6 мање познатих механичких прекидача тастатуре које би требало да проверите

Свет механичких прекидача тастатуре је много већи него што мислите. Већина људи има тастатуре са прекидачима једног од три произвођача: Цхерри, Гатерон или Каихл. Међутим, како се испоставило, постоји много механичких прекидача на тастатури. Иако је већина прекидача слична јер су шеме именовања боја ефективно стандардизоване, провера правих брендова може вам уштедети нешто новца — или барем учинити вашу тастатуру јединственом на друге начине.

Ево неких мање познатих механичких прекидача тастатуре које бисте можда желели да проверите ако купујете нову тастатуру.

1. Логитецх Ромер-Г прекидачи

Кредит за слику: Логитецх

Прво, разговараћемо о једној врсти прекидача коју многи од вас можда већ користе, али можда нису свесни: Логитецх-ови Ромер-Г прекидачи. За ове прекидаче, Логитецх се удружио са познатим произвођачем прекидача, Омрон. Ромер-Г прекидачи су, према Логитецх-уоко 25% бржи и 40% издржљивији од стандардних, најсавременијих механичких прекидача, тако да су добра опција да проверите да ли вам је потребно брзо активирање (за игре) или, у суштини, поузданост уопште.

Постоје три типа Ромер-Г прекидача: плави, смеђи и црвени, а боје одговарају Цхерри шеми за именовање боја. Плава даје задовољавајући звучни клик и тактилну повратну информацију, док смеђа даје исти тактилни ударац, али је више нечујни о томе. Црвена, с друге стране, је линеарни брзи прекидач који је савршен за игре са брзим темпом.

  Како да прилагодите унапред подешене поставке у ручној кочници за оптимизовано видео кодирање

Логитецхове тастатуре су међу најбољим механичким тастатурама на тржишту, а разлог зашто је то јасан.

2. Роццат Титан прекидачи

Заслуге за слике: Роццат

Роццат је познат по приступачним, али квалитетним тастатурама, али да ли сте знали да бренд прави сопствене прекидаче? Роццат Титан прекидачи су укључени у Роццат тастатуре и кључна су продајна тачка. За разлику од Логитецх-а, који је био у партнерству са познатим произвођачем прекидача, Роццат је дизајнирао и направио сопствене прекидаче од темеља. Роццат каже они су „чудо немачког инжењеринга“, рекламна побољшања као што је то што је склопио своје прекидаче да трају са посебним кућиштем које се љуља на одстојању.

Прекидачи су доступни и у тактилним (браон) и линеарним (црвеним) укусима – ако овде тражите плаву варијанту, бићете разочарани. Роццат тастатуре су јефтиније, па ако ови прекидачи звуче као нешто што бисте желели да испробате, не морате да трошите много новца.

3) НовелКеис прекидачи

Кредит за слику: НовелКеис

НовелКеис можда није име које вам је можда познато, али ако волите механичке тастатуре, вероватно сте чули за његове НК Цреам прекидаче и низ интерних прекидача. Компанија се специјализовала за продају појединачних прекидача потрошачима, што их чини врхунским избором за оне са тастатурама које се могу заменити без искључивања.

НовелКеис нуди разноврстан избор прекидача, али његови јединствени НК прекидачи, као што је НК Цреам, су оно што га издваја. Сваки прекидач има различите процесе подмазивања и производње, што резултира јединственим карактеристикама. Да бисте дубље ушли у свет НовелКеис-ових НК прекидача, препоручујемо вам да истражите његову веб локацију, где можете купити ове прекидаче појединачно или унапред инсталиране на тастатури.

  Водич корак по корак за интеграцију фонтова

4) Греетецх прекидачи

Кредит за слику: Греетецх/МецханицалКеибоардс

Сада улазимо у буџетску територију. Ако имате основне потребе за тастатуром и није вам потребно ништа посебно, Греетецх прекидачи би могли да одговарају. Греетецх је произвођач са седиштем у Кини који продаје буџетске прекидаче. Они се генерално сматрају приближно истог нивоа као и Каихл прекидачи, који су такође буџетски прекидачи, тако да су у реду ако не планирате да потрошите много новца.

Греетецх прекидачи су доступни у плавој, браон, црвеној и црној боји (црни су као браон са већом силом активирања) и могу се купити појединачно или унапред инсталирати на неким тастатурама.

5) Испустите Хало прекидаче

Кредит за слику: Кап

Још једном се враћамо на јединствене прекидаче направљене за одређену врсту публике која тражи нешто другачије од ваших обичних плавих, браон и црвених прекидача. Прекидачи Дроп Хало би могли бити одлични ако желите нешто јединствено.

Постоје две потпуно различите врсте Дроп Хало прекидача. Имамо Хало Цлеарс, који су веома слични нишним Цхерри МКС Цлеар прекидачима, а имамо и Хало Труес, који имитирају јапанске Топре прекидаче (Топре је посебна врста прекидача која се вероватно разликује од било чега другог што сте раније користили). Прекидаче производи Каилх, познати бренд, што значи да би требало да буду поуздани као и други прекидачи на тржишту.

Дроп Хало такође има Холи Панда прекидаче, који се сматрају врхунским, а Дроп Хало тврди да су „најтактилнији прекидачи“ на свету.

Ако тражите нешто другачије од онога на шта сте навикли, ови прекидачи би могли сасвим одговарати. Дефинитивно су јединствени.

  10 најбољих Фирефок екстензија за побољшање вашег искуства на мрежи

6) Зеалио прекидачи

Заслуге за слике: Зеалио

Коначно, идемо са старом, поузданом опцијом у простору премијум прекидача: Зеалиос. Коментари на Реддиту сугеришу да је Зеалиос стагнирао, и док то зависи од личног мишљења, то не значи да нису добра опција за ентузијасте за тастатуру. Најновија генерација, Зеалио В2, има неколико ствари за њих, укључујући смањено колебање у поређењу са прекидачима Холи Панда – а Зеалио тврди да их то чини још тактилнијим. С обзиром на то како прекидачи Холи Панда то већ рекламирају као продајну тачку, то је дивља тврдња.

Љубичасти Зеалио прекидачи су доступни са силама одоздо према ван у распону од 62г до 78г. ЗеалПЦ такође има низ других прекидача, укључујући Теалио и Хеалио, као и Зилент – обавезно проверите цео асортиман прекидача ЗеалПЦ пре него што изаберете.

Постоји много механичких прекидача

Постоји много опција које можете проверити што се тиче прекидача на тастатури. Неки од њих ће бити унапред инсталирани на одређеним тастатурама, док ћете друге морати сами да инсталирате – нешто што се такође сматра обредом за одређене ентузијасте за тастатуру ако сте заинтересовани да уђете у то. Обавезно проверите све опције које смо вам дали пре него што се одлучите.