5 Цхроме Нев Таб Веллнесс екстензија за јачање менталног здравља и ублажавање стреса

Када сте усред стресног радног дана, лако је заборавити на неке од ситних вежби које вам могу помоћи да дођете до здравог менталног стања. Али шта ако следећи пут када отворите нову картицу, добијете подсетник да урадите управо то?

Ова проширења за Цхроме замењују подразумевану страницу Нове картице са алаткама за медитацију, дисање, вођење дневника, праћење расположења, истезање и афирмације. Не морате да користите ово сваки пут када отворите нову картицу, али с времена на време, тај благи гуркање је све што ће вам требати да изађете из негативног начина размишљања.

Оасис је проширење све у једном за приступ вишеструким веллнесс праксама и алатима кад год отворите нову картицу. Приказује класичну слику, заједно са тренутним датумом и временом. Можете приступити његова три главна елемента једним кликом:

  • Дневник за писање својих мисли и осећања, који можете уређивати више пута током дана. Такође ћете видети календар када сте писали у дневник, а када нисте.
  • Вођене медитације и сесије дисања за смањење стреса и анксиозности, као и за чишћење ума. Анимиране вежбе дисања су посебно корисне у томе да се сетите да направите паузу и да се прегрупишете током стресног радног дана.
  • Дневник расположења да проверите како се осећате и зашто се тако осећате у овом тренутку.

Оасис ће пратити ваше уносе и нудити статистику кад год желите. Није најбоља апликација у смислу дизајна и употребе, али ако тражите свеобухватно решење за различите веллнесс праксе, ово проширење добро ради свој посао. Премијум верзија Оасис-а такође има више елемената као што су стресори и средства за ублажавање стреса, вођене вежбе замишљања итд.

Преузимање: Оасис фор Хром (Бесплатно)

2. Пондер (Цхроме): Брзо упишите различите уносе у дневник на новој картици

Знате да је свакодневно вођење дневника добра навика, али заправо је тежак део да то постане део вашег живота. Пондер покушава да олакша тако што вас тражи да напишете унос у дневник сваки пут када отворите нову картицу. То је заправо једна од најбољих апликација за микро-дневништво за култивисање праксе.

  Поправите грешку у Гоогле Плаи продавници приликом провере ажурирања

Пондер има два главна начина за писање уноса: кратке одговоре на дневне упите и дуг простор за дневник. Можете лако да прелазите између њих у било ком тренутку. На пример, кратки одговори укључују категорије дневне продуктивности, дневне листе и дневно размишљање, где ће вам Пондер поставити питање како би од вас затражио одговор о тој теми. Али ако сте расположени да напишете дужи дневнички запис, пређите на категорије креативног, саморефлексије или слободног писања. Опет, сваки од њих ће укључивати упит на који можете одговорити, тако да се не мучите да схватите шта да напишете.

Ако постане превише, можете спречити Пондер да вас пита да напишете унос у свакој новој картици. Можете поново да посетите претходне уносе у било ком тренутку и погледате их по календарским датумима. Пондер такође прикупља аналитику о вашем вођењу дневника, као што је ваша доследност, укупан број написаних речи итд.

Преузимање: Пондер фор Хром (Бесплатно)

3. НимбусМинд (Цхроме, Фирефок, Андроид, иОС): 5-минутне вођене медитације на новој картици

НимбусМинд нуди низ 5-минутних вођених медитација у вашој новој картици које вам могу помоћи да се ухватите у коштац са свим проблемима или ситуацијама са којима се тренутно суочавате. Тренутна листа укључује кратке водиче за анксиозност, општу анксиозност, скенирање тела, хитне случајеве, фокус, срећу, опуштање, јутро, пустите то, спавање, ходање, депресију, самопоуздање, здраво старење, односе, сензуалност и животне промене. То је савршена врста брзе и минималистичке медитације за свесност и ослобађање од стреса.

Медитације су ограничене на 5 минута у бесплатној верзији, али можете откључати верзије од 2, 3, 10 и 20 минута у НимбусМинд Премиум-у за 9,99 долара годишње. Додатак за Цхроме такође нуди две своје серије медитације (основе медитације и први кораци ка медитацији) бесплатно, док су остале серије доступне претплатницима.

  10 најбољих снајперских игара у којима ћете се осећати као прави стрелац

Осим ових медитација, НимбусМинд нуди и умирујуће позадинске звукове који ће вам помоћи да се опустите или фокусирате. Такође има неколико музичких нумера у позадини. У бесплатној верзији можете одабрати само звукове реке или птица у шуми и позадинску музику за медитацију, али можете откључати неколико других амбијенталних звукова и музичких нумера у плаћеној верзији.

Преузимање: НимбусМинд фор Хром | Фирефок (Бесплатно)

Преузимање: НимбусМинд фор Андроид | иОС (Бесплатно)

4. Зен Минд (Цхроме): Подсетници и водичи за истезање и здраве навике

Зен Минд вам даје вишеструке алате не само да побољшате своје ментално, већ и физичко здравље. Као и неколико других екстензија, укључује зону медитације у трајању од 5, 10 или 15 минута, где вежбате пажљиво дисање уз умирујуће позадинске звуке. Такође можете пуштати било који од амбијенталних умирујућих звукова без уласка у зону медитације.

Слично као што друге апликације нуде вођене медитације, Зен Минд нуди вођена истезања. Важно је да радите вежбе истезања да бисте поправили држање и побољшали расположење, посебно за оне који проводе неколико сати радећи за рачунаром. Зен Минд такође нуди подсетнике (30 минута, један сат или два сата) да пијете воду, исправите своје држање, радите истезање, једете воће или медитирате.

Контролна табла апликације тражи од вас да напишете један задатак на који тренутно желите да се фокусирате. Такође можете ући у „Фоцус Моде“ за дубоку радну сесију.

Преузимање: Зен Минд фор Хром (Бесплатно)

5. Афирматионс Флов (Цхроме): Позитивне афирмације на свакој новој картици

Постоји преовлађујућа школа мишљења да нас наш ум пречесто увлачи у сумњу у себе и песимистичке погледе, и потребно нам је периодично нежно гурање даље од негативности. Позитивне афирмације могу повећати вашу мотивацију, помоћи вам да се осећате смиреније и преусмерите свој ум да зна своје циљеве и одбаци наметљиве мисли.

  9 најбољих алата за идентификацију питања „Људи такође постављају“ на Гоогле-у

Аффирматионс Флов је једноставно проширење за Цхроме које је креирала тренерица за позитивност Геета Пандеи како би помогла свима да добије тај нежни гурнути сваки пут када отворе нову картицу у свом прегледачу. Постављени на позадини шарених мехурића који плешу на екрану, видећете насумично нову позитивну потврду са сваком новом картицом коју отворите.

Проширење долази са неколико уграђених позитивних афирмација, али вас подстиче да додате сопствене прилагођене афирмације које су вам важне. Има корисну могућност увоза табеле са потврдама (или извоза прилагођених афирмација које креирате у апликацији као прилагођене табеле). На мрежи ћете пронаћи мноштво бесплатних шаблона за афирмацију да бисте започели ову вежбу.

Преузми: Ток афирмација за Хром (Бесплатно)

Одмакните се од екрана

Колико год да су сви ови додаци оријентисани на здравље добри за ваше ментално здравље, они не помињу најбољу ствар коју можете да урадите када сте преоптерећени: одмакните се од екрана. Устаните, померите се, удахните свеж ваздух и одмарајте очи и мозак. Не постоји ништа тако ресторативно као покрет.