Прекидање напајања за оптимално гравирање и сечење

Тхе иКиер К1 Про Мак има за циљ да понуди све-у-једном пакет за оне који желе да почну или да унапреде своје ласерско гравирање и сечење. Са корисним функцијама употребљивости и системом за помоћ у ваздуху, представља узбудљиву улазну тачку за оне који желе да развију посао или прошире своје истраживање материјала.

иКиер К1 Про Мак

За оне који траже робустан скуп опција од свог ласерског гравера, иКиер К1 Про Мак нуди функције за поједностављење вашег радног тока. Са 32-битном матичном плочом, променљивом снагом ласера ​​од 24В или 48В и укљученом ваздушном асистенцијом, постоји много контроле при одабиру најбољег приступа гравирању или ласерском послу. Да би помогао да се све оптимално позиционира, К1 Про Мак такође нуди моторизовану З-осу, инфрацрвено унакрсно позиционирање и опцију аутоматског фокусирања. Линеарни лежајеви такође помажу у подршци већим брзинама гравирања, са иКиер К1 Про Мак до 900 мм/с. Поред тога, иКиер нуди низ сигурносних функција које се налазе око сигурносне браве, жироскопа, крајњих прекидача и детекције пламена.

Бренд иКиер

Снага ласера ​​са променљивом (24/48В)

Радна површина 410 к 410 мм (~ 16,1 к 16,1 инча)

Екран 4,3-инчни екран осетљив на додир

Софтвер Лигхтбурн, ЛасерГРБЛ, иКиер апликација

Позиционирање камере Нема

Прос

  • Разноликост заштитних карактеристика
  • Аутоматско фокусирање
  • Укључена ваздушна помоћ омогућава бољу контролу и безбедност
  • Променљива снага резања
  • Инфрацрвени крстић помаже у позиционирању
  • Аутоматско тонуће сечење

Цонс

  • Магнетни екран осетљив на додир није увек чврсто причвршћен
  • Нема мерења на уређају за унакрсно референцирање
  • Повремене грешке и кварови са софтвером
  • Ванмрежно гравирање није оптимално

Подешавање иКиер К1 Про Мак

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Као скупљи ласерски гравер, иКиер К1 Про Мак захтева мало склапања, али није тако напоран и обично се може завршити за мање од сат времена. Ово нуди довољно времена за постављање било ког опционог прибора, као што је ласерски кревет у облику саћа или иКиер-ова заштитна кутија.

Међутим, због величине машине од 25,6 к 29,5 к 8,7 инча (650 к 750 к 222 мм), вероватно ће вам требати помоћ у процесу, заједно са адекватним простором на столу за подешавање.

Приложени приручник ће послужити као најтачнији водич, али повезани видео за инсталацију је добар за унакрсну референцу. Иако је генерално једноставно, мораћете да визуелно проверите шта је већ урађено за вас у поређењу са видео снимком. Али генерално, када поставите шину Кс-осе и инсталирате ласерски модул, већина посла је обављена.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Још један сет руку ће помоћи да коначно ожичење буде мало глаткије; можете да се снађете уз мало петљања. Приликом постављања и инсталирања ваздушног система, повезани видео се показује од непроцењиве вредности.

иКиер К1 Про Мак техничке спецификације

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

иКиер К1 Про Мак нуди велику површину за гравирање од 16,1 к 16,1 инча (410 к 410 мм). Али оно што је интересантније је подесива снага ласера, која се може заменити између 24В и 48В преко прекидача на ласерском модулу. У зависности од тренутног режима, величина ласерске тачке ће се прилагодити на 0,08 к 0,1 мм при 24 В или 0,1 к 0,15 мм при снази од 48 В, тако да можете оптимизовати за више детаља или већу снагу.

  Како да откажете састанак у Мицрософт тимовима

За потребе сечења, К1 Про Мак може да користи аутоматско сечење које може да повећа дубину сечења до 25%. Поред тога, његови линеарни лежајеви и алгоритми кретања омогућавају гравирање брзином до 900 мм у секунди. Што се тиче функционалности, линеарни лежајеви користе клизни дизајн за своју Кс-осу и дизајн завртња за И-ос.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

32-битна матична плоча покреће уређај и његово ванмрежно гравирање преко прикљученог 4,3-инчног екрана осетљивог на додир. Укључени систем помоћи за ваздух може се контролисати преко Лигхтбурн-а, а проток се може подесити преко прекидача за регулацију протока. Поред тога, моторизована З-оса нуди опцију да додирнете аутофокус са једним дугметом омогућавајући ласеру да процени његову удаљеност од материјала.

Заштита и безбедност очију

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Осим стандарднијег заштитног акрилног штита око ласера, иКиер К1 Про Мак долази са низом сигурносних функција за смањење опасности током рада. Ако се одлучите за иКиер-ово кућиште ласерског гравера (није укључено у наш модел за преглед), ту је и додатна заштита од прашине и пожара, поред издувног вентилатора за брзо испуштање мириса и дима. Да бисте приказали напредак, такође има више прозора за гледање, тако да можете заштитити очи и не користити ласерске наочаре.

За оне који иду са основним К1 Про Мак пакетом, ласерске наочаре су укључене, али би ипак било препоручљиво да купе неке удобније ОД5+ наочаре јер оне које су укључене могу да изврше додатни притисак на ваше уши, што постаје приметно након више послова или дуже употребе. .

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Са укљученим системом помоћи за ваздух, шансе за искакање пламена су значајно смањене, посебно када се користи на одговарајући начин са подешеним процентом снаге ласера. иКиер саветује да ваздушни помоћник струји са 80% снаге или ниже како би се максимизирао њен животни век. Ако се пламен појави испод ласерске главе, детекција пламена ће се покренути када је омогућена; ласер ће се вратити на своје порекло и огласити аларм.

Поред заштите од гледања, иКиер долази са додатним функцијама за ограничавање опасности. Ако је нагнут, жироскоп на уређају ће обавестити уређај, престати са радом и активирати његов аларм. Гранични прекидачи спречавају било какво прекорачење, тако да нови корисници не морају да брину да ће ласерска глава ударити у стране када прегледају свој дизајн.

Поред тога, уређај има сигурносну браву са физичким кључем за спречавање рада.

Коришћење иКиер К1 Про контролера екрана осетљивог на додир

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

К1 Про Мак може да се користи независно од рачунара захваљујући раду ван мреже преко 4,3-инчног екрана осетљивог на додир. Уметањем УСБ диска са подржаним датотекама за сечење или гравирање, можете наставити са послом након неких мањих подешавања, као што су подешавања фокуса. Док претходно не вежбате са фајлом, ипак је препоручљиво да га прво испробате преко софтвера за десктоп рачунаре, пошто су контроле много ограниченије за режим ван мреже и недостају им додатни делови визуелне референце.

Екран осетљив на додир нуди основни скуп контрола са већином команди за подешавање на левој страни, док се контроле покрета налазе на десној страни екрана. Ако планирате да гравирате на објектима неправилне величине, саветује се да користите приложени блок фиксног фокуса уместо да изаберете аутофокус. Када започнете посао, ту је основна трака процеса завршетка и велико дугме за паузу или заустављање.

  8 Гоогле порука упозорења о небезбедној веб локацији и њихово значење

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Мања подешавања се такође могу извршити у снази или брзини екрана у процесу. Међутим, ако наиђете на неку већу грешку, вероватно је најбоље да притиснете дугме за напајање због недостатка било каквог дугмета за заустављање у нужди. У супротном, мало кашњење у заустављању посла директно преко екрана осетљивог на додир.

Ако наиђете на било какав губитак струје током операције, К1 Про Мак опција за гравирање резимеа може се користити само када радите ван мреже или преко апликације. Мораћете само да обезбедите да нема померања гравера или површине за гравирање ако се то догоди да бисте избегли било какву грешку када наставите. Поред тога, мораћете да се уверите да ауто-хоме при покретању није омогућен.

Разматрање софтвера и апликација

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

иКиер К1 Про Мак је компатибилан са ЛасерГРБЛ или Лигхтбурн. Ако користите мацОС, Лигхтбурн је ваша једина опција. Иако Лигхтбурн долази са бесплатном пробном верзијом, мораћете да купите лиценцу након тог периода да бисте наставили да користите К1 Про Мак, па урачунајте ту цену у своју одлуку. Лиценца кошта 60 долара и даје ажурирања на годину дана (и даље ће радити након годину дана; једноставно нећете добијати више ажурирања).

Док ће се ваш избор софтвера свести на преференције и ваш оперативни систем, Лигхтбурн нуди једноставнију опцију за подешавање ваших послова и контролу многих секундарних функција К1 Про Мак-а. Моћи ћете да омогућите аутофокус, потонуће сечење и помоћно позиционирање у неколико једноставних корака.

Помоћу Лигхтбурн-а можете прилагодити пројекат преко више типова слојева који вам омогућавају да направите много сложенију гравуру са минималним застојима. А са системом базираним на прекидачима за напајање ласера, можете лако да замените снагу током посла у више корака који меша гравирање и сечење.

Понекад ће се појавити чудне грешке у вези са повезивањем или позиционирањем К1 Про Мак, али оне се обично могу решити поновним покретањем уређаја или слањем ласера ​​кући.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Све у свему, ако трошите оволико на скупљи К1 Про Мак, има смисла искористити предности његове интеграције са Лигхтбурн-ом. Такође ће олакшати израду датотека за ванмрежно гравирање.

Ако се упустите да испробате иКиер апликацију за паметне телефоне, могу се појавити и проблеми са повезивањем и грешке у зависности од вашег телефона. Чак и на новијем телефону, надоградња система преко апликације није успела упркос успостављеној вези. Нисам могао да тестирам штампање из апликације због грешке која би се појавила у завршној фази извоза назад на К1 Про Мак. Међутим, открио је рад уређаја и појавила би се обавештења о упозорењима.

Као и код већине апликација за гравирање на паметним телефонима, постоји врло минималан интерфејс за рад и мала количина уређивања слика.

Гравирање са иКиер К1 Про Мак

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Што се тиче квалитета, иКиер К1 Про Мак има прецизност гравирања од 0,01 мм и нуди малу светлосну тачку резолуције 2К када се користи ласерска снага од 24 В. У зависности од интеграције вашег софтвера, опције гравирања слике могу се фино подесити да би се постигао жељени ефекат и завршетак.

  8 најбољих решења за безбедност података за заштиту вашег пословања

Мораћете да експериментишете када први пут радите са сликом, јер тамније слике или оне са више црне боје могу завршити као суптилнији рељеф. Пробајте различите унапред подешене слике и подешавања, посебно када радите са различитим материјалима.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када користите снагу ласера ​​​​од 24 В и тање дрво, обично можете да исечете свој дизајн без преласка на снагу од 48 В. Ови комбиновани послови гравирања обично трају између двадесет минута до једног сата, у зависности од њиховог нивоа детаља.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Када се димензионира, слика величине 10 к 10 инча при брзини од 1700 мм у минути требало је иКиер К1 Про Мак око два и по сата. Упоредно, слика величине приближно 11 к 11 инча са сличним нивоом сложености трајала је око три сата при 2000 мм у минути.

Снага резања на К1 Про Мак

Да бих тестирао снагу сечења К1 Про Мак-а, извукао сам из две различите величине отпадног меког дрвета различите дебљине (3/8 инча и 11/16 инча) користећи режим снаге ласера ​​од 48 В. Ако намеравате да сечете дубље него што је уобичајено за ласерски кревет у облику саћа, пожелећете да подигнете К1 Про Мак. Његове ноге нису подесиве, тако да ћете морати да подигнете сваку од четири стопе нечим једнаком по висини, али је могуће.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Са дебљином од 3/8 инча, могао је да сече са 6 пролаза са 90% снаге ласера ​​и брзином сечења од 900 мм/мин на саћастом слоју. За дебљину од 11/16 инча, то је достигло 16 пролаза при истој снази ласера ​​од 90% и брзини сечења од 900 мм/мин. При 16 додавања требало је мало труда да се извуче одсечени комад, док је при 20 додавања искочио сам.

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Уз укључену ваздушну помоћ, угљенисање је значајно смањено и није било пламена. Ако радите са стандардним врстама и дебљинама занатског дрвета (до 3 мм балзе или МДФ), К1 Про Мак може лако да сече, посебно са креветом у облику саћа.

Да ли треба да купите иКиер К1 Про Мак?

Џејмс Хирц / МакеУсеОф

Са око 2000 долара, иКиер К1 Про Мак није јефтин, али премошћује јаз између диодних ласера ​​мање снаге и цена ЦО2 модела. Нуди већу површину за гравирање и додатне функције које имају за циљ поједностављење подешавања и стила рада. Али за оне који још нису упознати са софтвером за гравирање и који траже поједностављено корисничко искуство, неке од његових предности могу се показати непотребним.

Међутим, ако желите фино подешавање или масовну производњу са већом фреквенцијом, врхунске функције додају додатну сигурност и контролу. иКиер К1 Про Мак ће се више допасти искусним корисницима ласерског гравера или онима који траже опсежније случајеве употребе. Постоји неколико потешкоћа у процесу, али променљиви елемент напајања К1 Про Мак чини га вредним пажње за оне који траже већу флексибилност са својим диодним ласером.

иКиер К1 Про Мак

За оне који траже робустан скуп опција од свог ласерског гравера, иКиер К1 Про Мак нуди функције за поједностављење вашег радног тока. Са 32-битном матичном плочом, променљивом снагом ласера ​​од 24В или 48В и укљученом ваздушном асистенцијом, постоји много контроле при одабиру најбољег приступа гравирању или ласерском послу. Да би помогао да се све оптимално позиционира, К1 Про Мак такође нуди моторизовану З-осу, инфрацрвено унакрсно позиционирање и опцију аутоматског фокусирања. Линеарни лежајеви такође помажу у подршци већим брзинама гравирања, са иКиер К1 Про Мак до 900 мм/с. Поред тога, иКиер нуди низ сигурносних функција које се налазе око сигурносне браве, жироскопа, крајњих прекидача и детекције пламена.