5 поправки када диктирање не ради на вашем иПхоне-у

Имате проблема са претварањем гласа у текст на свом иПхоне-у? Или можда иконе диктата уопште нема? Не брини; ово је неколико једноставних корака за решавање проблема које можете да пратите када диктат не ради на вашем иПхоне-у.

1. Проверите да ли је диктирање омогућено на вашем иПхоне-у

Функција диктирања је представљена иконом микрофона на дну тастатуре на екрану вашег иПхоне-а. Док је диктирање подразумевано омогућено, мораћете прво да га укључите у подешавањима ако не видите икону микрофона на тастатури.

Идите на Подешавања > Опште > Тастатура и укључите Омогући диктирање. Поново додирните Омогући диктирање да бисте потврдили. Икона микрофона ће се сада појавити на иОС тастатури; додирните га да бисте почели да диктирате.

Ако је диктирање већ омогућено, али икона још увек недостаје, покушајте да онемогућите и поново омогућите функцију. На истој страници подешавања тастатуре, искључите Омогући диктирање, додирните Искључи диктирање да бисте потврдили, а затим поново укључите Омогући диктирање.

2. Додајте језик за диктирање на вашу иПхоне тастатуру

Рецимо да обично куцате на енглеском на свом иПхоне-у, али желите да диктирате нешто на кинеском. Функција диктирања иПхоне-а неће препознати шта говорите ако кинески још није додат на тастатуру.

У том случају идите на Подешавања > Опште > Тастатура > Тастатуре > Додај нову тастатуру. Са листе изаберите кинески (или жељени језик), изаберите метод уноса са тастатуре и тапните на Готово.

  Исправите грешку при пуном преузимању Гоогле Цхроме диска

Ако намеравате да диктирате текст на кинеском дијалекту, потребно је да урадите додатно подешавање. На страници за подешавање тастатуре идите на Језици за диктирање. Са листе изаберите једну од варијанти језика поред мандаринског.

Сада, када је у питању диктирање текста, не заборавите да промените и језик диктата. Додирните икону микрофона, додирните ЕН (што значи енглески) и изаберите свој нови жељени језик за диктирање.

Диктирање није доступно за све језике. Можете проверити Аппле-ов сајт за листу језика за диктирање доступних за иПхоне.

3. Дозволите Сири и диктирање у подешавањима времена екрана вашег иПхоне-а

Ако диктирање и даље не ради на вашем иПхоне-у, то може бити због подешавања времена екрана вашег иПхоне-а, што може ограничити функцију диктата на вашем уређају.

Да бисте ово проверили, идите на Подешавања > Време екрана > Ограничења садржаја и приватности > Дозвољене апликације. Ако је Сири и диктирање искључено, укључите га тако да вам иПхоне омогући да поново користите функцију диктирања.

4. Тестирајте микрофон свог иПхоне-а

Ако имате сва исправна подешавања, а диктирање не ради, проблем може бити у микрофону вашег иПхоне-а.

Брз начин да га тестирате је да снимите кратак аудио снимак помоћу апликације Гласовне белешке на вашем иПхоне-у. Ако је у питању софтверски проблем, постоје решења за брзо поправљање микрофона вашег иПхоне-а.

Али ако је у питању хардверски проблем, вероватно ћете морати да контактирате Аппле подршку или овлашћеног Аппле сервисера.

5. Општа поправка: Поново покрените, ажурирајте или ресетујте свој иПхоне

Ако горња решења не успеју, као последњи покушај, постоји неколико општих поправки које можете испробати. Прво, поново покрените свој иПхоне, што једноставно укључује искључивање уређаја и поновно укључивање.

  Како написати професионални потпис е-поште: шаблони и примери

Такође, идите на Подешавања > Опште > Ажурирање софтвера да видите да ли је ажурирање за иОС доступно за ваш уређај. Ажурирања доносе побољшања перформанси и исправке грешака, па покушајте да ажурирате свој иПхоне да бисте видели да ли решава проблем са диктатом.

На крају, можете се одлучити да ресетујете сва подешавања на вашем иПхоне-у. Овај процес враћа све ваше поставке иПхоне-а у подразумевано стање без брисања ваших вредних података.

Идите на Подешавања > Опште > Пренос или Ресетујте иПхоне > Ресетуј > Ресетуј сва подешавања. Процес траје неко време, па је најбоље да га покушате само када не морате да користите свој иПхоне неко време.

Да резимирамо, прво морате да се уверите да је диктирање омогућено у апликацији Подешавања вашег иПхоне-а. Затим додајте праве језике на тастатуру и пребаците се између жељених језика пре него што диктирате.

Такође, покушајте да поново покренете, ажурирате или ресетујете свој иПхоне. Ако сумњате да је основни узрок хардвер, најбоље је да контактирате Аппле подршку или Аппле овлашћеног сервисера за даљу помоћ. У међувремену, можете испробати и неке иПхоне апликације за диктирање у Апп Сторе-у.