Microsoft Edge radni prostori ne rade

Microsoft Edge Радни Простори Не Раде: Решавање Заједничких Проблема и Савети за Отклањање

Увод

Microsoft Edge је веб-претраживач који је постао популаран избор међу корисницима захваљујући својим напредним функцијама и побољшаним перформансама. Међутим, као и код било којег софтвера, и Microsoft Edge може наићи на одређене проблеме, а један од најчешћих је проблем са радним просторима. Радни простори су функција у Microsoft Edge која корисницима омогућава да организују своје табове и прозоре у логичке групе, али када не раде, то може бити веома фрустрирајуће.

У овом чланку ћемо се позабавити најчешћим проблемима са радним просторима у Microsoft Edge и пружити детаљне кораке за њихово решавање. Такође ћемо покрити неке савете за отклањање проблема који вам могу помоћи да разрешите проблеме са радним просторима у будућности.

h2 Најчешћи проблеми са радним просторима у Microsoft Edge

Постоји неколико честих проблема са радним просторима у Microsoft Edge, укључујући:

* Радни простори се не појављују: Корисници можда неће моћи да виде своје радне просторе или ће они можда бити празни.
* Радни простори се не синхронизују: Радни простори можда неће бити синхронизовани са другим уређајима, што може довести до губитка табова и прозора.
* Радни простори се заглаве или не одговарају: Корисници можда неће моћи да пребацују се између радних простора, отварају или затварају табове или промене поставке радних простора.
* Радни простори нестају: Корисници можда примете да су им радни простори нестали или су обрисани без њиховог знања.

h2 Решавање проблема са радним просторима у Microsoft Edge

  Можете ли почети испочетка на ТурбоТак-у?

Да бисте решили проблеме са радним просторима у Microsoft Edge, можете испробати следеће кораке за решавање проблема:

h3 Проверите поставке синхронизације

Проверите да ли су ваше поставке синхронизације омогућене и да је опција „Табови“ означена за синхронизацију. Отворите „Подешавања“ > „Профил“ и кликните на „Синхронизуј“. Уверите се да је „Синхронизуј табове“ омогућено.

h3 Ресетујте радне просторе

Да бисте ресетовали радне просторе, отворите „Подешавања“ > „Изглед“ и кликните на „Ресетуј све раднике просторе“. Ово ће обрисати све ваше радне просторе и поставити их на подразумеване поставке.

h3 Ажурирајте Microsoft Edge

Уверите се да користите најновију верзију Microsoft Edge. Отворите „Подешавања“ > „О Microsoft Edge“ и проверите да ли постоје доступна ажурирања.

h3 Поново покрените Microsoft Edge

Затворите све прозоре и табове Microsoft Edge и поново га покрените. Ово може решити привремене грешке или проблеме са меморијом.

h3 Онемогућите екстензије

Неке екстензије могу ометати рад радних простора. Онемогућите све екстензије и проверите да ли се проблем решио. Отворите „Подешавања“ > „Екстензије“ и онемогућите све екстензије једну по једну.

h3 Промените поставке компатибилности

Подесите компатибилност Microsoft Edge са претходном верзијом оперативног система. Отворите „Својства“ пречице Microsoft Edge и пређите на картицу „Компатибилност“. Означите „Покрени овај програм у режиму компатибилности“ и изаберите претходну верзију оперативног система.

h4 Закључак

Проблеми са радним просторима у Microsoft Edge могу бити фрустрирајући, али следећи горе наведене кораке за решавање проблема, можете их обично решити. Ако се проблем настави, можете контактирати Microsoft подршку за додатну помоћ.

Не заборавите да редовно ажурирате Microsoft Edge и пратите најновије функције и исправке грешака. Решавање проблема са радним просторима може побољшати ваше корисничко искуство и помоћи вам да организујете и управљате табовима и прозорима ефикасније.

  Колико дуго је потребно ПаиПал-у да обради повраћај средстава?

Често постављана питања (ФАК)

* Зашто се моји радни простори не синхронизују?
* Проверите да ли су ваше поставке синхронизације омогућене и да је опција „Табови“ означена за синхронизацију.
* Како да ресетујем радне просторе?
* Отворите „Подешавања“ > „Изглед“ и кликните на „Ресетуј све радне просторе“.
* Зашто су моји радни простори нестали?
* Можда сте их случајно обрисали или је дошло до грешке у синхронизацији.
* Могу ли да повратим обрисане радне просторе?
* Нажалост, није могуће повратити обрисане радне просторе.
* Како да прилагодим локацију радних простора?
* Идите на „Подешавања“ > „Изглед“ и превуците и испустите радне просторе на жељену локацију.
* Могу ли да делими радне просторе са другима?
* Не, тренутно није могуће делити радне просторе са другима у Microsoft Edge.
* Како да брзо прелазим између радних простора?
* Користите пречице на тастатури „Цтрл“ + „Таб“ за прелазак између радних простора или кликните на икону радних простора у горњем десном углу прозора претраживача.
* Могу ли да прилагодим подешавања радних простора?
* Да, можете да измените назив и боју радних простора, као и да подесите да се одређени табови и прозори аутоматски отварају у одређеним радним просторима.