Напуните Виндовс 11 Нотепад помоћу Цопилота

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт је интегрисао Цопилот АИ у Нотепад за декодирање техничког текста, предлагање побољшања кода и сумирање докумената.
  • Иако је основни, Цопилот омогућава коришћење Нотепад-а за брзе задатке кодирања, пројекте скриптовања и петљање са исечцима кода.
  • Неки критикују интеграцију Цопилот-а као надуваност, али она спаја могућности вештачке интелигенције са једноставношћу Нотепад-а на опциони начин.

Да ли сте се икада затекли како буљите у текст у Виндовс Нотепад-у, пожелећи да имате преводиоца да све то схватите? Па, немој више! Мицрософт је интегрисао свој моћни Цопилот АИ асистент право у своју апликацију Нотепад, омогућавајући вам да искористите АИ да декодирате технички (или нетехнички) текст са само неколико кликова.

Од демистификације порука о грешци до сугерисања побољшања кода, ево три начина на које Цопилот може да побољша ваше искуство у бележници.

1. Декодирајте датотеке евиденције, поруке о грешкама или исечке кода

Мицрософт је најавио нова интеграција „Објасни са Цопилот“ која омогућава Нотепад-у да се повеже са Мицрософтовим моћним Цопилот АИ помоћником. Сада, уместо да мучите мозак када отварате недешифрљиву евиденцију грешака или исечак кода у Виндовс бележници, можете да истакнете текст, кликнете десним тастером миша и изаберете Објасни помоћу Цопилот-а.

Алтернативно, можете користити згодну пречицу Цтрл+Е. Ово ће покренути Мицрософт Цопилот и причврстити га поред картице Нотепад. Тада ће вам бити затражено да дозволите слање ваших података у Цопилот ћаскање.

Када пошаљете текст на ћаскање, Цопилот ће вам помоћи да разумете шта се дешава.

Без обзира да ли сте искусан програмер који се бави проблематичним системским дневником или почетник који се бори са скриптом, Цопилот вам може помоћи. То је посебно корисно када радите на системима без приступа напредним уређивачима кода, јер Нотепад остаје један од најбољих начина за преглед изворног кода и излазних дневника.

Да бисте започели, уверите се да имате инсталирану најновију верзију Нотепад-а (11.2401.25.0 или новију), јер Мицрософт постепено уводи ову интеграцију Цопилот-а. Затим истакните свој збуњујући текст и пустите АИ да учини своју магију!

2. Брже пишите и уређујте код (али не очекујте ИДЕ)

Нотепад није дизајниран као пуноправни уређивач кода. Као програмер, можете приступити далеко робуснијим алатима као што су интегрисана развојна окружења (ИДЕ) и наменски уређивачи текста за Линук и друге системе експлицитно направљене за писање и управљање кодом. Ствари попут руковања различитим форматима новог реда муче Нотепад већ годинама.

Међутим, једноставност Нотепад-а је такође његов шарм за брзе измене, личне пројекте скриптовања или само петљање са исечцима кода које пронађете на мрежи. А сада, са „Објасни са Цопилотом“, овај скромни мали уређивач текста доноси изненађујући ударац.

Иако не бисте желели да правите своју следећу пословну апликацију у Нотепад-у, функција Цопилот вам омогућава да искористите предлоге кода засноване на вештачкој интелигенцији, аутоматизацију за задатке који се понављају, па чак и генерисање исечака — све у оквиру познатог, лаганог интерфејса Нотепад-а.

Пробао сам један од ПЦМагових цоол програмски трикови. Зграбио сам код на мрежи и затим га послао Цопилоту као горе.

Након што је Цопилот објаснио исечак кода, питао сам да ли је у реду за извршење. Помоћник за вештачку интелигенцију је рекао да је добро кренути и објаснио како могу да га покренем.

Ево како је испало.

Без обзира да ли сте радознали почетник у кодирању или само треба да направите брзу поправку без покретања пуног ИДЕ-а, испробајте Нотепад-ов нови АИ помоћник. Ко зна, можда ћете бити изненађени шта та скромна апликација може да уради са паметнијом сачмаром за Цопилот.

3. Добијте помоћ помоћу вештачке интелигенције са било којим текстом (техничким или не)

Док су код и евиденције очигледни случајеви употребе, Цопилот-ове могућности у Нотепад-у се протежу далеко од само техничког садржаја. Лагана једноставност Нотепад-а чини га идеалним за брзо бележење белешки са састанка, цртање нацрта или бележење мисли док се појаве.

А са Цопилот интеграцијом, тај једноставан уређивач текста постаје бесконачно моћнији. Радите на истраживачком раду или техничкој документацији? Истакните збуњујуће пасусе и пустите АИ цхатбот да пружи појашњавајућа објашњења и контекст. Да ли се бавите правним лицима у уговору? Цопилот може сумирати густ текст (али имајте на уму ограничење од 2000 знакова).

Између своје непревазиђене брзине отварања и мале тежине, Нотепад је увек био идеалан за брзо преношење речи на екран. Са Цопилот-овим АИ паметима, он постаје универзални текстуални услужни програм који може да декодира скоро сваку тему.

Цопилот побољшава једноставност бележнице помоћу АИ снаге

Бележница је деценијама била утешна константа у еволутивном Виндовс екосистему. Од Виндовс 95 до данашњег Виндовс 11, овај скромни уређивач текста остао је дивно једноставан — права реткост у нашем добу надувених апликација и прекомерних функција.

Са поједностављеним менијем (само Датотека, Уређивање и Приказ), тренутним временом учитавања и смањеним интерфејсом, Нотепад је апликација коју покрећете када вам је потребно само да брзо, без муке, добијете речи на екрану.

И док је Мицрософт могао поново да измисли точак, Цопилот интеграција мудро чува иконичну једноставност Нотепад-а нетакнутом. Овај АИ асистент ради иза сцене, спреман да пружи своју памет када је то потребно, али никада не наметљив или мења суштину Нотепад-а.

Интеграција је потпуно опциона, омогућавајући Нотепад-у да остане ваш поуздани, лагани сапутник за вођење белешки. Али уз брзу пречицу, Цопилот откључава моћне могућности — декодирање збуњујућег текста, сугерисање побољшања кода, па чак и сажимање густих докумената.

То је освежавајућа мешавина носталгије и иновације за дугогодишње кориснике Виндовс-а.

Критике на интеграцију Цопилот-а и Виндовс Нотепад-а

Иако је Цопилот интеграција паметан начин да се повећају могућности Нотепад-а, промена није универзално слављена. Неки корисници тврде да додавање АИ асистента представља непотребан блоатваре за апликацију која је цењена због свог минимализма.

Штавише, пошто Цопилот-ова објашњења нису директно уграђена у интерфејс Нотепад-а, шта вас спречава да само причврстите АИ прозор одвојено и користите га поред уређивача текста по потреби?

Такође постоји забринутост да би Мицрософтова интеграција вештачке интелигенције без кода могла негативно да утиче на заштитну марку Нотепад-а, муњевито брзо време учитавања и ниске перформансе.

На крају крајева, да ли ћете Цопилот гледати као на згодног помоћника за повећање продуктивности или као нежељену зависност зависи од личних преференција. На крају крајева, интеграција је опциона.

Међутим, ако желите да декодирате сложене евиденције, код или текст без напуштања познатих граница Нотепад-а, овај додатак са АИ-ом могао би бити уштеда времена која мења игру, пружајући најбољу мешавину АИ супермоћи и супермоћи у оба света. класична једноставност. Испробајте га и видите како може да поједностави ваш ток рада Нотепад-а.