Најбољи АИО хладњаци за одржавање вашег рачунара хладним у 2024

Све-у-једном (АИО) хладњаци вам омогућавају да додате нове функције вашем кућном или радном рачунару док их и даље спречавате од прегревања или оштећења вентилатора. АИО уређаји су веома ефикасни у одвођењу топлоте, производе мало или нимало буке и лако се инсталирају. Неки вам чак дају контролу над подешавањем брзине вентилатора и РГБ осветљења, па хајде да погледамо најбоље АИО хладњаке како би ваш рачунар био леп и хладан.

МСИ

МСИ МЕГ ЦореЛикуид С360 хладњак је добра и поуздана опција за кућно и радно окружење и препун је најновијих функција. Хладњак интегрише жељене Силент Гале П12 вентилаторе дизајниране са пуном тишином на уму да вам пружи хладан, удобан радни простор. Такође долази са пумпом уграђеном у радијатор која држи све скупа и смањује буку и вибрације.

Прилично је ефикасан у својим перформансама хлађења, што је омогућено његовим моћним 2.000 РПМ. Вентилатор од 60 мм смештен унутар воденог блока распршује топлоту за М.2 ССД уређај и околне компоненте. МСИ Центер хладњака прилагођава кључне карактеристике као што су брзина вентилатора и адресабилно РГБ (АРГБ) осветљење на дисплеју са преклапањем у равни (ИПС) како би осигурао потпуну контролу у вашим рукама.

2,4-инчни ИПС екран омогућава вам да посматрате широк спектар информација о хардверу и прилагодљиве графике. Овај хладњак је једноставан за инсталацију, што вам омогућава да лако подесите свој систем.

МСИ МЕГ ЦореЛикуид С360 хладњак

Најбољи у целини

$228 $280 Уштедите $52

МСИ МЕГ ЦореЛикуид С360 хладњак иде изнад и даље када су у питању перформансе и покривеност. Не само да се бави најновијим АМ5 и ЛГ1700 утичницама, већ и хлади оближње компоненте као што су ваш ВРМ и М.2 ССД.

Прос

 • Невероватне перформансе хлађења
 • Прилагодљиви ИПС екран
 • Лако се инсталира

Цонс

 • Вентилатор је прилично гласан у режиму игре

Арцтиц

АРЦТИЦ Ликуид Фреезер ИИИ 360 удара знатно изнад своје тежине, што није изненађујуће с обзиром да је претходна генерација, серија ЛФ ИИ, учинила исто. Однос између перформанси и буке је несумњиво његов најупечатљивији аспект. Чак и када је гурнут до своје границе, тешко да је изнад шапата.

  Како добити покрете додирне табле за Мацбоок на Линуку

Једна ствар на коју треба обратити пажњу је да је радијатор на дебљој страни. Са 38 мм, мораћете да обезбедите да ваше кућиште има простор за главу да стане у АРЦТИЦ Ликуид Фреезер ИИИ 360. Међутим, вреди тога, јер та додатна површина обезбеђује ефикасније хлађење. Такође се веома лако инсталира, са свим потребним жицама скривеним у омотачу црева.

Арцтиц Течни замрзивач ИИИ 360

Најбољи средњи опсег

Са интегрисаним управљањем кабловима, једноставном инсталацијом и тихим под великим оптерећењем, Арцтиц Ликуид Фреезер ИИИ 360 не вуче ударце. Његово ефикасно хлађење нема проблема са хлађењем Ризен 9 3950Кс или и7-14700К.

Прос

 • Одличан однос перформанси и буке
 • Једноставна инсталација
 • Компатибилан са ЛГА1851, ЛГА1700, АМ5 и АМ4
 • Такође има А-РГБ опцију

Цонс

 • Можда је превелик за неке поставке

ЕКВБ

ЕК Нуцлеус ЦР240 је добродошло побољшање ЕКВБ-овог основног АИО-а у сваком смислу те речи, све до значке бренда ЕК. Чак је пренео и свој универзално компатибилан водени блок, који ради са најновијим АМД5 и ЛГА 1700 утичницама.

ЕК Нуцлеус ЦР240 је невероватно једноставан за инсталацију. Приручник је добро написан, дизајн АИО-а је једноставан за коришћење, а све компоненте су означене, тако да нећете имати много проблема чак и ако сте нови у изради рачунара. Једном инсталиран, ЕК Нуцлеус ЦР240 почиње да ради. Користећи дизајн пуног оквира, који помаже да се затвори ваздух који излази, два вентилатора од 120 мм имају конзистентан проток ваздуха и импресивно хлађење за радијатор од 240 мм.

ЕК Нуцлеус ЦР240 АИО

Најбољи буџет

ЕК Нуцлеус ЦР240 је једноставан колико и са АИО уређајима, тако да ако не тражите нешто фенси, не тражите даље. Окрећући се при 2300 обртаја у минути (на максимуму), ЦР240 је одличан начин да ваш рачунар буде леп и хладан.

Прос

 • Једноставна инсталација
 • Одржив буџет АИО
 • Доступан у 240мм, 280мм и 360мм (и РГБ)
 • Може да окреће врх пумпе
  Како документовати ЈаваСцрипт код користећи ЈСДоц

Цонс

 • Довољно бучно да се примети, али и даље релативно тихо

Цорсаир

Компактан, естетски пријатан и ефикасан — Цорсаир Х60к РГБ Елите 120 мм АИО са лакоћом погађа сва три. Ако тражите АИО који ће одржати вашу малу конструкцију лепом и хладном, тешко је пронаћи нешто боље по истој цени.

Цорсаир Х60к РГБ Елите АИО покреће радијатор дебљине 27 мм, обезбеђујући доста дисперзије топлоте без померања граница вашег кућишта. Сам вентилатор је 25 мм са максималним бројем обртаја од 1500 и максималним протоком ваздуха од 47,73 ЦФМ, што све ствара солидан систем хлађења који је вредан потеза ако напуштате стандардни хладњак са вентилатором. Подржава најновије АМД и Интел ЦПУ соцкете, АМ5 и ЛГА 1700, респективно. Као бонус, РГБ на бакреном блоку и вентилатору су прилично сјајни.

Цорсаир Х60к РГБ Елите

Најкомпактнији

Било да се ради о простору или буџету, Цорсаир Х60к РГБ Елите неће разочарати. Такође је изненађујуће компатибилан са широким спектром сокета од Интел и АМД.

Прос

 • Подржава АМ5, АМ4, ЛГА 1700, 1200, 115Кс и 2066 утичнице
 • Солидан избор за мање конструкције
 • Укључује претходно нанешену термалну пасту
 • Изгледа сјајно

Цонс

 • Нема физичког приручника
 • Опција од 240 мм је боља ако то дозвољавају буџет и простор

Цоолер Мастер

Иако естетика не нуди никакву корист у погледу перформанси, постоји нешто посебно у истицање најбољих компоненти у вашој опреми са прскањем боје. Па, у случају Цоолер Мастер МастерЛикуид ПЛ240прскаш много боја.

Цоолер Мастер МастерЛикуид ПЛ240 истиче и вентилаторе и блок пумпе са сјајним РГБ осветљењем, које можете прилагодити. Све то има за циљ да истакне звезде емисије: 120 мм СицклеФлов вентилаторе и пумпу. Оно што је посебно у вези са вентилаторима је то како Цоолер Мастер МастерЛикуид ПЛ240 користи комбинацију међусобно повезаних обода лопатица вентилатора и искошења за побољшање протока ваздуха. Када гурнете своју опрему, вентилатори ће бити далеко бољи у константном хлађењу радијатора.

  Како играти Цомпани оф Хероес на Линуку

Цоолер Мастер МастерЛикуид ПЛ240

Мост Стилисх

Цоолер Мастер МастерЛикуид ПЛ240 није само направљен да пумпа течност при великим брзинама, већ да помера ваздух кроз радијатор конзистентнијом брзином захваљујући пумпи са две коморе и СицклеФлов вентилаторима. Све то чини док изгледа прилично елегантно са својом упечатљивом белом завршном обрадом и РГБ-ом.

Прос

 • Флук вентилатори нуде побољшан проток ваздуха
 • Радијатор је довољно танак да стане у мање конструкције
 • Укључује УСБ АРГБ контролер ако вам недостаје конектор
 • Такође има опцију од 360 мм

Цонс

 • Потражите негде другде ако имате врхунски ЦПУ

ФАК

П: Шта значи „АИО“ и зашто се зове „АИО хладњак?“

Што се тиче рачунара, „АИО“ је акроним за „све у једном“. Иако се може односити на рачунаре све-у-једном, овде говоримо о течним расхладним уређајима. Што се тиче зашто се зову „АИО хладњаци“, користи се да се разликује од прилагођених петљи. Све-у-једном течни хладњаци скоро увек имају све што је потребно да ваш рачунар буде хладан.

П: Колики је просечан животни век АИО хладњака?

Ако занемаримо разлике у издржљивости и квалитету, ваш АИО хладњак може да траје добрих 5 до 7 година. Наравно, тешка употреба може скратити животни век АИО-а, као и недостатак одржавања.

П: Могу ли АИО хладњаци остати без воде?

Осим ако не дође до цурења, онда не, ваш АИО хладњак неће остати без воде. Пошто је АИО затворен систем, он само непрекидно кружи исту воду, изнова и изнова. И не брините о испаравању; тако мало испари током времена да би биле потребне године да се примети разлика.

П: Која течност се користи у АИО хладњаку?

Постоји неколико табора када је у питању течно хлађење, али оно спада у једну од две опције: дестилована вода и расхладна течност. Ако се осећате посебно дивље, можете да помешате дестиловану воду са антифризом, али осим ако не знате који је однос (и знате шта радите), ми то не препоручујемо.