Како да проверите здравље батерије вашег иПхоне-а или иПад-а

Кључне Такеаваис

 • Можете лако да проверите стање батерије вашег иПхоне-а у апликацији Подешавања.
 • Нажалост, иПад корисници морају да прођу кроз неке додатне кораке и да се поиграју са аналитичким датотекама да би утврдили здравље батерије.
 • Ако је стање батерије вашег уређаја испод 80%, Аппле препоручује да замените батерију да бисте вратили перформансе.

Ако стално посежете за пуњачем за свој иПхоне или иПад, то је добар знак да треба да процените колико добро батерија држи. Провешћемо вас кроз процес провере здравља батерије вашег иПхоне-а или иПад-а и помоћи вам да одлучите да ли вам је потребна замена.

Како проверити здравље батерије вашег иПхоне-а

Можете брзо да видите информације о батерији свог иПхоне-а у апликацији Подешавања тако што ћете урадити следеће:

 • Покрените апликацију Подешавања на свом иПхоне-у.
 • Померите се надоле и додирните Батерија.
 • Овде ћете пронаћи опцију под називом Здравље и пуњење батерије. Додирните га да бисте наставили.
 • У овом менију ћете видети максимални капацитет батерије вашег иПхоне-а, дат као проценат његовог оригиналног капацитета. Ово је стање батерије вашег иПхоне-а.
 • Поред максималног капацитета, наћи ћете и ставку менија под називом Пеак Перформанце Цапабилити. Кратка порука испод ње показује да ли су функције управљања перформансама примењене на ваш иПхоне да би се спречила неочекивана искључивања.

  Како проверити здравље батерије вашег иПад-а

  Нажалост, није тако једноставно проверити здравље батерије вашег иПад-а у поређењу са иПхоне-ом, јер Аппле не пружа сличну функцију прилагођену кориснику за њено праћење. Без обзира на то, можете да процените стање батерије тако што ћете предузети неке додатне кораке да процените да ли је потребно тражити сервис за своју батерију.

    Зохо против Салесфорцеа – Откривање ЦРМ шампиона у тешкој категорији

  Можете да користите прилагођену пречицу која анализира аналитичке датотеке вашег иПад-а да бисте утврдили здравље батерије пратећи ове кораке:

 • Крените до Страница са пречицама за проверу стања батерије и додирните Додај пречицу.
 • Отворите апликацију Подешавања и идите на Приватност и безбедност > Аналитика и побољшања.
 • Сада, ако је Схаре иПхоне & Ватцх Аналитицс искључен на врху, потребно је да је омогућите и сачекате неколико дана пре него што добијете своју аналитичку датотеку. Ако је омогућено, додирните Подаци аналитике.
 • Додирните најновију доступну датотеку Аналитике. (Име датотеке ће бити нешто попут Аналитицс-2024-01-21-053856.ипс.ца.синцед.)
 • Додирните дугме Дели и изаберите Провера стања батерије.
 • Ваш тренутни максимални капацитет батерије ће бити приказан на врху.
 • Алтернативно, можете ручно да проверите максимални капацитет пуњења копирањем и лепљењем садржаја аналитичке датотеке у апликацију Нотес. Затим додирните икону три тачке (…) у горњем левом углу, изаберите Финд ин Ноте и потражите МакимумЦапацитиПерцент. Бројчана вредност поред текста указује на стање батерије вашег иПад-а.

  Шта учинити ако је батерија вашег иПхоне-а или иПад-а слаба

  Када стање батерије вашег иПхоне-а или иПад-а падне испод 80%, видећете поруку у апликацији Подешавања да се батерија уређаја значајно погоршала. Биће вам препоручено да га замените да бисте вратили рекламирани учинак.

  Аппле-ова услуга замене батерије почиње од 69 долара за старије моделе иПхоне-а и иде до 99 долара за иПхоне 15 Про Мак. За иПад, цена почиње од 99 долара за старије моделе и може да се креће до 179 долара за 12,9-инчни иПад Про.

  Ако одлучите да не мењате батерију, можете да смањите пражњење батерије на свом иПхоне-у или иПад-у тако што ћете уклонити апликације које троше много ресурса у позадини.

    Како да користите Гоогле документе ван мреже

  Нервирајуће је када морате да пуните свој иПхоне или иПад много чешће него када је био нов. Стога је важно узети у обзир знакове за замену батерије на вашем иПхоне-у или иПад-у што је пре могуће.