Nvgpucomp64.dll stalno ruši igre na Windows računaru [Popravka]

Nvgpucomp64.dll stalno ruši igre na Windows računaru [Popravka]

Увод

Nvgpucomp64.dll je datoteka povezana sa NVIDIA grafikom i neophodna je za normalno funkcionisanje igara i drugih aplikacija koje zahtevaju akceleraciju GPU-a. Međutim, mnogi korisnici su prijavili da se nvgpucomp64.dll stalno ruši na njihovim Windows računarima, što rezultira čestim padom igre i drugim problemima. Ako se susrećete sa ovim problemom, ne brinite – u ovom vodiču ćemo vam pokazati kako da ga rešite.

Šta uzrokuje rušenje nvgpucomp64.dll?

Postoje različiti faktori koji mogu dovesti do rušenja nvgpucomp64.dll, uključujući:

* Oštećena ili zastarela datoteka nvgpucomp64.dll: Ovo može biti uzrokovano malverom, virusom ili jednostavno greškom prilikom instalacije ili ažuriranja.
* Nedostajući ili zastareli drajveri grafičke kartice: Drajveri grafičke kartice su neophodni da bi vaš računar mogao da komunicira sa GPU-om. Nedostajući ili zastareli drajveri mogu dovesti do rušenja.
* Konflikt softvera: Druga aplikacija na vašem računaru možda dolazi u sukob sa nvgpucomp64.dll.
* Problem sa hardverom: Ređi uzrok je problem sa hardverom, kao što je neispravan GPU ili RAM memorija.

Kako popraviti rušenje nvgpucomp64.dll

1. Ponovno registrujte nvgpucomp64.dll

Prvi korak je ponovno registrovanje nvgpucomp64.dll datoteke. To možete učiniti sledeći ove korake:

* Otvorite komandnu liniju kao administrator.
* Ukucajte sledeću komandu i pritisnite Enter:


regsvr32 nvgpucomp64.dll

2. Ažurirajte drajvere grafičke kartice

Zastareli drajveri grafičke kartice mogu takođe uzrokovati rušenje nvgpucomp64.dll. Uvek se uverite da koristite najnovije drajvere da biste obezbedili optimalne performanse i stabilnost. Da biste ažurirali drajvere grafičke kartice, sledite ove korake:

* Idite na veb-lokaciju proizvođača grafičke kartice (NVIDIA ili AMD).
* Pronađite odgovarajuće drajvere za vašu grafičku karticu.
* Preuzmite i instalirajte drajvere.

  24 најбоља апликација за видео ћаскање са странцима на мрежи

3. Izvršite SFC skeniranje

SFC skeniranje može da pomogne u otkrivanju i popravci oštećenih ili nedostajućih datoteka sistema, uključujući nvgpucomp64.dll. Da biste izvršili SFC skeniranje, sledite ove korake:

* Otvorite komandnu liniju kao administrator.
* Ukucajte sledeću komandu i pritisnite Enter:


sfc /scannow

4. Izvršite DISM skeniranje

Ako SFC skeniranje ne reši problem, možete pokušati sa DISM skeniranjem. DISM je napredniji alat koji može popraviti oštećenu sliku sistema. Da biste izvršili DISM skeniranje, sledite ove korake:

* Otvorite komandnu liniju kao administrator.
* Ukucajte sledeću komandu i pritisnite Enter:


DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

5. Obnovite sistem

Ako ništa drugo ne uspe, možete pokušati da obnovite sistem na tačku pre nego što se problem pojavio. To će poništiti sve nedavno instalirane aplikacije i izmene sistema. Da biste obnovili sistem, sledite ove korake:

* Idite na Podešavanja > Ažuriranje i bezbednost > Opravak.
* Pod opcijom „Resetuj ovaj PC“, kliknite na dugme „Počni“.
* Izaberite „Čuvanje mojih datoteka“ da biste sačuvali svoje lične datoteke.

Zaključak

Rušenje nvgpucomp64.dll može biti frustrirajući problem, ali obično se može rešiti sledeći korake opisane u ovom vodiču. Uvek se uverite da koristite najnovije drajvere grafičke kartice i da vaš sistem nema oštećenih datoteka. Ako problem i dalje postoji, možda ćete morati da kontaktirate službu podrške proizvođača grafičke kartice ili da obnove sistem.

Često postavljana pitanja

* Šta je nvgpucomp64.dll?
Nvgpucomp64.dll je datoteka povezana sa NVIDIA grafikom koja je neophodna za normalno funkcionisanje igara i drugih aplikacija koje zahtevaju akceleraciju GPU-a.

* Zašto se nvgpucomp64.dll stalno ruši?
Nvgpucomp64.dll se može rušiti zbog oštećene datoteke, nedostajućih ili zastarelih drajvera grafičke kartice, konflikta softvera ili problema sa hardverom.

  11 добрих Доцкер туторијала за почетнике до мајстора

* Kako da popravim rušenje nvgpucomp64.dll?
Možete pokušati da ponovno registrujete datoteku, ažurirate drajvere grafičke kartice, izvršite SFC i DISM skeniranje, ili obnovite sistem.

* Da li je rušenje nvgpucomp64.dll znak ozbiljnijeg problema?
U većini slučajeva, rušenje nvgpucomp64.dll nije znak ozbiljnijeg problema. Međutim, ako problem i dalje postoji nakon što ste isprobali sve moguće rešenja, možda ćete morati da kontaktirate službu podrške proizvođača grafičke kartice ili da obnove sistem.

* Koje igre su poznate po tome što izazivaju rušenje nvgpucomp64.dll?
Neke igre koje su poznate po tome što izazivaju rušenje nvgpucomp64.dll uključuju Cyberpunk 2077, Control i Red Dead Redemption 2.

* Šta da radim ako ništa ne pomogne?
Ako ste isprobali sva moguća rešenja i problem i dalje postoji, možda ćete morati da kontaktirate službu podrške proizvođača grafičke kartice ili da obnove sistem.

* Da li je nvgpucomp64.dll virus?
Ne, nvgpucomp64.dll nije virus. Međutim, malver ili virus može oštetititi nvgpucomp64.dll datoteku, što može dovesti do rušenja.

* Da li datoteku nvgpucomp64.dll mogu preuzeti sa interneta?
Nije preporučljivo preuzimati nvgpucomp64.dll datoteku sa interneta jer je moguće da se preuzme oštećena ili inficirana datoteka. Uvek preuzimajte datoteku sa zvaničnog veb-sajta proizvođača grafičke kartice.

* Šta je akceleracija GPU-a?
Akceleracija GPU-a je tehnologija koja omogućava grafičkoj kartici da preuzme neke zadatke obrade od centralne procesorske jedinice (CPU), što rezultira boljim performansama u grafički intenzivnim aplikacijama.

* Zašto je važno da imam najnovije drajvere grafičke kartice?
Najnoviji drajveri grafičke kartice obezbeđuju optimalne performanse i stabilnost, ispravljaju poznate greške i dodaju podršku za najnovije funkcije.