотаск ПСА, Глобал Дасх, СцалеПад и још много тога. Слободно посетите ову страницу да бисте сазнали више о целом листа интеграција.

Аувик АПИ-ји

Аувик пружа низ АПИ-ја који програмерима нуде могућност програмске интеракције са Аувиковом платформом за управљање мрежом.

АПИ за историју упозорења

Овај АПИ вам омогућава да преузмете историју упозорења која је генерисао Аувик за одређени временски период или интервал. Можете га уградити у екстерне контролне табле, алате за извештавање или системе за управљање инцидентима.

  10 важних Лодасх функција за ЈаваСцрипт програмере

АПИ за акредитиве

Овај АПИ помаже у верификацији акредитива пре упућивања позива другим крајњим тачкама АПИ-ја. То смањује шансе за покушаје неовлашћеног приступа.

АПИ за инвентар

Овај АПИ омогућава приступ детаљним информацијама о инвентару мрежних уређаја.

Тенантс АПИ

Тенантс АПИ обавештава кориснике да ли имају приступ одређеним сајтовима или више локација повезаних са њиховим Аувик корисничким налогом.

АПИ за коришћење

АПИ за коришћење пружа резиме коришћења мреже за одређени сајт у одређеном временском опсегу. Ови подаци могу помоћи у израчунавању фактура клијената или повраћаја средстава одељења.

Сви ови АПИ-ји нуде програмерима флексибилност да интегришу мрежне податке у друге платформе, аутоматизују задатке и креирају прилагођена решења.

Случајеви употребе Аувик

Ево неколико кључних случајева употребе Аувик алата за управљање мрежом у различитим индустријама.

#1. Добављачи управљаних услуга (МСП)

Аутоматизација: Дозволите МСП-овима да аутоматизују рутинске задатке, што смањује ручни напор и штеди време.

Даљински приступ: МСП-ови могу даљински приступити и управљати клијентским мрежама. Тако да могу да решавају проблеме без посета на лицу места.

Скалабилност: Аувик подржава раст МСП пословања обезбеђујући ефикасне алате за управљање мрежом за руковање више клијената.

#2. Мануфацтуринг

Мрежно мапирање: Аутоматски мапира и инвентарише уређаје на мрежи који помажу у разумевању мрежне топологије и веза.

Оптимизација перформанси: Аувик-ове могућности брзог управљања мрежом омогућавају да производне линије раде глатко и ефикасно.

#3. финансије

Доступност и време непрекидног рада: Омогућава финансијским институцијама да рано идентификују проблеме са повезивањем, што спречава застоје који могу утицати на пословање.

Усклађеност: Функције праћења и извештавања помажу у одржавању усклађености са индустријским прописима.

#4. образовање

Управљање кампусном мрежом: Аувик помаже образовним институцијама да ефикасно управљају сложеним мрежама кампуса.

Подршка за даљинско учење: Институције могу да одржавају оптималне перформансе мреже за окружења за учење на даљину.

#5. Здравствена заштита

Управљање дистрибуираном мрежом: Помаже у управљању дистрибуираним мрежама које осигуравају повезаност и интегритет података на више локација.

Надгледање ИоТ уређаја: Помаже у даљинском управљању разним медицинским уређајима и опремом.

#6. Влада

Испорука услуга на више мрежа: Владине агенције могу користити Аувик за управљање мрежама у различитим одељењима што побољшава испоруку услуга и комуникацију.

Управљање уређајима: Функције инвентара и праћења помажу у управљању великим бројем уређаја распоређених на државним мрежама.

У свим овим индустријама, Аувиков софтвер за управљање мрежом нуди предности као што су побољшана видљивост мреже, идентификација проблема у реалном времену и могућности даљинског управљања.

Алтернативе за Аувик

Као што смо већ разговарали, Аувик пружа моћан скуп функција за управљање мрежом. Важно је размотрити алтернативна решења која би могла боље да одговарају вашим специфичним захтевима.

Ево кратког прегледа две популарне алтернативе.

#1. МанагеЕнгине ОпМанагер

МанагеЕнгине ОпМанагер је напредно решење за праћење мрежне и ИТ инфраструктуре које пружа дубоку видљивост ваше мрежне инфраструктуре.

  Како блокирати веб локацију у Мозилла Фирефок-у

Примарна сврха ОпМанагер-а је да помогне ИТ администраторима у ефикасном надгледању и управљању различитим аспектима њихове мрежне инфраструктуре.

Ово укључује мрежне уређаје као што су рутери, заштитни зидови и приступне тачке, као и сервери – физички и виртуелни.

Такође генерише детаљне извештаје о историјским подацима и коришћењу ресурса. Ови подаци помажу организацијама са информацијама потребним за ефикасно планирање капацитета и анализу трендова.

Кључне карактеристике:

 • Подршка за више добављача: ОпМанагер подржава широк спектар мрежних уређаја и добављача, што га чини погодним за различита окружења.
 • Праћење перформанси: Надгледање мрежних уређаја и апликација у реалном времену помаже вам да брзо решите проблеме са перформансама.
 • Управљање конфигурацијом: Прати промене конфигурације и омогућава вам да вратите претходне конфигурације.
 • Упозорења и обавештења: Прилагодљива упозорења вам помажу да останете информисани о мрежним догађајима. Активно прати стање мреже и сервера и шаље тренутна упозорења када открије проблеме или аномалије.
 • Интеграције: Способност интеграције са другима Алати МанагеЕнгине и апликације трећих страна за побољшање функционалности.

Поред тога, ОпМанагер нуди могућности аутоматизације које омогућавају извршавање унапред дефинисаних радњи или скрипти као одговор на одређене догађаје. Ово може довести до бржег решавања проблема и смањене ручне интервенције.

#2. Монитор перформанси мреже СоларВиндс (НПМ)

СоларВиндс НПМ је још једно робусно решење за праћење и управљање мрежом.

НПМ може аутоматски мапирати топологију мреже која показује како су уређаји међусобно повезани.

Корисници могу да креирају прилагођене контролне табле и извештаје за визуелизацију података о перформансама мреже у складу са својим специфичним потребама.

Ова визуализација помаже у разумевању структуре њихове мреже и начина на који су различите компоненте повезане.

Кључне карактеристике:

 • Увид у мрежу: Пружа дубински увид у перформансе мреже, обрасце саобраћаја и здравље уређаја, што помаже у решавању проблема.
 • Аутоматско откривање: Аутоматски открива мрежне уређаје и креира напредне мрежне мапе.
 • Аутоматизација мреже: Омогућава аутоматизоване промене мрежне конфигурације и провере усклађености.
 • Скалабилност: НПМ је погодан за мале и велике мреже, што га чини разноврсном опцијом за предузећа свих величина.

Поред тога, такође обезбеђује аутентификацију корисника и функције контроле приступа како би се осигурало да само овлашћено особље може да приступи подацима надгледања мреже.

Повратне информације корисника

Корисници укључени Реддит су истакли неколико кључних предности алата за управљање мрежом Аувик.

Контрола командне линије: Могућност приступа командној линији различитих прекидача и рутера директно са његове платформе. Корисно за оне који користе командну линију за задатке управљања мрежом.

Резервне копије конфигурације: Аувик се истиче у чувању историјских записа о конфигурацијама рутера који помажу у мрежној документацији.

Мапирање слоја 1-3: Његова способност да обезбеди мапирање мрежних слојева 1 до 3 даје информације за разумевање топологије мреже – било за решавање проблема или будуће планирање.

Напомена аутора✍

Иако су трошкови Аувика високи, то може бити исплатива инвестиција за оне који корисницима наплаћују услуге управљане мреже.

Цене су у складу са квалитетом производа и карактеристикама, што га чини вредним избором за предузећа која желе да побољшају видљивост мреже и агрегацију података изнад онога што стандардни РММ алати обично нуде.

Надам се да вам је овај чланак био од помоћи у учењу о алату за управљање мрежом Аувик.

Можда ћете бити заинтересовани да сазнате о најбољем софтверу за праћење мреже за мала и предузећа предузећа,