Шта је боље за тестирање безбедности апликација?

Безбедносно тестирање апликације је од суштинског значаја да би се осигурало да ваша апликација нема рањивости и ризика и смањила површину напада како бисте спречили сајбер нападе.

Извештај каже да су предузећа претрпела штету 50% више сајбер напада 2021. сваке недеље. Све врсте предузећа су испод радара нападача, укључујући образовне институције, владине организације, здравство, добављаче софтвера, финансије и још много тога.

Непотребно је рећи да се апликације нашироко користе у скоро сваком сектору како би људима олакшали и олакшали коришћење производа и услуга, консултација, забаве, итд. А ако правите апликацију, морате проверити њену безбедност почевши од кода фаза до производње и примене.

САСТ и ДАСТ су два одлична начина за обављање безбедносног тестирања апликација.

Док неки више воле САСТ, други више воле ДАСТ, а неки такође воле оба у коњугацији.

Па, на којој си ти страни? Ако не можете да одлучите, дозволите ми да вам помогнем!

У овом чланку ћемо урадити САСТ и ДАСТ поређење да бисмо разумели шта је боље за који случај. То ће вам помоћи да изаберете најбољи на основу ваших захтева за тестирање.

Дакле, останите са нама да сазнате ко ће победити у овој битци!

САСТ вс. ДАСТ: Шта су они?

Ако желите да разумете разлику између САСТ-а и ДАСТ-а, неопходно је да разјасните неке основе. Дакле, хајде да знамо шта су САСТ и ДАСТ.

Шта је САСТ?

Статичко тестирање безбедности апликације (САСТ) је метода тестирања за обезбеђивање апликације статистичким прегледом њеног изворног кода да би се идентификовали сви извори рањивости, укључујући слабости апликације и недостатке попут СКЛ ињекције.

САСТ је такође познат као безбедносно тестирање „беле кутије“, где се унутрашњи делови апликације детаљно анализирају како би се пронашле рањивости. То се ради у раним фазама развоја апликације на нивоу кода пре завршетка градње. То се такође може урадити након што се компоненте апликације комбинују у окружењу за тестирање. Поред тога, САСТ се користи за осигурање квалитета апликације.

Штавише, изводи се помоћу САСТ алата, фокусирајући се на садржај кода апликације. Ови алати скенирају изворни код апликације, заједно са свим њеним компонентама, како би пронашли потенцијалне безбедносне проблеме и рањивости. Они такође помажу у смањењу времена застоја и ризика од компромитовања података.

Неки од одличних САСТ алата доступних на тржишту су:

Шта је ДАСТ?

Динамичко тестирање безбедности апликација (ДАСТ) је још један метод тестирања који користи приступ црне кутије, под претпоставком да тестери немају приступ или знање о изворном коду апликације или њеној унутрашњој функционалности. Они тестирају апликацију споља користећи доступне излазе и улазе. Тест подсећа на хакера који покушава да приступи апликацији.

ДАСТ има за циљ да посматра понашање апликације да напада векторе и идентификује рањивости преостале у апликацији. Ради се на функционалној апликацији и потребно је да покренете апликацију и ступите у интеракцију са њом да бисте имплементирали неке технике и извршили процене.

Извођење ДАСТ-а вам помаже да откријете све безбедносне пропусте у вашој апликацији у току рада након њеног постављања. На овај начин можете спречити пробој података тако што ћете смањити површину напада кроз коју прави хакери могу да извуку сајбер напад.

Штавише, ДАСТ се може урадити и ручно и коришћењем ДАСТ алата за имплементацију метода хаковања као што су скриптовање на више локација, СКЛ ињекција, малвер и још много тога. ДАСТ алати могу да провере проблеме са аутентификацијом, конфигурацију сервера, логичке погрешне конфигурације, ризике трећих страна, несигурности код шифровања и још много тога.

Неки од ДАСТ алата које можете узети у обзир су:

САСТ против ДАСТ-а: Како функционишу

Како САСТ функционише?

Прво, морате одабрати САСТ алат који ћете имплементирати на систем за изградњу ваше апликације да бисте извршили тестирање. Дакле, морате да изаберете САСТ алат на основу неких критеријума, као што су:

 • Програмски језик апликације
 • Компатибилност алата са тренутним ЦИ или било којим другим развојним алатима
 • Тачност апликације у проналажењу проблема, укључујући број лажних позитивних резултата
 • Колико типова рањивости алат може да покрије, заједно са својом способношћу да провери прилагођене критеријуме?
  Проверите компатибилност 2Г, 3Г и 4Г ЛТЕ мреже за телефон у било којој земљи

Дакле, када одаберете свој САСТ алат, можете наставити са њим.

САСТ алати раде отприлике овако:

 • Алат ће скенирати код у стању мировања да би имао детаљан приказ изворног кода, конфигурација, окружења, зависности, тока података и још много тога.
 • Алат САСТ ће проверити код апликације ред по ред и инструкцију по инструкцију док их упоређује са постављеним смерницама. Он ће тестирати ваш изворни код да би открио рањивости и недостатке, као што су СКЛ ињекције, прекорачење бафера, КССС проблеми и други проблеми.
 • Следећи корак у имплементацији САСТ-а је анализа кода кроз САСТ алате користећи скуп правила и њихово прилагођавање.

Стога ће вам откривање проблема и анализа њихових утицаја помоћи да планирате како да решите те проблеме и побољшате безбедност апликације.

Међутим, САСТ алати могу дати лажне позитивне резултате, тако да морате имати добро знање о кодирању, безбедности и дизајну да бисте открили те лажне позитивне резултате. Или можете да унесете неке измене у свој код како бисте спречили лажне позитивне резултате или их смањили.

Како ДАСТ функционише?

Слично САСТ-у, побрините се да одаберете добар ДАСТ алат узимајући у обзир неке тачке:

 • Ниво аутоматизације ДАСТ алата за планирање, покретање и аутоматизацију ручних скенирања
 • Колико врста рањивости може да покрије ДАСТ алат?
 • Да ли је ДАСТ алатка компатибилна са вашим тренутним ЦИ/ЦД и другим алатима?
 • Колико прилагођавања нуди да би се конфигурисао за одређени тест случај?

Обично се ДАСТ алати лако користе; али они раде много сложених ствари иза сцене како би тестирање олакшали.

 • ДАСТ алати имају за циљ прикупљање што више података о апликацији. Они индексирају сваку страницу и издвајају уносе како би повећали површину напада.
 • Затим почињу да активно скенирају апликацију. ДАСТ алатка ће послати различите векторе напада на крајње тачке које су претходно пронађене како би проверили рањивости као што су КССС, ССРФ, СКЛ ињекције, итд. Такође, многе ДАСТ алатке вам омогућавају да креирате прилагођене сценарије напада како бисте проверили да ли има још проблема.
 • Када се овај корак заврши, алат ће приказати резултате. Ако открије рањивост, одмах даје свеобухватне информације о рањивости, њеном типу, УРЛ адреси, озбиљности, вектору напада и помаже вам да решите проблеме.

ДАСТ алати одлично функционишу у откривању проблема са аутентификацијом и конфигурацијом који се јављају приликом пријављивања у апликацију. Они обезбеђују специфичне унапред дефинисане улазе за апликацију која се тестира за симулацију напада. Алат затим упоређује излаз са очекиваним резултатом како би пронашао недостатке. ДАСТ се широко користи у тестирању безбедности веб апликација.

САСТ против ДАСТ: Зашто су вам потребни

И САСТ и ДАСТ нуде многе предности тимовима за развој и тестирање. Хајде да их погледамо.

Предности САСТ-а

Осигурава сигурност у раним фазама развоја

САСТ је кључан у обезбеђивању безбедности апликације у раним фазама њеног животног циклуса развоја. Омогућава вам да пронађете рањивости у вашем изворном коду током фазе кодирања или пројектовања. А када можете да откријете проблеме у раним фазама, постаје лакше да их поправите.

Међутим, ако не извршите тестове рано да бисте пронашли проблеме, остављајући их да се даље надограђују до краја развоја, изградња може имати много инхерентних грешака и грешака. Због тога ће постати не само проблематично разумети и третирати их, већ ће одузети много времена, што додатно помера временску линију производње и примене.

Али извођење САСТ-а ће вам уштедети време и новац за отклањање рањивости. Осим тога, може тестирати рањивости на страни сервера и клијента. Све ово помаже у заштити ваше апликације и омогућава вам да изградите безбедно окружење за апликацију и да је брзо примените.

Брже и Прецизније

САСТ алати скенирају вашу апликацију и њен изворни код темељно брже од ручног прегледа кода. Алати могу брзо и прецизно скенирати милионе линија кода и открити основне проблеме у њима. Поред тога, САСТ алати континуирано прате ваш код ради безбедности како би сачували његов интегритет и функционалност, а истовремено вам помажу да брзо ублажите проблеме.

Сецуре Цодинг

Морате осигурати безбедно кодирање за сваку апликацију, било да се развија код за веб локације, мобилне уређаје, уграђене системе или рачунаре. Када креирате робусно, безбедно кодирање од почетка, смањујете ризик од компромитовања апликације.

Разлог је тај што нападачи могу лако циљати лоше кодиране апликације и обављати штетне активности попут крађе информација, лозинки, преузимања налога и још много тога. То негативно утиче на репутацију ваше организације и поверење купаца.

Коришћење САСТ-а ће вам помоћи да обезбедите безбедну праксу кодирања од самог почетка и дати му чврсту основу за процват у свом животном циклусу. Такође ће вам помоћи да осигурате усаглашеност. Поред тога, Сцрум мајстори могу да користе САСТ алате како би осигурали да се безбеднији стандард кодирања примењује у њиховим тимовима.

  Како добити статус слања и прегледа за Гмаил е-пошту

Откривање рањивости високог ризика

САСТ алати могу да открију рањивости апликација високог ризика као што је СКЛ ињекција која би могла да утиче на апликацију током њеног животног циклуса и прекорачења бафера која могу да онемогуће апликацију. Поред тога, они ефикасно откривају скриптовање на више локација (КССС) и рањивости. У ствари, добри САСТ алати могу идентификовати све проблеме поменуте у Највећи безбедносни ризици ОВАСП-а.

Лако се интегрише

САСТ алате је лако интегрисати у постојећи процес животног циклуса развоја апликације. Они могу неприметно да раде у развојним окружењима, изворним репозиторијумима, алатима за праћење грешака и другим алатима за тестирање безбедности. Они такође укључују интерфејс прилагођен кориснику за доследно тестирање без стрме криве учења за кориснике.

Аутоматизоване ревизије

Ручне ревизије кода за безбедносна питања могу бити заморне. Од ревизора је потребно да разуме рањивости пре него што заиста може да пређе на темељно испитивање кода.

Међутим, САСТ алати нуде невероватне перформансе за често испитивање кода са прецизношћу и мање времена. Алати такође могу ефикасније омогућити сигурност кода и убрзати ревизије кода.

Предности коришћења ДАСТ-а

ДАСТ се фокусира на функције времена извршавања апликације, нудећи много предности тиму за развој софтвера, као што су:

Шири обим тестирања

Модерне апликације су сложене, укључујући многе екстерне библиотеке, старе системе, шаблонски код, итд. Да не помињемо, безбедносни ризици се развијају и потребно вам је такво решење које вам може понудити ширу покривеност тестирањем, што можда неће бити довољно ако само користите САСТ.

ДАСТ овде може помоћи скенирањем и тестирањем свих типова апликација и веб локација, без обзира на њихову технологију, доступност изворног кода и порекло.

Стога, коришћење ДАСТ-а може да реши различите безбедносне проблеме док проверава како се ваша апликација чини нападачима и крајњим корисницима. То ће вам помоћи да покренете свеобухватан план за решавање проблема и креирате квалитетну апликацију.

Висока безбедност у свим окружењима

Пошто је ДАСТ имплементиран на апликацију споља, а не на њен основни код, можете постићи највиши ниво безбедности и интегритета ваше апликације. Чак и ако направите неке промене у окружењу апликације, оно остаје безбедно и потпуно употребљиво.

Тестови примене

ДАСТ алати се не користе само за тестирање апликација у сценском окружењу на рањивости, већ и током развојног и производног окружења.

На овај начин можете видети колико је ваша апликација сигурна након производње. Апликацију можете повремено скенирати користећи алате да бисте пронашли све основне проблеме изазване променама конфигурације. Такође може открити нове рањивости, које могу угрозити вашу апликацију.

Лако се интегрише у ДевОпс токове рада

Хајде да разбијемо неке митове овде.

Многи мисле да се ДАСТ не може користити у фази развоја. Било је, али више није важило. Постоји много алата као што је Инвицти које можете лако интегрисати у своје ДевОпс радне токове.

Дакле, ако исправно поставите интеграцију, можете омогућити алату да аутоматски скенира рањивости и идентификује безбедносне проблеме у раним фазама развоја апликације. Ово ће боље осигурати сигурност апликације, избјећи кашњења у проналажењу и рјешавању проблема и смањити повезане трошкове.

Помаже у тестирању пенетрације

Динамичка безбедност апликација је попут тестирања пенетрације, где се апликација проверава да ли има безбедносних пропуста убризгавањем злонамерног кода или покретањем сајбер напада да би се проверио одговор апликације.

Коришћење ДАСТ алата у вашим напорима за тестирање пенетрације може поједноставити ваш рад са својим свеобухватним могућностима. Алати могу да поједноставе целокупно тестирање пенетрације аутоматизацијом процеса идентификације рањивости и пријављивања проблема како би их одмах поправили.

Шири преглед безбедности

ДАСТ има предност у односу на тачка решења јер она могу темељно да прегледају безбедносни став ваше апликације. Такође може да тестира све врсте апликација, сајтова и других веб средстава без обзира на њихов програмски језик, порекло, код курса итд.

Дакле, без обзира на врсту софтвера или апликације коју правите, можете свеобухватно разумети њен безбедносни статус. Као резултат веће видљивости у различитим окружењима, чак можете да откријете и ризичне застареле технологије.

САСТ вс ДАСТ: Сличности и разлике

Статичко тестирање безбедности апликација (САСТ) и динамичко тестирање безбедности апликација (ДАСТ) су обе врсте тестирања безбедности апликација. Они проверавају рањивости и проблеме у апликацијама и помажу у спречавању безбедносних ризика и сајбер напада.

И САСТ и ДАСТ имају исту сврху – да открију и обележе безбедносне проблеме и помогну вам да их решите пре него што дође до напада.

Сада, у овом потезу САСТ против ДАСТ-а, хајде да пронађемо неке од истакнутих разлика између ове две методе тестирања безбедности.

ПараметарСАСТДАСТТипеВхите-бок тестирање безбедности апликације.Блацк-бок тестирање безбедности апликације.Тестинг ПатхваиТестинг се врши изнутра ка споља (апликација).Тестирање се врши споља у. Приступ тестирању АппроацхДевелоперс-а.

  Како управљати и преносити податке на Нинтендо Свитцх

Овде тестер зна о дизајну, имплементацији и оквиру апликације.

Приступ хакера.

Овде тестер не зна ништа о дизајну, имплементацији и оквирима апликације.

ИмплементацијаИмплементира се на статичком коду и не захтева примењене апликације. Зове се „статична“ јер скенира статички код апликације да би тестирала рањивости. Примењује се на покренуту апликацију. Зове се „динамички“ јер скенира динамички код апликације док је покренут да пронађе рањивости. ТимелинеСАСТ се ради у раним фазама развоја апликације. ДАСТ се ради на покренутој апликацији пред крај животног циклуса развоја апликације. Покривеност и анализаИт може прецизно да пронађе рањивости на страни клијента и сервера. САСТ алати су компатибилни са различитим уграђеним системима и кодом.

Међутим, не може да открије проблеме везане за окружења и време извршавања.

Може да открије проблеме везане за окружења и време рада. Али може само да анализира одговоре и захтеве у апликацији. Изворни код Потребан му је изворни код за тестирање. Не захтева изворни код за тестирање. ЦИ/ЦД пипелинесСАСТ је интегрисан у ЦИ/ЦД цевоводе директно како би помогао програмерима да редовно прате код апликације .

Покрива сваку фазу ЦИ процеса, укључујући безбедносну анализу кода апликације путем аутоматског скенирања кода и тестирања израде.

ДАСТ је интегрисан у ЦИ/ЦД цевовод након што се апликација примени и покрене на тест серверу или рачунару програмера. Ублажавање ризика САСТ алати темељно скенирају код како би пронашли рањивости на њиховим тачним локацијама, што помаже у лакшем отклањању. Пошто ДАСТ алати раде током време извођења, можда неће обезбедити тачну локацију рањивости. Економичност Пошто се проблеми откривају у раним фазама, решавање тих проблема је лако и јефтиније. Пошто се примењује пред крај животног циклуса развоја, проблеми се не могу открити до тада. Такође, можда неће дати тачне локације.

Све ово чини скупим решавање проблема. Истовремено, то одлаже укупни временски оквир развоја, повећавајући укупне трошкове производње.

САСТ наспрам ДАСТ: Када их користити

Када користити САСТ?

Претпоставимо да имате развојни тим за писање кода у монолитном окружењу. Ваши програмери уносе промене у изворни код чим стигну са ажурирањем. Затим компајлирате апликацију и редовно је промовишете у производну фазу у заказано време.

Рањивости се овде неће много појављивати, а када се појаве после дужег времена, можете их прегледати и закрпити. У овом случају, можете размислити о употреби САСТ-а.

Када користити ДАСТ?

Претпоставимо да имате ефикасно ДевОпс окружење са аутоматизацијом у вашем СЛДЦ-у. Можете да искористите контејнере и платформе у облаку као што је АВС. Дакле, ваши програмери могу брзо кодирати своја ажурирања и користити ДевОпс алате да аутоматски компајлирају код и брзо генеришу контејнере.

На овај начин можете убрзати примену уз континуирани ЦИ/ЦД. Али ово такође може повећати површину напада. За ово, коришћење ДАСТ алата може бити одличан избор за скенирање комплетне апликације и проналажење проблема.

САСТ против ДАСТ-а: Могу ли да раде заједно?

Да!!!

У ствари, њихово заједничко коришћење ће вам помоћи да свеобухватно разумете безбедносна питања у вашој апликацији изнутра ка споља. Такође ће омогућити синбиотички ДевОпс или ДевСецОпс процес заснован на ефикасном и ефективном безбедносном тестирању, анализи и извештавању.

Штавише, ово ће помоћи у смањењу рањивости и површини напада и ублажити забринутост због сајбер напада. Као резултат, можете креирати веома сигуран и робустан СДЛЦ.

Разлог је „статичко” тестирање безбедности апликације (САСТ) проверава ваш изворни код у стању мировања. Можда неће покрити све рањивости, плус није погодан за време рада или проблеме са конфигурацијом као што су аутентификација и ауторизација.

У овом тренутку, развојни тимови могу да користе САСТ са другим методама и алатима тестирања, као што је ДАСТ. Овде ДАСТ долази како би осигурао да се друге рањивости могу открити и поправити.

САСТ вс. ДАСТ: Шта је боље?

И САСТ и ДАСТ имају своје предности и недостатке. Понекад ће САСТ бити кориснији од ДАСТ-а, а понекад је обрнуто.

Иако САСТ може да вам помогне да рано откријете проблеме, решите их, смањите површину напада и понудите више предности, потпуно ослањање на један метод безбедносног тестирања није довољно, с обзиром на напредне сајбер нападе.

Дакле, када одаберете један од та два, разумите своје захтеве и одаберите онај у складу с тим. Али најбоље је ако користите САСТ и ДАСТ заједно. То ће осигурати да можете имати користи од ових методологија тестирања безбедности и допринети заштити ваше апликације од 360 степени.

Из овог закључка за САСТ против ДАСТ-а, могу рећи да обојица заправо нису ривали, али могу бити добри пријатељи. А њихово пријатељство може донети већи ниво безбедности вашим апликацијама.

Сада можете погледати различите врсте тестирања апликација.