Шта је БлуеСцреенВиев и како га користите?

Сви мрзе када се њихов Виндовс рачунар изненада сруши, посебно када немају појма шта га узрокује. Срећом, постоје неки алати који вам могу помоћи да идентификујете шта је изазвало ваш последњи пад БСоД-а, а један такав алат је БлуеСцреенВиев.

Ево како да на најбољи начин искористите БлуеСцреенВиев да бисте могли да схватите своје проблеме са Виндовс-ом.

Шта је БлуеСцреенВиев?

Снимак екрана
Аутор: Теодор Константин Нечита

БлуеСцреенВиев је лаган и преносив програм који скенира све ваше депоније меморије у режиму кернела створене током пада плавог екрана смрти. Затим приказује информације у вези са падом у табели која је лако разумљива, омогућавајући чак и почетнику да почне да решава проблем.

БлуеСцреенВиев анализира сваки БСоД пад и приказује назив датотеке депоније меморије, тачан датум и време пада, заједно са другим релевантним информацијама, као што је код стоп грешке.

БлуеСцреенВиев је посебно специјализован за помагање код БСоД кварова узрокованих проблемима са управљачким програмима. То ради тако што приказује све детаље у вези са драјвером или модулом који је могао бити одговоран за пад.

Штавише, БлуеСцреенВиев ће означити драјвере који су поменути у извештајима о паду, омогућавајући вам лакши приступ њима. То ради тако што приказује све податке у вези са оштећеним драјвером, као што су назив производа, компанија, верзија датотеке или опис датотеке.

  Како дигитално потписати или шифровати е-пошту у програму Оутлоок Онлине

Како преузети и користити БлуеСцреенВиев

БлуеСцреенВиев је развио НирСофти доступан је потпуно бесплатно, иако су донације веома цењене.

Да бисте преузели БлуеСцреенВиев, једноставно следите ове кораке:

 • Иди на Званична веб локација компаније БлуеСцреенВиев.
 • Померите се надоле до дна странице и изаберите једну од три опције преузимања.
 • БлуеСцреенВиев је доступан у две верзије:

  • Онај који треба да инсталирате на рачунар.
  • Онај који је потпуно преносив, што значи да не захтева никакву инсталацију, а не морате ни да инсталирате додатне ДЛЛ датотеке (зип датотеке).

  Обе верзије функционишу једнако добро, па изаберите коју желите.

  Што се тиче начина на који можете да користите БлуеСцреенВиев, све што треба да урадите је да га покренете. Већ ће почети да учитава све датотеке са палицом које су присутне на вашем рачунару. Ово чини коришћење БлуеСцреенВиев-а много лакшим јер не морате да губите време на лоцирање датотека БСоД-а.

  За оне од вас који желе да тестирају БлуеСцреенВиев, али никада нису доживели БСоД пад, знајте да програм такође може учитати и анализирати и ручно покренуте БСоД исписе пада.

  Како решити БСОД падове у БлуеСцреенВиев-у

  Након што учитате датотеку за испис о отказивању, мораћете да знате шта да радите са подацима који су вам представљени.

  Да бисте започели са решавањем последњег БСоД пада кроз који је ваш рачунар прошао, прво морате да се уверите да БлуеСцреенВиев зна како да истакне највероватније узроке пада. Ево шта треба да урадите:

 • Сачекајте да БлуеСцреенВиев аутоматски учита све датотеке за испис о паду.
 • Кликните на Опције.
 • Изаберите Означи управљачке програме пронађене у групи за рушење.
 • Погледајте своје евиденције пада и проверите да ли су уноси означени ружичастом бојом.
 •   11 ствари које треба и не треба радити док бирате праву ВордПресс тему

  Када идентификујете проблем, можете наставити са корацима за решавање проблема у складу са својим специфичним потребама.

  БлуеСцреенВиев чини још лакшим тражење решења на мрежи тако што нуди директну везу из програма директно до вашег подразумеваног веб претраживача.

  Само кликните десним тастером миша на думп датотеку у горњем окну и изаберите једну од три опције:

  • Гоогле претрага – Провера грешака
  • Гоогле претрага – Провера грешака + управљачки програм
  • Гоогле претрага – Провера грешака + параметар 1

  БлуеСцреенВиев ће сада отворити нову картицу у подразумеваном веб претраживачу вашег рачунара која садржи резултате претраге према томе коју од горе наведених опција сте изабрали.

  Сада све што треба да урадите је да истражите и почнете да решавате проблем вашег БСоД пада.

  Решавање уобичајених грешака БлуеСцреенВиев-а

  БлуеСцреенВиев никако није беспрекоран, а корисници су у прошлости наилазили на проблеме са коришћењем програма. Испод ћете пронаћи листу уобичајених проблема у вези са БлуеСцреенВиев-ом и како их можете заобићи.

  БлуеСцреенВиев не приказује никакве минидумп датотеке

  Пре него што почнете да користите БлуеСцреенВиев, прво се уверите да је ваш Виндовс рачунар подешен да исправно креира БСоД датотеке за испис података. Ако ово подешавање није омогућено, БлуеСцреенВиев можда неће моћи да открије датотеке присутне на вашем рачунару.

  БлуеСцреенВиев сам изазива грешку

  Ако БлуеСцреенВиев приказује поруку о грешци сваки пут када покушате да анализирате депонију меморије, то значи да меморијски думп није правилно конфигурисан.

  БлуеСцреенВиев најбоље функционише када анализирате мале депоније меморије. Као такав, уверите се да је ваш рачунар правилно конфигурисан да креира мале депоније меморије кад год дође до БСоД пада.

  С друге стране, можда постоји проблем са тренутном верзијом БлуеСцреенВиев-а коју користите. Ако је то случај, преузимање и коришћење нове копије би требало да уради трик.

    Контејнери против виртуелних машина: Објашњење разлика [2023]

  БлуеСцреенВиев приказује грешке, али је колона „Узрокована драјвером“ празна

  Уобичајено, колона Узроковано драјвером би садржала информације о било ком драјверу који је изазвао БСоД пад. Међутим, у случају да видите да је колона Узроковано драјвером празна, то значи да БлуеСцреенВиев није успео да открије управљачки програм (није увек 100% тачан) или да узрок пада БСоД-а није повезан са управљачким програмом.

  Да бисте проверили шта је од ова два највероватније, проверите да ли се у колони Узроковано адресом приказује било каква информација. Поред тога, можете покушати да погледате у доњем окну БлуеСцреенВиев-а (такође познатом као колоне са информацијама о драјверима), јер тамо приказује све драјвере и модуле који се налазе у стеку.

  Потешкоће у тумачењу информација које пружа БлуеСцреенВиев

  Ако сте почетник који нема много искуства у раду са БСоД евиденцијама пада, вероватно ће вам бити тешко да протумачите информације приказане у различитим колонама у горњем и доњем окну корисничког интерфејса БлуеСцреенВиев-а.

  Срећом, можете пронаћи све потребне информације о томе шта сваки параметар значи тако што ћете посетити званичну веб локацију БлуеСцреенВиев. Све ће бити објашњено ако само скролујете надоле до одељка означених Колоне са информацијама о рушењу (горње окно) и Колоне са информацијама о драјверима (доње окно).

  БлуеСцреенВиев је само један од многих алата за тражење грешака које можете користити да вам помогне да истражите узрок БСоД пада. Други значајни спомени укључују ВхоЦрасхед и ВинДбгод којих оба успевају да прикажу евиденцију пада на много лакши за разумевање начин.

  БлуеСцреенВиев помаже и почетницима и стручњацима да пронађу основни узрок БСоД рушења

  Пошто је проналажење узрока проблема први корак ка његовом отклањању, верујемо да БлуеСцреенВиев заслужује да буде у свачијој дигиталној библиотеци, посебно ако се често сусрећу са БСоД грешкама.

  Уз то, ако тражите неке савете о томе како да поправите Виндовс БСоД грешке, предлажемо да почнете тако што ћете инсталирати БлуеСцреенВиев.