Шта то значи за ваш Виндовс 11 рачунар?

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт жели да Цопилот буде следеће дугме Старт, што га чини утицајним помоћником вештачке интелигенције.
  • Тастатурама се додаје Цопилот тастер како би се поједноставио процес отварања и коришћења Цопилот-а.
  • Иако свака тастатура неће имати Цопилот тастер, вероватно ће постати чешћа ако се Цопилот покаже успешним.

Од почетка 2024., ако купите нови лаптоп или рачунар, постоји шанса да ћете пронаћи потпуно нови тастер на својој тастатури: нови Цопилот тастер компаније Мицрософт.

Мицрософт је објавио да жели да Цопилот буде „следеће дугме Старт“, али шта је Цопилот кључ и шта он ради?

Шта је Цопилот?

Вероватно се питате шта је Мицрософт Цополит. Па, то је Мицрософтов АИ асистент дизајниран да вам помогне у вашим задацима. Започео је живот као ГитХуб пројекат, али се сада проширио на Мицрософтов екосистем, од Оффице 365 преко Мицрософт Едге-а до Виндовс 11 Старт менија.

Шта је кључ копилота?

ходим/Схуттерстоцк

Мицрософт Цопилот је доступан на Виндовс 10 и 11, мада Цопилот можете инсталирати и на Андроид и иОС, а постоји и верзија Цопилот-а за мацОС. У време писања, Цопилот није био баш богат функцијама; може да обавља задатке везане за цхатбот, црта уметност генерисану вештачком интелигенцијом и обавља неколико задатака везаних за систем.

  Како играти модерне Виндовс игре на Линук-у са Стеам Плаи-ом

Да би помогао корисницима да брже покрену Цопилот, Мицрософт додаје Цопилот тастер на тастатуру. Када притиснете тастер, он позива Цопилот, тако да га можете користити за упите и на вашој локалној машини и на интернету. Мицрософт користи Цопилот кључ да замени Виндовс кључ и извршиће одређену радњу засновану на систему како би поједноставио процес отварања и приступа његовим функцијама вештачке интелигенције.

Зашто Мицрософт додаје кључ копилота?

Већ неко време, Мицрософт је оставио тастатуру релативно онакву каква јесте. Мицрософт је ту и тамо додао непаран тастер на тастатуру, као што су емоји тастер и тастер Мицрософт Оффице.

Међутим, ствари су мало другачије са кључем Цопилот. У једном интервјуу, извршни директор Мицрософта Сатиа Надела је изјавио да жели да Цопилот буде „као дугме Старт“. По ПЦ Ворлд:

Постаје оркестратор свих ваших искустава са апликацијама. Тако, на пример, само одем тамо и изразим своју намеру и она ме или одведе до апликације или доведе апликацију на Цопилот, тако да ми помаже да учим, постављам упите и креирам — и потпуно мења, мислим, навике корисника.

С обзиром на то колико је Сатиа Надела уверен да ће Цопилот бити икона за Виндовс као и дугме Старт, има смисла да Мицрософт дода наменски кључ. На крају крајева, ако га има Старт мени, зашто онда не Цопилот?

Поврх свега, постоји велика шанса да ће будуће верзије Виндовс-а у великој мери зависити од Цопилота. Предложени оперативни систем „Виндовс 12“ је наговештен да је много више вођен вештачком интелигенцијом него Виндовс 11, а пошто Цопилот делује као Мцирософтов де фацто АИ помоћник, постоји велика шанса да ће заузети централно место на Виндовс 12. Мицрософт је чак је повећао минимални стандард РАМ-а на 16 ГБ како би подржао ове нове АИ процесе.

  Како омогућити/онемогућити прилагодљиву осветљеност у оперативном систему Виндовс 10

Да ли ће на свакој тастатури бити тастер Цопилот?

Срећом, Мицрософт неће захтевати да сваки произвођач тастатура дода кључ. Међутим, ако ће Мицрософт кренути пуном паром са Цопилот-ом у оперативном систему Виндовс 12, постоје добре шансе да ће дизајнери тастатуре осетити да „морају“ да га укључе.

У исто време, ако се покаже да је Цопилот пропао, то значи да произвођачи тастатура имају слободу да испусте кључ ако је потребно. А ако сте забринути да ће Цопилот тастер бити само још једна мета на коју ваша мачка може да згази у неприкладном тренутку, вероватно ће постојати тастатуре без тастера Цопилот.

Пошто Мицрософт жели да Цопилот буде утицајан као следеће дугме Старт, сасвим је природно видети наменски кључ. Међутим, Мицрософту није страно додавање тастера на тастатуру у прошлости и нису сви успели. Мораћемо да видимо да ли ће кључ Цопилот бити основни или ће постати реликвија коју Мицрософт жели да заборавимо.