11 најбољих алата за ЛинкедИн аналитику за вашу Б2Б маркетиншку стратегију

ЛинкедИн је популарна платформа друштвених медија за запослене професионалце и предузећа за дељење садржаја оријентисаног на посао.

Иако је дизајниран као место за изградњу професионалних мрежа, постаје популарна платформа за дељење садржаја.

Добра ствар је што ЛинкедИн пружа уграђени алат за анализу за праћење досега и учинка вашег објављеног садржаја.

Међутим, напредни ЛинкедИн алати за аналитику нуде дубље увиде у поређењу са уграђеном аналитиком. Овај чланак ће откључати неке популарне ЛинкедИн аналитичке алате који вам помажу да направите бољу стратегију маркетинга садржаја.

Шта су ЛинкедИн алатке за аналитику?

Алати ЛинкедИн аналитике дају вам визуелни увид у ЛинкедИн странице и омогућавају вам да брзо мерите резултате. Праћењем кључних КПИ-ја, као што су саобраћај, ангажовање, раст пратилаца, ЦТР, цена по клику и још много тога, можете доносити одлуке засноване на подацима.

Као што је раније поменуто, ЛинкедИн добија на популарности као платформа за дељење садржаја, а његова уграђена аналитичка контролна табла прати перформансе вашег садржаја. Међутим, увиди које добијате са подразумеване контролне табле ЛинкедИн аналитике су апстрактни и не можете да направите чврсту стратегију на основу доступних података.

Ту се појављују алати ЛинкедИн аналитике. Ове алатке наменски пружају податке у реалном времену о кључним показатељима ангажовања као што су ЦТР, постови са најбољим учинком, демографија пратилаца, прикази, кликови, број пратилаца и број прегледа страница.

Важност ЛинкедИн алатки за аналитику

Ако сте Б2Б продавац који се ослања на садржај за свест о бренду, стварање потражње и улазну продају, потребни су вам подаци о учинку. Помаже вам да идентификујете своју публику и разумете како људи реагују на ваш садржај.

Ево неколико разлога зашто су вам потребни ЛинкедИн алати:

✅ Разумевање корисника: ЛинкедИн аналитичке алатке пружају вредне увиде у прегледе постова, коментаре на објаве, дељење постова, раст пратилаца и стопе учесталости кликова. Ови увиди вам помажу да разумете преференције публике и који садржај вам одговара.

✅ Оптимизација садржаја: Алати за анализу података вам помажу да идентификујете који тип тема генерише више ангажовања и свиђања. На овај начин можете оптимизовати своју стратегију садржаја тако да одговара потребама ваше публике.

✅ Провера повраћаја улагања: Пружајући близу стварне метричке бројеве, ЛинкедИн аналитичке алатке вам помажу да измерите повраћај улагања за ваше кампање. Ови подаци вам помажу да процените додељени буџет и да ли су резултати које добијате уравнотежени или их је потребно ревидирати.

✅ Боље извештавање: Пошто добијате податке за различите метрике у оквиру контролних табли, можете лако да делите своје извештаје и контролне табле са својим маркетиншким тимом.

Сада, хајде да истражимо врхунске ЛинкедИн аналитичке алате.

ЛинкедИн Аналитицс

ЛинкедИн има бесплатну алатку за аналитику која мери ефикасност ваше друштвене стратегије или учинка огласа. ЛинкедИн аналитичка алатка пружа информације менаџерима друштвених медија, трговцима и креаторима садржаја како би разумели вашу публику и врсту садржаја са којим се највише ангажују.

Унутар ЛинкедИн-а можете да мерите демографске показатеље посетилаца као што су сектор послова и ангажовање на вашим објавама као што су прикази, кликови, коментари и раст пратилаца. Можете да пратите повраћај улагања од конверзије, као што су стопа конверзије, цена по конверзији и вредност конверзије, и да процените ефикасност својих кампања.

  Цлоуд технологија је корисна за високо образовање: ево зашто

Иако је ЛинкедИн-ова матична аналитичка контролна табла добра полазна тачка за анализу ЛинкедИн кампања, маркетиншке агенције које управљају више клијената могу сматрати да је мање ефикасна. Нуди ограничена подешавања прилагођавања за креирање извештаја и не интегрише се са другим подацима друштвених медија.

Изворна контролна табла за ЛинкедИн аналитику нема опцију за аутоматско заказивање извештаја, што отежава руковање више клијената. Да бисмо превазишли ова ограничења, споменули смо боље алате за анализу ЛинкедИн-а независних произвођача који ће вам помоћи у свеобухватној анализи и извештавању.

Инлитицс

Инлитицс је водећа платформа за маркетиншку аналитику која вам помаже да мерите учинак ваших ЛинкедИн публикација. То је добар алат за све који желе да разумеју њихово присуство на ЛинкедИн-у и добију јасноћу о врсти садржаја који треба да објаве.

Уз Инлитицс, добијате јасан увид у врсту садржаја који добија више ангажовања од ваше мреже. Оно што разликује фактор је то што је добар у пружању историјских података за ваше старе постове и ангажмане на једној контролној табли.

Инлитицс контролна табла за аналитику у реалном времену је интуитивна и лака за разумевање. Можете да проверите број приказа, прегледа, реакција на ваше објаве, коментаре и стопу ангажовања.

Контролна табла такође има табелу садржаја временске линије која вам даје визуелни приказ перформанси вашег садржаја. Можете да видите тачно време када добијете највећи број приказа, лајкова или коментара на своје објаве. Ради лакшег тумачења, Инлитицс нуди визуелизацију у боји.

Клипфолио

Клипфолио је алатка за пословну интелигенцију која се повезује са различитим изворима података и помаже вам да креирате интерактивне контролне табле. Помаже предузећима да визуализују податке у облику графикона, графикона и извештаја како би донели боље пословне одлуке.

Клипфолио-ова Поверметрицс контролна табла вам помаже да пратите своје податке на напредан начин осим ЛинкедИн-овог алата за анализу у апликацији. Омогућава вам да комбинујете ЛинкедИн податке са вашим подацима са других маркетиншких платформи као што су Фацебоок, Инстаграм и Твиттер.

Брзина освежавања у Поверметрицс-у је већа, тако да добијате најажурније информације. То је кључно ако рукујете са неколико налога са добром базом пратилаца. Можете да повежете Поверметрицс са Гоогле аналитиком и делите контролну таблу са својим саиграчима и заинтересованим странама.

Дрипифи

Витх Дрипифи, можете аутоматизовати тражење ЛинкедИн-а за ваш продајни тим и закључити више послова. Креирањем кампања путем е-поште можете да направите персонализовани ток продаје са аутоматским одговорима.

Дрипифи-ова ЛинкедИн аналитичка контролна табла вам помаже да пратите све метрике као што су нови захтеви за повезивање, непрочитане поруке и прикази профила са једне контролне табле. Такође имате опцију да прегледате свој временски оквир акција да бисте добили суштину активности на вашем ЛинкедИн профилу.

Можете да процените учинак својих Дрипифи кампања у детаљном ЛинкедИн извештају. Постоје функције за анализу стопе прихватања позивнице, стопе одговора и других виталних показатеља и упоређивање са претходним периодом.

Ваизле

Ваизле је софтвер за анализу који вам омогућава да анализирате друштвене медије у реалном времену и добијете кључне увиде што је брже могуће. Уз помоћ ревизорских извештаја друштвених медија, можете пратити прошли учинак, креирати стратегије против конкурената и извршити бољу анализу конкуренције.

  Поправите Не могу да се пријавим на Спотифи са тачном лозинком

Са Ваизле-овим бесплатним алатом за аналитику, можете пратити важне ЛинкедИн метрике као што су ангажовање у посту, лајкови, утисци и демографија пратилаца. Поред тога, можете пратити и друге метрике као што су прегледи видео записа, стопе кликова и посетиоци профила да бисте пратили учинак ваших објава на ЛинкедИн-у.

Ваизле такође има алатку за анализу профила која вам помаже да разумете своју публику према називу посла, делатности, стажу, локацији и који уређаји подстичу више ангажовања на вашем профилу. Можете да користите ове информације за креирање сличног садржаја и повезивање са правом публиком.

РепортГарден

РепортГарден омогућава вам да прилагодите маркетиншке контролне табле и аутоматизујете аналитичко извештавање, штедећи много времена. То је ефикасан начин за анализу учинка ЛинкедИн-а, интеракција и анализу пратилаца.

Платформа вам омогућава да идентификујете метрике након ангажовања и утицајне људе који комуницирају са вашим садржајем. На пример, добијате анализу на нивоу странице о броју приказа, кликова, интеракција и пратилаца стечених да бисте донели боље пословне одлуке.

РепортГарден вам такође омогућава да мерите метрику пратилаца компаније за све објаве у облику једног консолидованог извештаја. На овај начин упознајете демографију своје публике као што је њихов стаж, врста индустрије, величина компанија у којима су запослени и још много тога.

Коначно, можете комбиновати све ове битне метрике анализе и креирати детаљан извештај користећи готове шаблоне које обезбеђује РепортГарден.

ОцтопусЦРМ

ОцтопусЦРМ је алатка за аутоматизацију која помаже у поједностављивању задатака тражења пословања и подизању свести о ЛинкедИн-у. Платформа је 100% компатибилна са бесплатним ЛинкедИн-ом, ЛинкедИн Премиум-ом, Салес Навигатором и Рецруитер-ом.

ОцтопусЦРМ-ова ЛинкедИн функција аутоматизације вам омогућава да надгледате релевантне метрике као што су прегледи профила, појављивања у претрази и индекс продаје на друштвеним мрежама. Можете да омогућите Оцтопус ЦРМ ЛинкедИн аутоматизацију да бисте пратили ваш ЛинкедИн учинак и обавестили вас чим се открије прекомерна активност ЛинкедИн-а.

Преко ОцтопусЦРМ-овог ЛинкедИн алата за анализу профила, можете видети број веза и позивница на чекању које имате у овом тренутку, број прегледа у поређењу са претходном недељом, индекс продаје на друштвеним мрежама и још много тога.

Таплио

Таплио је ЛинкедИн маркетиншки алат који вам помаже да аутоматски креирате садржај уз моћ вештачке интелигенције. Долази са уграђеним ЛинкедИн помоћником за ћаскање који покреће ГПТ-4 АИ модел који анализира ваш налог и предлаже објаве на ЛинкедИн-у за објављивање.

Са Таплио-овим моћним алатом за анализу ЛинкедИн-а, можете сазнати који постови функционишу и израдити бољу стратегију садржаја. Пружа вам потпуни увид у све КПИ на једној контролној табли. Можете проверити број пратилаца, постова, коментара, лајкова, утисака, дељења и број прегледа профила.

Користећи детаљне податке аналитике постова, можете идентификовати постове са најбољим учинком. Дубљи поглед ће вам дати јасан увид у врсту садржаја који покреће ваше пословање.

ДасхТхис

ДасхТхис је контролна табла за ЛинкедИн аналитику која прати податке са ЛинкедИн страница, профила и огласа ваше компаније. Омогућава вам да пратите различите метрике као што су прегледи профила, јединствени утисци, демографија посетилаца, дељења постова и још много тога.

  Фацебоок видео снимци се не репродукују у Цхроме-у, Фирефок-у, Сафарију (РЕШЕНО)

Уз ДасхТхис, не можете само да пратите ЛинкедИн кампање већ и све друге податке користећи ЦСВ датотеке и Гоогле табеле. Платформа дели изворну интеграцију са Гоогле Аналитицс 4, Гоогле Адвордс, ТикТок огласима, Фацебоок инсигхтс, Фацебоок огласима, Фацебоок Бусинесс Манагер-ом, Инстаграм страницама, Инстаграм огласима, Гоогле Сеарцх Цонсоле, СЕМрусх, ИоуТубе-ом, Моз-ом и још много тога.

Креирање ЛинкедИн аналитичке контролне табле је једноставно. Можете почети тако што ћете креирати налог на ДасхТхис-у, повезати своје изворе података и изабрати унапред изграђен ЛинкедИн предложак за анализу да бисте видели своје податке. Можете потпуно бело означити брендирање ДасхТхис додавањем вашег логотипа, УРЛ адресе извештаја, боја бренда и прилагођене адресе е-поште за слање извештаја.

мера.студио

мера.студио је алатка за анализу друштвеног садржаја и аналитику засновану на вештачкој интелигенцији која прати ваш учинак на друштвеним мрежама. Можете да повежете мере.студио са својим Инстаграм пословним налогом, Фацебоок страницама, ЛинкедИн налогом, ИоуТубе каналима, ТикТок налозима и Кс (раније Твиттер).

Повезивањем своје ЛинкедИн пословне странице са мере.студио, можете приступити вредним увидима као што су јединствени прикази, стопе ангажовања итд. Ако рукујете ЛинкедИн пословним налозима, можете да обједините све своје налоге на једној прилагодљивој контролној табли.

Гледајући податке, можете брзо да идентификујете постове са најбољим учинком на основу неколико прегледа или приказа. И тако вам помаже да разумете која врста садржаја одговара вашем послу.

Куинтли

Куинтли је популарна платформа за анализу друштвених медија која помаже предузећима да прате и анализирају свој учинак на друштвеним мрежама. Можете да повежете Куинтли са платформама друштвених медија као што су Фацебоок, Инстаграм, ЛинкедИн, Твиттер, ТикТок и још много тога.

Повезивањем Куинтли-а са налогом повезане аналитике, добијате дубљи увид у важне показатеље као што су број приказа, кликова и приказа профила. Осим тога, на дохват руке су вам доступни бројни показатељи које можете користити за креирање персонализованих извештаја о учинку.

Након што направите своје извештаје, лако их је конвертовати у формате који се најчешће користе као што су ЈПГ, ПДФ, ЦСВ и КСЛС. Можете да делите своје извештаје о анализи са својим шефом, колегама или клијентима са којима радите.

Зохо

Зохо пружа више од 45 пословних апликација које могу аутоматизовати и управљати вашим пословним процесима на једном месту. Поред ЦРМ-а, Зохо обједињује све ваше маркетиншке потребе на једном месту, укључујући модул за анализу.

Са Зохо-овом ЛинкедИн алатком за аналитику, добијате увид у стварање потенцијалних клијената и стопе конверзије на нивоу кампање као и на нивоу налога. Помаже вам да анализирате показатеље учинка као што су потрошња на огласе, буџет, стопе учесталости кликова, прикази, показатељи ангажовања и још много тога.

Зохо вам омогућава да преузмете све ове увиде са извештајима једним кликом за даље проучавање. Има 75 унапред направљених шаблона извештаја и контролне табле за преглед учинка ваше огласне кампање. Можете да закажете да се спремни извештаји аутоматски шаљу е-поштом вашем клијенту, колегама и шефу.

Завршне речи

Овим чланком желели смо да поделимо са вама неке од корисних платформи за праћење ЛинкедИн ангажмана. То је истакнута платформа за маркетинг садржаја и требало би да је искористите у пуном потенцијалу.

ЛинкедИн је популарна платформа, а аналитички алати о којима смо разговарали су једини сапутници који су вам потребни. Користећи ове алате, можете стећи дубље разумевање свог профила и публике.

Следеће, погледајте ЛинкедИн распореде објава за савршено време за објављивање садржаја.