6 најбољих бесплатних веб локација за скенирање и уклањање вируса на мрежи

Вероватно сте имали искуства са рачунарским вирусом или малвером. Ако не, ви сте један од срећника. Али никада не можете да се одморите — посебно ако користите Виндовс.

Бесплатне антивирусне апликације на мрежи не одговарају самосталном антивирусном алату. Хајде да то разјаснимо. Међутим, онлајн антивирусно скенирање је згодан алат за крај. Можда се ради о непознатом рачунару који се чудно понаша? Или компјутер рођака који глуми? Време је за скенирање вируса.

Најбољи онлајн антивирусни скенери

Најбољи онлајн антивирусни скенери нуде потпуно скенирање система, анализу и уклањање датотека. Међутим, важно је напоменути да онлајн скенирање вируса не може да замени антивирусни пакет ван мреже. Онлине скенери не нуде анализу и заштиту у реалном времену, тако да се не можете ослонити на њих да би ваш систем био безбедан. Уместо тога, требало би да проверите најбољи антивирусни софтвер за заштиту у реалном времену.

Такође је вредно напоменути да онлајн скенери вируса и даље захтевају мало преузимање. У супротном, алатка неће имати приступ вашем рачунару за скенирање у потрази за малвером. Свака од следећих алатки за вирусе на мрежи има преносно преузимање, што значи да не морате да инсталирате ниједну датотеку; само покрените преузету антивирусну датотеку и скенирање ће почети.

1. ЕСЕТ Онлине Сцаннер

ЕСЕТ Онлине Сцаннер је један од најосновнијих бесплатних антивирусних алата на мрежи. Има једноставан кориснички интерфејс који је лак за коришћење. ЕСЕТ Онлине Сцаннер вам омогућава да изаберете између потпуног, брзог или прилагођеног скенирања. Поред тога, такође можете да изаберете да ли ћете аутоматски ставити у карантин и уклонити све злонамерне датотеке.

  Како прећи уживо на ТикТок и заблистати на најживљој сцени на свету

Ово је згодно ако онлајн антивирусни скенер покаже лажне позитивне резултате.

2. Ф-Сецуре онлајн скенер

Ф-Сецуре-ов онлајн скенер је најбржи бесплатни онлајн антивирусни скенер на овој листи. Ф-Сецуре Онлине скенер такође проналази већину малвера и не захтева инсталацију.

Од бесплатних онлајн антивирусних скенера, Ф-Сецуре Онлине Сцаннер је најосновнији. Не бирате које датотеке желите да скенирате; Онлине скенер покрива цео ваш систем. С обзиром на брзину скенирања, то није проблем. Недостатак опција такође има и позитивне стране: Ф-Сецуре Онлине Сцаннер је невероватно лак за коришћење.

3. Тренд Мицро ХоусеЦалл

Тренд Мицро ХоусеЦалл је користан онлајн скенер вируса који обезбеђује прилично свеобухватно скенирање ваше машине. Још боље, можете користити ХоусеЦалл на Виндовс-у и мацОС-у, тако да нисте ограничени оперативним системом.

Као и код свих онлајн скенера за вирусе, Тренд Мицро ХоусеЦалл интерфејс је једноставан за коришћење; преузимате датотеку за покретање, покрећете је и почињете да скенирате. Функција Смарт Сцан ће брзо анализирати места на којима се највероватније скрива злонамерни софтвер и, када се заврши, обезбедиће опцију прегледа и карантина која ће вам помоћи да очистите свој систем.

Појединачни скенери злонамерних датотека

Појединачни скенери злонамерних датотека разликују се од онлајн антивирусних скенера по томе што дајете један узорак датотеке уместо да скенирате цео систем у потрази за малвером или на неки други начин. На вама је да скенирате датотеку пре него што је извршите на вашем систему, уместо да ставите у карантин након што дође до инфекције.

Међутим, можете утврдити да ли је датотека злонамерна и шта није у реду са њом док помажете истраживачима безбедности да ажурирају своје дефиниције.

  9 апликација за КИЦ и верификацију идентитета за беспрекорно укључивање

Опет, појединачни скенер злонамерних датотека ни на који начин није замена за антивирусни пакет на вашем уређају.

1. ВирусТотал

ВирусТотал вам омогућава да претражујете његову базу података користећи појединачну датотеку, УРЛ, ИП адресу, домен или хеш датотеке. У том смислу, ВирусТотал нуди најшири спектар алата и има једну од најобимнијих база података злонамерних датотека и потписа датотека.

Као и ВирСцан, ВирусТотал извлачи дефиниције са целог интернета. Још једна карактеристика ВирусТотал-а је анализа путем е-поште. Можете послати своју сумњиву датотеку директно у ВирусТотал (датотеке до 256 МБ) и они ће одговорити са статусом датотеке.

2. Касперски Тхреат Интеллигенце Портал

Касперски је једно од најпознатијих имена у откривању вируса, а његов Портал за обавештавање претњи је згодан начин да брзо скенирате једну датотеку у потрази за гадима. Када се отвори, можете да отпремите једну датотеку на портал за обавештавање претњи. Када се анализира, Касперски ће детаљно објаснити да ли је датотека злонамерна.

Такође можете да пошаљете ИП адресе, хешове датотека, имена домена и још много тога.

3. МетаДефендер

МетаДефендер преузима дефиниције из преко 30 антивирусних алата и анализира вашу датотеку на злонамерне активности. Процес је исти као и код других алата, док вам МетаДефендер омогућава скенирање из датотеке, ИП адресе, УРЛ-а или домена, као и ЦВЕ (уобичајене рањивости и изложеност).

МетаДефендер кориснички интерфејс је гладак и нуди различите опције анализе.

Ако желите брзо онлајн скенирање са одличним резултатима, испробајте Ф-Сецуре Онлине Сцан. Једноставан је за употребу, траје неколико минута и погађа већину малвера.

  Како прикрити иМессаге као емоџи

Ови бесплатни онлајн антивирусни скенери су одлични, али нису ефикасна превентива против малвера. Не нуде скенирање и заштиту у реалном времену. У савременом свету, то ће довести до света бола.