Иконе и симболи Фацебоок Мессенгера: шта они значе?

Многе иконе и симболи који се користе у Фацебоок Мессенгер-у могу бити прилично збуњујући. Дакле, шта сви они значе?

Истражили смо најчешће иконе и симболе на Фацебоок Мессенгер-у да бисмо сазнали којој сврси служе. Ево свега што треба да знате.

1. Отворите Плави круг

Икона отвореног плавог круга Фацебоок Мессенгер значи да се ваша порука тренутно шаље.

Ако се удаљите од поруке или изгубите мрежну везу док је отворен плави круг присутан, Фацебоок и даље шаље поруку када се веза успостави.

2. Отворите Плави круг + потврдни знак

Отворени плави круг са квачицом значи да је ваша порука испоручена.

У овом тренутку, прималац ће видети вашу поруку чим отвори апликацију Мессенгер. Али ако нису на мрежи, можда то још неће моћи да виде.

3. Попуњен плави круг + чек

Попуњен плави круг са квачицом значи да је ваша порука испоручена.

Иако особа можда још није видела вашу поруку, можете бити сигурни да ће јој бити доступна сваки пут када следећи пут провери свој телефон, таблет или рачунар.

4. Црвени троугао + узвик

Црвени троугао са знаком узвика би требало да се појави само ако ваша порука није послата због прекида интернет везе. То је вероватно најмање уобичајен симбол Месинџера.

  Непристрасан поглед на њихове примене и ризике

Поред црвеног троугла би требало да се појави порука која каже: „Ова порука није послата. Проверите своју интернет везу и кликните да бисте покушали поново.” Избегавајте да се крећете са странице док не поправите нестабилну интернет везу или сачувате копију поруке ван мреже како бисте осигурали да се ваше информације не изгубе.

5. Зелена тачка

Зелена тачка у доњем десном углу слика ваших контаката на врху означава да су на мрежи и да су доступни за ћаскање.

Ако некоме пошаљете поруку са зеленом тачком поред приказане слике, већа је вероватноћа да ће примити, прочитати и одговорити на ваше ћаскање.

Међутим, такође можете променити који Фацебоок пријатељи могу да вас виде на мрежи, што сакрива зелену тачку статуса активности од одређених корисника.

6. Плава тачка

Плава тачка десно од ћаскања означава непрочитану поруку. Пошиљалац неће добити потврду читања поруке док не кликнете на ћаскање.

Отварање ћаскања са плавом тачком уклања тачку и показује пошиљаоцу да сте отворили и прочитали његову поруку. Ова функција је такође згодна за брзо сортирање и препознавање порука које не желите да прочитате.

7. Сиво прецртано звоно

Сиво укрштено звонце десно од ћаскања означава да сте искључили звук ћаскања. Пригушена особа може да вам шаље поруке, али нећете бити обавештени да вам је послала поруку.

Можете да искључите звук ћаскања у апликацији Мессенгер колико год желите или да користите једно од подразумеваних времена да их укључите када истекне изабрано време.

8. Икона закључавања

Икона катанца поред ћаскања значи да је разговор тајан и шифрован од краја до краја. Само ви и прималац можете да читате ваше поруке осим ако неко од вас не одлучи да их дели са другима.

  Шта је Ви-Фи карма напад?

Како знати да ли је неко видео вашу Фацебоок поруку

Ако је неко видео вашу Фацебоок поруку у апликацији Мессенгер, минијатурна, кружна верзија његове слике профила би требало да се појави испод последње поруке коју је прочитао.

Такође ћете видети реч „Виђено“ приказану испод поруке која је прочитана, заједно са временском ознаком која ће вас обавестити када ју је прималац отворио.

Алтернативе за Фацебоок Мессенгер

Иако су многи корисници имали проблема са захтевима за дозволу Мессенгер-а, он остаје једна од најчешће коришћених апликација за размену порука. Према последњем пребројавању, имао је преко 1,3 милијарде активних корисника, са 20 милијарди порука које се шаљу месечно. То значи да ћете скоро увек моћи да контактирате особу са којом желите да се повежете.

Друге популарне алтернативе Мессенгер-у укључују ВхатсАпп, Вибер и Телеграм. Ако живите у Азији, погледајте ВеЦхат и Лине. И запамтите, Мессенгер такође ради са другом великом услугом Фејсбука, Инстаграмом.