6 најбољих сертификата који ће вас учинити бољим менаџером

Ако сте менаџер и желите да побољшате своје вештине управљања, постоје различити начини. Можете ићи на семинаре за лидерство или похађати курсеве. Када похађате курс, ваша је предност ако добијете сертификат по завршетку.

Било да се ради о управљању пројектима или управљању пословним процесима, постоје сертификати које можете добити и који ће побољшати своје вештине управљања. Морате платити неке од курсева; међутим, требало би да то сматрате улагањем у вашу каријеру. Ако имате ограничен буџет, доступни су и неки бесплатни курсеви.

Похађање курса Основе управљања пројектима је одличан начин да унапредите своје вештине и постанете бољи менаџер. Курс представља неке од најчешћих принципа и методологија управљања пројектима које ће помоћи вама и вашем тиму да завршите успешне пројекте.

Када похађате овај курс, научићете концепте као што су управљање комуникацијама, квалитет трошкова и управљање комуникацијама. Систем обухвата девет часова видео часова подељених у 17 часова. Када се региструјете, имате 90 дана да завршите курс.

Не постоје никакви предуслови који су вам потребни пре похађања овог курса. Када га завршите, добићете сертификат о завршетку. СкиллУп нуди систем, а садржају курса можете приступити преко њихове апликације, која је доступна на Андроид-у и иОС-у.

Овај курс је одлична опција ако желите да научите вештине управљања пројектима и нисте спремни за ПМП ознаку. Ако већ управљате пројектима, можда ћете бити заинтересовани за моћне Екцел шаблоне за управљање пројектима за праћење било чега.

Ако сте се недавно укључили у управљање ванредним ситуацијама, ФЕМА, Федерална агенција за управљање ванредним ситуацијама, нуди курс преко Федералне основне академије за управљање ванредним ситуацијама. Основна академија се састоји од 6 курсева у учионици који трају три недеље.

Када се упишете, пролазите кроз 15 дана и 120 сати учења, а изостанак ниједног часа неће бити дозвољен. Иако се Основе управљања ванредним ситуацијама препоручују пре почетка програма, то није услов. Дванаест потребних предуслова испуњава услове за све курсеве у учионици Националне академије за ванредне ситуације (НЕМБА).

НЕМБА је дизајнирана за новоименоване менаџере за хитне случајеве са мање од три године искуства. Ако имате паметни сат, можда ћете бити заинтересовани да научите како да користите функције за хитне случајеве на Самсунг Галаки Ватцх-у или другом Веар ОС-у.

Претпоставимо да већ имате вештине управљања пројектима и мислите да бисте имали користи од надоградње тих вештина. У том случају, можда ћете бити заинтересовани за сертификованог директора пројекта којег нуди Институт за управљање пројектима. Морате имати најмање 30 сати стручног усавршавања у последњих 12 месеци да бисте се квалификовали.

Пре него што кренете даље са проценом која ће вас потврдити, морате имати еквивалент пуног радног времена трогодишњег програма института или обезбедити портфолио лидерског искуства. Стицање сертификата као директора пројекта може вам помоћи да изградите оно што већ знате и учините да будете вреднији за ваш тим.

Сертификација тренутно кошта 1.250 долара; међутим, ова инвестиција у вашу каријеру може отворити врата могућностима у зависности од ваших циљева пошто је међународно призната. Ако сте тражили прави алат за свој тим, можда ћете бити заинтересовани да научите како да изаберете прави алат за управљање пројектима.

Као Сцрум Мастер, одговорни сте за стварање радног окружења које ваш тим сматра ефикасним и продуктивним. Желите да водите свој тим вештинама које доприносе развоју чврстих рутина, принципа и вредности како бисте помогли да се пројекти тима заврше у краћим циклусима.

Постати сертификовани Сцрум мајстор помаже вам да будете бољи менаџер јер ваш тим осећа да мудро користите његово време. Повећање ефикасности тима користи тиму, организацији и крајњем клијенту, који ће бити срећни што је њихов пројекат завршен на време.

Довршавање вашег Сцрум мастер сертификата може вам пружити вештине које вам омогућавају да се брже прилагодите променама, фокусирате се на континуирано побољшање, омогућите да се иновације догоде брже и добијете повратне информације. Да бисте добили сертификат, можете узети Примена Профессионал Сцрум-а или Професионални Сцрум Мастер или идите право на тест.

Цена теста је 150 долара и то је формат са вишеструким избором са 80 питања. Имате 60 минута да га завршите, а пролазни резултат је 80%. Ако желите да стекнете више знања пре полагања теста, можда ћете бити заинтересовани да сазнате више о неким бесплатним онлајн ресурсима за учење агиле & сцрум.

Ако сте недавно дипломирали или имате мање од две године искуства у управљању пословним процесима, сертификовани сарадник за пословне процесе (ЦПБА) може бити добар сертификат за вас. Постоји тест за добијање сертификата као ЦПБА. Ипак, потребно вам је и 1.250 сати документованог практичног искуства у области управљања пословним процесима или 4-годишња квалификујућа универзитетска диплома.

Удружење за управљање пословним процесима осмислило је овај сертификат за професионалце који су завршили основне студије или су радили у области управљања пословним процесима најмање годину дана. Када завршите ову сертификацију, потврђујете да имате снажну основну компетенцију у управљању пословним процесима.

Пре него што започнете процес за добијање ЦПБА, морате да платите бесповратну накнаду за регистрацију. Када ваша пријава буде одобрена, добићете обавештење и линк за регистрацију и плаћање 550 УСД.

Стицање овог сертификата може вашем шефу и вашем тиму дати поверење у ваше способности да управљате пословним процесима. Након што стекнете ЦПБА, можете стећи сертификовану професионалну пословну праксу и сертификованог лидера пословних процеса.

Мораћете да се поново сертификујете сваке три године, а накнада за то је 75 долара. Ако желите да научите још један начин да поједноставите своје процесе, можда ћете бити заинтересовани да научите најбољи софтвер за аутоматизацију роботских процеса (РПА) како бисте поједноставили свој ток посла.

ЦомпТИА Пројецт+ сертификат је за ИТ професионалце. Ова сертификација ће вас научити пројектним алатима и документацији, како да идентификујете ограничења пројекта, вештинама комуникације и управљања променама и основама пројекта.

Пре него што започнете ову сертификацију, потребно вам је 6 до 12 месеци практичног искуства у управљању пројектима у ИТ окружењу. Добивање овог сертификата ће вам дати вештине за руковање малим и средњим пројектима.

Ова сертификација може побољшати ваше вештине управљања тако што ће вам пружити различите оквире и методологије за управљање малим и средњим пројектима. Ако сте заинтересовани за друге ЦомпТИА сертификате, можда бисте желели да размотрите комплетан пакет ЦомпТИА сертификата да бисте покренули своју каријеру у ИТ безбедности.

Постоји много сертификата који ће вас учинити бољим менаџером

У зависности од ваших интересовања, можете добити многе сертификате да бисте побољшали своје вештине као менаџер. Без обзира да ли желите да побољшате своје комуникацијске вештине или да ефикасније управљате пројектима, можете искористити предности сертификата по различитим ценама.

Такође имате избор како ћете зарадити ове сертификате. Неки сертификати нуде опције у настави, док други пружају даљински приступ курсевима, укључујући апликације на вашем телефону.

Побољшање ваших менаџерских вештина повећава ваше шансе за унапређење и може вас учинити бољим лидером. Ваш тим и ваш шеф ће ценити што покушавате да побољшате своје вештине као менаџер.