7 савета за тражење високо плаћених послова на почетном нивоу на мрежи

Откључавање врата високо плаћеном послу од самог почетка каријере сан је коме многи теже. Међутим, како тржиште рада постаје конкурентно, наоружавање правим стратегијама и алатима је кључно.

Али не брините; постоје начини да се то олакша. Имамо неколико сјајних савета који ће вам помоћи да пронађете оне високо плаћене послове за почетнике. Хајде да почнемо.

1. Дефинишите своје вештине и циљеве

Пре него што кренете у потрагу за послом, одвојите мало времена да размислите о својим вештинама, интересовањима и циљевима у каријери. Идентификовање ваших вештина и циљева ће вам помоћи да пронађете послове који вам одговарају и да прилагодите материјале за пријаву да бисте добили посао.

Појам је одличан алат за вођење белешки и боље организовање информација. Можете да користите платформу за снимање, визуелизацију и процену својих вештина. Ево неколико корака које треба пратити:

 • Отворите Нотион и направите нову страницу за своје вештине и циљеве. То можете учинити кликом на + Нова страница у свом радном простору.
 • Именујте страницу на одговарајући начин, као што је Вештина и процена циљева.
 • Да бисте направили табелу за процену вештина, кликните на дугме + и изаберите Табела на новој страници.
 • Дизајнирајте своју табелу тако да има колоне за категорије вештина, тренутно и жељено знање и белешке. Можете прилагодити заглавља табеле тако што ћете кликнути на њих.
 • Попуните своју табелу различитим категоријама вештина према вашој делатности.
 •   Како да активирам своју ТруЦоннецт СИМ картицу

  Када завршите, упоредите вештине у описима послова жељене улоге са шаблоном који сте направили док тражите слободна радна места. То ће вам помоћи да добијете из птичје перспективе колико добро ваше вештине одговарају захтевима посла и на којима треба да радите.

  Штавише, можете користити и алате за профилисање вештина да бисте сазнали више о себи и идентификовали своје предности. Испробајте апликације за постављање циљева да бисте у складу са тим планирали своје циљеве пре него што тражите високо плаћен посао.

  2. Фокус на индустрије високе потражње

  Затим, циљајте индустрије високе потражње како бисте повећали своје шансе да добијете високо плаћен посао. Неке индустрије, попут технологије, здравства и финансија, нуде конкурентне плате за позиције на почетним нивоима.

  Амерички биро за статистику рада пружа податке о трендовима запошљавања, расту радних места и платама у различитим индустријама. Посетите веб локацију да бисте пронашли најбрже растуће индустрије и улоге, дајући вам увид у то куда иде тржиште рада.

  Даље, веб странице за тражење посла такође вам могу помоћи да сазнате које су индустрије у великој потражњи. Ове платформе вам омогућавају да тражите послове према кључној речи, локацији или делатности. Када гледате листе послова, обратите пажњу на вештине и искуство које послодавци траже.

  Ако сте отворени за слободни рад или рад заснован на пројектима, размислите о платформама као што су Упворк, Фрееланцерили Фиверр. Ове платформе не нуде само наступе, већ и дају увид у врсте пројеката који су тражени.

  3. Потражите плоче и веб странице за послове специфичне за индустрију

  Када тражите високо плаћене послове на почетном нивоу, од суштинског је значаја да своју мрежу баците што је више могуће. Један од најефикаснијих начина да се то уради је истраживање нишних или индустријских плоча за посао и веб локација. Ове платформе често садрже послове специфичне за вашу област, што олакшава проналажење релевантних прилика.

    9 најбољих иПхоне ознака за практичан мултитаскинг

  Сајтови послова специфични за сектор укључују:

  Одбори за послове специфичне за индустрију често имају форуме за повезивање са другим професионалцима у овој области. Ангажовање са овим заједницама може вам помоћи да проширите своју мрежу и сазнате о могућностима за посао чим се појаве.

  4. Филтрирајте према опсегу плата

  Већина претраживача послова омогућава вам да филтрирате листе послова према распону плата. Да бисте сузили претрагу на високо плаћене послове почетног нивоа, подесите филтер за плате у жељеном опсегу. То ће вам уштедети време и помоћи вам да се фокусирате на позиције које су у складу са вашим финансијским циљевима.

  На пример, на Индеед-у потражите жељену улогу и локацију. Затим у горњим филтерима изаберите Плати и додирните распон плата који тражите.

  Пре него што се пријавите за посао, обавезно истражите просечну плату за свој посао и локацију. То ће вам дати представу о томе шта можете очекивати од високо плаћеног почетног посла.

  5. Прилагодите кључне речи за претрагу

  Коришћење одређених кључних речи у претрази може вам помоћи да пронађете високо плаћене послове на почетним нивоима. Омогућава вам да пронађете улоге које су прилагођене вашим вештинама, искуству и аспирацијама у каријери.

  Укључите битне детаље као што су називи послова, вештине и локација да бисте прецизирали резултате претраге. Наведите ниво свог искуства, као што је „старији“ или „консултант“. На пример, „Консултант за маркетинг“ или „Виши научник о подацима“.

  Ако поседујете сертификате или лиценце које су релевантне за ваш жељени посао, обавезно их наведите у кључним речима за претрагу. На пример, „ПМП сертификовани менаџер пројекта“ или „Мета сертификовани сарадник за дигитални маркетинг“.

    Како снимити добре фотографије на киши (и другим мокрим ситуацијама)

  Пазите на нове називе послова у вашој области и користите их у својој потрази. На пример, ако сте у технолошкој индустрији, истражите наслове као што су „АИ Девелопер“, „Специјалист за решења у облаку“ или „Блоцкцхаин Аналист“ да бисте открили узбудљиве могућности.

  Даље, немојте се ограничавати на један скуп кључних речи. Експериментишите са разним комбинацијама да видите које дају најбоље резултате.

  6. Рецензије истраживачких компанија

  Пре него што се пријавите у било коју компанију, паметно је истражити рецензије запослених и оцене компаније. То ће вам дати увид у радну културу компаније, плате и задовољство запослених.

  Дајте приоритет компанијама са позитивним критикама и транспарентним информацијама о платама. Проверите најбоље сајтове за рецензије запослених да бисте сазнали више о компанији која покрива сајтове за рецензије запослених.

  Даље, можете користити информације из рецензија да се припремите за интервју за посао. Показивање вашег знања о организацији може вас учинити привлачнијим кандидатом.

  7. Мрежа на професионалним платформама

  Умрежавање је драгоцена алатка у вашем арсеналу тражења посла. Искористите платформе за умрежавање као што су ЛинкедИн да се повежете са професионалцима у жељеној индустрији.

  Укључите се, придружите се релевантним групама и присуствујте онлајн догађајима да бисте пронашли скривене могућности за посао. Ако нисте навикли на умрежавање на мрежи, ево неколико одличних начина да изградите професионалну мрежу на ЛинкедИн-у.

  Немојте занемарити заједнице на платформама које се баве одређеним индустријама или интересовањима. На пример, ГитХуб за програмере, Беханце за креативце, или РесеарцхГате за академике.

  Даље, учествујте у онлајн форумима, форумима за дискусију и заједницама попут Реддит, Куораили Фејсбук групе. Поделите своје знање и градите односе пружањем вредних увида.

  Остварите жељени посао почетног нивоа

  За добијање високо плаћеног почетног посла потребно је пажљиво планирање и стратешко тражење посла. Пратећи горе наведене савете, можете повећати своје шансе да пронађете савршен посао за почетнике који нуди и финансијске награде и могућности за развој каријере. Срећно тражење посла!