10 најбољих уређаја за праћење ИП адреса за праћење локације

На правом сте месту ако тражите онлајн алате за праћење локације ИП адресе.

Прво, да видимо како се лоцирање ИП адресе користи за решавање проблема.

Шта је ИП адреса?

ИП адреса је јединствени нумерички код који се додељује сваком уређају повезаном на интернет. Он идентификује локацију уређаја и омогућава комуникацију са другим уређајима на мрежи.

Како се праћење ИП адресе користи у решавању проблема?

Проналажење локације ИП адресе може бити корисно током решавања проблема на неколико начина.

Идентификовање извора проблема са мрежом

Идентификовање где се налази ИП адреса може помоћи у лоцирању извора проблема ако постоји проблем са везом. На пример, ако неколико корисника има проблема са мрежом у исто време, то може бити знак да локална мрежа има проблема.

Идентификовање потенцијалних безбедносних претњи

Локација ИП адресе може се користити за утврђивање потенцијалних безбедносних проблема. На пример, ако постоје покушаји да се приступи мрежи са непознате локације, то може указивати на потенцијални покушај хаковања.

Решавање проблема са приступом веб локацији

Ако је веб локација недоступна, познавање локације ИП адресе повезане са веб локацијом може помоћи да се идентификује да ли је проблем са самом веб локацијом или мрежом која се користи за приступ.

Геотаргетирање

Предузећа могу да користе географско циљање за испоруку садржаја специфичног за локацију корисника. Ово може бити корисно у маркетиншким и рекламним кампањама.

Међутим, важно је напоменути да се може користити и у неетичке сврхе, као што је ухођење или шпијунирање појединаца без њиховог пристанка.

ИП Трацкер алати се користе за идентификацију географске локације ИП адресе. Ово може бити корисно у различитим сценаријима, као што је горе поменуто.

И овде, у овом чланку, навели смо најбоље алате за праћење ИП адреса за праћење локације. Покренимо се!

Опентрацкер

Опентрацкер је згодан и одличан веб сервис који нуди скуп алата за веб аналитику дизајнираних да помогну предузећима да боље разумеју посетиоце својих веб локација и побољшају своје присуство на мрежи.

  Како да ваша гаражна врата буду паметна

Пружа интернетски ИП Трацкер за праћење локације одређене ИП адресе. Једноставно унесите циљну ИП адресу и кликните на дугме „Кликните за претрагу“.

Ова веб локација такође нуди додатне услуге као што су ЦРМ и АПИ за интеграцију, извештавање у реалном времену, праћење више домена и још много тога.

Једна од кључних карактеристика ОпенТрацкер-а је његова контролна табла за веб аналитику која пружа детаљан увид у саобраћај на веб локацији и понашање корисника. Корисници могу да прате извештаје о активностима, прате посете веб-сајту у реалном времену и анализирају учинак користећи различите прилагођене индикаторе.

вдзвдз

вдзвдз Алат за тражење ИП локације омогућава корисницима да лако пронађу географску локацију ИП адресе. Корисници једноставно морају да унесу ИП адресу коју желе да лоцирају у пружену траку за претрагу. Алат ће затим претражити своју базу података ИП адреса и њихових повезаних локација како би пружио информације о земљи, региону, граду и ИСП-у.

Једна од истакнутих карактеристика вдзвдз-а је његов асортиман алата. Ова веб локација нуди широк спектар алата који могу помоћи власницима веб локација и програмерима у свему, од ДНС и ИП прегледа до безбедносних провера. Ови алати су дизајнирани да буду лаки за корисника и могу пружити вредан увид у здравље и перформансе веб локације.

иплоцатион.нет

Иплоцатион.нет је једноставан алат за праћење ИП адреса. Можете да извршите претрагу ИП-а на ИПв4, ИПВ6 и именима домена. Само унесите циљну адресу и кликните на дугме за слање. Има уграђени АПИ који можете интегрисати у своју веб локацију да бисте добили геолокацију одређене ИП адресе.

Ова веб локација такође нуди многе друге бесплатне алатке везане за домен, мрежу и вебмастере. Више о овим алатима можете сазнати овде.

СоларВиндс

СоларВиндс ИП Аддресс Трацкер је софтверски алат дизајниран да помогне ИТ професионалцима да управљају коришћењем ИП адреса унутар својих мрежа. Алат је једноставан за коришћење и корисницима пружа ефикасан начин да прате, управљају и организују ИП адресе широм своје мреже.

  10 најбољих софтвера Удружења власника кућа (ХОА) за вашу заједницу

Пружа увид у коришћење ИП адреса у реалном времену и помаже мрежним администраторима да брзо идентификују и решавају проблеме са мрежом у вези са ИП адресама. Корисници могу лако да креирају прилагођене групе ИП адреса за управљање и организовање ИП адреса према подмрежи, локацији, одељењу или било ком другом критеријуму.

ТрацеМиИП.орг

ТрацеМиИП.орг нуди напредне и јединствене функције које се обично не налазе на другим платформама за праћење ИП адреса веб локација.

Једна од кључних карактеристика ове веб услуге је њена способност да прати и анализира саобраћај посетилаца веб странице у реалном времену. Платформа може разликовати веб ботове, паукове и податке о нежељеној поруци упућивача од других извора саобраћаја, пружајући власницима веб локација тачне и поуздане информације о саобраћају на њиховој веб локацији.

Такође је способан да прати локацију посетилаца, мапирање и историју прегледања на основу ИП адресе или ИД-а рачунара. Ове информације се могу користити за оптимизацију садржаја веб странице и побољшање корисничког искуства.

иплоцатион.цом

Иплоцатион.цом је једноставан и згодан алат за веб локацију који омогућава корисницима да претражују ИП локацију како би видели информације као што су ИСП, држава и град. Једноставно унесите циљну ИП адресу и кликните на дугме „Пронађи“.

Такође има уграђену геолокацијску мапу која приказује приближну локацију ИП адресе и координате географске ширине и дужине.

иптрацкеронлине.цом

ипТрацкеронлине.цом је веб локација која нуди услуге ИП геолокације и алате за идентификацију локације ИП адресе. Корисници могу да унесу ИП адресу, а веб локација ће пружити информације као што су земља, регион, град и ИСП повезани са адресом.

Веб локација такође нуди друге корисне алате, као што су анализатор заглавља е-поште и алатка за упите ДНС записа.

Мораћете да купите кредите за геолокацију или кључ да бисте користили овај алат. Те информације о ценама можете пронаћи овде.

ИПАддресс.цом

ИПАддресс.цом је једноставна и моћна веб локација која нуди разне онлајн алате у вези са ИП адресама и умрежавањем. Једна од његових кључних карактеристика је алатка за тражење ИП адреса која омогућава корисницима да пронађу информације о ИП адреси, укључујући АСН, локацију ИП адресе (дужина и ширина), ИСП-а и организацију која је с њом повезана.

  15 ствари за које нисте знали да можете да урадите на Инстаграму

Само унесите ИП адресу или име хоста које желите да потражите у поље за унос и кликните на дугме „Потражи“. Поред тога, ова веб локација нуди и друге алате, као што су ДНС претрага, пинг тест, калкулатор подмреже, алат за проверу проксија и још много тога.

НордВПН

НордВПН је добављач ВПН услуга који корисницима нуди сигуран и приватан начин приступа интернету. Такође нуди алатку за тражење ИП адреса на својој веб локацији која омогућава корисницима да провере локацију ИП адреса. Једноставно унесите циљну адресу у поље за унос. За неколико секунди, информације у вези са ИП-ом и локација ће бити приказане на екрану.

Овај алат може бити користан за оне који желе да провере да њихов ВПН ради исправно или за оне који су заинтересовани да сазнају више о њиховој приватности и безбедности на мрежи.

КеиЦДН

КеиЦДН је услуга везана за мрежу за испоруку садржаја (ЦДН) која обезбеђује глобалну мрежу сервера за убрзавање испоруке веб садржаја као што су слике, видео снимци и други статични садржај.

Ова веб локација нуди бесплатан претраживач ИП локације који прати геолокацију циљаног имена хоста или ИП адресе. Такође обезбеђује АПИ за праћење локације који програмери могу да интегришу у своје апликације и веб локације.

Поред тога, КеиЦДН нуди разне корисне алате везане за мрежу и безбедност, као што су провера брзине веб локације, тест перформанси, провера ХТТП заглавља, ДНС, провера сертификата, ланац сертификата Цомпосер и још много тога. Овде можете видети комплетну листу алата.

Закључак

Надам се да ће вам ови алати за праћење ИП адреса бити од помоћи у праћењу локације. Ако вам је потребна помоћ у коришћењу услужног програма трацероуте.

Погледајте наш водич о најбољим алатима за праћење на мрежи за решавање проблема са мрежом и софтвером за управљање ИП адресама за мала и средња предузећа.