Најбољи ПС3 емулатори за ваш рачунар

ПЦ емулација може бити најприлагодљивији и најносталгичнији облик играња. Али с обзиром да је толико модерне емулације недоступно или закључано иза опаких сајтова, то може бити помало поље ума. Ово се посебно односи на емулацију ПлаиСтатион 3.

Међутим, са одговарајућим емулаторима, можете претворити свој рачунар у одличан ПлаиСтатион 3 емулатор. Само запамтите да ћете морати да користите РОМ-ове игара које поседујете: преузимање РОМ-ова непоседованих игара на мрежи је нелегално. Али уз то речено, хајде да погледамо неке од најбољих и најсигурнијих ПлаиСтатион 3 емулатора за ваш рачунар.

1. РПЦС3

Вероватно најпоузданији ПлаиСтатион 3 емулатор, РПЦС3 вам омогућава да играте .ИСО ПлаиСтатион 3 РОМ-ове једнако неприметно као и било који други маинстреам емулатор, и са свим функцијама које можете очекивати од емулације.

Да наведемо само неке функције, РПЦС3 долази са подржаним мапирањем контролера и омогућава вам да користите било који контролер који ваш рачунар подржава за играње ПлаиСтатион 3 игара, измењених сејдера и графичких опција за ваше игре. РПЦС3 вам чак омогућава да играте неке подржане ПлаиСтатион 3 наслове при 4К и 60ФПС.

Међутим, РПЦС3 се бори да игра неке ПлаиСтатион 3 игре и долази са листом компатибилности, као што је обезбеђено преко званичном сајту РПЦС3. Ако одлучите да користите РПЦС3 као свој емулатор, можда ћете желети да проверите статус РОМ-а који желите да репродукујете на овој листи да бисте били сигурни да је компатибилан са вашим рачунаром.

  Поправите Аваст који не ажурира дефиниције вируса

Слично, РПЦС3 такође има неке системске захтеве које морате проверити пре инсталирања емулатора. Срећом, преко РПЦС3 веб-сајту, постоји јасна листа захтева коју можете проверити у односу на статистику сопственог рачунара пре инсталирања емулатора.

И упркос неким недостацима, РПЦС3 представља један од најпоузданијих и најсавременијих ПлаиСтатион 3 емулатора. Дакле, ако желите да сазнате зашто ПлаиСтатион 3 игре и даље нуде одлично искуство играња путем емулације, РПЦС3 би требало да задовољи ваше потребе.

Преузимање: РПЦС3 преко званична страница за преузимање РПЦС3.

2. РетроАрцх

Другачија врста искуства емулације која нуди слично поуздано искуство као РПЦС3 је фронт-енд колекција емулатора под називом РетроАрцх.

Иако РетроАрцх није дизајниран за емулацију ПлаиСтатион 3, софтвер садржи валидне начине емулације ПлаиСтатион 3 игара. РетроАрцх чак има и језгро за емулацију, или софтвер за емулацију, за РСПЦ3.

Упозорење са РетроАрцх-ом је да се софтвер стално мења и да морате да користите алатку за ажурирање на мрежи да бисте били сигурни да имате приступ свим доступним емулаторима. ПлаиСтатион 3 емулација је један од таквих емулатора који се ослања на онлајн алатку за ажурирање да би функционисала.

Ако желите да користите РетроАрцх као ПлаиСтатион 3 емулатор, морате да се уверите да сте изабрали Упдате Цоре Инфо Филес под Онлине Упдатер. Када се језгра ажурирају, можете приступити емулаторима као што је РПЦС3 за свој софтвер.

Али када су језгра емулатора покренута и покренута на РетроАрцх-у, можете приступити поузданој ПлаиСтатион 3 емулацији и јединственим функцијама које пружа РетроАрцх. Можете чак додати достигнућа у своје емулиране игре користећи РетроАрцх, на пример.

  8 платформи за машинско учење са ниским кодом и без кода

Преузмите: РетроАрцх за ПЦ са званична страница за преузимање РетроАрцх-а.

3. Нуклеус

За разлику од емулатора и софтвера као што су РПЦС3 и РетроАрцх, једноставнији начин емулације ПлаиСтатион 3 игара на рачунару је коришћење Нуцлеуса.

Нуцлеус је ПлаиСтатион 3 емулатор који има за циљ емулацију ниског нивоа. Иако ово може звучати разочаравајуће, због начина на који Нуцлеус покреће ПлаиСтатион 3 РОМ-ове, он пружа конзистентно и поуздано искуство емулације.

Приморавајући вас да покренете ПлаиСтатион 3 игре директно преко Нуцлеус извршне датотеке, Нуцлеус гарантује да ће РОМ-ови ваших купљених игара радити у оквиру емулатора. Али главни проблеми са Нуцлеусом потичу из тога како РОМ-ови раде и шта треба да урадите да бисте били сигурни да се могу репродуковати.

Нуцлеус захтева од вас да копирате и додате званичне ПлаиСтатион 3 датотеке за дешифровање (у облику кеис.кмл) у сам емулатор, што није баш лако за корисника. Али са друге стране, ако то радите преко ваше званично купљене конзоле и игара, гарантујете да легално опонашате Плаистатион 3 игре.

Нажалост, за разлику од РетроАрцх-а и РПЦС3, развој Нуцлеуса је заустављен неко време и иако емулатор ради и безбедан, није тако ефикасан као неки од других доступних одличних ПлаиСтатион 3 емулатора.

Преузимање: Нуцлеус преко ГитХуб.

4. ПлаиСтатион Плус

Изненађујуће, још један начин на који можете поуздано емулирати ПлаиСтатион 3 игре на свом рачунару је преко ПлаиСтатион званичне претплатничке услуге: ПлаиСтатион Плус. И док је метод играња ПлаиСтатион 3 игрица на вашем рачунару преко ПлаиСтатион Плус-а неконвенционалан, то је сигуран и поуздан начин за то.

Пошто ПлаиСтатион Плус пружа Сонијев одговор на Ксбок Цлоуд Гаминг, ПлаиСтатион вам омогућава да стримујете ПлаиСтатион наслове на било који уређај који подржава ПлаиСтатион Плус. Ово укључује одабране ПлаиСтатион 3 наслове. Можете видети комплетан каталог ПлаиСтатион Плус наслова преко званичних листа које пружа ПлаиСтатион.

  Како да надоградите фирмвер на уређају за праћење активности или паметном сату

Пошто можете да приступите ПлаиСтатион Плус-у на свом рачунару, можете да стримујете ПлаиСтатион наслове и на рачунар. Стога, коришћењем ПлаиСтатион Плус-а можете да стримујете и емулирате ПлаиСтатион 3 игре директно на рачунар.

Међутим, поглед на подржане ПлаиСтатион 3 наслове, као што је Тхе Елдер Сцроллс ИВ: Обливион, показаће вам да су сви ПлаиСтатион 3 наслови наведени као део Цлассицс Цаталога и да су ексклузивни за претплатнике Платинум нивоа.

Нажалост, ако желите да користите ПлаиСтатион Плус као званични начин за емулацију и стримовање ПлаиСтатион 3 игара на рачунар, мораћете да платите највишу месечну накнаду од 17,99 УСД. Али барем с обзиром да ПлаиСтатион званично подржава ову функцију, не морате да бринете о било каквим проблемима са легалношћу повезаним са другим емулаторима.

Преузмите: ПлаиСтатион Плус за ПЦ користећи званичну везу за преузимање преко ПлаиСтатион.

Уживајте и побољшајте ПлаиСтатион 3 игре уз емулацију рачунара

Иако постоји много неефикасних и потенцијално опасних ПлаиСтатион 3 емулатора, држећи се најпоузданијих и најбезбеднијих емулатора, као што су РетроАрцх и РПЦС3, гарантујете уживање у ПС3 насловима на рачунару.

Чак и са ПлаиСтатион Плус-ом који пружа премда скупу званичну алтернативу, можете гарантовати сигурну и ефикасну емулацију. Само се уверите да имате добру везу за стримовање.