Претње безбедности е-трговине и како да заштитите своју радњу

Сајбер напад може проузроковати непоправљиву штету вашој продавници на мрежи. Можете изгубити новац, кључне податке и репутацију. Што је још горе, успешан сајбер напад може ослабити укупну пословну одрживост. Дакле, морате побољшати безбедност своје продавнице на мрежи да бисте ублажили безбедносне претње е-трговине.

Али које су највеће безбедносне претње са којима се власници онлајн предузећа данас суочавају и шта можете да урадите да заштитите своју онлајн продавницу од ових сајбер претњи? Читајте даље да бисте сазнали.

Зашто бисте се требали фокусирати на сигурност е-трговине?

Најважнији разлог због којег хакери изводе сајбер нападе је новац, а индустрија е-трговине га има у изобиљу. Дакле, није изненађење да су веб-сајтови за е-трговину сведоци салве сајбер напада широм света.

Тхе Сопхос Рансомваре Извештај 2023 наводи да је 66% предузећа прошле године имало напад на рансомваре. А средњи трошак опоравка рансомваре-а (без плаћања откупнине) је 1,82 милиона долара.

Компаније за е-трговину управљају великим количинама података. Дакле, чак и мањи инцидент са кршењем података може вас довести до финансијске кризе. Просечна глобална цена повреде података је 4,45 милиона долара.

Сви корисници уносе своје податке о плаћању (банкарске или кредитне картице) да би завршили своје трансакције на веб локацијама за е-трговину. Сходно томе, превара плаћања путем интернета је уобичајена у индустрији.

У ствари, индустрија е-трговине изгубила је више од 40 милијарди долара у 2022 због преваре у плаћању путем интернета.

Уз то, требало би да ојачате своју одбрану да бисте заштитили своје пословање на мрежи од разних безбедносних претњи и проблема е-трговине.

Критичне претње безбедности е-трговине о којима треба да знате

Следе уобичајене безбедносне претње. Предузећа е-трговине суочавају се ових дана.

#1. Финансијска превара

Индустрија е-трговине је оптерећена разним врстама финансијских превара. Међутим, превара са кредитним картицама је једна од највећих безбедносних претњи е-трговине. У таквој лажној активности, сајбер-криминалци користе украдене податке о кредитној картици да би извршили неовлашћене трансакције у онлајн продавницама.

Још једна позната тактика претње коју актери користе да почине финансијску превару је преузимање рачуна. То је врста напада на крађу идентитета у којем сајбер криминалци илегално добијају приступ корисничким налозима у онлајн продавницама и банковним подацима сачуваним на таквим налозима. Успешан напад преузимања налога може довести до лажних куповина са компромитованих налога жртава.

Повраћај средстава је велики изазов за веб-сајтове за е-трговину, који штети њиховим приходима. Поврат средстава за е-трговину се дешава када купац оспори наплату из онлајн продавнице на изводу своје кредитне картице.

Они траже од своје банке да поништи наплату, а ако банка пристане, продавац губи и новац и продати производ. А продавац ће можда морати да плати и накнаду за повраћај средстава.

Зашто купац захтева повраћај средстава?

Најчешћи разлог је тај што је актер претње добио приступ детаљима своје кредитне картице и извршио неовлашћене трансакције на мрежи у онлајн продавници.

Међутим, купац такође може да злоупотреби процес повраћаја средстава због свог незадовољства производом или непријазног процеса враћања. Без обзира на разлог, продавница е-трговине ће вероватно изгубити новац.

  Како поправити апликације које се руше на иПхоне-у или иПад-у

#2. Лажни повратак и рефундирање

Лажни повраћаји и повраћаји се дешавају када неко тврди да је вратио производ, али пошаље другу, оштећену/коришћену ставку или ништа.

Продавница е-трговине може издати повраћај новца или послати други производ, губећи новац и инвентар преваром. Ова превара такође може проузроковати додатне трошкове као што су испорука и обнављање залиха.

#3. Пецање и претекстовање

Злонамерни актери користе технике пхисхинг-а и нападе са изговором да би преварили кориснике да поделе осетљиве податке, као што су акредитиви за пријаву за онлајн продавнице, подаци о кредитним картицама или други финансијски подаци.

Када сајбер криминалци добију потребне податке о корисницима, они неовлашћено купују на веб локацијама за е-трговину.

#4. Спам

Спам је ирелевантна порука која садржи злонамерну везу. Циљ слања нежељене поште је да се корисници преваре да кликну на везе, што ће их довести до тога да ненамерно дођу до нежељених веб локација или инсталирају малвер на своје рачунарске системе.

Веб локације за е-трговину имају огроман саобраћај, па их хакери циљају нежељеним порукама како би досегли широку публику. Обично сајбер криминалци остављају нежељене поруке у коментарима на блоговима и коментарима на друштвеним мрежама, надајући се да ће корисници кликнути на те везе.

Непожељна пошта утиче на брзину, безбедност и корисничко искуство ваше веб локације за е-трговину.

#5. ДДоС напади

Циљ ДДоС напада је да поремете веб локацију за е-трговину и утичу на њену продају.

У дистрибуираном нападу ускраћивања услуге (ДДоС), актери претњи преплављују вашу онлајн продавницу саобраћајем из више извора толико да постаје недоступна легитимним корисницима.

А ако купци не могу да приступе вашој веб локацији за е-трговину, изгубићете продају.

#6. Цлицкјацкинг

У нападу кликања, злонамерни актери могу да преваре ваше купце да кликну на елемент веб странице прерушен у други елемент. Као резултат тога, корисници могу несвесно да преузимају малвер, посећују штетне веб локације, деле осетљиве информације, мењају подешавања налога или преносе средства.

На пример, злонамерни актер може да сакрије малвер испод дугмета „Преузми купон за попуст“ након што компромитује вашу веб локацију за е-трговину. Несуђени купци који кликну на њега могу несвесно да преузму малвер на своје уређаје, угрожавајући њихову безбедност.

Пошто ваша продавница преноси малвер на уређаје жртава, то ће створити негативан ПР за ваш бренд.

#7. Злонамерних програма

Малвер је једна од највећих претњи е-трговине са којима се компаније данас суочавају.

Ево критичних претњи од малвера о којима треба да знате:

Е-Скимминг

У овом нападу, сајбер криминалац уграђује скиминг код на вашу веб страницу за обраду платних картица за е-трговину како би запленио податке о кредитној картици и личне податке. Затим, актер претње преноси украдене податке на домен којим управља.

Рансомваре

Рансомваре је врста злонамерног софтвера који може да шифрује датотеке или податке на вашој веб локацији за е-трговину и учини их недоступним.

Затим, нападач тражи откуп у замену за кључ за дешифровање.

Напад рансомваре-а може пореметити рад ваше онлајн продавнице, изазвати финансијске губитке и оштетити репутацију ваше продавнице ако су подаци о клијентима угрожени.

Дакле, морате предузети проактивне мере да спречите рансомваре.

Тројански коњ

Тројански коњи су обмањујући софтверски програми који изгледају легитимно, али садрже злонамерни код.

Нападач може дистрибуирати тројанског коња прерушеног у легитимне апликације или датотеке. Једном инсталиран на вашем уређају, може да украде осетљиве информације о вашој онлајн продавници, као што су акредитиви за пријаву на администраторску конзолу.

Дакле, тројански коњ може угрозити укупну сигурност ваше веб странице за е-трговину.

  Како блокирати трагаче у Фирефоку (без инсталирања додатака)

Кеилоггер

Кеилоггер може да шпијунира сваки притисак на тастер на рачунару или уређају, укључујући акредитиве за пријаву и осетљиве информације.

Ако нападач може да инсталира кеилоггер на ваш пословни рачунар, може да ухвати акредитиве за пријављивање администратора. А затим, могу добити неовлашћен приступ позадинском делу ваше веб локације за е-трговину.

#8. Кршење података

Кршење података је значајна претња е-трговини. То је зато што чак и мања повреда података има озбиљне импликације, укључујући финансијски губитак, оштећење репутације и правне и регулаторне последице.

Неки уобичајени разлози за кршење података су, али нису ограничени на:

  • Застарео софтвер
  • Лоше праксе лозинке
  • Пхисхинг напади
  • Људска грешка
  • Злонамерних програма

Дакле, требало би да примените најбоља решења за безбедност података да бисте заштитили своје податке.

#9. Ињекције злонамерног кода: СКЛ и КССС

Ињекције злонамерног кода, попут СКЛ и КССС напада, могу представљати озбиљне претње вашој продавници е-трговине.

Напад СКЛ ињекције се дешава када сајбер криминалац искоришћава рањивости у пољима за унос ваше веб локације за е-трговину да би убацио злонамерне СКЛ упите. Ови упити могу манипулисати или украсти податке из базе података, потенцијално компромитујући информације о клијентима или преузимајући контролу над радњом.

У КССС (цросс-сите сцриптинг) нападу, актер претње убацује злонамерне скрипте на веб странице ваше продавнице, које затим извршавају прегледачи корисника. Ово може довести до неовлашћеног приступа, крађе података или ширења злонамерног софтвера.

Можете покрените ЦСП (Цонтент-Сецурити-Полици) тест заглавља да бисте знали да ли ваша Е-продавница користи ЦСП заглавља за одбрану од КССС-а, убризгавања злонамерног кода и кликања.

#10. Ботс

Хакери могу да направе ботове који могу да скенирају целу вашу онлајн продавницу и прикупе кључне информације као што су инвентар, цене, најпродаванији производи, итд. Затим, хакери могу да продају критичне податке вашим конкурентима.

Опремљени тако виталним информацијама, ваши конкуренти могу стратешки одредити цене својих производа како би привукли купце. Уосталом, ко не воли да купи производ по најнижој могућој цени?

Стога морате имплементирати једно од најбољих решења за откривање и ублажавање ботова у вашој компанији.

#11. Насилно

Напад грубом силом је техника хаковања која користи покушаје и грешке за пробијање лозинке администраторске конзоле ваше онлајн продавнице. У овој врсти напада, актер претње прво успостави везу са вашом веб локацијом. Затим ће покренути аутоматизоване програме да погоде вашу лозинку.

Дакле, морате престати да користите уобичајене лозинке и креирате јаке лозинке уз помоћ алата за лозинку.

#12. МИТМ

У нападу човек у средини (МИТМ), актер претње прислушкује комуникацију између ваше онлајн продавнице и легитимног корисника. Као резултат, они могу прикупити осетљиве податке о клијентима као што су акредитиви за пријаву, подаци о кредитној картици итд.

Затим могу да користе прикупљене информације да промене подешавања налога жртве или да неовлашћено купују са угроженог налога жртве у вашој продавници на мрежи.

Како спречити безбедносне претње е-трговине

Следеће стратегије вам могу помоћи да ојачате своју одбрану од претњи е-трговине.

#1. Сигурни начини плаћања и пролаз за плаћање

Иако нуди погодност, омогућавање клијентима да сачувају податке о својој кредитној картици је ризична ствар. Због тога би требало да избегавате чување података о кредитној картици на вашем веб серверу.

Имплементацијом процесора плаћања треће стране као што је ПаиПал или Стрипе, уклањате обраду плаћања са своје веб локације. Ово осигурава бољу сигурност осетљивих података купаца.

Можете да проверите ова популарна решења за обраду плаћања да бисте пронашли најбоље за ваше пословање.

#2. ССЛ сертификат

ССЛ сертификат доказује аутентичност ваше веб локације и говори вашим клијентима да је веза између сервера вашег веб сајта и корисника шифрована. То значи да нико не може пресрести шта клијенти раде на вашој веб локацији, искључујући могућност МИТМ напада.

  11 најбољих библиотека Реацт анимација за запањујуће визуелне ефекте

Такође, ССЛ сертификат је део ПЦИ ДСС усаглашености. Многи прегледачи неће отворити вашу онлајн продавницу ако ваша веб локација за е-трговину нема ССЛ сертификат.

Дакле, морате добити ССЛ сертификат на веб локацији за е-трговину.

#3. Верификација адресе клијента

Процесори кредитних картица и банке обично пружају услугу верификације адресе која тренутно означава сумњиве трансакције.

Ова услуга пореди адресу за наплату коју клијент даје са оном коју банка има у евиденцији. Током обраде плаћања, ако постоји неусклађеност, систем може одбити продају или је означити за даљи преглед.

#4. Нон-Репудиатион

Неодрицање осигурава да обе стране, ваша онлајн продавница и купци, не могу да ускрате трансакцију коју су извршили.

Стога, примена мера забране одбацивања, као што су дигитални потписи, може спречити клијенте да одбију куповину и смањити повраћаје средстава за е-трговину.

#5. Снажна примена лозинке

Актери претњи изводе различите нападе лозинком да погоде акредитиве за пријаву ваше администраторске конзоле. Дакле, требало би да креирате јаке лозинке које је тешко погодити.

Коришћење менаџера лозинки у вашој компанији може учинити управљање лозинкама лакшим. То ће помоћи свима да креирају јаке, сложене лозинке и обавестиће вас ако се пронађу у недавном кршењу података.

Можете проверити ове менаџере лозинки отвореног кода да бисте изабрали најбољи алат за управљање лозинкама.

А ако нисте љубитељ управљања лозинкама у облаку, можете да проверите овај локални менаџер лозинки.

#6. МФ Аутхентицатион

Вишефакторска аутентикација (МФА) додаје додатни ниво сигурности вашој продавници е-трговине. Када је омогућено, МФА потврђује ваш идентитет помоћу два или више фактора као што су код, ПИН, биометрија итд.

Ако се деси да актер претње добије приступ вашим лозинкама, неће моћи да приступи вашој администраторској конзоли јер не познаје друге факторе.

#7. Анти-малвер и антивирусне алатке

Алати за сајбер безбедност као што су анти-малвер и антивирусна решења могу помоћи да ваша веб локација за е-трговину буде безбедна од злонамерних напада.

Малвер је општи термин за разне злонамерне програме, као што су рансомваре, кеилоггер, тројанац за даљински приступ, итд. Инсталирање моћног анти-малвер програма може да вас заштити од разних претњи.

Такође, уверите се да сте омогућили аутоматска ажурирања ових алата.

Прочитајте више: Како уклонити злонамерни софтвер са рачунара

#8. Административна табла и безбедност сервера

Требало би да креирате сложене лозинке за административни панел ваше веб локације за е-трговину.

Користите комбинацију великих и малих слова, бројева и специјалних знакова да бисте креирали сложене лозинке. И наставите да мењате своје администраторске лозинке с времена на време.

Требало би да примените принцип најмање привилегија, који обезбеђује да ће корисници имати минималан приступ административном панелу који је потребан за обављање њихових послова.

Такође, требало би да обезбедите да вас администраторска табла обавести када непозната ИП адреса покуша да јој приступи.

#9. Заштитни зид веб апликација

Заштитни зид веб апликације (ВАФ) је безбедносни алат који надгледа, филтрира и блокира долазне и одлазне пакете података из апликације или веб локације.

Имплементацијом заштитног зида за веб апликације можете регулисати веб саобраћај који улази и излази у вашу онлајн продавницу. И можете блокирати злонамерне покушаје као што су СКЛ ињекције, КССС напади и ДДоС напади. Т

Можете истражити ове заштитне зидове за веб апликације отвореног кода да бисте изабрали најбоље решење за своју продавницу.

#10. Резервне копије података

Ажурне резервне копије осигуравају да чак и ако су критични подаци угрожени или изгубљени, можете брзо да се опоравите и наставите да пружате услуге клијентима без продужених прекида, финансијских губитака или оштећења репутације.

Када правите резервну копију података из ваше онлајн продавнице, следите правило 3-2-1. У њему се наводи да треба да направите три копије података и да сачувате податке на два различита уређаја/платформе, од којих један мора бити складиште ван локације.

Можете користити било које решење за прављење резервних копија података предузећа да аутоматизујете процес прављења резервних копија података.

Прочитајте више: Најбоље праксе за прављење резервних копија података које свако треба да следи

Закључак

Са невиђеним растом индустрије е-трговине, претње е-трговине су такође умножене. Сада злонамерни актери циљају онлајн продавнице више него икада. Чак и мања повреда података може угрозити одрживост ваше продавнице.

Дакле, требало би да дате приоритет безбедности ваше продавнице и изаберете најбоља безбедносна решења е-трговине за ублажавање претњи.