Шта је Трибел? „Паметнија“ апликација за друштвене мреже

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Трибел је платформа друштвених медија која има сличности са Фејсбуком, Кс (Твитер) и Инстаграмом.
  • Платформа има интерфејс прилагођен кориснику са различитим фидовима за пријатеље, праћеним налозима, најновијим вестима и објавама у тренду.
  • На Трибел-у, корисници могу да управљају својим подешавањима приватности, прилагођавају свој профил и постављају јавно или приватно.

Успостављене веб странице друштвених медија као што су Кс (бивши Твитер) и Фацебоок стално се мењају. Када се те веб странице промене изнад онога што корисници желе, конкуренти попут Трибела долазе да понуде алтернативу. Дакле, шта је Трибел и да ли га заиста вреди користити?

Шта је Трибел?

Платформа друштвених медија Трибел настоји да корисницима пружи позитиван, обогаћујући простор за повезивање око заједничких интереса без коментара мржње. Апликација је брзо стекла кориснике у новембру 2022, само месец дана након што је Елон Муск купио Твиттер.

Трибел су креирали Рафаел и Омар Риверо, пар дигиталних предузетника који су раније били одговорни за стварање покрета Оццупи Демоцратс. Пре него што су креирали Трибел, Омар и Рафаел Риверо су покушали да направе засебну платформу друштвених медија под називом Ликер. Након кршења података у марту 2021. (као што је евидентирао ХавеИБеенПвнед), Ликер је отишао ван мреже. Трибел је на крају пуштен као Ликеров наследник.

Трибел је успешнији од свог претходника. У е-поруци МакеУсеОф-у, Трибел је потврдио да ће платформа ускоро достићи милион корисника. Поред тога, Трибел се може похвалити са преко 100.000 преузимања на Гоогле Плаи-у.

Према Страница Трибел ВеФундерплатформа је намењена повезивању људи са сличним интересовањима уз минимизирање проблема као што су негативност и узнемиравање.

  Поправи Ксбок код грешке 0к87е5002б

Преузимање: Трибел фор Андроид | иОС (Бесплатно)

Посетите: Трибел за Веб (Бесплатно)

Као што бисте очекивали од Трибелове изјаве о мисији, платформа је усредсређена на заједнице које деле заједничке интересе. Када се пријавите за платформу, од вас ће бити затражено да изаберете своја интересовања са широке листе категорија.

Како прецизирате своје изабране категорије, пратите занимљиве кориснике и додајете пријатеље на свој налог, Трибел се постепено прилагођава овим интересовањима.

Трибел комбинује познате функције са Фејсбука, Инстаграма и Твитера. Слично као на Фејсбуку, можете да додајете пријатеље и приватно делите фотографије и текстуалне постове на свом зиду.

Ако више волите искуство налик на Твиттер-у, можете да објавите своје постове, допринесете категоријама као што је криптовалута и стекнете пратиоце тако што ћете постати најбољи сарадник. Сарадници су категорисани, што чини прилично једноставним да постанете плодни у категоријама као што је волонтирање.

Трибел-ов јавни феед је такође сличан Кс-у, при чему је један феед искључиво посвећен најновијим вестима. Као и на Инстаграму, такође можете креирати приче и делити их са својим пријатељима и пратиоцима.

Међутим, тон платформе се разликује од Кс и Инстаграма. Трибел није тако живахан као Кс, а његова картица Бреакинг показује фокус на политичке објаве, а не на широк спектар најновијих вести.

Платформа је заправо најсличнија Фејсбуку. Објаве у Трендинг феед-у подсећају на вирусне видео снимке уобичајене на Фејсбуку, као и мемови и постови за дискусије на Бреакинг феед-у.

Баш као што можете прилагодити свој Фацебоок феед, можете прилагодити свој Трибел феед. Трибелов недостатак ограничења карактера га разликује од Инстаграма и Кс-а, јер се корисници скоро увек одлучују за дугачке текстуалне постове, а не за брзе кратке постове или самосталне слике.

Захваљујући сличностима са другим платформама друштвених медија, Трибел је једноставан за коришћење. То су изненађујуће једноставне функције које се одричу, као што су препоруке за објаве у корист два хронолошка фидова и два феед-а у тренду.

  Како направити ток од нуле

Платформа нема огласе, али омогућава предузећима да праве професионалне налоге.

Трибелова почетна страница садржи четири картице: Пријатељи, Праћење, Прекид и У тренду. Сваки одељак има другу сврху:

  • Пријатељи: Овај фид укључује само постове корисника који су вас међусобно додали као пријатеља.
  • Праћење: Овај фид укључује постове корисника које сте изабрали да пратите.
  • Актуелно: Овај фид је сличан картици У тренду, али се фокусира искључиво на најзанимљивије постове из политичких категорија.
  • У тренду: Овај фид укључује најтоплије постове из свих категорија на Трибелу.

За разлику од других платформи, чини се да постови у фиду У тренду нису персонализовани према вашим интересовањима. Фидови за праћење и пријатељи су идеални за већину корисника, јер ће вам бити приказане само најновије објаве са налога које пратите.

Можете да филтрирате према категорији објава у фидовима Праћење, Преломни и У тренду. Можете да користите филтер Моји фаворити да бисте брзо филтрирали према својим специфичним интересовањима, Појединачна категорија за тражење одређене теме или Све осим да бисте се решили одређених тема.

Поред почетне странице, постоје четири друга одељка која можете истражити додиром на њихову икону на доњој траци.

Као што име сугерише, Поруке вам омогућавају да директно шаљете поруке другим корисницима, док Профил вам омогућава да видите, уређујете и управљате својим профилом и објавама. Обавештења су корисна за одговарање на одговоре на ваше постове и коментаре.

Како пронаћи налоге за праћење на Трибелу

Нећете видети ниједну објаву у фиду Пријатељи или Праћење када први пут направите свој Трибел налог. Уместо тога, мораћете да пронађете људе тако што ћете прегледати фидове Актуелно и у тренду или претражујући теме које вас занимају.

  8 најбољих Фире ТВ Мирроринг апликација

Картица У тренду је идеална за већину нових корисника, јер је испресецана широко привлачним садржајем као што су слатке слике кућних љубимаца и инспиративни видео снимци. Ако вам се свиђају објаве одређеног корисника, можете их пратити или додати као пријатеља тако што ћете кликнути на њихову икону и послати захтев.

Ако желите да пронађете своје пријатеље и породицу, можете их пронаћи тако што ћете Трибелу дати дозволу да приступи вашим контактима. Међутим, препоручљиво је да свој профил учините препознатљивим како би ваши контакти знали ко им је послао захтев за пријатељство.

Како да управљате поставкама свог Трибел налога

Најкориснији одељак на доњој траци је Мени. Без обзира да ли желите да постанете утицајни или да задржите своју приватност, конфигурисање налога је важно ако желите да имате најбоље искуство коришћења Трибела.

Можете да измените подешавања приватности у Мени > Приватност и безбедност ако желите да сакријете своје фотографије или ограничите ко може да вам шаље поруке.

Картице Подешавања обавештења, Подешавања сарадника и Подешавања налога вам омогућавају да измените своја обавештења, категорије сарадника и детаље налога.

Како објављивати на Трибелу

Након што сте креирали и конфигурисали свој налог, спремни сте да почнете да објављујете постове на Трибел-у. Постоје две главне врсте постова: јавни и само пријатељи. Доследним објављивањем јавних постова у категоријама као што је Скулптура као сарадник, можете повећати број следбеника.

Можете да делите кратке текстуалне постове, дугачке текстуалне постове и фотографије. Слично као и на Фејсбуку, такође можете да креирате објаву писањем текста преко генеричке позадинске слике. Можете чак и да поделите причу налик Инстаграму са својим пријатељима и пратиоцима.

Да ли је Трибел вредно коришћења?

Трибел је одлична платформа, али није савршена замена за Кс (Твитер). Његови извори више личе на Фацебоок него Кс, и недостаје му интеракција у реалном времену која Кс чини тако занимљивим.

Међутим, ако сте вољни да испробате нову платформу, можда ћете уживати у Трибеловим пријатељским корисницима, мноштву категорија објава и јасном раздвајању пријатеља и пратилаца.