Мицрософт је ажурирао Цопилот: Ево шта је ново

Кључне Такеаваис

 • Цопилот-ово ажурирање уводи поједностављен изглед и осећај са новим упутствима за „уради сам“ пројекте и креативном инспирацијом.
 • Нови модел Деуцалион је фино подешен да произведе детаљније, добро истражене информације када је Цопилот подешен на уравнотежени режим.
 • Сада можете уређивати све слике које Цопилот генерише играјући се са различитим стиловима.
 • За више персонализованих ћаскања, постоје прилагођени Цопилот ботови на које можете бесплатно да приступите.

Мицрософт гура свој Цопилот АИ алат више него икада, и као део тога, често додаје нове функције и побољшава постојеће. Почетком фебруара 2024, Мицрософт је представио гомилу нових функција Цопилот-а, укључујући предложене упите, уређивање слика и још много тога, и ево како сада можете почети да их користите.

Поједностављен изглед, више предложених упутстава

Када посетите Цопилот, приметићете забавну нову вртешку са предложеним упитима. Ова упутства су ту да вас инспиришу и покажу моћ Цопилота.

На пример, можда ћете наићи на упит који вас подстиче да истражите свет ручно рађеног намештаја за удобан стан. Или можда подсетник који изазива вашу радозналост хипотетичким обрачуном између медведа и лава.

Дакле, ако тражите инспирацију за „уради сам“ пројекте, мисаоне експерименте или само нешто забавно да бисте покренули своје креативне сокове, тамо би требало да буде обавештење које привлачи вашу пажњу.

Деуцалион надоградња за уравнотежени режим

Мицрософт је представио надограђени модел за Цопилот’с Баланцед режим под називом Деуцалион. Као што је Јорди Рибас поделио на Кс, овај фино подешен модел пружа побољшања када се користи конзервативније балансирано подешавање.

  Како се појавити ван мреже у Стеам-у

Рани извештаји показују да Деуцалион генерише темељан и добро истражен садржај као одговор на упите.

Побољшане могућности креирања слике

Мицрософт је такође ажурирао Цопилот функцијом која вам омогућава да уређујете слике генерисане помоћу ДАЛЛ-Е 3 унутар Цопилот-а без напуштања картице или коришћења било ког програма за уређивање слика. Ево како можете да користите ову функцију за креирање и уређивање невероватних слика у Цопилот-у:

 • Када Цопилот генерише слике из вашег упита, изаберите ону која вам се највише свиђа.
 • Испод слике је доња трака са различитим стилским опцијама. Ове опције су засноване на популарним уметничким покретима, као што су Пикел арт, Акварел, Блоцк принт, Стеампунк ​​и још много тога.
 • Кликните да бисте изабрали нови стил и Мицрософт Десигнер ће модификовати вашу слику изабраним стилом. Можете одмах видети резултат и упоредити га са оригиналном сликом.
 • Такође можете уређивати одређене делове слике. Помоћу миша пређите мишем преко и кликните да бисте оцртали области (љубичастом) попут елемената на главној теми, позадини итд.
 • Сада ћете испод слике видети опције Цолор поп и Блур бацкгроунд.
 • Искакање боје ће издвојити изабрани део тако што ће смањити засићеност остатка слике.
 • Замућење позадине ће замутити позадину слике, стварајући плитку дубину поља.
 • Када будете задовољни уређеном сликом, можете копирати, преузети или преузети везу до слике за дељење.

  Прилагођени ГПТ копилота

  Цопилот ГПТ су прилагођени ГПТ који вам омогућавају да имате персонализованије разговоре прилагођене одређеним темама. У време писања, постоје три са којима можете бесплатно разговарати: планер одмора за разговор о путовањима, помоћник за кување за идеје за рецепте и фитнес тренер који ће вам помоћи да испуните своје циљеве вежбања. Бесплатни су за коришћење на Цопилот и Цопилот Про, без обзира да ли сте на десктопу или користите апликацију.

    11 најбољих СЕО алата за праћење ранга и менаџер кључних речи

  Овде ћемо се фокусирати на верзију мобилне апликације:

 • Да бисте започели разговор са Цопилот ГПТ-ом, додирните три вертикалне линије у горњем левом углу и одаберите све унапред дефинисане ГПТ-ове доступне у апликацији Цопилот. У овом случају, идемо са фитнес тренером.
 • Када се разговор фитнес тренера отвори, видећете неке предложене брзе идеје за почетак.
 • Алтернативно, реците Цопилоту о својим здравственим и фитнес циљевима својим речима. Затим ће вам поставити нека питања да бисте прилагодили препоруке. На пример, реците Цопилоту да желите да смршате или добијете мишиће. Питаће вас о вашем тренутном нивоу кондиције, колико често вежбате, којој опреми можете да приступите, вашем стилу вежбања и слично.
 • На основу ваших одговора, креираће прилагођени план вежбања који ће вам помоћи да постигнете своје циљеве. Такође може да одговори на питања о фитнесу и исхрани и да пружи неке здравствене савете и мотивацију.
 • Други прилагођени ГПТ (планер одмора и помоћник за кување) раде слично за своје теме. Само разговарајте са њима о својим специфичним интересовањима и потребама и они ће генерисати персонализоване препоруке.

  Без обзира да ли тражите инспирацију за писање, боље избалансиране одговоре, лакше уређивање слика које генерише вештачка интелигенција или персонализоване помоћнике за одређене теме, ово ажурирање има за циљ да Цопилот учини још свестранијим помоћником.