Како вам технологија може помоћи да манифестујете своје личне циљеве?

Да ли верујете да можете учинити нешто позитивно тако што ћете заиста помислити да се то може догодити, а затим радите на томе да свој сан остварите? Ово је манифестација. За многе људе, манифестовање је кључ за позитивне промене у животу.

Манифестација је моћна пракса менталног здравља која укључује визуализацију и свесност. Ево како можете користити овај метод позитивног размишљања да бисте постигли своје личне циљеве и како технологија може помоћи у процесу.

Како манифестовање функционише као пракса свесности

Испољити нешто значи више од празног сањарења. Морате да користите своје визије и снове за успех у било којој области свог живота као само почетну тачку. Кључно је да верујете да су ти снови оствариви, а затим усмерите своје мисли и енергију на њихово постизање. На тај начин ће бити много вероватније да их претворите у своју стварност. Ради за сваки велики сан: каријеру, породицу, везе, дом, финансије или пријатељства.

Морате позитивно да образујете свој језик. Негативно сањарење о вашим циљевима учиниће да они изгледају потпуно недостижни. На пример, ако мислите: „Никада нећу моћи да водим сопствени посао“, нећете.

Манифестација захтева да мисао уоквирите позитивније како бисте могли да предузмете конкретне кораке ка њеном претварању у стварност. Дакле, рекли бисте: „Сањам да водим сопствени посао, и радећи корак по корак на својим циљевима, постаћу сам себи шеф једног дана.“

Тим Моссхолдер/Унспласх

Манифестација се ослања на два моћна закона људског понашања. Први је закон привлачности: фокусирате се на оно што желите да привучете у свој живот. Ако сте искрено заинтересовани за нешто, ставите се у простор где сте свеснији и спремнији да искористите све доступне могућности.

Друга је моћ позитивног размишљања. Од виталног је значаја да задржите позитиван став који ће вам помоћи да имате најбоље шансе да превазиђете своје страхове и сумње у себе како бисте се могли суочити са изазовима који су пред вама.

Сада када сте боље разумели како да вежбате манифестацију, откријте технологију која вам може помоћи да свој ум поставите на прави пут.

Визуелизирајте своје циљеве помоћу дигиталне визионе табле

Први корак у манифестовању ваших циљева је да их артикулишете. У којој год области свог живота желите да направите позитивне промене, морате да креирате визију коју желите да остварите.

Можете лако да направите таблу расположења која ће вам помоћи да артикулишете своје циљеве користећи алате као што је Висион Боард Перфецтли Хаппи. Ова бесплатна мобилна апликација пружа све што вам је потребно да визуализујете своје снове, омогућавајући вам да комбинујете фотографије, слике, позитивне афирмације и музику.

Потребно је само неколико минута да направите персонализовану таблу са визијом којој се можете враћати изнова и изнова да бисте били фокусирани на своје циљеве. Иако можете да платите за надоградњу, бесплатна пробна верзија има све што вам је потребно за почетак, укључујући туторијале ако је процес нов.

Ако више волите да почнете од нуле, наш водич како да дизајнирате убиствену таблу за расположење пружиће вам сву помоћ која вам је потребна.

Преузимање: Висион Боард Перфецтли Хаппи фор иОС | Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Користите апликације за афирмацију да повећате своје самопоуздање

Да бисте остварили своје снове, потребно је да изађете из зоне удобности, али то може бити тешко, а ваш пут може бити блокиран осећањем сумње у себе. Због тога ћете морати да се редовно подсећате на своју сопствену вредност како бисте помогли да превазиђете своје страхове и постигнете своје циљеве.

Постоји много моћних помагала за самопотврђивање који ће вам помоћи да повећате своју мотивацију. Апликације за афирмацију су мале, али моћне алатке које могу само дати мали подстицај који вам је потребан у тим тренуцима сумње.

Мотивација је добар пример, са својим бесконачно прилагодљивим каталогом позитивних афирмација и слика. Чак и ако нисте „живи, смејте се, волите“ особа, насмејаћете се када узмете телефон у руке и пронаћи позитивну поруку која вас поздравља на виџету за закључани екран. То би могао бити само подсетник који вам треба да ресетујете свој ум и фокусирате се на позитивно.

Преузми: Мотивација за иОС | Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Вежбајте медитацију која ће вам помоћи да смирите и поново фокусирате свој ум

Пажљива медитација може бити моћно средство које ће вам помоћи да свакодневно усвојите позитиван начин размишљања, омогућавајући вам да останете позитивни и утемељени док радите ка својим циљевима. Започињање и завршетак сваког дана са неколико тренутака смиреног размишљања такође ће вам помоћи да се усредсредите на позитивне ствари у вашем животу управо сада.

Срећом, постоји много сјајних алата и ресурса који ће вам олакшати медитацију, а чак можете користити и ЦхатГПТ да вам помогне да развијете редовну навику медитације.

Преузимање апликације као што је позната апликација за медитацију Цалм или персонализовани приступ медитацији апликације Баланце значи да ћете увек имати готову банку ресурса за медитацију када будете морали да их позовете.

Пратите своје позитивне навике и рутине неге о себи

Сваки значајан циљ који манифестујете за себе мора се разбити на много малих, достижних корака. Они ће се сабирати, мало по мало, све док се не постигне коначни циљ.

Користите алат за праћење навика који ће вам омогућити да будете задовољни мерењем напретка ка остварењу својих снова. Постоји много лепих апликација за праћење навика које ће вам помоћи да останете на врху својих циљева. Једна од најбољих које можете испробати је награђивана апликација Фабулоус. Омогућава вам да пратите своје навике и превазилази једноставне контролне листе како бисте понудили изазове за самоусавршавање, курсеве, па чак и индивидуални коучинг.

Преузимање: Фабулоус: Даили Хабит Трацкер за иОС | Сјајан планер дневне рутине за Андроид (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Користите уређај за праћење расположења да пратите своје ментално благостање

Несумњиво ћете наићи на застоје и препреке док радите ка својим манифестним циљевима. Користите уређај за праћење расположења да снимите емоционално путовање на којем сте. Надамо се да ћете моћи да видите предности својих позитивних акција, афирмација и бриге о себи на делу како време буде пролазило.

Постоји много апликација за праћење расположења за иОС и Андроид. Тешко је надмашити апликацију за праћење расположења Даилио са емотиконима и апликацију за вођење дневника за чисту лакоћу коришћења. Можете пратити било који аспект својих емоција или чак активности са само неколико кликова. Потребно је само неколико секунди од вашег дана, али заиста може побољшати ваше ментално благостање или вам омогућити да видите где вам је можда потребна већа брига о себи.

Преузимање: Даилио за иОС | Андроид (Бесплатно, доступна претплата)

Преформулишите негативне мисли кроз ментални тренинг

Једна последња стратегија коју можете да користите да одржите свој мозак позитивним и преобликујете негативне мисли је кроз игре менталног тренинга. Вежба је подједнако добра за ваш мозак као и за тело. Одвајање неколико тренутака у једној од многих фантастичних мобилних апликација за тренинг мозга не само да може помоћи да се изоштри фокус, већ може помоћи и да се ослободите стреса. Такође ће помоћи да победите оне деструктивне негативне мисаоне спирале које само ометају ваш напредак ка вашим манифестним циљевима.

Одлично место за почетак је Лумосити, који нуди тест обуке када први пут преузмете апликацију. Ово вам омогућава да видите где су снаге вашег мозга у поређењу са вашом старосном групом и истиче све области на којима треба да радите. Бесплатно издање нуди вам свакодневно вежбање мозга или можете да надоградите на Премиум у оквиру апликације за неограничен приступ више од 40 игара и детаљније статистике.

Преузимање: Лумосити за иОС | Андроид (Бесплатно, доступна претплата)

Искористите моћ манифестације да бисте постигли своје личне циљеве

Као што сваки фан Повратка у будућност зна, „Ако се посветиш томе, можеш постићи било шта. Можете користити моћ манифестације да сањате велике снове, а затим максимално искористите доступне алате и технологију да бисте били фокусирани и мотивисани на сваком кораку вашег путовања. Можда ћете сами себе изненадити оним што успете да постигнете. У најмању руку, предузет ћете позитивне кораке ка заштити свог менталног здравља.