8 ГитХуб репозиторија које бисте требали звјездати, одмах!

Ако сте у ИТ области или сте почетник програмер, велике су шансе да сте чули и користили ГитХуб. ГитХуб је дом великог дела светског софтверског кода. Осим што садржи софтверске кодне базе, ГитХуб су такође користили сарадници отвореног кода за креирање јединствених спремишта за складиштење одабраних ресурса који могу помоћи почетницима или чак искусном програмеру да самостално уче субјекте, решавају проблеме, развијају своје вештине или чак добијају посао.

Хајде да погледамо неколико најбољих ГитХуб репозиторија које треба да обележите!

„Оно што не могу да створим, не разумем“ је чувени цитат познатог физичара Ричарда Фајнмана. Ово спремиште је направљено и одржавано имајући на уму овај цитат јер пружа куриране листе практичних туторијала у стилу уради сам за прављење свих врста софтвера од нуле. Може помоћи студентима или програмерима да дубоко разумеју унутрашње функционисање технологије како би је изградили од нуле.

Ово спремиште би вам могло бити заиста корисно ако покушавате да научите унутрашње компоненте софтвера као што су веб сервери, Гит, итд., или тражите опште идеје за пројектне програме.

Авесоме репозиторијум је курирана колекција висококвалитетних ресурса, алата и библиотека које покривају широк спектар тема у свету технологије. Од програмских језика и оквира до машинског учења и сајбер безбедности, ово спремиште нуди широк избор вредних веза за истраживање.

Одржаван од стране напредне заједнице, Авесоме се стално развија са новим додацима и ажурирањима, осигуравајући да сте увек у току са најновијим и најрелевантнијим ресурсима.

Опен Соурце Алтернативес се залаже за софтвер отвореног кода и нуди бесплатне и функције богате алтернативе популарном власничком софтверу. Представља разноврсну колекцију решења отвореног кода за задатке као што су графички дизајн, продуктивност, комуникација и још много тога. Недавно су додане и алтернативе за ЦхатГПТ, које су све бесплатне и отвореног кода.

  ЈБудс Мини су направљени за људе са малим ушима

Са нагласком на софтвер који покреће заједница, ово спремиште подстиче кориснике да истражују опције отвореног кода које поштују приватност, безбедност и слободу корисника. Одабир алтернатива отвореног кода не само да вам штеди трошкове, већ и доприноси одрживијем и инклузивнијем технолошком екосистему.

Универзитет отвореног кода (ОССУ) Цомпутер Сциенце репо је амбициозна иницијатива која има за циљ да понуди свеобухватан и самоуки наставни план и програм за информатичко образовање. Ово спремиште представља структурирани план курсева на универзитетском нивоу који покрива све, од основа програмирања до напредних тема из рачунарства.

Без обзира да ли желите да проширите своје постојеће знање или зароните у област рачунарства од нуле, добро осмишљени наставни план и програм овог спремишта води вас кроз ригорозно и корисно путовање учења. Наставни план и програм укључује теорију, практичне вежбе и практичне пројекте како би се обезбедило свеобухватно образовање.

Као што име говори, Фрее Программинг Боокс је спремиште у којем се налазе бројне бесплатне е-књиге које се односе на рачунаре и програмирање. Покривајући широк спектар програмских језика, оквира и технологија, ово спремиште обезбеђује ресурсе за различите домене, укључујући веб развој, науку о подацима, вештачку интелигенцију, развој игара и још много тога.

Свака књига доступна у овом репозиторијуму пролази кроз пажљив избор и проверу од стране заједнице сарадника, чиме се обезбеђује квалитет и поузданост ресурса. Ако тек почињете са програмирањем, могло би бити вредно да проверите ово спремиште и изаберете књигу прилагођену почетницима да бисте започели свој развојни пут.

Универзитет за интервјуе за кодирање је свеобухватан и бесплатан ресурс дизајниран да вам помогне да се истакнете на техничким интервјуима за посао у конкурентској технолошкој индустрији. Ово спремиште представља добро организовану мапу пута, која вас води кроз процес припреме за кодирање интервјуа у врхунским технолошким компанијама.

  Сачувајте било коју Фацебоок објаву за касније гледање у Гоогле Цхроме-у

Сам креатор се запослио у Амазону учећи из ресурса у спремишту. Ресурси у овом спремишту вас припремају да будете софтверски инжењер и нису фокусирани ни на једну нишу домену као што је развој пуног стека, сајбер безбедност, итд. Ако желите да се запослите као софтверски инжењер за мање од годину дана и спремни сте да труда, онда би свакако требало да проверите ово спремиште.

Дизајн система је фундаментални процес у области софтверског инжењеринга који укључује разумевање, дефинисање и организовање сложених система како би се осигурало да они раде ефикасно и ефективно. То је такође критична вештина за софтверске инжењере јер је често део процеса интервјуа у многим технолошким компанијама.

Складиште Систем Десигн Примера је непроцењив ресурс за све који су заинтересовани да уче дизајн система или да се припреме за техничке интервјуе. Ово спремиште пружа свеобухватан водич за пројектовање робусних система великих размера.

Покрива широк спектар тема везаних за дизајн система, пружајући организовану колекцију ресурса који ће вам помоћи да разумете како да изградите скалабилне системе. Такође укључује уобичајена питања за интервју за дизајн система, заједно са примерима решења која укључују дискусије, код и дијаграме.

Мапе пута је сјајно имати. Они вам дају јасноћу, поједностављују учење и додају осећај стабилности јер морате да постигнете јасне прекретнице. Репозиторијум Девелопер Роадмап је свеобухватан и визуелно привлачан водич који, као што име каже, служи као путоказ за амбициозне и искусне програмере.

Представља јасне, корак по корак путање за различите програмске језике, технологије и каријере. Без обзира да ли сте заинтересовани за фронт-енд развој, ДевОпс или чак науку о подацима, ово спремиште вас покрива.

  10 апликација за вођење белешки на Аппле Ватцх-у које чине организацију без напора

Мапа пута разлаже сваки пут у различите фазе, од почетника до напредних, наводећи основне вештине и концепте које треба савладати на сваком нивоу. Такође пружа вредне ресурсе као што су туторијали, чланци и онлајн курсеви који ће вам помоћи на вашем путу учења.

Ако нисте задовољни мапама пута присутним у овом спремишту, требало би да размислите о изради сопствене мапе пута за каријеру.

Развијте своје вештине уз ове најбоље ГитХуб репозиторије

Сада када знате о овим репозиторијумима, требало би да вам буде заиста лако да зацртате пут до циља вашег програмера — било да је то ангажовање или изградња вашег пројекта из снова. Поред учења и коришћења предности ових бесплатних складишта отвореног кода, важно је да покушате да узвратите заједници дајући доприносе отвореног кода.