Зашто електрична возила имају топлотну пумпу? Да ли им треба један?

Кључне Такеаваис

  • Топлотне пумпе у електричним аутомобилима обезбеђују ефикасније грејање преносећи топлоту споља како би загрејали кабину и батерију, повећавајући зимски домет.
  • Додатна сложеност система топлотних пумпи долази са додатним трошковима, али електрична возила са топлотним пумпама су и даље јефтинија за сервис од аутомобила на гас.
  • Потреба за топлотном пумпом у електричном аутомобилу зависи од климе у којој живите, а подручја која имају хладније зиме имају највише користи од ове функције.

Топлотне пумпе загревају домове, суше одећу, па чак се појављују и у електричним аутомобилима. Али у електричним аутомобилима топлотне пумпе су понекад опциони додатак. Шта раде и да ли су вредни додатних трошкова?

Шта је топлотна пумпа?

Немамо сви топлотну пумпу у својим домовима, али већина нас има нешто слично: фрижидер. Фрижидер испушта расхладни гас у компресор (неку врсту пумпе) који гас шаље кроз низ цеви познатих као кондензатор. Кондензатор компримира гас, претварајући га у течност и ослобађајући топлоту у околно подручје. Течност затим прелази у испаривач, који је поново претвара у гас, апсорбујући топлоту из околног подручја. У овом случају, испаривач повлачи топлоту из унутрашњости фрижидера.

Топлотна пумпа пролази кроз исту рутину, али користи предности другог процеса. Имате користи од топлоте коју кондензатор ослобађа.

Како топлотна пумпа ради у ЕВ

Топлотна пумпа ЕВ узима ваздух изван возила, покреће га кроз компресор и шаље топлоту која се ослобађа из кондензатора унутар главне кабине, где загрева ваздух око свих унутра (или користи ову топлоту за загревање акумулатора аутомобила , који не воли ни да буде хладан).

  10 етичких дилема генеративне АИ које не можемо занемарити

ЕВ без топлотне пумпе се обично ослања на облик отпорног грејања. Укратко, када прођете електричну струју кроз материјал који пружа отпор, резултирајуће трење производи топлоту. Ово је заправо ефикасан процес јер се сва електрична енергија претвара у топлоту. Али премештањем топлоте са једне локације на другу, топлотна пумпа је у стању да обезбеди више топлоте него што користи за енергију.

Топлотна пумпа повећава домет у зимском периоду

Слика кредита: Бертел Кинг/МакеУсеОф

Електрична возила пате од смањеног домета зими. Они нису јединствени у овом погледу. Аутомобили на гас такође добијају смањену километражу гаса зими, али с обзиром на то да многа возила приказују само показивач горива у распону од Е до Ф и доста бензинских пумпи, ми често једва да и приметимо. Али са електричним аутомобилима, можете гледати како аутомобил са дометом од 250 миља лети пада на мање од 200 миља зими. Ово, у комбинацији са проблемима са јавним пуњењем ЕВ, доприноси анксиозности домета.

Топлотна пумпа смањује колико ваш домет пада зими. Пошто се литијумске батерије муче на ниским температурама, нећете моћи да возите што даље можете у топлијим месецима. Али загревањем кабине вашег аутомобила и његовог акумулатора користећи мање електричне енергије, повећавате количину енергије која је преостала за стварну вожњу. Ако имате избор између модела са топлотном пумпом и модела без топлотне пумпе, модел са топлотном пумпом ће моћи да се вози само мало даље током зиме пре него што треба да се напуни.

Топлотне пумпе долазе уз додатну цену

Постоји разлог зашто компаније наплаћују више за аутомобиле са топлотним пумпама, а то је зато што су системи сложенији. Имају више компоненти, што значи више ствари за производњу и више делова који се потенцијално могу покварити (иако су ЕВ-ови и даље јефтинији за сервис од аутомобила на гас).

  7 најбољих неокренутих серверских хостинга за све

На крају крајева, топлотне пумпе се често постављају поред (а не уместо) отпорног грејања. На тај начин, чак и ако је ваздух напољу превише хладан за рад, нећете остати без начина да загрејете своје возило. Из инжењерске перспективе, топлотна пумпа је опциони додатак.

Да ли је вашем ЕВ потребна топлотна пумпа?

Да ли ћете имати користи од топлотне пумпе у великој мери зависи од тога где живите. На местима где пада снег, апсолутно желите ЕВ са топлотном пумпом упркос томе што ваш отпорни грејач мора да се укључи када је изузетно хладно. Чак и ако су ваше зиме изнад нуле, али довољно хладне за јакну, топлотна пумпа је вредна тога.

Са друге стране, ако су вам зиме толико благе да једва користите грејач, корист ће бити занемарљива. У том случају, можда ће вам бити боље да уштедите новац ако вам модел аутомобила даје ту опцију.