Зашто мој МацБоок вибрира док се пуни?

Ако сте икада додирнули кућиште свог МацБоок-а док се пуни, можда сте осетили пецкање или вибрирање. Ова вибрација није разлог за забринутост и потпуно је нормална. Читајте даље да бисте сазнали зашто се то дешава и шта можете да урадите да се супротставите овом осећају.

Зашто МацБоок рачунари вибрирају приликом пуњења?

Ваш МацБоок може да вибрира током пуњења због недостатка уземљења. Једноставно речено, уземљење је процес повезивања електричног уређаја са земљом. Пошто Земља има сопствени електрични набој, она распршује сваки вишак наелектрисања електричног уређаја.

Стандардне електричне утичнице, попут оне у коју се прикључује ваш МацБоок пуњач, обично су уземљене да би се спречило прекомерно пуњење. Међутим, неправилно или слабо уземљење може довести до прекомерног електричног набоја који се проводи кроз алуминијумску шасију вашег лаптопа.

Дакле, када додирнете уређај, ова електрична струја ће тећи кроз ваше тело да би стигла до земље. Као резултат тога, можете приметити мало пецкања или вибрације.

Како решити вибрирајући МацБоок током пуњења

Постоји неколико ствари које можете да урадите да спречите ово зујање. За почетак, уверите се да користите пуњач са три контакта. Овај трећи пин (често највиши) је игла за уземљење. Повезује се са системом уземљења ожичења вашег дома и обезбеђује да сваки вишак струје безбедно стигне до земље.

Подразумева се да би овај тропински адаптер за напајање требало да буде оригиналан, јер избегавање јефтиних адаптера независних произвођача може учинити да ваш МацБоок траје што је дуже могуће. Најбољи начин да заобиђете ово је да купите пуњаче које званично продаје Аппле. Ово ће осигурати да функција уземљења пуњача ради исправно.

  Да ли је ТектМагиц маркетиншки софтвер за текстуалне поруке за ваше пословање?

Друго, уверите се да ваш МацБоок лежи на равној непроводној површини. Ово може бити дрвени сто или кожна простирка. Слично томе, не би требало да седите на површини направљеној од проводних материјала док користите МацБоок који се пуни.

Ако користите свој лаптоп на столу са ногама ослоњеним на под, размислите о томе да носите пар ципела. Гума или кожа у њему ће деловати као изолатор и спречиће наелектрисање да тече кроз ваше тело и дође до тла. Такође можете додати тепих испод свог стола да бисте прекинули овај ток струје.

Вибрације МацБоок-а током пуњења су нормалне

Вибрације МацБоок-а који се пуни су узроковане лошим уземљењем. Троструки пуњач може смањити ово цурење струје тако што нуди сигуран пут да пуњење стигне до земље.

Додатно можете спречити овај осећај тако што ћете спречити да вам боса стопала директно додирују тло када користите МацБоок који је прикључен на зид. Дакле, размислите о томе да носите обућу или да одмарате босе ноге на тепиху.