Ваш идите на алатку за поједностављење управљања инцидентима

Опсгение пружа одличан начин да поједноставите управљање инцидентима у вашој организацији са једним централизованим местом и импресивним скупом функција.

Ово је ера информационе технологије која укључује мноштво система који обезбеђују погодност, брзину и тачност тако да предузећа и појединци могу да остваре своје циљеве.

Многи од ових система раде заједно како би омогућили извршавање неких задатака. Дакле, ако се неки део или систем поквари, све што је у вези са тим се руши.

Штавише, ИТ развојна окружења и инфраструктура су на високом нивоу сложености са различитим уређајима, технологијама, алатима и техникама.

За несметано вођење програма, ИТСМ-у су потребни системи да раде заједно у кохезији. Сваки инцидент који се деси неприметно може створити мале или велике проблеме, што додатно ствара велику напетост.

Дакле, који је најбољи начин да решите ове проблеме и да све исправно поставите?

Овде, користећи алат за управљање инцидентима као што је Опсгение може да помогне.

Не само да управља инцидентима и упозорењима, већ и надгледа перформансе, поузданост, стабилност и безбедност ваших система. Поред тога, може да понуди функције за сарадњу и комуникацију како би ваш тим остао фокусиран на упозорења.

Хајде да заронимо дубље у Опсгение и његове карактеристике и схватимо колико може бити корисно за ваше пословање.

Шта је Опсгение?

Опсгение је алатка за управљање инцидентима која централизује сва обавештења примљена из различитих извора на једном месту и шаље информације оперативном (Опс) тиму да брже решава проблеме.

Користећи ову алатку, можете одмах да предузмете мере по пријему упозорења и никада не пропустите ниједан инцидент. Он прима тренутна упозорења од ваших прилагођених апликација и система за праћење и даље категорише свако упозорење на основу времена и важности.

Централизујући инциденте и упозорења на једном месту, Опсгение обавештава ваш оперативни тим у право време и повезује се са другим алатима ради синхронизације и тренутног позива за брзу помоћ. Филтрира буку и обавештава вас о инциденту користећи вишеканална обавештења, као што су СМС, пусх поруке, е-пошта, гласовни позиви и још много тога.

Да би пружио функционалност управљања инцидентима од краја до краја, Опсгение укључује различите планове у облаку од Јира Сервице Манагемент-а. Поред тога, ради са Атлассиан Опен ДевОпс-ом, који омогућава тимовима да поједноставе одговор на инциденте и управљање њима.

Опсгение омогућава вашим посвећеним тимовима за развој и операције да планирају и задрже контролу током било каквих инцидената и прекида услуга. Са својим флексибилним механизмом правила, он централизује сва упозорења и омогућава вашем тиму да сарађује, доноси одлуке засноване на подацима и предузима брзе акције.

Карактеристике Опсгение

Хајде да детаљно истражимо карактеристике Опсгение.

#1. Реакционо и поуздано упозорење

Опсгение се брине да никада нећете пропустити ниједно упозорење. Интегрише се са алаткама за продају карата, надгледање и ћаскање како би груписала упозорења на основу важности и времена, филтрирала буку и одмах вас обавестила о инциденту. Да би брзо пружио потребне информације, користи више канала тако да ваш тим може да добије тренутна обавештења и одмах почне да решава проблеме.

#2. Више канала за упозорење

Већина алата за праћење шаље упозорења путем е-поште. Када су упозорења важна и временски осетљива и захтевају хитну акцију, е-пошта није права опција. Опсгение користи више канала за комуникацију, укључујући СМС, гласовне позиве, мобилни пусх, е-пошту и још много тога како би осигурао да будете обавештени на време.

  Поправите захтев који није успео због фаталне хардверске грешке уређаја

#3. Алерт Енрицхмент

Опсгение упозорења никада неће ограничити ваше поруке на неколико знакова. Штавише, додаје опционална поља упозорењима и прилаже евиденције, рунбоокове, графиконе и још много тога да обогати поруку и пружи тачан контекст. Ово омогућава вашем тиму да одреди бољи ток акције и паметно решава проблеме.

#4. Прилагођавање и класификација упозорења

Можете преформатирати поруке упозорења помоћу Опсгение-а да би биле разумљиве без обзира на њихов извор. Упозорења се могу означити помоћу додатних информација тако да се могу лако филтрирати и организовати.

 • Прилагођене радње упозорења: Можете покренути неопходне радње и одговорити на упозорења директно из апликације. У подразумеваним радњама упозорења, наћи ћете „Додај белешку и „Затвори“ где можете да одговорите на упозорења применом корективних и истражних радњи. На пример, можете поново покренути или пинговати сервер притиском на једно дугме.
 • Аутоматске радње: Опсгение покреће ваш одговор интеграцијом са АВС Системс Манагер-ом и другим платформама независних произвођача. Систем ће предузети акцију без укључивања дежурних инжењера, минимизирајући замор од упозорења и смањујући МТТР.
 • Праћење животног циклуса упозорења: Опсгение нуди детаљно праћење за свако упозорење. Дневник активности упозорења представља све активности у вези са долазним упозорењима, као што су када је креирана, ко добија обавештење, када су упозорења послата, да ли су акције предузете или не, итд.
 • Смернице за упозорење и обавештења: Да бисте се ухватили у коштац са замором од упозорења, можете да добијете обавештења различито у зависности од извора упозорења, времена или приоритета. Опсгение даје флексибилност за одлагање, убрзавање или сузбијање упозорења на основу времена и садржаја.

#5. Управљање позивима и ескалације

Опсгение вам олакшава управљање дежурством. Можете да направите распореде, дефинишете правила ескалације и урадите више у оквиру тог јединственог интерфејса. Дозволите свом тиму да зна ко је дежуран и будите на опрезу током инцидената. Ово ће им помоћи да стекну самопоуздање како би могли да управљају критичним упозорењима на време.

Управљање распоредом позива

Можете лако да креирате распореде дежурства помоћу недељних, дневних и прилагођених ротација. Такође, можете искористити неколико правила планирања да бисте користили различите ротације у различито време. Опсгение вам омогућава да дефинишете сценарије заказивања, укључујући покривеност викендом и радним даном, покривеност после радног времена и географски распоређену покривеност тима.

Правила рутирања и ескалације

Опсгение се стара да се на сва критична упозорења одговори правилно и на време. Његова флексибилна правила рутирања омогућавају вам да добијате обавештења на основу времена, приоритета и порекла проблема. Ескалације говоре да ли упозорења добијају потребну пажњу.

На пример, ако особа на позиву не одговори на приоритетно упозорење у року од неколико минута, друга особа ће добити обавештење одмах и аутоматски.

Он-Цалл Оверридес

Када се корисник суочи са конфликтима или проблемима у распореду, други корисник може лако да преузме смену и пренесе одговорност без укључивања администрације.

Обавештења о подсетницима на позив

Опсгение омогућава вашем тиму да буде свестан својих одговорности. Аутоматски обавештава кориснике када смене почну и заврше.

#6. Напредно извештавање и аналитика

Лако стекните увид у неопходна подручја и могућности и тежите побољшању уз Опсгение. Алат вам помаже да пратите све што је у вези са инцидентима и упозорењима. Можете да користите робусну аналитику и извештавање да бисте сазнали извор већине упозорења.

Поред тога, омогућава вам да пратите учинак вашег тима у присуству и решавању инцидената и како се расподељује оптерећење.

Аналитика оперативне ефикасности

Аналитика оперативне ефикасности вам омогућава да разумете количину упозорења којом ваша компанија рукује током одређеног временског периода. У ту сврху можете анализирати средње време за потврду и за решавање. Моћи ћете да визуализујете како су метрика коју добијете у тренду током времена. Једним кликом можете да анализирате неколико области које вас занимају да бисте сазнали која упозорења захтевају више пажње и времена.

Аналитика за месечни преглед

Можете да користите Опсгение-ову контролну таблу да бисте добили податке о месечним трендовима дистрибуције упозорења. Поред тога, можете да упоредите аналитику са аналитиком из претходног месеца да бисте анализирали важне области.

  Како инсталирати ЛаТеКс на Убунту за ефикасну припрему докумената?

Опсгение аутоматски групише повезана упозорења из различитих система у један инцидент на основу тачака које наведете. Ово ће смањити буку и сложеност и омогућити особама које реагују да се фокусирају на контекст и брзо реагују на проблеме.

#7. Аналитика по позиву

Ово ће вам помоћи да анализирате радно оптерећење дежурства које је распоређено по целом тиму. То осигурава да је ваш тим уравнотежен и да ради ефикасно.

 • Посјећеност конференцијама и анализа ефикасности: Учешће на конференцији је кључ за брзо рјешавање различитих инцидената. Током конференције у командном центру за инциденте (ИЦЦ), Опсгение вам омогућава да анализирате учешће вашег тима. То ће вам помоћи да разумете присуство конференције и анализирате ефикасност сваке ИЦЦ сесије.
 • Извештавање о здравственом стању услуга и инфраструктуре: брзо добијте визуелне приказе највишег нивоа свих услуга тако да можете лако да идентификујете проблеме и слабости. На тај начин можете схватити грешке процеса и система заједно са потенцијалним побољшањима.
 • Извештавање о анализи након инцидента: Извештај о анализи након инцидента помаже вам да разумете предузете кораке и време потребно за решавање великог инцидента. Можете да идентификујете колико брзо је ваш тим препознао проблеме, када се измене саопштавају и како тимови решавају проблеме у право време.
 • Постмортем извештаји: Постмортем извештаји сумирају информације о инциденту у лако читљивом и доследном формату. Можете да уређујете, узимате лекције о документима и додајете белешке док креирате извештај о инциденту.

#8. Управљање инцидентима и одговор

Опсгение зна како инциденти утичу на ваше пословне услуге. Дакле, помаже вам да проактивно комуницирате са својим заинтересованим странама о прекидима. Можете да направите план за прекиде услуга и дозволите Опсгение да тренутно шаље текстуалне поруке конференцијским мостовима и креира страницу статуса. Ово помаже у смањењу ометања, омогућавајући вашем тиму да остане фокусиран на свој посао.

Управљање услугама засновано на тиму

Опсгение вам омогућава да мапирате упозорења на ваше пословне услуге и јасно разумете коме су потребна стална ажурирања и који тим треба да одмах реагује. Тимови ће бити обавештени о томе и представљени им напредни алати за сарадњу током решавања проблема.

Планирање и сценарији

Можете дизајнирати одговоре на инциденте и подесити различите токове рада за различите инциденте користећи шаблоне инцидента. За сваки инцидент можете унапред да дефинишете одговоре који су вам потребни тако да ваши тимови и заинтересоване стране могу да користе најбоље канале сарадње за тренутно решавање проблема.

Статус Пагес

Можете да смањите буку током било ког инцидента, омогућавајући вашем тиму да се фокусира на брзо решавање проблема. Странице са статусом вам приказују најновије исправке посебно за сваки инцидент. Поред тога, можете погледати страницу статуса услуге да бисте пратили здравље система.

Временска линија инцидента

Временска линија инцидента наводи кључне детаље као што су повезана упозорења, статус инцидента, активности ИЦЦ-а и још много тога. Подаци се аутоматски додају у обдукцију тако да тимови могу јасно да виде записе свих догађаја.

#9. Комуникација и сарадња

За брзо време одзива потребни су вам ефикасни алати за комуникацију и сарадњу. Са Опсгение, можете да се интегришете са популарним алаткама за ћаскање тако да можете лако да сарађујете и предузимате радње. Поред тога, можете да креирате виртуелне собе за ћаскање како бисте управљали одговорима између неколико тимова и редовно ажурирали своје заинтересоване стране користећи могућности обавештења компаније Опсгение.

ЦхатОпс

ЦхатОпс алатка вам помаже да предузмете акције у вези са упозорењима и распоредима унутар ваше компаније. Када дође до инцидента, можете лако да креирате Слацк канал за тај инцидент.

У року од неколико секунди, сви остали чланови се могу окупити у једној просторији, што вам штеди време и омогућава тиму да брже ради на решавању проблема. Опсгение се интегрише са водећим алатима као што су Мицрософт Теамс и Слацк да би постигао успех у сарадњи.

Мост за веб конференције

Опсгение вам омогућава да комуницирате са појединцима користећи било који провајдер веб конференција као што су Твилио или Зоом. Детаљи који се деле преко конференцијског моста су директно повезани са инцидентом и аутоматски се деле са тимом.

  8 прелепих алата за снимке екрана за моцкуп претраживача

Комуникације са заинтересованим странама

Своје заинтересоване стране можете обавестити о инцидентима у складу са вашим организационим спецификацијама. Ово ће омогућити заинтересованим странама да остану информисани о напретку решавања инцидената и здравственом стању услуге путем аутоматских обавештења, претплате на ажурирања статусне странице или посете страници статуса.

Опсгение Интегратионс

Повежите се са пословним алатима које свакодневно користите да бисте поједноставили свој радни ток. Можете интегрисати Опсгение налог са више од 200 моћних апликација и веб сервисе тако да синхронизација података никада неће бити питање.

 • Слацк: Обједините упозорења из алата за праћење које користите и комуницирајте их са тимом.
 • Датадог: Можете да синхронизујете Датадог упозорења са Опсгение упозорењима и добијете користи од његовог богатог система обавештења о упозорењима, ротације позива и ескалације.
 • Јира: Можете лако да креирате, ажурирате и управљате проблемима из било ког алата за праћење.
 • Амазон ЦлоудВатцх: Можете да синхронизујете Амазон ЦлоудВатцх СНС аларме тако да ће ваш тим добити право обавештење у право време.

Остале интеграције које Опсгение подржава су Зендеск, Запиер, Цхервелл, Биг Панда, БМЦ Ремеди, Динатраце, СоларВиндс и СигналФКС.

Опсгение Прицинг

Опсгение нуди попусте великим тимовима. Мали тимови могу користити ову апликацију бесплатно за до пет корисника. Такође има плаћене опције:

 • Основе: Лако управљајте упозорењима и инцидентима по цени од 9 УСД месечно по кориснику, ако се наплаћује годишње. Овај план је направљен ради једноставности.
 • Стандардно: Добијте неограничено управљање инцидентима и упозорењима по цени од 19 УСД месечно по кориснику ако се наплаћује годишње. Овај план је направљен ради флексибилности.
 • Предузеће: Набавите напредно управљање инцидентима и упозорењима уз пословну видљивост и сарадњу предузећа по цени од 29 УСД месечно по кориснику ако се наплаћује годишње.

Са план Ви изаберете, Опсгение нуди бесплатну пробну верзију од 14 дана како бисте разумели који план боље функционише.

ОпсгениеПагерДутикМаттерсОпсгение је софтвер за управљање упозорењима и управљање позивима који се интегрише са преко 200 алата, укључујући ЦхатОпс, сарадњу, ИТСМ и алате за праћење.ПагерДути омогућава корисницима да изграде одговор и управљање инцидентима у реалном времену и интегришу податке из неколико система за праћење у један прозор. кМаттерс је платформа за поузданост услуга која омогућава тимовима СРЕ, ДевОпс и Опс да аутоматизују свој ток посла и обезбеде да апликације раде доследно без икаквих прекида и прекида. Има ревизијски траг. Нема надзорни траг. Има ревизијски траг. Функционалност аутоматског додељивања не постоји. Функционалност аутоматског додељивања је присутна. Функција аутоматског додељивања није присутна. Добићете опоравак од катастрофе опцију. Нећете добити никакву опцију опоравка. Такође нуди опцију опоравка од катастрофе. Опсгение нуди приоритете инцидената, извештавање о инцидентима и контролну таблу у реалном времену за ваше тимове. ПагерДути нуди одређивање приоритета инцидената и извештавање заједно са контролном таблом у реалном времену. кМаттерс такође обезбеђује извештавање о инцидентима, одређивање приоритета инцидента и контролну таблу у реалном времену. Интегрише се са алатима као што су Слацк, Датадог, Зендеск, Јира, Амазон ЦлоудВатцх, СоларВиндс, СигналФКС, Динатраце, Биг Панда и још много тога. Интегрише се са алаткама као што су АВС, СервицеНов, Салесфорце, Зендеск, Атлассиан, Датадог, Мицрософт Теамс, Окта и још много тога. Интегрише се са алаткама као што су Мицрософт, Гоогле Цлоуд, Слацк, Динатраце, Зендеск, СервицеНов, Нев Релиц, Јира Цлоуд и још много тога. Бесплатан је за до пет корисника. Такође је бесплатан за до пет корисника. Бесплатан је за до 10 корисника. Почетна цена је 9 УСД месечно по кориснику. Почетна цена је 21 УСД месечно по кориснику. Почетна цена је 9 УСД месечно по кориснику за до 100 корисника. Нуди бесплатну пробну верзију од 14 дана. Нуди 14-дневну бесплатну пробну верзију са пуним функцијама. Можете бесплатно испробати кМаттерс пре него што одаберете било који план.

Закључак

Опсгение помаже вашој компанији да прати инциденте и одговоре и доноси одлуке засноване на подацима користећи различите метрике. Његов систем за управљање упозорењима одмах обавештава ваш тим о инциденту како би могли одмах да предузму неопходне мере.

Опсгение има могућност да одреди приоритете догађаја, циља потребна обавештења и ескалира поруке како би осигурао да тимови могу брже да решавају проблеме без неефикасности.

Тако можете минимизирати губитак времена и ресурса у својим ИТ и развојним тимовима и брзо решити и управљати свим инцидентима са Опсгение.

Такође можете истражити неке најбоље алате за реаговање на безбедносне инциденте.