Останите фокусирани са ових 9 Помодоро апликација

Сви говоре о продуктивности и ефикасном коришћењу времена. Али да ли је могуће да сви остану фокусирани? Да видимо како вам техника Помодоро може помоћи.

Не баш. Људи често одуговлаче када је у питању посао. Свако испробава различите ствари како би им помогао да остану фокусирани на задатак. Звучи лако проповедати о продуктивности. Али исте ствари звучи прилично незгодно када је у питању извршење.

Постоје различите технике за повећање нивоа продуктивности. Нема сигурности да би техника продуктивности која ради за вашег пријатеља могла да функционише и за вас. Мозак сваког појединца је другачије програмиран, због чега свако функционише другачије.

Све што треба да урадите је да пронађете прави начин да останете фокусирани.

Када је у питању продуктивност, можда сте чули за Помодоро технику. Међу људима се много прича о овој техници јер је многима помогла да остану продуктивни.

Шта је Помодоро техника?

Помодоро техника је техника управљања временом која помаже људима да ефикасно раде са временом које имају при руци. Управљање временом је поједностављено уз помоћ ове технике.

Морате да поделите свој рад на делове од 25 минута након којих следе 5-минутне паузе. Цео овај интервал од 30 минута се назива Помодоро. Када завршите са четири помодора, требало би да направите дугу паузу од 15-20 минута.

Ово је цео концепт Помодоро технике. То је један од најбољих начина да ефикасно управљате својим временом.

Сада можда размишљате о томе како рашчлањивање задатака на интервале повећава вашу продуктивност. Па, постоји разлог за успех Помодоро технике.

Како вам Помодоро техника помаже да останете фокусирани?

За примену Помодоро технике користите тајмер. Када се ставите на сат, уливате осећај хитности. На почетку дана, можда ћете се осећати као да имате цео дан да завршите свој посао. Због овог осећаја губите све своје драгоцено време због ометања. Али са Помодоро техником, знате да имате само 25 минута за напредак у било ком одређеном задатку.

Поврх тога, те 5-минутне паузе помажу вам да избегнете сагоревање. Људи су често фрустрирани на крају дана због посла. Али са овим кратким паузама, осећаћете се опуштено.

Када цео дан распоредите на кратке делове времена, имаћете потпуну представу о својим задацима. Ово ће вам помоћи да останете на правом путу и ​​да константно напредујете с временом.

Заиста, људи не воле да држе сатове својих шефова. Али када постанете сами себи шеф и примените ову технику, видећете значајну разлику. Видећете огромну разлику у вашим нивоима продуктивности због ове технике.

Како то може помоћи у садашњем свету?

Људи су тренутно веома ометани друштвеним медијима, филмовима, серијама и неколико других ствари. Не постоји фокус међу људима. Ако видите младе људе 1 сат, приметићете да проверавају своје телефоне 5-6 пута у једном сату, чак и док раде.

Ово је сада постала навика сваког појединца. Људи нису у стању да схвате вредност времена.

Овде Помодоро техника може да пробије лед. Са њим ћете видети невероватне резултате. Пошто ћете имати ограничено време за сваки задатак, радије не губите ни минут током тих 25 минута.

На крају ћете видети да сте дисциплинованији и продуктивнији.

Није могуће водити потпуну евиденцију о свом распореду сваки дан на папиру. Овде на сцену ступају апликације Помодоро тајмера.

Можете инсталирати најбољу Помодоро апликацију на свој телефон или је користити на мрежи да бисте усадили ову одличну навику у свој живот.

Хајде сада да прођемо кроз неке од најбољих Помодоро апликација за тајмер које вам могу помоћи да побољшате продуктивност.

Помофоцус

Ако стално радите на рачунару или лаптопу, онда Помофоцус је прави избор за вас. Помофоцус је прилагодљиви Помодоро тајмер који је доступан као веб апликација. Дакле, нема потребе да преузимате било коју апликацију на свом телефону или десктопу. Још једна одлична ствар је што је ова веб апликација компатибилна и са десктоп и са мобилним претраживачима.

Интерфејс Помофоцус-а је прилично једноставан и лако разумљив. Када посетите веб апликацију, наћи ћете три различите картице: Помодоро, Кратка пауза и Дуга пауза. Можете директно покренути тајмер са овим картицама пошто се примењује стандардна Помодоро техника.

Док додајете било који задатак, можете да изаберете број помодора које ћете доделити сваком одређеном задатку. Када се тајмер заврши, можете се пребацити на паузе или наставити како вам одговара. Извештаји вам могу помоћи да анализирате своју продуктивност и видите своје радно време. Осим тога, Помофоцус такође подржава нека општа подешавања за аутоматско покретање и упозоравање.

Помофоцус је бесплатна Помодоро апликација за управљање временом уз помоћ Помодоро технике.

Тајмер за парадајз

Тајмер за парадајз је још једна веб апликација за ефикасно и на најједноставнији начин управљање временом. Можете или да користите дугмад за покретање, заустављање и ресетовање сата или да користите пречице на тастатури за оптимизовану употребу. Томато Тимер је најбоља бесплатна Помодоро апликација без захтева за регистрацију или пријаву.

Можете да прилагодите уређај за праћење како вам одговара тако што ћете посетити мени за подешавања. Томато Тајмер вам омогућава да подесите прилагођена времена за сваки Помодоро, кратку паузу и дугу паузу. Поврх тога, можете чак да подесите звукове упозорења и поставите дневне циљеве на веб апликацији за побољшање нивоа продуктивности.

Ако користите ову апликацију у позадини, можете поставити звучна упозорења након завршетка сваког интервала.

Несто

Несто је корисна Помодоро десктоп апликација која подржава уграђене задатке, обавештења, па чак и музику за десктоп и мобилне кориснике. Без обзира да ли студирате или радите, ова апликација вам може помоћи да се потпуно фокусирате на задатак. Чак и ако је око вас бучно окружење, можете се фокусирати уз помоћ непрекидне музике. Ова спора музика у позадини може вам помоћи да уђете у зону продуктивног рада са потпуним фокусом.

Можете додати онолико задатака колико желите и доделити помодоре за сваки задатак. Кад год тајмер прође, добићете аудио обавештења тако да никада не пропустите ниједан задатак или чак паузе. Можете се пријавити да бисте сачували свој дневни напредак и приступили статистици на крају недеље или месеца.

Ако желите да прилагодите позадину док радите, морате се претплатити. Ова претплата ће вам омогућити да синхронизујете позадину за свако расположење.

Помодоро Трацкер

Помодоро Трацкер је још једна бесплатна апликација Помодоро метода. То је згодна апликација јер нема потребе за инсталирањем било каквог софтвера, а можете је користити на мрежи. Можете да поставите задатке и прилагодите тајмер према вашим захтевима да бисте избегли све ометања око себе и потпуно се усредсредили на посао који радите.

Док видите како сат откуцава, то ће у вама створити осећај хитности. Ово ће вам помоћи да обавите све задатке што је пре могуће. Ако направите налог и пријавите се, можете да водите евиденцију својих Помодоро сесија. Ово ће вам помоћи да побољшате ниво продуктивности уз одговарајућу анализу.

Употреба Помодоро Трацкер-а је прилично једноставна, са само дугмадима ‘Старт’ и ‘Стоп’ на главном екрану.

Помодоро тајмер

Помодоро тајмер је још једна бесплатна онлајн Помодоро апликација која вам може помоћи да останете фокусирани док обављате задатке. Ова једноставна веб апликација има много тога да понуди. Добићете позадинску музику да бисте ушли у зону ефикасног рада, заједно са обавештењима на радној површини да бисте били обавештени кад год треба да се одморите и ваш Помодоро је готов.

Можете чак и да креирате прилагођени тајмер према вашим задацима и радном распореду. Ако желите да радите у брзом тајмеру од 45 минута, можете подесити своје прилагођене временске интервале преко овог Помодоро тајмера. Овај једноставан и интуитиван интерфејс олакшава рад на вашим задацима са потпуним фокусом.

Фоцус Боостер

Фоцус Боостер је оријентисана Помодоро апликација која савршено одговара слободњацима и агенцијама јер вам може помоћи да пратите време за различите клијенте. Све Помодоро сесије које започнете и завршите се аутоматски пријављују у систем. Поврх тога, можете додати и ручне уносе. Најбоља ствар овде је што можете да конвертујете овај распоред у ЦСВ формат и директно га пошаљете свом клијенту на фактурисање. Фоцус Боостер је савршен ако пуните на основу сати.

Контролна табла извештаја чини део анализе прилично лаким и детаљним. Можете анализирати где сте провели колико времена. Дакле, помоћу ове анализе лако можете сазнати који клијент доноси више новца за вас.

Такође можете да користите дугмад за паузу и наставак за сесије ако сте први пут корисник. Ово ће вам помоћи да се упознате са техником Помодоро. Осим тога, моћи ћете да се фокусирате на све своје циљеве, укључујући посао, фитнес, живот и још много тога.

Фоцус Боостер је доступан свуда. Можете га користити директно у свом претраживачу, преко Виндовс или Мац апликације, или чак на свом мобилном телефону. Ово је најбоља ствар у овој апликацији Помодоро технике.

Фокусирај се на обавезе

Фокусирај се на обавезе је доступан на свим платформама од Мац-а и Виндовс-а до Андроид-а и иОС-а. Користи прилично једноставан интерфејс који сваки корисник може да разуме, а у овој апликацији ћете наћи много прилагођавања.

На пример, можете креирати ознаке или категорије усклађене у боји за различите задатке специфичне за пројекат. Ово ће учинити део анализе веома лаким. Моћи ћете лако да сазнате који задаци вам одузимају максимално време и како можете да радите на њима да бисте побољшали своју продуктивност.

Ово није само апликација за Помодоро методу, већ је можете користити и за разне друге сврхе као што су сређивање распореда, постављање подсетника за рођендане, снимање листа за куповину и планирање посла и учења. То је као решење на једном месту за планирање свега у вашем животу.

Ако користите Фоцус То-До на више уређаја, можете лако да синхронизујете податке и свуда пронађете извештаје о напретку. Можете чак и да поделите велики задатак на мање помоћу ове апликације и поставите одговарајуће рокове за њих.

Апликација Помодоро Тимер

Тхе Помодоро тајмер апликација вам помаже да користите механизам за блокирање времена за заказивање задатака. Блокирање времена може да функционише као магија јер сте одлучни да се у потпуности фокусирате на свој рад у овом временском интервалу. Ово ће ограничити ометање и одлагање.

Ова апликација има минималистички дизајн са лаким пребацивањем и елегантним анимацијама. Можете да прилагодите трајање рада и паузе према вашим захтевима и могућностима. Дозвољено вам је да прилагодите естетику апликације променом тема боја.

Апликација Помодоро Тимер вам такође омогућава да поставите дневне циљеве. Можете пратити да ли можете постићи дневне циљеве помодора или не. Анализом можете одредити прави начин да останете фокусиранији.

Помодоро – Тајмер фокуса

Помодоро – Тајмер фокуса је иОС апликација доступна само за иПад, иПхоне и Аппле сатове. То је минималистичка апликација Помодоро методе која побољшава ниво продуктивности и прави неопходне паузе након сваког радног периода.

Ова апликација има опуштајући звучни плејер који ће вас одвести у вашу радну зону. Позадинска слика, као и стил тајмера, потпуно су прилагодљиви. Када се савладате са овом апликацијом, можете чак да прилагодите радни интервал, кратке паузе и дуге паузе како вам одговара.

Праћење вашег напретка у продуктивности је веома ефикасно и прецизно са овом апликацијом. Апликација такође пружа гласовне повратне информације након завршетка Помодороса. Чак и ако наставите да апликација ради у позадини, бићете обавештени о временима паузе и завршетку радних интервала уз звуке и обавештења.

Закључак ⏲

Постоји много апликација које ће вам помоћи у управљању временом. Све се своди на то како желите да се то догоди. Можете пронаћи најбољу апликацију Помодоро тајмер са ове листе и почети да је користите. То ће вам помоћи да пратите своје време и стекнете увид у побољшање нивоа продуктивности. Дакле, ако желите да останете фокусирани, требало би да испробате Помодоро технику.

Ако сте заинтересовани за програмирање, можете погледати ове апликације за продуктивност за програмере.