Зашто нема више ЦхатГПТ Јаилбреак-а? 7 разлога зашто ЦхатГПТ бекство из затвора не функционише

Када је ЦхатГПТ лансиран, прва ствар коју су корисници желели да ураде је да сруше њене зидове и помере границе. Познати као јаилбреакинг, корисници ЦхатГПТ-а су преварили вештачку интелигенцију да прекорачи границе њеног програмирања са неким невероватно занимљивим и понекад апсолутно дивљим резултатима.

Од тада, ОпенАИ је пооштрио ЦхатГПТ како би јаилбреак био много тежи за извршење. Али то није све; ЦхатГПТ јаилбреакови, генерално, изгледа да су пресушили, што је довело до тога да се корисници ЦхатГПТ-а запитају да ли бекство из затвора уопште функционише.

Дакле, где су нестали сви ЦхатГПТ јаилбреакови?

1. ЦхатГПТ вештине подстицања су генерално побољшане

Пре доласка ЦхатГПТ-а, разговор са вештачком интелигенцијом била је ниша вештина ограничена на оне који су упућени у истраживачке лабораторије. Већини раних корисника недостајала је стручност у изради ефикасних упутстава. Ово је навело многе људе да користе бекство из затвора, што је сврсисходан начин да натерају цхатбот-а да ради оно што желе уз минималан напор и вештине.

Данас је пејзаж еволуирао. Подстицање вештине постаје главна вештина. Комбинацијом искуства стеченог поновљеном употребом и приступом бесплатно доступним ЦхатГПТ водичима за подстицање, корисници ЦхатГПТ-а су усавршили своје способности за подстицање. Уместо да траже решења као што су бекство из затвора, већина корисника ЦхатГПТ-а постала је вештија у коришћењу различитих стратегија подстицања за постизање циљева за које би им у прошлости било потребно бекство из затвора.

  Да ли вам је потребна наменска звучна картица за ваш рачунар?

2. Успон нецензурисаних четботова

Како велике технолошке компаније пооштравају модерирање садржаја на маинстреам АИ цхатботовима као што је ЦхатГПТ, мање стартапе фокусиране на профит одлучују се за мање ограничења, кладећи се на захтев за АИ цхатботове без цензуре. Уз мало истраживања, наћи ћете десетине АИ платформи за ћаскање које нуде нецензурисане роботе за ћаскање који могу да ураде скоро све што желите.

Било да се ради о писању оних крими трилера и романа црног хумора које ЦхатГПТ одбија да пише или о писању злонамерног софтвера који напада рачунаре људи, ови нецензурисани цхат ботови са искривљеним моралним компасом ће радити шта год желите. Са њима у близини, нема смисла улагати додатну енергију за писање јаилбреак-а за ЦхатГПТ. Иако нису нужно моћне као ЦхатГПТ, ове алтернативне платформе могу удобно да обављају широк спектар задатака. Платформе као што су ФловГПТ и Унхингед АИ су неки популарни примери.

3. Бекство из затвора је постало теже

У првим месецима ЦхатГПТ-а, разбијање ЦхатГПТ-а из затвора било је једноставно као упити за копирање и лепљење из онлајн извора. Можете у потпуности да промените личност ЦхатГПТ-а са само неколико редова лукавих упутстава. Уз једноставне упите, можете претворити ЦхатГПТ у злог зликовца који учи како да прави бомбе или у цхат бота који је спреман да користи све облике вулгарности без ограничења. Био је то бесплатан за све који је произвео злогласне бекство из затвора као што је ДАН (Уради било шта одмах). ДАН је укључивао скуп наизглед безазлених инструкција које су приморавале цхатбот-а да уради све што се тражи без одбијања. Шокантно, ови груби трикови су тада функционисали.

Међутим, ти дивљи рани дани су историја. Ова основна упутства и јефтини трикови више не заваравају ЦхатГПТ. Јаилбреакинг сада захтева сложене технике да би имали шансу да заобиђу сада снажне заштитне мере ОпенАИ-а. Пошто бекство из затвора постаје тако тешко, већина корисника је превише обесхрабрена да то покуша. Лаки и широко отворени подвизи из раних дана ЦхатГПТ-а су нестали. Да би се цхатбот сада рекао једну погрешну реч захтева значајан труд и стручност који можда нису вредни времена и труда.

  Често постављана питања и одговори на ЈаваСцрипт интервјуу

4. Новина се излизала

Покретачка снага иза покушаја многих корисника да разбију ЦхатГПТ из затвора били су узбуђење и узбуђење због тога у раним данима. Као нова технологија, навођење ЦхатГПТ-а на лоше понашање било је забавно и заслужило је право хвалисања. Иако постоји безброј практичних примена за ЦхатГПТ бекство из затвора, многи су их тражили због жалбе „вау, види шта сам урадио“. Постепено, међутим, узбуђење које произилази из новине је избледело, а заједно са њим и интересовање људи да посвете време бекству из затвора.

5. Јаилбреакс се брзо крпи

Уобичајена пракса унутар ЦхатГПТ заједнице за разбијање из затвора је дељење сваког успешног експлоатације када се открије. Проблем је у томе што када се експлоатације широко деле, ОпенАИ их често постаје свестан и поправља рањивости. То значи да бекство из затвора престаје да функционише пре него што људи који би били заинтересовани могу да их испробају.

Дакле, сваки пут када корисник ЦхатГПТ-а мукотрпно развије нови јаилбреак, дељење са заједницом убрзава његову пропаст путем закрпања. Ово дестимулише идеју да се изађе у јавност кад год корисник наиђе на бекство из затвора. Конфликт између држања јаилбреак-а активним, али скривеним у односу на њихово објављивање ствара дилему за креаторе јаилбреак-а у ЦхатГПТ-у. Ових дана, чешће него не, људи бирају да своје бекство из затвора држе у тајности како би избегли да се рупе закрпе.

6. Нецензурисане локалне алтернативе

Пораст локалних модела великих језика које можете покренути локално на свом рачунару је такође умањио интересовање за ЦхатГПТ бејлбрејкове. Иако локални ЛЛМ-ови нису потпуно без цензуре, многи су знатно мање цензурисани и могу се лако модификовати тако да одговарају жељама корисника. Дакле, избори су једноставни. Можете да се укључите у бескрајну игру мачке и миша проналажења начина да преварите цхатбот само да бисте га убрзо поправили. Или, можете се задовољити локалним ЛЛМ-ом који можете трајно модификовати да радите шта год желите.

  10 Питхон Цхеат Схеетс за програмере које могу да обележе

Пронаћи ћете изненађујуће дугачку листу моћних нецензурисаних ЛЛМ-ова које можете да примените на свом рачунару уз слабу цензуру. Неки значајни су Ллама 7Б (без цензуре), Зепхир 7Б Алпха, Мантицоре 13Б, Вицуна 13Б и ГПТ-4-Кс-Алпаца.

7. Професионални јаилбреакерс сада продају за профит

Зашто посвећивати драгоцено време развоју упутстава за бекство из затвора ако од тога нећете добити ништа? Па, неки професионалци сада продају бекство из затвора за профит. Ови професионални креатори бекства из затвора дизајнирају јаилбреакове који обављају одређене задатке и наводе их за продају на брзим тржиштима као што је ПромптБасе. У зависности од њихових могућности, ова обавештења за бекство из затвора могу се продавати за између 2 и 15 долара по позиву. Неке компликоване експлоатације у више корака могу коштати знатно више.

Да ли би разбијање бекства из затвора могло да има супротан ефекат?

Бекство из затвора није у потпуности напустило сцену; управо су отишли ​​у подземље. Са ОпенАИ монетизацијом ЦхатГПТ-а, они имају јаче подстицаје да ограниче штетну употребу која би могла да утиче на њихов пословни модел. Овај комерцијални фактор вероватно утиче на њихово агресивно настојање да се сузбију напади бекства из затвора.

Међутим, ОпенАИ цензура ЦхатГПТ-а тренутно се суочава са све већим критикама међу корисницима. Неки законити случајеви употребе АИ цхатбот-а више нису могући због строге цензуре. Док повећана безбедност штити од штетних случајева коришћења, прекомерна ограничења могу на крају да гурну део заједнице ЦхатГПТ у руке мање цензурисаних алтернатива.