8 најбољих безбедних дигиталних алата за радни простор за удаљена предузећа

Дигитални радни простор је термин који се односи на колекцију алата, апликација и услуга које омогућавају удаљеним пословним тимовима да сарађују и обављају свој посао са било ког места.

Обезбеђује безбедно окружење за удаљене пословне тимове да безбедно приступају, чувају и деле информације, документе и имовину. Такође помаже у рационализацији пословних процеса, побољшању ефикасности и смањењу трошкова.

Дигитални радни простор је критичан за удаљена предузећа јер обезбеђује неопходну инфраструктуру како би се осигурало да запослени имају ресурсе потребне за обављање својих задатака, истовремено осигуравајући да су подаци сигурни и заштићени.

Поред тога, дигитални радни простор омогућава удаљеним предузећима да ефикасније сарађују са партнерима, купцима и другим заинтересованим странама.

Алати за дигитални радни простор пружају сигуран приступ документима, апликацијама и услугама и алате за сарадњу и комуникацију како би помогли удаљеним тимовима да остану повезани и продуктивни. Они такође нуде напредне безбедносне функције за заштиту података и спречавање неовлашћеног приступа.

Изазови дигиталног радног простора

Сарадња

Може бити изазовно осигурати да сви чланови тима раде заједно ефикасно и ефективно у различитим физичким просторима. Да би дигитални радни простори били успешни, компаније треба да креирају алате и системе који омогућавају лаку сарадњу и комуникацију.

Прилагодљивост

Како дигитални радни простор наставља да се развија, компаније морају да обезбеде да њихови системи могу да иду у корак са променљивим пејзажом. Компаније морају бити спремне да имплементирају нове технологије и процесе према потреби.

обука

Дигитални радни простори захтевају од корисника да буду упознати са различитим алатима и технологијама. Компаније треба да обезбеде да су њихови запослени адекватно обучени и да имају приступ правим ресурсима за обављање свог посла.

Ризици безбедности и приватности

Безбедност и приватност података постали су све већа брига са повећаном употребом дигиталних алата. Без одговарајућих безбедносних мера, осетљиви подаци могу бити рањиви на злонамерне актере или случајне повреде.

Техничке потешкоће

Као и код сваке технологије, дигитални радни простори могу имати техничке потешкоће. Ово може укључивати споро учитавање, проблеме са везом и друге проблеме са перформансама.

Сложеност

Дигитални радни простори захтевају више техничког знања него традиционални радни простори, што их чини тешким за коришћење за мање упућене у технологију. Ово може бити посебно тачно за оне који нису упознати са дигиталним алатима који се користе у радном простору.

Губитак фокуса

Са дигиталним радним просторима, може бити лако да вас ометају обавештења, е-поруке и друга ометања. Уз одговарајуће мере, може бити лакше остати фокусиран на задатке.

Обезбеђивање дигиталног радног простора: апсолутна потреба

Обезбеђивање дигиталног радног простора је апсолутна потреба у данашњем свету. Како све више компанија прелази на дигиталне радне просторе, потреба за заштитом ових радних простора од злонамерних напада и кршења експоненцијално расте.

Постоји неколико начина да се обезбеди дигитални радни простор, као што су имплементација заштитних зидова, шифровање података, примена контрола приступа корисника и креирање система за откривање и превенцију малвера.

Поред тога, предузећа би такође требало да улажу у обуку и едукацију својих запослених о томе како да заштите своје дигиталне радне просторе и да обезбеде да се њихови системи редовно надгледају и ажурирају најновијим безбедносним закрпама ради заштите од нових претњи.

Предузимајући ове кораке, компаније могу осигурати да њихови дигитални радни простори остану безбедни и да њихови подаци остану безбедни.

  Како да тестирате свој сајт помоћу Гоогле Лигхтхоусе-а?

Најбољи алати за безбедни дигитални радни простор

Дигитални радни простор убрзано постаје суштински део модерног пословања. Обезбеђује безбедно виртуелно окружење где запослени могу да приступе, сарађују и деле важне податке и ресурсе.

Организације треба да користе најбоље доступне алате дигиталног радног простора како би осигурале највиши ниво сигурности и ефикасности у дигиталном радном простору.

Анализирали смо неке од најбољих безбедних алата за дигитални радни простор који могу помоћи организацијама да заштите своје податке и ресурсе уз поједностављење радних токова.

ЦлицкУп

ЦлицкУп је платформа за управљање пројектима и продуктивност која помаже тимовима да се организују, остану на правом путу и ​​постигну своје циљеве. Најбоље је за тимове свих величина, од малих предузећа до великих предузећа.

ЦлицкУп функције

 • Управљање задацима
 • Аутоматизација
 • Интеграције са апликацијама трећих страна
 • Прилагодљиви токови посла
 • Сарадња
 • Обавештења
 • Коментари и разговори
 • Календар и временска линија
 • Извештаји и аналитика

ЦлицкУп корисницима пружа свеобухватне алате за управљање пројектима, укључујући управљање задацима, заказивање, сарадњу, извештавање и још много тога.

Такође омогућава корисницима да прилагоде свој радни простор и прилагоде га својим потребама. ЦлицкУп прикупља податке из различитих извора, укључујући задатке, задатке, разговоре и документе, како би корисницима пружио организован поглед на њихове пројекте.

Тресорит

Тресорит је сигуран систем за складиштење у облаку који обезбеђује енд-то-енд енкрипцију и безбедно дељење датотека како би заштитио ваше податке од неовлашћеног приступа. Најбоље је за предузећа, организације и појединце са осетљивим подацима које треба обезбедити.

Тресорит Феатурес

 • Енкрипција од краја до краја
 • Архитектура без знања
 • Аутоматска синхронизација
 • Управљање корисницима и улогама
 • Алати за сарадњу
 • Контрола приступа датотекама
 • Спречавање губитка података
 • Двофакторска аутентификација
 • Праћење активности корисника
 • Сигурно складиштење докумената

Тресорит функционише тако што шифрује податке на уређају пре него што се отпреме у облак и дешифрује податке када се поново преузму. Ово осигурава да подаци остају заштићени чак и ако се пробије окружење у облаку.

Информације се такође чувају на више локација за повећану безбедност и редундантност. Тресорит пружа неколико других функција, као што су двофакторска аутентификација, безбедно дељење везе и удаљено брисање уређаја.

ВМваре Воркспаце ОНЕ

ВМваре Воркспаце ОНЕ је платформа дигиталног радног простора вођена интелигенцијом која помаже организацијама да ефикасно управљају, обезбеђују и примењују своје апликације и податке на различитим уређајима.

Најбоље је за организације да безбедно испоручују и управљају апликацијама и подацима на било којој крајњој тачки док аутоматизују и управљају читавим животним циклусом уређаја.

Са ВМваре Воркспаце ОНЕ, организације могу да обједине контролу приступа, управљање уређајима, испоруку апликација, управљање идентитетом и приступом, безбедност и усклађеност у једној платформи дигиталног радног простора.

Пружа јединствену платформу за управљање свим мобилним уређајима, лаптоповима, стоним рачунарима и апликацијама на свим платформама. Такође прикупља податке са крајњих тачака да би у реалном времену пружио увид у понашање, активности и усклађеност корисника.

Пружа аналитику која помаже организацијама да донесу боље одлуке о свом дигиталном радном простору и оптимизују корисничко искуство.

Карактеристике ВМваре Воркспаце ОНЕ

 • Обједињено управљање крајњом тачком: Управљајте, безбедно и конфигуришите уређаје на било ком оперативном систему, укључујући Виндовс, мацОС, Андроид и иОС уређаје
 • Управљање идентитетом и приступом: Безбедно потврдите аутентичност корисника и омогућите им приступ њиховим потребним апликацијама и ресурсима
 • Омогућавање апликација: Испоручите апликације и управљајте њима у дигиталним радним просторима, укључујући виртуелне и физичке уређаје и виртуелизоване мобилне уређаје
 • Динамичка аналитика: Надгледајте и анализирајте податке са крајњих тачака, апликација и корисника да бисте идентификовали и решили потенцијалне ризике
 • Обједињено искуство крајњег корисника: Направите јединствено, интуитивно искуство које поједностављује радни ток корисника
 • Безбедност и усклађеност: Обезбедите усклађеност са индустријским и организационим стандардима и заштитите податке уграђеним безбедносним функцијама
 • Управљање облаком: оркестрирајте, надгледајте и управљајте апликацијама заснованим на облаку
  Поправите Коди се не може повезати са мрежним сервером

ВМваре Воркспаце ОНЕ пружа свеобухватну сигурност података и усаглашеност који осигуравају сигурност уређаја, апликација и мреже.

Егресс

Егресс је напредни пакет за дељење датотека и сарадњу који обезбеђује сигурну комуникацију и сарадњу која је подложна контроли и усклађена са стандардима. Најбоље је за предузећа и организације које треба да деле осетљиве информације са спољним заинтересованим странама, као што су клијенти, партнери и добављачи.

Егресс омогућава корисницима да безбедно шаљу и примају датотеке, е-пошту и поруке спољним сарадницима и од њих. Користи шифровање како би осигурао да су сви подаци безбедни и пружа ревизијски траг свих активности.

Егресс Феатурес

 • Уређивање датотека у реалном времену, укључујући уређивање докумената и ПДФ белешке
 • Евиденција детаљне ревизије бележи активности корисника и администратора, као што су отварања, локација, дељење, уређивање и преузимања, са њиховим временским и датумским ознакама за преглед контролне табле и свеобухватним ревизијским траговима.
 • Штити податке у мировању и у транзиту
 • Контрола корисника и дозвола приступа

Корисници такође могу да подесе прилагођене корисничке дозволе и контроле приступа како би осигурали да само они са одговарајућим дозволама могу приступити подацима.

Поред тога, Егресс обезбеђује аутоматизовану превенцију губитка података, детаљну контролу приступа и безбедну сарадњу са документима. На крају, Егресс нуди јединствени портал за пријаву за све кориснике, омогућавајући им да лако приступе својим подацима са било ког уређаја.

Гоогле Воркспаце

Гоогле Воркспаце је пакет за сарадњу заснован на облаку који помаже тимовима да боље раде заједно. Најбоље је за предузећа, школе и организације које треба да сарађују, деле датотеке и безбедно комуницирају.

Гоогле Воркспаце се интегрише са Гмаил-ом, Календаром, Дриве-ом, Меет-ом и другим Гоогле Воркспаце услугама, тако да корисници могу лако да приступе имејловима, документима, видео конференцијама и још много тога на једном месту.

Такође пружа безбедно окружење за сарадњу, са функцијама као што су аутентификација у два корака, спречавање губитка података и безбедност на нивоу предузећа.

Уз Гоогле Воркспаце, корисници могу да креирају, чувају и деле датотеке у облаку, приступају својим документима са било ког уређаја и сарађују са члановима тима у реалном времену.

Функције Гоогле Воркспаце-а

 • Гмаил: Професионална е-пошта за ваше предузеће, са око 15 ГБ складишног простора, прилагођеним адресама е-поште и безбедном заштитом података.
 • Календар: Календар вам омогућава да лако закажете састанке, делите документе и будете у току са колегама.
 • Диск: Безбедан систем за складиштење података заснован на облаку са могућношћу дељења датотека и датотека.
 • Документи: Креирајте, уређујте и сарађујте на документима са својим тимом у реалном времену са било ког места.
 • Табеле: Интуитивна алатка за табеле која вам помаже да брзо креирате, мењате и делите табеле и сарађујете са својим тимом.
 • Слајдови: Креирајте, представљајте и сарађујте на задивљујућим презентацијама са својим тимом у реалном времену.
 • Обрасци: Креирајте прилагођене обрасце и анкете да бисте прикупили податке о клијентима и колегама, повратне информације и увиде.
 • Групе: Направите наменске просторе за колеге да сарађују и деле идеје, документе и још много тога.
 • Упознајте: Безбедно решење за видео конференције за до 500 учесника, са дељењем екрана.

Поред тога, Гоогле Воркспаце нуди робусне алатке за аналитику и извештавање које помажу организацијама да мере свој учинак и доносе одлуке засноване на подацима.

Синхронизовати

Синц је услуга складиштења у облаку која корисницима пружа безбедно, шифровано складиштење и дељење њихових података. Најбоље је за појединце и предузећа који желе да безбедно чувају и деле датотеке, документе и медије са својим тимом или јавношћу.

  Топ 7 најбољих Коди спортских додатака

Синхронизација функционише тако што шифрује ваше податке јединственим кључем за шифровање, што значи да само ви имате приступ својим подацима.

Функције синхронизације

 • Безбедност без знања: Сви подаци су шифровани и дешифровани на корисниковом уређају, што значи да само корисник може да приступи подацима
 • Шифровање приватног кључа: Сви подаци су шифровани помоћу АЕС-256 ГЦМ, закључани корисничким 2048-битним РСА кључем
 • Евидентирање активности: Пратите активност корисника на налогу
 • Дељење веза: Лако делите везе до датотека и фасцикли са било ким
 • Аутоматске резервне копије: Аутоматски направите резервну копију података без икаквог корисничког уноса

Поред тога, Синц вам омогућава да синхронизујете своје податке између уређаја, обезбеђујући да су сви ваши подаци ажурни и безбедни. Такође укључује дељење фасцикли и веза са другима, даљински приступ датотекама и контролу верзија за праћење промена у вашим датотекама.

Скифф

Скифф је приватни, енд-то-енд шифровани дигитални радни простор који штити ваше поверљиве податке. Корисницима пружа безбедну, шифровану услугу е-поште која анонимизира сву комуникацију и штити корисничке податке од уљеза.

Скифф омогућава корисницима да пишу белешке, деле датотеке и сарађују у безбедном, приватном окружењу. Скиффов кориснички интерфејс олакшава постављање налога и брзо коришћење дигиталног радног простора.

Скифф Феатурес

 • Интуитивни и колаборативни пројекти: Креирајте и сарађујте на пројектима са лакоћом
 • Робусна безбедност и усклађеност: Осигурајте усклађеност са индустријским стандардима, заштитите податке и обезбедите осетљиве информације ваше организације
 • Паметно управљање датотекама: Аутоматски чувајте, приступајте и делите датотеке
 • Безбедно отпремајте, увозите и делите шифроване датотеке
 • Скифф нуди 10 ГБ бесплатног простора за складиштење и олакшава прелазак са других добављача складиштења у облаку, дајући вам потпуну контролу над вашим подацима.

Скифф је најбољи за свакога ко жели да заштити своје податке и комуникацију, као што су власници малих предузећа, предузетници и професионалци који треба да заштите поверљиве податке.

Слацк

Слацк је алатка за сарадњу и комуникацију на радном месту заснована на облаку. Најбоље је да останете повезани са тимовима и колегама и омогућава корисницима да брзо деле датотеке и информације. Функционише тако што пружа централно чвориште за комуникацију и сарадњу.

Слацк карактеристике

 • Размена порука у реалном времену и дељење датотека
 • Могућност креирања канала за засебне теме, тимове или пројекте
 • Интеграције са другим сервисима
 • Способност дељења и сарадње на документима
 • Мобилна апликација за приступ у покрету
 • Опције прилагођавања
 • Функције безбедности и усклађености

Корисници могу да креирају канале за одређене теме, а затим да додају људе на канале за разговоре. Они такође могу да усмеравају једни другима поруке и деле датотеке, видео записе и документе. Поред тога, омогућава корисницима да подесе групне позиве и претражују своје претходне разговоре.

Закључак

Не постоје два иста предузећа, а исто важи и за алате за дигитални радни простор. У зависности од величине и обима вашег пословања, најбољи дигитални радни простор може да варира. За неке компаније, свеобухватни пакет алата би могао бити најбољи, док би за друге комбинација алата који служе различитим сврхама могла бити најбоља. На крају крајева, најбољи дигитални радни простор за ваше пословање зависиће од његових индивидуалних потреба.

Када бирате алатку за дигитални радни простор, узмите у обзир своје тренутне и будуће потребе, корисничко искуство и ниво сигурности који вам је потребан. Проналажење сигурног алата који може повећати ваше пословање како расте је од суштинског значаја. Такође треба да узмете у обзир укупне трошкове власништва, укључујући трошкове подешавања, текуће одржавање и подршку и све додатне функције.

Ако одвојите време да узмете у обзир све ове факторе, можете пронаћи најбољи дигитални радни простор за ваше пословне потребе, који вам омогућава да повећате продуктивност, поједноставите операције и заштитите податке.