Како направити Minecraft сервер

Како направити Мајнкрафт сервер

Увод

Мајнкрафт је једна од најпопуларнијих игара на свету, а један од најбољих начина да је играте је на сопственом серверу. Сопствени сервер вам даје потпуну контролу над вашим искуством у Мајнкрафту, омогућавајући вам да подесите правила, прилагодите поставке и играте са пријатељима како желите. У овом водичу ћемо вас провести кроз кораке како да креирате и покренете свој Мајнкрафт сервер.

Кораци за креирање Мајнкрафт сервера

1. Инсталирајте Јаву

Мајнкрафт захтева Јаву да би функционисао, па прво морате да инсталирате Јаву на свој рачунар. Можете да преузмете најновију верзију Јаве са званичног веб-сајта Јаве.

2. Преузмите софтвер за сервер

Након што инсталирате Јаву, потребно је да преузмете софтвер за сервер са званичног веб-сајта Мајнкрафта. Софтвер за сервер долази у два облика:

* Букит: Букит је популаран додатак за Мајнкрафт сервере који проширује њихове функције и могућности.
* Спангот: Спангот је још један популаран додатак који се фокусира на перформансе и стабилност.

3. Конфигуришите датотеку server.properties

Датотека server.properties је конфигурациона датотека која се користи за подешавање поставки вашег Мајнкрафт сервера. Подразумевана датотека се налази у фасцикли са софтвером за сервер. Можете да користите било који текст едитор да бисте отворили датотеку и извршили следеће измене:

* server-ip: Ово подешавање је ИП адреса вашег рачунара. Ако желите да други играчи приступе вашем серверу, морате да поставите ово на вашу јавну ИП адресу.
* server-port: Ово подешавање одређује порт на којем ће ваш сервер слушати за везе. Подразразумева вредност 25565.
* max-players: Ово подешавање одређује максималан број играча који могу истовремено да се придруже вашем серверу.
* gamemode: ово подешавање поставља режим игре за ваш сервер. Режими игре укључују Преживљавање, Креација и Авантура.
* difficulty: Ово подешавање одређује тежину игре за ваш сервер. Нивои тежине укључују Мирољубиву, Лаку, Нормалну и Тешку.

  Како да проверите и повратите свој хаковани Фацебоок налог

4. Покрените сервер

Након што конфигуришете датотеку server.properties, можете да покренете свој сервер да бисте га тестирали. Да бисте учинили то, отворите командни прозор у фасцикли сервера и унесите следећу команду:


java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui

Ова команда ће покренути ваш сервер у режиму без графичког интерфејса (ногуи). Можете да пратите напредак покретања сервера тако што ћете пратити поруке у командном прозору.

5. Придружите се свом серверу

Након што покренете сервер, можете да му се придружите користећи Мајнкрафт клијент. Да бисте то урадили, отворите мултиплејер мени у Мајнкрафту и кликните на дугме „Додај сервер“. Унесите ИП адресу и порт свог сервера у одговарајућа поља и кликните на „Готово“. Сервер ће се појавити на листи доступних сервера, а ви можете да га изаберете и кликнете на „Придружи се серверу“ да бисте се придружили.

Закључак

Креирање и покретање сопственог Мајнкрафт сервера је релативно једноставан процес са мало труда и времена. Следећи кораке описане у овом водичу, можете да креирате свој прилагођени сервер и играте Мајнкрафт са пријатељима или члановима заједнице. Не заборавите да прилагођавате и даље поставке сервера и инсталирате модове или додатке како бисте га учинили још забавнијим и ангажујућим за све.

Честа питања

* Да ли је потребно да имам моћан рачунар да бих покренуо Мајнкрафт сервер?

Није нужно, али потребно је да рачунар има довољно РАМ-а и процесора да би се сервер глатко покретао. Препоручује се најмање 4 ГБ РАМ-а и двојезгарни процесор.

* Могу ли да покренем Мајнкрафт сервер на конзоли или мобилном уређају?

  Који је домет просечне Ви-Фи мреже?

Не, тренутно није могуће покренути Мајнкрафт сервер на било којој конзоли или мобилном уређају.

* Које су предности коришћења Букита или Спангота на мом серверу?

Букит и Спангот пружају додатне функције и побољшања за ваш Мајнкрафт сервер. Букит је више фокусиран на додатне команде и функционалности, док је Спангот више усредсређен на оптимизацију перформанси.

* Могу ли да инсталирам модове на свој Мајнкрафт сервер?

Да, можете да инсталирате модове на свој сервер како бисте додали нове функције или променили начин играња. Мо можете да преузмете на многим веб-сајтовима трећих страна.

* Које су неке безбедносне мере које треба да предузмем када покрећем Мајнкрафт сервер?

Постоји неколико важних безбедносних мера које треба да предузмете да бисте заштитили свој сервер, као што су коришћење јаке лозинке, ограничавање приступа серверу и праћење дневника сервера ради необичне активности.

* Како могу да надоградим или откажем свој Мајнкрафт сервер?

Да бисте надоградили или отказали свој Мајнкрафт сервер, једноставно преузмите најновију верзију софтвера за сервер или избришите фасциклу сервера. Ако желите да сачувате свој напредак, направите резервну копију фасцикле сервера пре него што је обришете.

* Шта треба учинити ако имам проблема са мојим Мајнкрафт сервером?

Ако наиђете на проблеме са вашим сервером, прво проверите да ли Јава и Мајнкрафт сервер раде правилно. Ако се проблем не реши, можете да погледате форуме Мајнкрафт заједнице или затражите помоћ од других играча.

* Које су неке додатне функције које могу да додамо на мој Мајнкрафт сервер?

Постоји широк спектар додатних функција које можете додати на свој Мајнкрафт сервер помоћу мод-пакета или додатних модула. Неки од најпопуларнијих додатака укључују системе за ниво, прилагођене Команде блокова, економију у игри и прилагођене мапе.