Шта је Ме.цом адреса е-поште?

Временом се избори мењају! Управо то се догодило са Ме.цом емаил адресом. Ако сте корисник Аппле-а од 2012. године, знате да је Аппле повукао све услуге везане за адресу е-поште Ме.цом. Изненадно повлачење изазвало је велику забуну међу Аппле корисницима који су купили МобилеМе пакет непосредно пре него што је Ме.цом званично прекинуо своје услуге. Аппле тим за подршку је навео велике промене у вези са услугама е-поште @ицлоуд.цом, имејл адресама Ме.цом и адресама е-поште @мац.цом. Овај чланак је разјаснио разлику између @МЕ и @иЦлоуд. У овом техничком туторијалу добићете детаљне и прецизне одговоре на све ваше могуће упите о томе шта је @МЕ налог и да ли уопште можете да добијете Ме.цом адресу е-поште. Останите са нама како бисте открили све могуће исходе до којих нас је довела Апплеова непромишљена одлука!

Шта је Ме.цом адреса е-поште?

Наставите да читате даље да бисте пронашли кораке који детаљно објашњавају шта је Ме.цом адреса е-поште и разлику између @МЕ и @иЦлоуд.

Шта је @МЕ налог?

Прво питање на које морамо да одговоримо је шта је то @МЕ налог? Дакле, @МЕ налог се састоји од адресе е-поште Ме.цом која је део Аппле-ове раније функционалне услуге поште. Аппле је 2012. године званично укинуо услугу МобилеМе и она више није доступна корисницима. Ова изненадна промена изазвала је поприличан пораст пошто постојећа адреса е-поште Ме.цом и даље ради као ИД е-поште. Међутим, Аппле је јасно ставио до знања да они могу функционисати као псеудоним за примарну Аппле адресу е-поште, односно иЦлоуд.цом. Надамо се да сте научили шта је @МЕ налог.

Шта је Ме.цом адреса е-поште?

Ме.цом адреса е-поште је сада псеудоним е-поште под Аппле иЦлоуд поштом. Морате да подесите примарну иЦлоуд адресу поште, тек тада можете да креирате своје псеудониме е-поште. Могу се направити до три псеудонима е-поште. Према Аппле подршци, када будете спремни да креирате или преузмете своје псеудониме е-поште, можете их користити за слање и примање поште на било ком уређају који користи иЦлоуд услуге поште. Имејл адреса Ме.цом појавила се између 2008. и 2012. године, као део Аппле-ових услуга е-поште. Аппле га је прекинуо и сада је то само псеудоним за иЦлоуд адресу е-поште. Иако је занимљив аспект Ме.цом адресе е-поште то што Аппле корисник који је креирао иЦлоуд налог пре 19. септембра 2012. такође може имати приступ и иЦлоуд и Ме.цом адресама е-поште у исто време.

Каква је врста е-поште Ме.цом?

Тренутно је Ме.цом псеудоним е-поште примарног налога иЦлоуд.цом. Аппле је 2012. године укинуо услугу МобилеМе, па је и Ме.цом сервис е-поште нагло прекинут.

Како добијате адресу е-поште Ме.цом?

Више не можете добити Ме.цом адресу. Аппле је затворио услугу МобилеМе. Аппле корисници који се нису регистровали за иЦлоуд услуге пре 2012. године не могу да добију Ме.цом адресу е-поште. А сада, нови Аппле корисници могу имати приступ само иЦлоуд услугама.

Зашто имате адресу е-поште @МЕ?

Поново је 2012. година кључна овде! Можда имате @МЕ адресу е-поште већ регистровану под вашим именом ако сте се одлучили за Аппле услуге пре 2012. Међутим, можете да користите адресу е-поште Ме.цом да бисте слали или примали е-поруке уместо да их шаљете преко иЦлоуд.цом. Све е-поруке ће бити ускладиштене у Аппле иЦлоуд. Дакле, не би било никакве разлике у коришћењу псеудонима е-поште уместо примарне е-поште.

Напомена: Ако сте имали своју Ме.цом адресу е-поште пре 2012. године, сада је не можете променити. Сада је препознат као псеудоним е-поште иЦлоуд.цом, што је једина примарна адреса е-поште коју користи Аппле. Стога, можете или искључити Ме.цом адресу е-поште или је трајно избрисати. Када је избришете, не можете да креирате нову адресу е-поште користећи Ме.цом. Да бисте видели да ли ваша стара Ме.цом адреса е-поште још увек ради или не, погледајте кораке у наставку.

Можете ли променити своју @МЕ адресу е-поште?

Не, не можете да промените @МЕ адресу е-поште. Пошто је Аппле затворио све Ме.цом налоге, не можете променити своју Ме.цом адресу е-поште. Ипак, можете променити пуно име за псеудоним или прилагођену адресу домена. Такође можете променити ознаку за псеудоним!

Напомена: Имајте на уму да не можете избрисати или искључити примарну иЦлоуд адресу поште јер је ово подразумевани домен е-поште под Аппле-ом. Не можете да користите псеудоним е-поште да бисте креирали посебан Аппле ИД. Псеудоним е-поште као што су @ме.цом и @мац.цом не могу да се конвертују у примарну иЦлоуд адресу поште.

Сада, да видимо разлику између @МЕ и @иЦлоуд.

Која је разлика између @МЕ и @иЦлоуд?

@МЕ је био део услуге МобилеМе коју је покренуо Аппле пре 2012. Аппле је угасио све услуге МобилеМе 2012. године, тако да је на крају и Ме.цом дошао до наглог одвајања. Ових дана, Ме.цом и даље покушава да буде у току као имејл псеудоним за иЦлоуд налог. иЦлоуд услуге су посебно дизајниране за Аппле функције, као што је складиште у облаку за складиштење слика, докумената, белешки, лозинки и других важних података специфичних за кориснике. Он се стално ажурира на свим уређајима који користе иЦлоуд услуге. Ако активно користите иЦлоуд, можете да делите своје податке са другим корисницима под иЦлоуд-ом. Такође можете да користите иЦлоуд функцију резервне копије на свом иПхоне-у, иПад-у или иПод-у. Када се региструјете на иЦлоуд, добићете бесплатан примарни налог е-поште, односно иЦлоуд.цом, и 5 ГБ бесплатног простора за складиштење. За додатне функције, мораћете да се претплатите на иЦлоуд+.

Разлика између @МЕ и @иЦлоуд је у томе што су то два различита псеудонима е-поште. Штавише, Аппле вам пружа опцију да или наставите са старом МобилеМе адресом е-поште или новом адресом е-поште иЦлоуд.цом. Ипак, све е-поруке ћете примати у истом сандучету.

Како изгледа Аппле адреса е-поште?

иЦлоуд.цом је званична адреса е-поште под Аппле-ом. Аппле ИД е-поште изгледа овако: [email protected]

Да ли @МАЦ адресе е-поште и даље раде?

Да, ако сте од 9. јула 2008. имали радну адресу е-поште @мац.цом, она ће и даље радити као псеудоним за иЦлоуд адресу е-поште. Прочитајте овај чланак од почетка да бисте сазнали шта је @МЕ налог.

Како да креирате нову Мац адресу е-поште?

Не можете да креирате нову Мац адресу е-поште јер је иЦлоуд званична адреса е-поште за све Аппле уређаје. Уместо тога, можете да укључите псеудоним е-поште мац.цом. Испод су кораци за креирање Аппле ИД-а. Ваш иЦлоуд се аутоматски генерише након креирања вашег Аппле ИД-а. Пратите следеће кораке да бисте креирали свој Аппле ИД и отворили иЦлоуд налог уместо адресе е-поште Ме.цом.

1. Посетите иЦлоуд страница за пријављивање на вашем претраживачу.

2. Кликните на Креирај Аппле ИД са дна странице као што је приказано испод.

3. Унесите своје име и презиме, ДРЖАВУ/РЕГИОН и датум рођења.

4. Затим померите надоле и унесите жељени Аппле ИД који желите да подесите.

Напомена: Можете да поставите било коју адресу е-поште као Аппле ИД.

5. Унесите и потврдите жељену лозинку у придружена поља, као што је приказано испод.

6. Поставите безбедносна питања и одговоре за свој Аппле ИД из сродних поља, као што је приказано у наставку.

7. Ако желите, изаберите жељена поља за пријем да бисте дозволили Апплеу да вам шаље информације о Аппле ажурирањима, најавама и разним препорукама.

8. Унесите знакове кода приказане на суседној слици и кликните на Настави.

9. Унесите шестоцифрени верификациони код у дато поље које сте добили у е-поруци на адресу е-поште коју сте послали као свој Аппле ИД.

10. Кликните на Настави.

11. Прихватите прозор са условима и одредбама и искачући прозор, као што је приказано у наставку.

12. На крају, кликните на Почните да користите иЦлоуд да бисте отворили свој новокреирани иЦлоуд налог.

Ваша иЦлоуд адреса е-поште ће бити креирана.

***

Надамо се да сте сазнали шта је Ме.цом адреса е-поште и разлику између @МЕ и @иЦлоуд. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима путем одељка за коментаре испод. Такође, реците нам шта желите да научите следеће.