Шта је ТикТок продавница? Да ли је безбедно купити од?

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • ТикТок Схоп је платформа за куповину у апликацији која омогућава корисницима да купују артикле директно на ТикТок-у, држећи их у апликацији уместо да их преусмеравају на сајтове трећих страна.
  • Постоје ризици повезани са куповином на ТикТок Схоп-у, као што је примање артикала лошег квалитета, не примање предмета уопште и дуго време испоруке. Такође постоји могућност да личне информације буду процуреле или хаковане.
  • Безбедност куповине у ТикТок Схоп-у такође зависи од продавца, тако да је важно истражити и прегледати налог продавца, веб локацију и друге платформе друштвених медија пре куповине.

Корисници ТикТок-а су приметили више спонзорисаних видео снимака на својој страници За тебе рекламних артикала које могу да купе на ТикТок Схоп-у притиском на дугме. Али шта је ТикТок Схоп и да ли је безбедно користити?

Шта је ТикТок продавница?

ТикТок Схоп је платформа за куповину у апликацији где корисници могу да купе артикле које виде у видео записима директно у апликацији. Ово се значајно разликује од апликација као што је Инстаграм, где можете да додирнете везу да бисте купили ставку која вас обично води на сајт треће стране.

ТикТок Схоп вас држи на ТикТоку, што је добро за апликацију да задржи људе да гледају његов садржај уместо да их омета куповина.

  Како напунити свој иПхоне са новим МацБоок Про

Како посетити и купити у ТикТок продавници

Можете да претражујете ТикТок Схоп тако што ћете додирнути картицу Продавница на врху странице За вас. Можете приступити одређеној ставци тако што ћете додирнути картицу на видео снимку где видите ставку која се рекламира.

Међутим, ТикТок Схоп није доступан у свим регионима, тако да неки корисници можда неће видети опцију у својој апликацији.

Куповина артикла је лака: уносите своју адресу за испоруку и податке о кредитној картици као на било којој веб локацији за е-трговину. ТикТок Схоп ће се тада појавити на картици Примљено у апликацији, где можете да видите ажурирања наруџбине и испоруке.

Који су ризици куповине на ТикТок Схоп-у?

ТикТок Схоп је платформа за трансакције, а не сопствена продавница. Замислите то као куповину на Депопу или Етсију. Купујете ствари од појединачних продаваца који користе ТикТок Схоп као платформу.

Због тога постоје инхерентни ризици. ТикТоку је тешко да прати сваког продавца у апликацији. Размислите о уобичајеним ризицима куповине на мрежи од продавца са којим нисте упознати: добијање артикла лошег квалитета, неприхватање артикла који сте купили, не добијање артикла уопште или дуго време испоруке.

Постоје и ризици који долазе са давањем ваших личних података продавцу на ТикТок Схоп-у. ТикТок каже на свом веб сајт да користи сигуран процес одјаве. Али, нема много детаљнијих информација доступних од тога.

Постоји ризик да детаљи као што су информације о плаћању или адреса буду процурели или хаковани, чак и ако је то само мала шанса. ТикТок такође прикупља много података о вама, тако да можда нећете желети да додате додатне информације о апликацији.

  Поправи грешку везе са сервером Долпхин Траверсал

Када сам наручио артикал из ТикТок Схопа, требало је више од две недеље да стигне. Ставка, торбица, била је оно што сам наручио и била је прилично доброг квалитета по ниској цени. Међутим, био је много већи него што се чинило на видео снимцима које сам видео у апликацији.

Куповина предмета је такође довела у питање његову етику. Још један ризик куповине од ТикТок Схоп-а је да не можете бити сигурни како је предмет произведен. Ташна коју сам купио коштала ме је само нешто више од 4 долара, али нема информација о раду који га је произвео или његовој одрживости.

Да ли је ТикТок продавница безбедна?

Сигурност куповине производа на ТикТок Схоп-у заиста зависи од продавца од којег купујете. То би могао бити мали бизнис у којем неко ручно израђује производе и води поштен посао. Ово би била сигурна куповина.

Међутим, то такође може бити отпремник, преварант или компанија која користи неетичку радну праксу.

Ако заиста желите да купите нешто на ТикТок-у, најбоље што можете да урадите је да погледате продавца. Погледајте њихов налог и видео снимке. Да ли су професионални и да ли могу искрено да говоре о производу? Такође можете погледати њихове рецензије на ТикТок Схоп-у.

Посета веб-сајту продавца или другим профилима на друштвеним мрежама може бити још један велики траг о томе да ли је добра идеја да купујете од њих или не. Проверите да ли њихово предузеће има професионалну веб локацију и прочитајте одељак О да бисте видели да ли постоје информације о томе како се производе њихови производи.

  Шта је то и његова улога у безбедности у облаку?

На крају, погледајте рецензије производа на ТикТок-у да видите колико су искрени. Постоји неколико начина да видите да ли су позитивне критике искрене или су заиста само за новац.

ТикТок Схоп има за циљ да трансформише начин на који купујемо на мрежи спајањем куповине и друштвених медија. Ова функција вам може помоћи да останете у току са најновијим трендовима у моди, лепоти и још много тога, али такође долази са одређеним ризицима.