6 функција на ЛинкедИн-у које покреће вештачка интелигенција о којима би требало да знате

Кључне Такеаваис

  • ЛинкедИн користи вештачку интелигенцију да пружи препоруке за посао на основу ваших вештина и интересовања, помажући вам да истражите нове могућности за каријеру и направите успешне промене у каријери.
  • Поруке потпомогнуте вештачком интелигенцијом на ЛинкедИн-у олакшавају регрутерима да допру до потенцијалних кандидата, пружајући помоћ у креирању ангажованих е-порука за контакт и наглашавајући предности компаније.
  • Функција „Људи које можда познајете“ предлаже везе на основу ваших садашњих и прошлих колега и других у вашој индустрији, олакшавајући умрежавање и изградњу професионалних односа.

Неколико платформи друштвених медија користе вештачку интелигенцију (АИ) да би својим корисницима пружиле широк спектар опција, а ЛинкедИн се у том погледу не разликује. Можете да користите АИ функције да бисте свој профил учинили привлачнијим потенцијалним послодавцима и пронашли људе које можда познајете у стварном животу или у својој индустрији.

Познавање онога што ЛинкедИн нуди у смислу вештачке интелигенције помоћи ће вам да боље искористите платформу, а на правом сте месту ако желите да научите о томе. Овај водич ће вам показати неке од најбољих функција ЛинкедИн-а које покреће вештачка интелигенција о којима би требало да знате.

1. Давање препорука за посао за кориснике

Да ли сте икада тражили нови посао на ЛинкедИн-у и приметили листу препоручених послова? Испоручила вам их је АИ. Препоруке за посао су једна од најприступачнијих ЛинкедИн функција које покреће вештачка интелигенција и могу бити корисне за идентификацију занимљивих нових могућности које одговарају вашем скупу вештина.

  Како аутоматски сортирати своје фотографије помоћу паметних албума на Мац-у

Функција препоручених послова може да прикаже радна места која су специфична за вашу тренутну улогу, али можда ћете видети и прилике које су мало лево. Дакле, поред тога што ћете остати у својој области стручности, то је фантастична карактеристика ако желите да направите успешну промену у каријери.

Једноставно кликните на картицу Послови на ЛинкедИн-у и у оквиру Препоручено за вас изаберите Прикажи све.

2. Поруке потпомогнуте вештачком интелигенцијом

Заслуге за слику: ЛинкедИн/ЈуТјуб

Иако је ЛинкедИн одличан алат за оне који траже посао, он је такође кључна мрежа за регруте. АИ се користи при запошљавању на више начина, а са ЛинкедИн-ом можете користити поруке потпомогнуте вештачком интелигенцијом да бисте помогли да дођете до потенцијалних кандидата.

Са функцијом порука које генерише вештачка интелигенција, можете много лакше да креирате е-поруке за радна места. ЛинкедИн ће вам помоћи да наведете вештине које су неопходне за ту улогу, као и да ће вам олакшати да објасните опис посла на занимљив начин. Поврх тога, можете да користите алатку за размену порука уз помоћ вештачке интелигенције да бисте разговарали о компанији и зашто је то одлично место за рад.

У време писања у новембру 2023. године, поруке потпомогнуте вештачком интелигенцијом доступне су само малом броју регрутоваца. Штавише, потребно је да ваш профил буде подешен на енглески да бисте имали прилику да користите рану верзију ове функције. Међутим, ЛинкедИн има за циљ да прошири доступност алата у догледно време.

Ако радите у ХР-у и желите да се више талентованих запослених придружи вашој компанији, погледајте ове сјајне апликације за запошљавање за запошљавање квалификованих кандидата.

3. Функција „Људи које можда познајете“.

Још једна функција коју сте вероватно видели на ЛинкедИн-у је одељак „Људи које можда познајете“ на десној страни вашег профила. Овде обично видите листу људи које можда познајете из својих веза, као што су колеге у вашим садашњим или прошлим компанијама, као и други у вашој индустрији.

  Како пронаћи нечију тачну локацију са ИП адресом

Када пронађете ове људе, можете директно да посетите њихове профиле или да им пошаљете захтев за повезивање. Картица Људи које можда познајете је једна од многих корисних алатки за умрежавање. А ако желите да подигнете своје вештине у овој области на виши ниво, размислите о томе да проверите наше врхунске начине за изградњу професионалне мреже на ЛинкедИн-у.

4. Вероватноћа интересовања

Кредит за слику: ЛинкедИн

Још један пример вештачке интелигенције у запошљавању са ЛинкедИн-ом је функција „Вероватноћа интересовања“, која је покренута 2023. Када регрутери допру до људи, постоји велика вероватноћа да многи корисници неће бити заинтересовани да истраже нову прилику. Као резултат, ово може довести до пуно изгубљеног времена и пропуштања талентованих кандидата који би желели да се придруже њиховој компанији.

ЛинкедИн користи неколико параметара да одреди да ли би кандидат био заинтересован за потенцијално отварање радног места. То укључује да ли је кандидат заинтересован за послодавца и да ли тражи нове могућности за посао или не.

Ако би потенцијални запослени вероватно био заинтересован за неку улогу, менаџери за запошљавање ће видети зелену поруку под називом Велика вероватноћа интересовања. За оне који би могли бити заинтересовани да сазнају више, видећете умерену вероватноћу интересовања.

Ако истражујете нове могућности за посао на ЛинкедИн-у, можда не желите да људи знају да сте прегледали њихов профил. Можете прочитати овај водич о томе како анонимно прегледати ЛинкедИн профиле других људи ако то звучи као вама.

5. Изградња профила

Аутор слике: Џон Еспиријан/ЛинкедИн

ЛинкедИн је 2023. године покренуо функцију оптимизације профила у бета режиму под називом Побољшајте свој профил. Можете да користите алатку за прилагођавање наслова, заједно са подешавањем одељка О нама. Од октобра 2023., ова функција је доступна само претплатницима на ЛинкедИн Премиум (да ли је ЛинкедИн Премиум вредан плаћања?).

  Како претраживати Цхроме историју по датуму

Добра вест је, међутим, да вам није потребна Премиум претплата да бисте направили невероватан профил. Можете да оптимизујете свој ЛинкедИн профил да бисте добили више клијената као слободњак, а ови савети се односе и на људе који траже посао са пуним радним временом.

6. Креирање описа послова

Поред употребе вештачке интелигенције за израду порука, регрутери на ЛинкедИну такође имају могућност да креирају описе послова користећи ту технологију. Од октобра 2023., ова функција је доступна само на енглеском и за мали избор ЛинкедИн налога—али ће више корисника вероватно имати приступ овој функцији у будућности.

Са функцијом описа посла који покреће вештачка интелигенција, можете да подесите локацију свог отварања. Поврх тога, такође имате могућност да разговарате о врсти посла и називу компаније — заједно са разним другим функцијама.

Ако тражите нови посао, требало би да пазите на неколико црвених заставица у описима послова (без обзира да ли су произведени АИ или не). На тај начин ћете лакше изабрати улогу која вам више одговара.

ЛинкедИн користи АИ на неколико ефикасних начина

Без обзира да ли желите да оптимизујете свој профил на ЛинкедИн-у или да побољшате своју потрагу за висококвалификованим кандидатима као регрутатор, постоји неколико функција које покреће вештачка интелигенција на ЛинкедИн-у које можете да проверите. Неке од њих, као што су препоруке за посао, добро су утврђене. Али друге, као што су поруке генерисане вештачком интелигенцијом, још увек су у раним данима.

Иако неке функције које покреће вештачка интелигенција можете да користите бесплатно, биће вам потребна претплата на ЛинкедИн Премиум за друге. Ако сматрате да би ови алати били неопходни за вашу каријеру, можда би их било вредно надоградити.