Шта је Интел Стреам Ассист и како то чини стримовање игара бољим?

Кључне Такеаваис

 • Интел Стреам Ассист преусмерава задатке у вези са стримовањем са вашег ГПУ-а на ваш интегрисани ГПУ, омогућавајући боље перформансе у игри током стриминга, чак и на рачунарима нижих спецификација.
 • Подржан је у главним апликацијама за стриминг као што је Интел Арц Цонтрол, пружајући боље перформансе за АИ функције без напрезања вашег ГПУ-а.
 • Да бисте покренули Интел Стреам Ассист, потребан вам је Интел 11. Ген ЦПУ или новији упарен са Интел Арц ГПУ-ом, а тренутно га подржавају само четири апликације за стриминг.

Стримовање игара уживо одузима значајан део ваших ЦПУ и ГПУ ресурса, потенцијално изазивајући пад перформанси када је играње у питању. Осим ако немате врхунски рачунар са довољно моћним ЦПУ-ом, ГПУ-ом и довољно меморије за руковање игром и задацима стриминга, вероватно ћете морати да бирате између стриминга или играња игара.

Међутим, Интел-ов Стреам Ассист има за циљ да то промени смањењем оптерећења вашег ГПУ-а, омогућавајући људима без врхунских рачунара да стримују као и игре.

Шта је Интел Стреам Ассист и шта ради?

Интел-ов Стреам Ассист је технологија Дееп Линк која преусмерава задатке везане за стримовање са вашег наменског ГПУ-а на други графички механизам — интегрисани ГПУ вашег процесора. Једноставно речено, Интел Стреам Ассист дели задатке приказивања и стриминга игара у два одвојена ГПУ процеса тако да можете постићи боље перформансе у игри док стримујете истог квалитета, ако не и бољег.

  Како направити други Инстаграм налог

Ово даје вашем ГПУ-у додатне трошкове да правилно прикаже вашу игру. У исто време, интегрисани ГПУ брине о кодирању и другим задацима у вези са стримовањем, пружајући боље перформансе од оних које бисте добили да ваш наменски ГПУ обавља двоструку функцију. Бар у теорији.

Кредит за слику: Интел

Стреам Ассист је подржан на неколико главних апликација за стримовање, укључујући Интелову Арц Цонтрол. На пример, ако користите функцију замене позадине Интел Арц Цонтрол-а, задатак закључивања — током којег неуронска мрежа израчунава како да правилно исече субјект из позадине — се обавља на интегрисаном ГПУ-у.

То значи да ваш ФПС у игри практично није погођен, док програм Арц Цонтрол покреће своје АИ функције без муке са вашим ГПУ-ом за ресурсе, пружајући боље перформансе на оба краја.

Ово може бити од велике помоћи за играче са релативно слабијим ЦПУ и ГПУ-овима. Уопштено говорећи, стриминг док играте игру може да оптерећује ваш систем. Иако ће врхунски хардвер за стони рачунар поднети ова оптерећења без проблема, они су такође прилично скупи, што чини стримовање доброг квалитета гњаважом ако користите рачунар са нижим спецификацијама.

Који хардвер вам је потребан да бисте покренули Интел Стреам Ассист?

Колико год да је Интелов Стреам Ассист одличан, он има баријере за улазак. За почетак, потребан вам је Интел 11. Ген ЦПУ или новији упарен са Интел Арц ГПУ-ом, што вам даје још један разлог да пређете на Арц ГПУ ако га размишљате. Ипак, Интел има прилично збуњујуће хардверске захтеве за покретање Стреам Ассист-а.

  Колико сексуалних преступника живи у вашој близини?

У време писања, можете да покренете Интел Стреам Ассист на следећем хардверу:

 • Лаптопови са Интел Арц ГПУ-овима
 • Лаптопови са Интел Ирис Кс МАКС ГПУ-овима
 • Стони рачунари са Интел Арц ГПУ-овима (када су упарени са Интел 12. Ген или новијим процесором са интегрисаном графиком)

Поред прилично ограничених хардверских могућности, само четири апликације за стриминг тренутно подржавају Интел Стреам Ассист:

 • Интел Арц Цонтрол
 • Опен Броадцастер Софтваре (ОБС)
 • Кссплит
 • АВерМедиа ЦамЕнгине

Једина сребрна ствар овде је да ако користите Стреам Ассист, подешавање би требало да буде без проблема, јер је аутоматски омогућено на свим системима са Интел Арц Грапхицс. То значи да само треба да инсталирате један од горе поменутих софтвера за стриминг и крећете у трке.

Кредит за слику: Интел/ЈуТјуб

Дакле, ако тражите разлог за надоградњу на Интел ГПУ, Стреам Ассист (и друге Дееп Линк технологије које Интел нуди) би требало да буду на тој листи. Интелови Арц ГПУ-ови подржавају праћење зрака, и иако не издржавају Нвидиа или АМД-ове најновије ГПУ-ове, однос цене и перформанси није лош.

И на крају, али не и најмање важно, Интел Стреам Ассист такође нуди нагласке за аутоматске игре за следеће игре:

 • ЦроссФире
 • Цоунтер-Стрике: Глобал Оффенсиве (ЦС2 подршка тек треба да стигне)
 • ДОТА 2
 • Фортните
 • Легија славних
 • Нарака Бладепоинт
 • Раинбов Сик Сиеге
 • Оверватцх
 • ПлаиерУнкновн’с Баттлегроундс
 • Свет тенкова

Интел Стреам Ассист ће открити и снимити те тренутке квачила — нема више псовки јер схватите да нисте снимали за тај 360 носкоп или ресетовање троструког окретања плафона.

Интел Стреам Ассист је одличан за стримере—ако имате прави хардвер

Без ограничене хардверске и софтверске подршке, ако имате праву опрему, Стреам Ассист има потенцијал да преокрене вашу стриминг игру. Не само да ћете моћи да постигнете боље перформансе у игри током стримовања, већ ћете и извући највише из свог хардвера — без обзира да ли је на врху или не.

  Постоји ли казна ако повучем новац из Ацорнс-а?