Приватно прегледање у анонимном режиму у односу на анонимно прегледање: разлике

Дошли сте на право место ако желите да научите разлику између сурфовања интернетом у анонимном и анонимном режиму, као и како да им приступите.

Хајде да почнемо.

Шта је анонимни режим?

Режим без архивирања креира засебну сесију прегледања од главне. Детаљи веб локација које посећујете неће бити сачувани у историји прегледања.

Чак и када затворите прозор након што се пријавите на веб локацију у анонимном режиму, колачићи неће бити сачувани. У исто време, колачићима који се користе у главној сесији не може се приступити путем приватних картица за прегледање.

На пример, ако се пријавите на било који налог друштвених медија, а затим пређете на режим анонимности, мораћете поново да се пријавите у режиму приватног прегледања.

Када сте у приватном прегледању или анонимном режиму, сајтови трећих страна не могу лако да прате вашу активност.

Приватно прегледање се такође може користити за пријаву на налоге друштвених медија на рачунару друге особе без одјављивања.

Како приступити режиму без архивирања?

Хајде да видимо како да приступимо режиму приватног прегледања у различитим претраживачима.

Хром

  • Отворите стандардни прозор прегледача да бисте омогућили режим приватног прегледања.
  • Затим кликните на симбол три тачке у горњем десном углу поред траке за адресу.
  • Изаберите „Нови прозор без архивирања“ из падајућег менија који се појави да бисте ушли у режим без архивирања.
  Да ли Бумбле приказује неактивне профиле?

Фирефок

  • Притиском на дугме са три паралелне пруге у горњем десном углу прозора, можете приступити менију.
  • У падајућем менију изаберите „Нови приватни прозор“ и кликните на њега.

Сафари

  • У Сафари претраживачу вашег Мац-а, изаберите Филе са горње траке менија у Сафарију, а затим Нови приватни прозор из падајућег менија.

Како избрисати историју без архивирања?

Наравно, ваша историја без архивирања није видљива, али је и даље сачувана у ДНС кешу вашег система. Дакле, испирањем кеша ДНС резолвера у вашем систему, нико неће моћи да види веб локације које сте посетили. А ево и упутства о томе како да обришете ДНС кеш у различитим претраживачима.

Ограничења коришћења режима без архивирања

  • Подаци који се уклањају само са ваше машине је кључни недостатак приватног прегледања.
  • Затварање прозора без архивирања неће обрисати записе сачуване на уређајима који нису ваши рачунари, као што су ваш ИСП сервер и сервер веб локације.
  • Без архивирања вас не штити од вируса или других опасности на мрежи.
  • Чак и ако претражујете у анонимном режиму, администратори система могу да виде шта радите ако је ваш систем повезан на мрежу на радном месту.

Шта је анонимно прегледање?

Једноставним речима, анонимно прегледање значи сурфовање интернетом без остављања дигиталних отисака који би могли да открију осетљиве информације као што је ИП адреса. Такође може да спречи треће стране, као што су оглашивачи, да прате историју претраживања и прегледања корисника.

Како анонимно претраживати?

Постоји неколико опција за заштиту ваше приватности на мрежи. Ово је неколико ефикасних начина да останете анонимни на мрежи.

  7 Амазон Прице Трацкерс за куповину у право време

Користите ВПН везу

Коришћење ВПН-а (виртуелне приватне мреже) за анонимно претраживање интернета је добра идеја. Ово шифрује пакете података и шаље онлајн саобраћај преко сервера ВПН провајдера. Веб локације које посећујете неће видети вашу оригиналну ИП адресу.

Уместо тога, они могу да виде само ИП адресу ВПН сервера и стога неће пронаћи ваш оригинални идентитет. Ево листе најбољих бесплатних и премиум ВПН услуга за сигурну везу и заштиту приватности.

Користите Тор претраживач

Користећи Тор Бровсер, можете избећи надзор од стране обавештајних агенција и провајдера интернет услуга, као и профилисање на претраживачима. ТОР претраживач шифрује и усмерава ваш веб саобраћај преко мреже других ТОР корисника ради веће анонимности. Чини се да ваши упити за претрагу долазе са различитих ИП адреса познатих као излазни чворови. Дакле, коришћење тор-а је најбоља опција за анонимно прегледање.

Користите прокси претраживаче

Прокси веб сервер или проки претраживач може вам помоћи да избришете колачиће и уклоните неке скривене скрипте које краду ваше податке и акредитиве. Ови прокси претраживачи могу елиминисати велики број функција праћења са веб локације. Да бисте сазнали више о најбољим прокси веб серверима, слободно прочитајте Проки претраживаче за приватност на мрежи.

Изаберите претраживач који поштује вашу приватност

Веб претраживач је портал у свет интернета. Морате осигурати да је безбедан ако желите безбедно да претражујете на мрежи. Многи савремени претраживачи су заправо алати за прикупљање података за огласне агенције. Компаније зарађују новац преко својих партнера за оглашавање помоћу прилагођених и личних огласа прикупљањем података преко ваших прегледача као што је Гоогле Цхроме који прати сваки ваш клик. Ево листе најбезбеднијих претраживача прилагођених приватности који могу заштитити вашу приватност на мрежи.

  Како да поправите грешку „Уређај није сертификован од стране Гоогле-а“ на Андроиду

Инсталирајте додатке за прегледач који побољшавају приватност

Ово су бројна доступна проширења претраживача која вам могу помоћи да побољшате приватност и анонимност на мрежи. Поред блокаде огласа и проширења за ВПН прегледач, можете користити и одређене додатке и екстензије како бисте избегли да вас провајдери интернет услуга прате.

Разлика између анонимног и анонимног режима

Без архивирања ништа не прикрива било какве осетљиве информације као што су ИП адресе. Једноставно не чува колачиће или историју прегледача. Ви само кријете ствари од себе када сте у режиму приватног прегледања, а не од спољашњег света! Ваш провајдер интернет услуга и веб локација коју посећујете ће знати ко сте и шта радите у режиму анонимности.

Али ако сурфујете интернетом у анонимном режиму, можете сурфовати интернетом без откривања свог идентитета! Чак ни ваш ИСП или веб локација коју посећујете неће имати појма ко сте или шта гледате.

Завршне речи

Надам се да сте боље разумели разлику између коришћења режима приватног прегледања и анонимног режима за сурфовање интернетом. Ако вам је приватност главна брига, користите ВПН као што је ЕкпрессВПН и претражујте анонимно. Ако користите јавни рачунар и једноставно не желите да се ваша историја прегледања и колачићи чувају, користите анонимни режим.

Можда ћете бити заинтересовани да сазнате како да креирате анонимну е-пошту да бисте заштитили идентитет на мрежи.

Да ли сте уживали у читању чланка? Шта кажете на дељење са светом?