Сада можете да замените Гоогле помоћника Цопилот-ом на Андроид-у

Кључне Такеаваис

 • Мицрософт је представио ажурирање за апликацију Цопилот које вам омогућава да је поставите као подразумеваног помоћника на свом Андроид уређају.
 • Иако можете да приступите Мицрософт-овом АИ цхатботу притиском на дугме, нећете моћи да обављате задатке на уређају са њим.
 • Размислите о коришћењу Гемини-а на Андроид-у да бисте одржавали функције Гоогле помоћника док истовремено користите могућности вештачке интелигенције.

Типични гласовни асистенти као што су Гоогле Ассистант и Бикби не могу да прате могућности АИ цхат робота као што су ЦхатГПТ и Мицрософт Цопилот. Ако сте икада желели да замените Гоогле помоћника АИ цхатботом, Цопилот вам омогућава да урадите управо то.

Како поставити Мицрософт Цопилот као подразумеваног помоћника на Андроиду

Мицрософт је представио ажурирање за Цопилот Андроид апликацију која вам омогућава да је поставите као подразумеваног помоћника на свом Андроид телефону. Од марта 2024. ово ажурирање је део бета верзије — 27.9.420225014 — којој свако може да приступи, под условом да живите у Сједињеним Државама.

Нећете морати да се придружите бета верзији када Мицрософт ажурира стабилну верзију, али за сада, ево шта треба да урадите да бисте Цопилот поставили као подразумеваног помоћника на свом Андроид уређају:

 • Покрените апликацију Плаи Сторе и идите на Страница апликације Мицрософт Цопилот Гоогле Плаи.
 • Померите се надоле и додирните Придружи се у одељку Придружите се бета верзији.
 • Затим поново покрените апликацију Плаи Сторе, идите на исту страницу и додирните Инсталирај на врху. Ако већ имате инсталирану апликацију, видећете опцију ажурирања.
 • Сада идите на Подешавања > Апликације > Изаберите подразумеване апликације > Апликација за дигитални помоћник и тапните на Апликација за помоћ уређаја. Ово упутство може мало да се разликује у зависности од вашег телефона.
 • Изаберите Цопилот са листе опција. Када добијете искачући прозор за потврду, додирните ОК.
 •   Најбоље нове функције у Андроид-у 10, доступне сада

  Сада можете да покренете и подесите Цопилот на свом телефону, бирајући да ли ћете омогућити функције као што је ГПТ-4, променити стил разговора и још много тога.

  Од сада, када дуго притиснете дугме Почетна или превучете дијагонално ка унутра из било ког од доњих углова (ако користите Андроид навигацију покретима уместо распореда са три дугмета), ваш Андроид телефон ће покренути апликацију Цопилот уместо да позива Гоогле асистент.

  Замена Гоогле Ассистант-а са Цопилот-ом је скупа

  Нема сумње да је Мицрософт Цопилот много паметнији од Гоогле Ассистант-а због своје АИ способности. Међутим, пошто није уклопљен у Андроид, не можете да користите Цопилот за обављање задатака на уређају као што су отварање апликација, слање порука или упућивање телефонских позива.

  Што је још важније, овај метод је сличнији пречици за покретање апликације – нема исти минималан и интуитиван искачући прозор као Гоогле помоћник. Ово би могло бити неугодно када користите другу апликацију, јер ћете бити приморани да уђете у апликацију Цопилот да бисте комуницирали са цхатботом.

  Ако на крају пожелите да се вратите на Гоогле помоћник, пратите исте кораке које смо навели изнад и уместо тога изаберите Гоогле.

  Међутим, ако желите најбоље од онога што АИ цхатбот може да понуди без губитка виртуелног асистента, можда бисте желели да размислите о коришћењу Гоогле Гемини-а на свом Андроид телефону. Гемини одржава функције Гоогле помоћника и може неприметно да прелази између АИ цхатбот-а и виртуелног помоћника, у зависности од тога да ли дате захтев на уређају или унесете АИ промпт.

    8 алата за унапређење развоја Андроид апликација