ГНОМЕ 45 уводи нове апликације за прегледач слика и камере: ево како функционишу

Кључне Такеаваис

  • ГНОМЕ 45 уводи Лоупе као нови подразумевани прегледач слика, који нуди једноставан и интуитиван начин за преглед, копирање, брисање и постављање позадина слика на радној површини. Међутим, недостају му напредне функције за уређивање.
  • ГНОМЕ Цамера је нова подразумевана апликација за веб камере и камере за паметне телефоне, која пружа познати интерфејс са опцијама за снимање фотографија са тајмером за одбројавање, звуком затварача и коришћењем мреже за композицију. Такође може да снима видео записе.
  • Иако су нове апликације подразумеване опције, претходни прегледач слика (Гномово око) и апликација за камеру (Цхеесе) су и даље доступне за преузимање по жељи, нудећи додатне функције као што су уређивање слика, уметнички филтери и режим брзог снимања. ГНОМЕ наставља свој тренд поједностављивања и усавршавања корисничког искуства са новим подразумеваним апликацијама.

Стоном рачунару је потребан начин да прикаже слике које сте сачували на чврстом диску. Ових дана, вашем рачунару је такође потребан начин за интеракцију са веб камером која се вероватно налази тачно изнад екрана. ГНОМЕ већ дуго испоручује апликације које обављају оба ова задатка, али са издавањем верзије 45, две нове апликације заузимају њихова места.

На традиционални ГНОМЕ начин, ни прегледач слика Лупе нити ГНОМЕ камера нису посебно компликовани, али се оба мало разликују од онога што је било раније. Ево резимеа.

  8 најбољих рудара хелијума за зараду ХНТ

Нови прегледач слика ГНОМЕ 45

Новији прегледач слика је познат као Лоупе. Назив се односи на врсту сочива или лупе које можете видети како накит, зубар или (да) фотограф користе да бисте видели ствари изблиза. Замењује око ГНОМЕ-а, које је служило као подразумевани начин за отварање слика од раних дана ГНОМЕ-а.

Око ГНОМЕ-а није било пуно функција и никада није намеравало да се такмичи са Линук-овим потпуно развијеним апликацијама за галерију фотографија. Лупа наставља ту традицију.

Можете да прегледате слике у Лупи тако што ћете кликнути на њих у апликацији Датотеке или их превући и отпустити у прозор Лупе. Можете да прелазите између слика сачуваних у истој фасцикли тако што ћете кликнути на стрелице напред и назад у доњем левом углу. Такође можете да увећате слике или да их прегледате преко целог екрана.

Што се тиче уређивања слика, мораћете да потражите негде другде. Лупа вам омогућава да ротирате слику, али чак ни могућност исецања није присутна. Можда бисте желели да размислите о инсталацији гТхумб са Флатхуб уместо тога ако желите ГНОМЕ апликацију са више уређивања.

На крају, можете копирати слике или их избрисати. Можете их поставити и као позадину за радну површину. Приликом лансирања, то је све за функције.

Као и Еие оф ГНОМЕ пре њега, ако тражите Лоупе у фиоци апликације, вероватно ћете га видети као „Прегледник слика“.

Једна апликација за веб камере и камере за паметне телефоне

Следећа је ГНОМЕ камера. Ова апликација је одмах интуитивна ако сте икада снимили слику паметним телефоном и вероватно је лако схватити чак и ако нисте. У средини се налази дугме затварача које додирнете да бисте снимили фотографију. У доњем левом углу налази се опција да подесите тајмер за одбројавање у корацима од три, пет или 10 секунди.

  Како да видите ко је поделио вашу објаву на Инстаграму

Што се тиче подешавања апликације, можете укључити или искључити звук затварача, а можете користити мрежу да вам помогне да компонујете снимак.

ГНОМЕ камера такође може да снима видео. Контроле и опције су исте. Али када пређете на видео режим, дугме затварача прелази из белог у црвено.

Контроле ГНОМЕ камере управљају основним задацима веб камере. Они се такође баве основним потребама камере за паметне телефоне. Дакле, ако свакодневно возите Линук телефон као што је Либрем 5, ова апликација за камеру је права ствар за гледање. Потпуно је прилагодљив на начин на који већина ГНОМЕ апликација жели да буде.

И даље можете преузети старије апликације

ГНОМЕ је можда изабрао нове подразумеване вредности, али претходни прегледач слика и апликација за камеру нису нестали. Ако више волите Еие оф ГНОМЕ, иако је функционалност углавном иста, можете га пронаћи помоћу ГНОМЕ софтвера или било ког менаџера пакета заснованог на командној линији по избору.

Исто важи и за сир, који је алтернатива коју можда имате више разлога да тражите. То је зато што Цхеесе долази са разним филтерима за играње или коришћење за уметнички ефекат. Ту је и режим рафалног снимања за брзо узастопно снимање фотографија. Цхеесе можете преузети са Флатхуб.

ГНОМЕ 45 наставља тренд нових подразумеваних апликација

Једна од основних вредности ГНОМЕ-а је да ствари буду једноставне, а свако издање оплемењује различите аспекте искуства. Део тога значи замену старијих, мало компликованијих апликација за упарене, лакше за одржавање алтернативе.

У ГНОМЕ 42 су замењени уређивач текста и терминал. Уз додатак Лоупе и ГНОМЕ камере, то означава четири нове основне апликације за мање од две године.

  Како користити титлове уживо на Гоогле Пикел телефону