Како спречити Гмаил да креира нежељене догађаје у Гоогле календару

Маркетиншки представник вас позива на вебинар о софтверу који сте испробали пре много година. Прво, нисте желели е-пошту — ионако су је аутоматски послали. Друго, сада се појављује као догађај у вашем Гоогле календару. Како досадан.

Време је да се то спречи. На срећу, можете спречити Гмаил да креира догађаје у календару за вас.

Како спречити Гмаил да ажурира ваш Гоогле календар

Иако интеграција између Гмаил-а, Календара и Меет-а може бити невероватно корисна, такође може довести до аутоматског креирања нежељених догађаја у календару. На срећу, ово можете да онемогућите у подешавањима Гоогле календара. Ево како:

 • Кликните на икону зупчаника у горњем десном углу екрана.
 • Изаберите Подешавања.
 • Изаберите Догађаји из Гмаил-а на бочној траци испод Опште или се померајте док га не пронађете.
 • Опозовите избор Прикажи догађаје који аутоматски креира Гмаил у мом календару.
 • Гоогле ће сачувати ваше промене за вас и више нећете добијати Гмаил догађаје у свом календару.

  Ако желите да задржите ову функцију, али не желите да други виде ове догађаје у вашем календару, можете да користите падајући мени испод истог наслова да бисте заменили Приватност догађаја е-поште на Само ја.

  Већина људи онемогућава ову функцију углавном да би зауставила нежељене позиве у Гоогле календару. Међутим, можете имати користи од ове функције, али је ограничите на познате пошиљаоце или догађаје на које одговарате. Да бисте то урадили, идите на Подешавања догађаја и подесите мушки мени са ознаком Додај позивнице у мој календар на Само ако је пошиљалац познат или Када одговорим на позивницу у е-поруци.

    Како сачувати датотеке фотографија као ЈПЕГ 2000 (и зашто бисте то требали)

  На тај начин, ако сте блокирали своје сесије учења у Гоогле календару — или посао, пројекте и било шта друго што вас заокупља — нећете завршити са гомилом нереда који вас омета. Поред тога, нежељени догађаји неће пореметити ваше термине за заказане термине у Гоогле календару.

  Вратите контролу над својим Гоогле календаром

  Нежељени догађаји који се појављују у вашем Гоогле календару су само досадни. Поврх тога, ако ваше колеге морају да резервишу време са вама, ови нежељени догађаји могу им отежати процес.

  Можете да дођете до овога тако што ћете спречити Гмаил да аутоматски додаје догађаје. Не заборавите да проверите подешавања догађаја да бисте прилагодили функцију пре него што одлучите да је потпуно онемогућите.