19 најбољих ЦПУ хладњака за одржавање вашег процесора хладним за врхунске перформансе

Желите да ваш систем ради на најбољи могући начин? Набавите свом процесору један од ових врхунских ЦПУ хладњака!

Суперхероји наших рачунара су ЦПУ хладњаци. Они доследно брину да наши системи буду функционални и да остану хладни. Уклањањем додатне топлоте и спречавањем прегревања, ЦПУ хладњаци помажу да се гарантује да ЦПУ ради на најбољи могући начин док је безбедан.

Овде ћемо разговарати о важности хлађења ЦПУ-а и разлици између ЦПУ-а и хладњака за лаптоп. Затим ћемо такође видети како да повежемо ЦПУ хладњак са ЦПУ-ом. На крају, погледаћемо неке од најбољих ЦПУ хладњака како би ваш процесор био хладан.

Која је важност хлађења ЦПУ-а?

Хлађење ЦПУ-а је неопходно јер помаже у спречавању прегревања ЦПУ-а (мозак рачунара). Процесор би могао да пати од претеране топлоте као ми када је температура висока. Хлађење ће помоћи да се све одржи у пријатном температурном опсегу, омогућавајући процесорима да раде брже и интелигентније, а истовремено побољшавају наше перформансе.

Поред тога, одржавање хладноће ЦПУ-а продужава његов животни век. Мања је вероватноћа да ће се наш систем покварити, замрзнути или имати проблема када је процесор хладан. Још једна дивна ствар је да ефикасно хлађење може допринети уштеди енергије и смањити наше трошкове електричне енергије. Такође гарантује несметан рад и штити од оштећења наших непроцењивих рачунарских компоненти.

Која је разлика између хладњака за процесор и лаптоп хладњака?

ЦПУ хладњак нуди боље перформансе и прилагодљивост. Дизајн ЦПУ хладњака је ексклузиван за хлађење десктоп ЦПУ-а. Са друге стране, хладњак за лаптоп је преносив и компатибилан са различитим типовима лаптопа, који хлади цео лаптоп. У наставку је дато неколико тачака које их разликују.

Сврха

Централна процесорска јединица или процесор десктоп рачунара треба да се посебно хлади ЦПУ хладњаком. Напротив, хладњак за лаптоп хлади цео лаптоп, а не само ЦПУ.

Постављање

ЦПУ хладњаци, укључујући хладњак и вентилатор, често се инсталирају директно на ЦПУ како би правилно распршили топлоту. Међутим, хладњак за лаптоп се налази испод рачунара са уграђеним вентилаторима како би се побољшао проток ваздуха око унутрашњих делова рачунара.

Капацитет хлађења

Пошто десктоп процесори производе више топлоте, ЦПУ хладњаци морају бити моћнији и ефикаснији у хлађењу. Међутим, лаптопови троше мање енергије и производе мање топлоте од специјализованих ЦПУ хладњака, тако да су њихови капацитети хлађења често мањи.

Компатибилност и прилагодљивост

Различити ЦПУ хладњаци нуде различите величине, стилове и нивое перформанси, укључујући опције течног и ваздушног хлађења. Међутим, хладњаци за лаптоп су доступни у различитим облицима и величинама како би подржали различите моделе и величине лаптопа.

Величина и тежина

Пошто је ЦПУ хладњацима потребан већи капацитет хлађења, они су често већи и тежи, док су хладњаци за лаптопове преносиви. Можете их понети са лаптопом за боље хлађење када сте на путу, јер су лагани.

Погледајте најбоље расхладне јастучиће за лаптоп!

Како инсталирати ЦПУ хладњак?

Инсталирање ЦПУ хладњака у ваш процесор може вас спречити да пролазите кроз препреке тражења техничара и додатног плаћања. Можете лако да инсталирате ЦПУ Цоолер пратећи једноставне кораке. У наставку је дато неколико једноставних корака који су уобичајени у инсталацији већине ЦПУ хладњака.

 • Хладњак који се налази на врху процесора и причвршћен је носачима или завртњима служи као поправка за ЦПУ хладњак.
 • За бољи пренос топлоте, термална паста се поставља између ЦПУ-а и хладњака.
 • Обујмице или шрафови помажу при причвршћивању вентилатора на ЦПУ хладњаке.
 • Такође, неким ЦПУ хладњацима би могла бити потребна задња плоча за додатну подршку.
 • Централни ЦПУ хладњаци могу садржати носаче или копче за држање на месту.
 • Радијатор, пумпа и водени блок монтирани на задњој плочи су причвршћени за процесор за системе за течно хлађење.
 • У зависности од дизајна, начин повезивања ЦПУ хладњака може да користи завртње, полуге или клинове.
  Како прећи уживо на Фацебоок са свог десктопа и телефона

Док инсталирате ЦПУ хладњаке, прегледајте корисничка упутства која се налазе у комплетима ЦПУ хладњака. Такође, уверите се да сте предузели све главне мере предострожности док инсталирате хладњаке.

Ноцтуа НХ-У12А цхромак, 120мм

НХ-У12А цхромак је потпуно црна варијанта Ноцтуа-иног НХ-У12А врхунског тихог ЦПУ хладњака. Постоје модерни НФ-А12к25 ПВМ вентилатори и има асиметричан дизајн хладњака са једним торњем. Ово омогућава НХ-У12А да комбинује најбоље перформансе хлађења са изузетном тишином рада и изузетном компатибилношћу РАМ-а, кућишта и ПЦИе.

 • Цхромак варијанта, међутим, комбинује ове предности са софистицираним невидљивим изгледом због црних вентилатора и хладњака.
 • Додат је завршни додир захваљујући СецуФирм2 механизму за монтажу са више утичница.
 • Ноцтуа ентузијастичка термална мешавина НТ-Х1 је такође присутна са овим ЦПУ хладњаком.

НХ-У12А цхромак је премиум опција за клијенте који траже високо компатибилан хладњак од 120 мм који може изједначити перформансе са јединицама од 140 мм, а истовремено изгледа одлично.

Цорсаир иЦУЕ Х150и Елите

Цорсаир иЦУЕ Х150и Елите Ликуид ЦПУ хладњак нуди робусно хлађење високих перформанси и задивљујући изглед. Компатибилан је и са Интел® и АМД® процесорима. За дистрибуцију топлоте дуж радијатора од 360 мм, користи фокусирано хлађење помоћу технологије АирГуиде.

 • Вентилатори на овом ЦПУ хладњаку се окрећу до 2100 РПМ
 • Ваш систем је осветљен хладном бојом ултра-светлим ЦАПЕЛЛИКС ЛЕД диодама.
 • Његов контролер контролише до шест вентилатора.

Модификације брзине вентилатора, управљање РГБ осветљењем и праћење температуре система су омогућени робусним Цорсаир иЦУЕ софтвером. Једноставан је за инсталацију и ради са многим утичницама за матичне плоче, укључујући Интел® и АМД®. Х150и ЕЛИТЕ ЦАПЕЛЛИКС КСТ нуди потпуно нову перспективу хлађења процесора.

Тхермалтаке ТОУГХЛИКУИД 360

ТОУГХ ЛИКУИД 360 АРГБ Синц АИО хладњак из Тхермалтаке-а је све-у-једном течни хладњак са ТОУГХФАН 12 системом.

 • Издржљиви ТОУГХ ФАН 12 се окреће при 2000 обртаја у минути и подржава Ватерблоцк АРГБ осветљење.
 • Има уграђени контролер и ротирајући поклопац са шест ЛЕД диода. Њима можете управљати помоћу матичних плоча које подржавају 5В РГБ.
 • Поред тога, ТОУГХЛИКУИД серија подржава Интел, АМД и све нове типове сокета.

Чињеница да је ТОУГХ ЛИКУИД 360 АРГБ Синц течни хладњак који подржава матичне плоче са 5В РГБ компатибилношћу је његова најбоља карактеристика.

НЗКСТ Кракен ЦПУ течни хладњак

НЗКСТ Кракен ЦПУ Ликуид Цоолер подржава 1,54″ квадратни ЛЦД панел са резолуцијом 240×240. Са НЗКСТ ЦАМ софтвером на овом хладњаку, можете приказати омиљену слику, пратити индикаторе перформанси рачунара у реалном времену, укључити информације на мрежи и још много тога.

 • Материјал на екрану оживљава захваљујући снажном позадинском осветљењу екрана од 300 цд/м2 и брзини освежавања од 30 Хз.
 • Снажна Асетек пумпа Кракен ЦПУ Ликуид Цоолер-а може да се окреће до 2800 обртаја у минути да би обезбедила ефикасну и тиху циркулацију расхладне течности.

Његови флуидно-динамички лежајеви и РГБ језгро вентилатори нуде савршену мешавину статичког притиска и протока ваздуха за ефикасно хлађење и живописно РГБ осветљење. Јединствена прекидна веза која иде од пумпе до матичне плоче на Кракен ЦПУ хладњаку такође чини инсталацију једноставном.

Цоолер Мастер’с МастерАир МА624

Са двоструким вентилаторима и торњем, МастерАир МА624 Стеалтх компаније Цоолер Мастер нуди двоструке перформансе у елегантном дизајну. Може да се похвали потпуно црном опремом, и упркос свом суморном омотачу, ништа не треба схватити олако.

 • Двоструки 140мм СицклеФлов вентилатори и два торањ хладњака су карактеристике модела МА624.
 • Вентилатори доприносе испоруци снажног Пусх-Пулл аранжмана, са својих шест цеви и никлованом базом која се синхронизује за брзо уклањање топлоте.

МА624 укључује опциони трећи вентилатор од 120 мм који се може искључити ради захтеваног РАМ-а. То је врхунско скривено оружје за топлотно пескарење за ваш ЦПУ.

АСУС РОГ РИУО ИИИ 360 АРГБ

Најновије решење пумпе 8. генерације компаније Асетек покреће АСУС РОГ РИУО ИИИ 360 АРГБ, који нуди хлађење високих перформанси за системе за игре. Нуди течно хлађење процесора високих перформанси са префињеном естетиком и такође је идеално решење за АИО течно ЦПУ хлађење за љубитеље РГБ-а.

 • Овај ЦПУ хладњак има инсталирану трофазну моторну пумпу. Пружа најбоље перформансе хлађења са већим протоком и нижом импедансом.
 • Ексклузивни АСУС Аниме Матрик је мали ЛЕД екран који може да прикаже основну системску статистику, аниме материјал који је доступан само корисницима РОГ-а и прилагођене анимације.
  Како искористити поклон картицу на Мицрософт налогу

Врхунски РОГ АРГБ вентилатори ЦПУ хладњака производе тиху буку и велики проток ваздуха. РОГ РИОУ је ремек дело направљен од алуминијума са вакумско обложеним сочивима за врхунски изглед.

МАГ ЦОРЕЛИКУИД Р серија

Све што тражите у хладњаку течности доступно је у серији МАГ ЦОРЕЛИКУИД Р. Користи различите висококвалитетне материјале који нуде поуздану издржљивост и високо ефикасне технике одвођења топлоте.

 • Овај ЦПУ хладњак вам даје 270 степени ротирајући блокхеад који се лако користи и АРГБ осветљење.

Цела конструкција МАГ ЦОРЕЛИКУИД-а не пропушта да обезбеди поуздано хлађење без икаквих компромиса.

Тхермалтаке ТХ360 АРГБ

ТХ360 АРГБ Синц АИО течни хладњак је троструки вентилатор високог статичког притиска од 120 мм, све-у-једном хладњак течности. Укључује водени блок, радијатор високих перформанси и 16,8М РГБ осветљење у боји са унапред подешеним подешавањима осветљења преко паметног контролера вентилатора.

 • АРГБ контролер омогућава корисницима да прелазе између ЛЕД режима, ЛЕД боја и брзина осветљења када су упарени са матичном плочом без 5В адресабилног РГБ заглавља.
 • Врхунска, поуздана пумпа овог хладњака омогућава оптималну циркулацију воде, континуирано хладећи бакарну плочу.
 • Бакарна основна плоча високих перформанси АРГБ хладњака убрзава топлотну проводљивост.

ТХ360 АРГБ Синц захтева најмању количину хардверског простора и нуди једноставну инсталацију и рад без одржавања.

ИД-ЦООЛИНГ ПИНКФЛОВ 240

Са радијатором од 240 мм дизајнираним за хлађење ЦПУ-а, ПИНКФЛОВ 240 је све-у-једном РГБ течни ЦПУ хладњак. Одликује се јединственим дизајном са два РГБ вентилатора за хлађење, а можете их прилагодити тако да одговарају изгледу вашег рачунара и адресираној РГБ ЛЕД пумпи.

 • ЦПУ хладњак за воду ПИНКФЛОВ 240 је опремљен радијатором од 240 мм и два 120 мм ПВМ вентилатора за одличан пренос топлоте са ЦПУ-а.
 • Можете прилагодити РГБ осветљење на пумпи и вентилаторима како би одговарало дизајну вашег рачунара.

Мали контролер кабла је доступан за матичне плоче које нису РГБ за подешавање боја. ПИНКФЛОВ 240 адресабилна РГБ светла могу да се синхронизују са матичном плочом преко 5В 3 ПИН везе.

ЕВГА ЦЛЦк 240 мм све-у-једном ЛЦД

ЦЛЦк серија је наставак високо цењених ЕВГА ЦЛЦ све-у-једном ЦПУ течних хладњака. 2.1″ 480×480 ЛЦД екран је присутан са овим ЦПУ хладњаком за приказ системских температура или графике и анимација које креирају корисници.

 • Највећа карактеристика овог ЦПУ хладњака је Асетек водена пумпа 7. генерације.
 • Долази са комплетним хладњаком од 100% бакра који је компатибилан са АМД и Интел ЛГА.
 • Радијатор са два вентилатора од 240 мм из ЦЛЦк серије је опремљен потпуно новим 120 мм ЕВГА хидро-динамичким АРГБ вентилаторима.

ЕВГА ЦЛЦк серија нуди најефикасније хлађење и најтиши проток икада на ЕВГА АИО са потпуно новим приступом индустрији АИО ЦПУ течних хладњака.

Ветроо В360 течни ЦПУ хладњак

Вентилатори и пумпа Ветроо В360 Ликуид ЦПУ хладњака имају адресабилно РГБ осветљење које можете да синхронизујете са матичном плочом преко 5В три-пинског интерфејса како бисте пружили равномерно и живописно осветљење.

 • Три ПВМ вентилатора, који нуде већи проток ваздуха и мање буке, могу аутоматски да мењају своју брзину у складу са температуром процесора.
 • Ефикаснија хладна плоча, дно од бакра за прскање, специјализована пумпа и вентилатори дизајнирани за статички притисак су укључени у Ветроо В360 течни ЦПУ хладњак. Они обезбеђују оптималан пренос топлоте из ЦПУ-а.

Можете користити контролер који долази са овим хладњаком за имплементацију ПВМ и АРГБ синхронизације.

АОРУС ВАТЕРФОРЦЕ Кс 360 АИО

АОРУС ВАТЕРФОРЦЕ Кс 360 је систем све у једном који нуди одличне перформансе. АОРУС ВАТЕРФОРЦЕ Кс 360 ће ефикасно и тихо распршити топлоту вашег врхунског ЦПУ-а.

 • АОРУС ЦПУ хладњак има препознатљив округли ЛЦД у боји 60к60 мм, репродукцију видео записа и могућност за текст по мери.
 • Укључује високоефикасне АРГБ вентилаторе ниске буке са графен нано мазивом.

Уз помоћ РГБ ФУСИОН 2.0, можете неприметно да комбинујете овај све-у-једном течни хладњак са својим другим Аорус производима.

  Како преименовати веблогиц име домена?

ДеепЦоол ЛС720 СЕ ЦПУ ХЛАДЊАК

Све-у-једном течни ЦПУ хладњак, ДеепЦоол ЛС720 СЕ је конструисан на основу револуционарног дизајна водене пумпе за најбоље перформансе и нуди поуздано хлађење високих перформанси. Пумпа са две коморе ЛС720 СЕ циркулише хладну течност кроз комору мотора да би охладила мотор након што га унесе у комору за хладну плочу да охлади ЦПУ.

 • Комбинација радијатора високе густине и пумпе четврте генерације присутна је у течном хладњаку ЛС720 СЕ ЦПУ.
 • То је најбоља опција за конструкцију рачунара за оверклок игрице и има три вентилатора за ефективно расипање топлоте од 300в ТДП.

Анодни оксидациони премаз на кућишту од легуре алуминијума ствара врхунски изглед са добром крутошћу и спречава проблеме старења изазване влагом након дуже употребе.

АРЦТИЦ Течни замрзивач ИИ 240

Што се тиче компактног воденог хлађења, АРЦТИЦ Ликуид Фреезер ИИ 240 Ватер Цоолер серија рутински надмашује сва очекивања. Они су креирали јединствени комплет за монтажу за Ликуид Фреезер ИИ који омогућава да се хладна плоча постави директно преко ЦПУ хотспота, истовремено омогућавајући идеалну дисперзију топлоте.

Течни замрзивач ИИ који контролише ПВМ контролише брзину водене пумпе и вентилатора, што резултира много мањом потрошњом енергије за све АИО компоненте и значајно нижим нивоом буке при ниским и нормалним оптерећењима.

Цев од 45 цм ојачана влакнима течног замрзивача ИИ може да се инсталира чак иу великим случајевима и ефикасно избегава испаравање расхладне течности.

Лиан Ли ГАЛАХАД АИО

ГАЛАХАД ЦПУ хладњак је врхунски све-у-једном ЦПУ хладњак који је првенствено дизајниран да побољша перформансе вашег система.

 • Долази у две величине – 240 мм и 360 мм.
 • Поврх тога, долази у две боје: црној и белој.
 • АРГБ вентилатор високог статичког притиска који долази са овим ЦПУ хладњаком има променљиви опсег брзине од 800 до 1900 РПМ.

Има ПВМ и ДЦ режиме рада. Адресабилне РГБ ЛЕД диоде ГАЛАХАД ЦПУ хладњака пружају светлије и сложеније осветљење.

Пхантекс Глациер Оне 360 МПХ

Пхантекс Глациер Оне 360 МПХ је течни ЦПУ хладњак који може да хлади моћне ЦПУ док ради тихо.

 • Са лопатицама вентилатора оптимизованим за притисак, троструки 120мм МП ПВМ вентилатори обезбеђују максималан проток ваздуха, ниску буку и одличне перформансе хлађења.
 • Каљено стакло са интегрисаним Д-РГБ осветљењем и три Д-РГБ Халос оквира вентилатора део је дизајна поклопца пумпе за бесконачно огледало Глациер Оне 360 МПХ.

Да бисте управљали, синхронизовали и проширили свој систем осветљења, лако се можете повезати на Пхантекс кућиште или матичну плочу која има Д-РГБ подршку.

КСПГ ЛЕВАНТЕ Кс

Хладњаци КСПГ ЛЕВАНТЕ Кс серије су компатибилни са широким спектром Интел и АМД плоча матичне плоче, што вам омогућава слободу да ускладите овај хладњак са било којим тренутним ЦПУ-ом који желите.

 • Побољшава проток ваздуха са новим двослојним дизајном лопатица вентилатора.
 • Поред тога, овај ЦПУ хладњак има интензивне вентилаторе са ваздушним притиском који ефикасно распршују топлоту.

ЛЕВАНТЕ Кс нуди веома ефикасно хлађење, тихо и ефикасно захваљујући побољшаној интеграцији пумпе и хладне плоче, што смањује квар тачке прикључка.

АСУС РОГ Стрик ЛЦ ИИ ЦПУ хладњак

АСУС РОГ Стрик ЛЦ ИИ 360 АРГБ ЦПУ хладњак је идеалан избор за љубитеље РГБ-а. Нуди естетски угодан ЦПУ течно хлађење високих перформанси.

 • Са радним опсегом који почиње од 840 обртаја у минути, Асетек пумпа 7. генерације која покреће овај ЦПУ хладњак обезбеђује одлично хлађење и мало буке.
 • Затворени дизајн АСУС ЦПУ хладњака долази са адресабилним РГБ вентилаторима радијатора.

Можете очекивати да ће вентилатори РГБ радијатора побољшати вашу конструкцију спектакуларним вишебојним светлосним ефектима док истовремено ослобађају пуну способност вашег откључаног Интел или АМД ЦПУ-а.

Цорсаир иЦУЕ Х170и Елите ЛЦД КСТ

ЦОРСАИР иЦУЕ Х170и ЕЛИТЕ ЛЦД КСТ течни ЦПУ хладњак пружа вашем ЦПУ-у практично, прилагођено хлађење. Има прилагођени ЛЦД панел који приказује системске информације, ГИФ-ове и фотографије.

 • Са брзинама до 1700 обртаја у минути, ЦОРСАИР АФ РГБ ЕЛИТЕ ПВМ вентилатори испоручују изузетан проток ваздуха без буке.
 • За ширење топлоте дуж радијатора од 420 мм, овај ЦПУ хладњак користи АирГуиде технологију за фокусирано хлађење.

Повезивање са софистицираним софтвером ЦОРСАИР иЦУЕ и интегрисаним ЦОРСАИР иЦУЕ ЦОММАНДЕР ЦОРЕ омогућава вам да контролишете до шест брзина вентилатора и координирате синхронизовано РГБ осветљење.

Закључак

Сваки рачунарски ентузијаста или искусни корисник требало би озбиљно да размисли о поузданом хлађењу процесора. Побољшава укупну стабилност система и енергетску ефикасност и продужава животни век ЦПУ-а и других компоненти. ЦПУ хладњаци могу пружити дуготрајне предности и тише рачунарско окружење уз одговарајућу инсталацију и поштовање препорука произвођача.

ЦПУ хладњаци ће се даље развијати како технологија буде напредовала, нудећи још боља решења за хлађење која ће одговарати растућим потребама данашњег рачунарства. Пажљиво бирање ЦПУ хладњака гарантује да наши рачунари раде брзо и ефикасно и да остају хладни током целог радног века.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за тестирање стреса ЦПУ-а за програмере и играче.