Шта је Теслин режим превлачења и како функционише?

Кључне Такеаваис

  • Драг Стрип Моде трансформише ваш Тесла Модел Кс или Модел С у један од најбржих ЕВ на тржишту, чинећи га чудовиштем од четврт миље на тркачкој стази.
  • Са укљученим режимом превлачења траке, вентилатори за хлађење вашег Тесле раде прековремено како би важне компоненте одржавале хладним, док је температура батерије дозвољена да буде виша од нормалне ради оптимизације перформанси.
  • Драг Стрип режим није доступан на моделима 3 и моделу И због хардверских ограничења, али надоградња перформанси и даље пружа импресивно убрзање и чини ова возила примамљивим за љубитеље вожње.

Тесла има добро заслужену репутацију за производњу одличних електричних возила која нису само технолошки напредна већ и изузетно брза и исплатива за вожњу. Постоји мноштво технологија које помажу Теслиним најмоћнијим аутомобилима да остваре свој потенцијал перформанси, а Драг Стрип Моде је један од њих.

Хајде да истражимо како Драг Стрип Моде трансформише вашу Теслу у чудовиште од четврт миље!

Шта је режим превлачења траке?

Теслин Драг Стрип Моде је режим убрзања доступан на моделу Кс СУВ и моделу С лимузини, и помаже да претворите вашу Теслу у један од најбржих електричних возила које можете купити. Овај режим је намењен само за употребу на тркачкој стази и помаже у припреми вашег ЕВ високих перформанси за коначно лансирање у такмичарском окружењу.

  Како уклонити налог са Цхромебоок-а

Режим Драг Стрип остаје укључен три сата, а док је укључен, стално ради на одржавању батерије вашег возила на оптималним радним температурама. У овом режиму, чућете како вентилатори за хлађење вашег возила раде прековремено како би важне компоненте попут погонских јединица биле лепе и хладне (на овај начин испоручују највише снаге).

Када је у режиму Драг Стрип, возило ће дозволити да температура батерије буде изнад онога што иначе прихвата. Ово је веома важно јер је пуњење батерије изузетно важно у тркачком сценарију када је потребно да аутомобил буде спреман да пружи максималне перформансе.

Драг Стрип Моде има још један трик у рукаву: посебан режим вешања који помаже да се аутомобил брже скине са линије. Када активирате Лаунцх Моде, возило аутоматски улази у оно што Тесла назива „став гепарда“, што спушта возило као да је спремно да скочи и катапултира вас напред лудим брзинама.

Како активирати режим превлачења траке

Режим Драг Стрип је прилично једноставан за активирање. Све што треба да урадите је да се крећете до менија Контроле и додирнете Педале и управљање. Када сте у менију Педале и управљање, све што треба да урадите је да додирнете Режим превлачења траке да бисте га укључили. Када активирате Драг Стрип Моде, мораћете да сачекате док возило не покаже да је спремно за врхунске перформансе. Када се возило покаже на инструмент табли да је спремно за врхунске перформансе, забава може да почне.

Са својим моделом Кс или С у погону, левом ногом снажно притисните папучицу кочнице, а затим десном ногом наставите да притискате педалу гаса до краја. Ово је тачка када возило улази у положај гепарда, и ако је све припремљено, добићете обавештење „Спреман за лансирање“ и „Омогућен положај гепарда“, у ком тренутку можете отпустити папучицу кочнице и држати!

  Како направити резервну копију ваших Киндле истакнутих тренутака и белешки

Да ли је режим превлачења траке доступан на моделу 3 и моделу И?

Кредит за слику: Тесла

Нажалост, Теслина јефтинија возила нису опремљена режимом убрзања Драг Стрип Моде као њихови врхунски вршњаци. Модел И и Модел 3 су доступни само са три режима убрзања, а то су: Цхилл, Стандард и Спорт.

Штета је што Драг Стрип Моде није доступан на Теслиним јефтинијим уносима, али је такође разумљиво с обзиром на то да Модел И и Модел 3 нису опремљени Теслиним трик ваздушним ослањањем као што су Модел Кс и Модел С. Ваздушно огибљење је од виталног значаја за довођење возила у положај гепарда, тако да је ово хардверско ограничење које спречава Теслу да понуди исте режиме убрзања за оба нивоа возила.

Надоградња Перформансе за Модел И и Модел 3 и даље пружа много могућности и претвара ова возила у ЕВ са перформансама која би привући ентузијасте вожње, тако да не пропустите превише.

Тесла и даље прави неке од електричних возила са најбољим перформансама

Тесла прави сјајна возила; све од невероватних унутрашњих карактеристика до сјајне безбедносне технологије издваја њихова ЕВ од конкуренције. То је посебно видљиво када су у питању перформансе, где блистају сви Теслини модели, чак и они јефтинији попут Модела 3.

Али Модел С и Кс Плаид су и даље на врху листе перформанси ЕВ, посебно са иновативним функцијама као што је Драг Стрип Моде које додатно побољшавају убрзање већ изузетно брзих возила.

Тесла Модел С Плаид са Драг Стрип Модеом је један од две електричне лимузине које се по убрзању могу приближити електричном хипераутомобилу Римац Невера.

  Како набавити новији софтвер на Дебиан Стабле-у