Овај АИ Арт Генератор производи тачан текст унутар слика

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Идеограм је АИ уметнички алат који се истиче у генерисању АИ слика са читљивим текстом у скоро сваком покушају.
  • Корисници се могу бесплатно пријавити и добити 25 упита дневно или се претплатити за више упита и побољшаних функција.
  • Можете да прилагодите фонт текста, боју, текстуру и стил у оквиру вашег упита.

Док АИ генератори уметности често импресионирају својим креацијама, многи имају тенденцију да се боре са приказивањем читљивог текста унутар слика. Унесите Идеограм, АИ уметнички алат који не само да генерише фотореалистичне слике, већ и доследно производи кохерентан текст у скоро сваком покушају.

Како да почнете са идеограмом

Да бисте започели, пређите на Идеограм и пријавите се са својим Гмаил налогом. Од вас ће бити затражено да се сложите са условима и одредбама и креирате корисничко име. Одатле ћете одмах бити преусмерени на почетну страницу где можете да почнете да захтевате АИ арт генератор.

Испод оквира за текст можете открити креације других корисника сортиране у Истражи, Прати и Врх. У горњем десном углу можете да приступите подешавањима, обавештењима и свом профилу, који приказује колико вам је упита остало за дан. Профил има поједностављен изглед који подсећа на врхунске платформе друштвених медија — наговештај Идеограмовом приступу који је вођен заједнице.

  Како искључити Инстаграм налог

Идеограм је слободан за коришћење уз нека ограничења, а постоје два претплатнички планови да бирају. Бесплатни корисници добијају 25 упита дневно у спором реду (дуже време генерисања) и све ваше генерисане слике ће бити јавне. Сваки упит вам даје четири различите слике.

Основни план је 8 УСД месечно (7 УСД месечно се наплаћује годишње), даје вам 400 упита месечно у брзом реду и 100 упита дневно у спором реду. Плус план износи 20 УСД месечно (16 УСД месечно се наплаћује годишње), даје вам 1000 упита месечно у брзом реду, неограничене упите у спором реду, приватно генерисање и приступ уређивачу Идеограма.

Осим ако нисте озбиљан креатор уметности вештачке интелигенције, плаћање претплате се не исплати – 25 бесплатних дневних упита је одлична понуда.

Како да генеришете читљив текст користећи идеограм

Упркос свом напретку, борба АИ да генерише разумљив текст и даље траје. Идеограм је специјализован за генерисање текста, због чега ћете скоро увек добити тачне резултате из првог покушаја. Штавише, можете прилагодити фонт, боју и стил текста како год желите у свом упиту.

Идите на почетну страницу Идеограма и кликните на оквир за текст. Пре него што напишете свој упит, изаберите однос слике на десној страни, изаберите Модел 1.0 за најтачније резултате и изаберите ознаку стила на дну ако желите.

Такође можете да укључите Магиц Промпт. Ова функција значајно побољшава ваш оригинални упит и такође вам омогућава да пишете упите на свом матерњем језику. Погледајте разлику између мог оригиналног упита и побољшања Магиц Промпт у наставку:

  Објашњено АПИ за преузимање ЈаваСцрипта

Не постоји посебан параметар за генерисање текста, АИ ће моћи да схвати шта преносите све док назначите који делови вашег упита треба да буду генерисани као текст. Притисните Генериши када будете задовољни својим упитом.

Испод су два основна примера речи „карате“ на јабуци. У оба случаја, Идеограм је тачно знао шта желим и дао је тачне резултате.

Prompt: apple with the word karate

Prompt: apple with "karate"

Сада, идемо корак даље. Уз помоћ Магиц Промпт-а, покушаћу да направим привлачан лого са речју „Идеограм“, прилагођавајући текст у различитим стиловима.

Prompt: 3d illustration with "ideogram" in pastel peach tones. "ideogram" is surrounded by cute beach-themed elements and blue bubbles. calm and fantastical background

Идеограм се може похвалити својим способностима генерисања слика, као и прецизношћу текста. Друга слика није баш била исправна, али остале три су премашиле моја очекивања.

Prompt: "ideogram" text in 3d highly-reflective rose gold cursive, against a minimalist black background featuring silver bubbles and lines

Још једном, постоји само један изузетак који није добро разумео текст, али остала три резултата су тачна и изгледају запањујуће.

Prompt: sleek logo displaying "ideogram" with colorful elements

Овај упит показује колико су текстуалне способности Идеограма корисне за креирање логотипа. Постоји неколико нетачности, као што је двоструко „И“ на првој слици, али можете лако да очистите своју АИ уметност користећи Пхотосхоп.

Prompt: woman in business suit reading brochure with "ideogram" written on the front, hyper-realistic

Руке које су генерисане вештачком интелигенцијом чудног изгледа нису изненађење, али текст је тачан, а квалитет слике је импресиван у целини. Овај упит показује да чак и када реч није фокусна тачка слике, она ће и даље бити исправна.

​​​Prompt: "ideogram" in times new roman font

Ово је најмање импресиван резултат који сам до сада добио. Не само да је Идеограм погрешно написао реч на свакој слици, већ такође није препознао фонт који сам навео.

  5 најбољих решења за праћење флоте заснованих на СИМ картици [2022]

Како постићи најбоље резултате

Након што сам користио сва моја бесплатна упутства за генерисање слика са текстом у Идеограму, ево мојих кључних запажања за постизање најбољих резултата:

  • Идентификујте који део вашег упита желите да се генерише као текст. Можете ставити реч или фразу под наводнике или додати „реч“ испред речи.
  • Идеограм не препознаје називе фонта и слова. Ако тражите одређени фонт, мораћете да опишете како он изгледа и детаљно опише укупан стил.
  • Прилагодите боју и текстуру текста помоћу дескриптора као што су „пастелна бресква“ и „рефлектујући метал“.
  • Одредите где желите да се текст појављује на слици, као на брошури. Ако то не учините, текст ће бити централна тачка слике.
  • Укључите Магиц Промпт за изражајније резултате. Такође можете видети наш водич о томе како да креирате бољу уметност вештачке интелигенције.

Идеограм неоспорно надмашује своје конкуренте када је у питању генерисање текста унутар слика. Штавише, има веома једноставан кориснички интерфејс, згодну функцију Магиц Промпт и производи импресивну АИ уметност. Можете користити Мидјоурнеи в6 да генеришете тачан текст на сликама, али за разлику од Идеограма, није бесплатан.