Зашто вам је потребна компанија за одржавање ВордПресс-а?

Имали сте веб локацију коју је направила дизајнерска агенција. Користили су ВордПресс. Постоји неколико ствари које можете да промените, али генерално веб локација добро функционише. Међутим, почела је да се јавља нова грешка, или вас можда ВордПресс врши притисак за ажурирање? Можда је аутоматско ажурирање покварило неке функције. Ваша дизајнерска агенција је заузета или жели да вам наплати велике накнаде за нови рад.

Да ли препознајете овај сценарио? 🤔

Шта мислиш о овоме:

Имате застарелу веб локацију направљену пре неког времена. Нико га активно не одржава, али ради добро у позадини. Све док га једног дана ваш домаћин не суспендује због малвера, а Гоогле га блокира у резултатима претраге.

ВордПресс није статички софтвер, а ВордПресс веб локације су обично комбинације различитих додатака које су саставили различити програмери. Како се ВордПресс језгро ажурира, додаци такође морају да се ажурирају — или да би били синхронизовани са језгром ВордПресс-а или да би се затвориле рањивости које су открили корисници.

ВордПресс ради добар посао чинећи ове исправке корисничким вођеним и интуитивним путем контролне табле. Међутим, све више власника сајтова се окрећу агенцијама за одржавање ВордПресс-а као што су Фикед.нет да се брину о својим ВордПресс сајтовима.

Зашто вам је потребно одржавање ВордПресс-а?

Постоји много разлога; хајде да истражимо неке од критичних.

Безбедност и превенција хакера

ВордПресс је најпопуларнији ЦМС на глобалном нивоу, са скоро 40% активних веб локација које га користи као основу. Популарни додаци као што је ВооЦоммерце, и градитељи страница као што су Диви и Елементор, проширују функционалност за милионе корисника. И безброј других додатака које су развиле хиљаде других програмера, великих и малих, доступни су за брзу инсталацију и конфигурацију.

  9 најбољих АПИ-ја за обогаћивање компаније доступних у 2022

Ова комбинација популарности и нецентрализованог развоја значи да вируси и хакери често циљају ВордПресс. Када се открије, злонамерни актери могу да искористе рањивост на великом броју веб локација. Могу бити искоришћени за крађу корисничких података, покретање фишинг напада или чешће само за забаву. У неким случајевима, задња врата се могу отворити и оставити месецима пре него што буду искоришћена.

Добра агенција за одржавање као Фиксно ће заузети четвороструки приступ безбедности.

Прво, уверите се да су сви додаци и ВордПресс језгро ажурирани. Ово је нешто што бисте, наравно, могли сами да урадите, али агенција за одржавање ће се побринути да се то уради брзо и кључно да ажурирања не наруше функционалност ваше веб странице. Ово се ради тако што се прво постављају ажурирања у тестном окружењу.

Друго, праћењем најава нултог дана и извештаја о рањивости. Компаније попут ВПСцан-а објављују ажурирања чим је додатак рањив. Фикед.нет прати ова упозорења 24/7 и може одмах да реагује.

Треће, тако што ћете осигурати да су хостинг и подешавање веб странице безбедни. Могу се направити једноставна подешавања и исправке како би се спречило оштећење веб локације ВордПресс-а, укључујући заустављање уписивања додатака у конфигурационе датотеке.

Четврто, сталним скенирањем сајта у потрази за познатим злонамерним софтвером или рањивостима и брисањем ако се пронађе. Обично то раде агенције за одржавање ВордПресс-а које имају сопствене базе података о потписима злонамерног софтвера.

Крајњи резултат је да ваша веб локација треба да остане ажурирана, функционална и потпуно без злонамерног софтвера.

Резервне копије

Замислимо да се нешто деси вашој веб локацији што узрокује њено брисање или оштећење. Ово може бити кршење безбедности као што је горе описано, или можда ваш веб домаћин има проблема, или сте можда погрешили и избрисали нешто случајно.

  Како користити АДБ апликацију за деинсталирање

Агенције за одржавање веб локација ће се побринути да имате резервне копије ваше веб локације и такође ће проверити интегритет тих резервних копија. У идеалном случају, то не би биле само резервне копије ВордПресс-а – оне неће користити додатак као што је Упдрафт. Добра агенција за одржавање ће направити резервне копије ваше целе веб локације, фиребасе-а и базе података.

Компаније као што је Фикед.нет такође надгледају веб локацију због проблема и могу ускочити и решити проблеме ако буде било каквих проблема.

Брзина и ревизије

Здравствени прегледи су обавезни за сваку веб локацију. Они могу осигурати да ваша веб локација добро ради, да нема проблема са брзином или перформансама. Агенција за одржавање ВордПресс-а обично ће обавити потпуну ревизију када им се први пут придружите како би се уверила да све ради нормално и да реши све проблеме.

Када то ураде, они ће пратити унете измене, тако да ћете бити сигурни да сајт добро функционише у свим тачкама.

Подешавања и промене

Још једна предност постојања агенције за одржавање ВордПресс-а је то што они могу бити при руци да ураде мала подешавања и промене на вашој веб локацији. Ово може бити отпремање слике, нови пост на блогу, подешавање обрасца за контакт, промена адресе е-поште – или било шта што би обично било премало да би агенција за дизајн веб страница могла да се бави.

Фикед.нет нуди и план само за одржавање (њихов план „Нега“) и омогућава вам да платите за ове једнократне промене ад-хоц. Или „Неограничени“ план, који укључује неограничене ревизије попут ове.

  Како брзо направити белешку на иПхоне-у или иПад-у

Веб хостинг

Иако је хостовање веб локација одвојено од одржавања ВордПресс-а, често ће хостовање веб локација бити укључено у одржавање. То је зато што компанији може бити једноставније да одржава вашу веб локацију када има потпуну контролу над хостингом за отклањање грешака.

На пример, Фикед пружа инклузивни хостинг веб локација, инклузивне ССЛ сертификате и инклузивну е-пошту. Они ће се бавити миграцијом вашег сајта на своју платформу без додатних трошкова; то значи да можете уштедети средства на свом тренутном провајдеру веб хостинга.

Избор агенције за одржавање ВордПресс-а

Наравно, било која агенција за одржавање веб локација коју одаберете треба да вас похвали, а не да вас ограничава. Уверите се да имате пун приступ својој веб локацији ВордПресс и да имате приступ свом окружењу за хостовање. Ово вам даје могућност да се удаљите у будућности ако желите и одржава вам контролу над вашим најважнијим пословним средством – вашом веб локацијом.

Нема потребе да се везујете за дуг уговор. Најбоље агенције ће понудити текуће месечне уговоре, које можете отказати у било ком тренутку. Приступ треба да буде да је њихова услуга довољно добра да бисте желели да останете.

Коначно, уверите се да је са ким год идете у контакту и да је приступачан. Позовите их и разговарајте преко ваше веб странице како бисте били сигурни да вам одговарају.

На вдзвдз, препоручујемо Фикед.нет, који нуди услуге одржавања ВордПресс-а од 2018. године и брине о хиљадама ВордПресс веб локација. Они управљају услугом 24/7, са техничарима у њиховим канцеларијама широм света, а њихове цене почињу од 29 фунти месечно за потпуно одржавање веб странице, укључујући веб хостинг.