11 цоол ствари које треба радити са ЦхатГПТ сликом и гласовном функцијом

Када је ЦхатГПТ објављен крајем 2022., то је било све што су сви могли да разговарају.

Канали друштвених медија, новинске куће, чланци на веб локацији, вебинари, онлајн форуми и свака друга платформа расправљали су о њеним предностима, замкама, обиму и још много тога. Брзо напред до 2023. године, а ми још увек причамо о томе. Зашто?

ЦхатГПТ је представио две најузбудљивије функције које ће трансформисати нашу интеракцију са четботом – слике и гласовне функције. До сада смо могли да комуницирамо са четботом само помоћу текстова. Али сада, такође можемо да користимо слике и глас да натерамо ЦхатГПТ да реши наше проблеме.

Да ли схватате колико би нам животи постали лаки користећи ове функције? Ако не, овај пост је за вас. Управо ћу вам открити неке веома добре ствари које можете да урадите са функцијама слике и гласа које је увео ЦхатГПТ.

ЦхатГПТ – Следећи талас АИ револуције

ЦхатГПТ је моћан АИ цхатбот који може да стимулише људски разговор захваљујући свом напредном моделу НЛП (обрада природног језика) који му омогућава да опонаша људски језик.

Да будем јасан: ЦхатГПТ није једини Цхатбот који постоји. Постоји тона других цхатботова који обављају исту функцију као ЦхатГПТ. Дакле, шта овај конкретни проналазак ОпенАИ чини тако посебним?

Разлика је у величини његовог скупа података. ЦхатГПТ подржава преко 170 милијарди параметара у 550 гигабајта. Претходно је обучен за огромне количине текстуалних података и гомиле веб страница на интернету.

Такође прочитајте: Питате се шта је ЦхатГПТ и како вам може помоћи?

Штавише, док су други цхат ботови унапред програмирани са дефинисаним и ограниченим скупом одговора, ЦхатГПТ може да генерише одговоре на основу контекста и тона упита које је дао корисник. Ово омогућава ЦхатГПТ-у да понуди персонализованије искуство. Из ових разлога, када је ЦхатГПТ уведен, заузео је свет као што ниједан други Цхатбот никада није могао.

Ево зашто је ЦхатГПТ толико популаран:

#1. Интерфејс прилагођен кориснику 🧑‍💻

Ако сте користили ЦхатГПТ, знали бисте колико је лако кретати се АИ моделом. Ради баш као оквир за ћаскање. Можете да унесете упит и он ће генерисати одговор. Ако вам се не свиђа одговор, можете га регенерисати. Све недавне интеракције са ЦхатГПТ-ом се чувају на левој бочној траци екрана тако да можете прилично лако да вратите старе разговоре.

#2. Доступност 🕑

ЦхатГПТ 3.5 је бесплатан за коришћење и доступан је 24/7. Ово омогућава свима у различитим временским зонама да приступе четботу и користе га да одговоре на своја питања или чак да напишу своје задатке, не да ја то охрабрујем. 🤫

#3. Тачност 🎯

ЦхатГПТ користи напредну АИ технологију и приступ тони интернет података. Ово чини информације које пружа ЦхатГПТ тачне и поуздане. Можете чак и да повежете ЦхатГПТ са својим прегледачем да бисте читали интернет информације у реалном времену, чинећи податке које даје још тачнијим.

  Како смањити употребу РАМ-а Стеам-а са 400 МБ на 60 МБ

#4. Штеди време ⏳

ЦхатГПТ може дати резултате за неколико секунди. Можете да тражите од ЦхатГПТ-а да реши математичко питање, напише есеј или одговори на питање, а за генерисање тачних и поузданих резултата било би потребно 2-3 секунде. Било да сте студент, професионалац или хобиста, можете да користите ЦхатГПТ за брзо и опсежно истраживање или да брзо завршите свој посао.

#5. Бесплатно за коришћење 🆓

Као што је раније поменуто, ЦхатГПТ 3.5 је бесплатан за коришћење. Свако ко жели одговоре на своја питања може да оде до Цхатбот-а и да укуца упит без плаћања ни пенија. Мада, треба напоменути да ГПТ 3.5 има информације само до јуна 2021. Следећа верзија четбота је ГПТ 4, која има информације до септембра 2021, али долази са претплатом.

ГПТ 4 је напреднији и обучен је за више података од ГПТ 3. Међутим, морате платити месечну претплату од 20 УСД да бисте га користили. Узимајући у обзир огромно знање које вам може дати, прилично је мала цена коју треба платити и вреди ако често користите Цхатбот.

Као додатак свим овим предностима, ЦхатГПТ уводи две изванредне функције које ће подићи револуцију вештачке интелигенције до великих висина – сада ће моћи да обрађује глас и слике. Ове две функције ће побољшати начин на који комуницирате и користите Цхатбот за обављање ствари.

Представљамо функције слике и гласа ЦхатГПТ-а

ЦхатГПТ сада може да пише, види, чује и говори. Нови позадински модел Цхатбот-а, ГПТ-4В, узимаће улазе слике, док ће се ажурирани ДАЛЛ-Е модел интегрисати за генерисање слика.

Такође ће моћи да води гласовне разговоре са људима, што ће корисницима олакшати тражење доприноса од Цхатбот-а. Долазиће са 5 опција гласа, мешавина мушких и женских гласова са америчким акцентима. Гласови су Ски, Јунипер, Ембер, Цове и Бреезе.

Ове јединствене карактеристике могу се користити на много начина за решавање различитих проблема. Треба напоменути да иако је гласовна функција доступна само на Андроид и иОС апликацијама, функција слике је доступна на свим платформама.

Хајде да разговарамо о неким од многих сјајних ствари које можете да урадите користећи гласовне и сликовне функције новог ЦхатГПТ модела. Ово је само неколико, али опсег њихове употребе је много шири.

Када се савладате са основама, можете пронаћи неколико креативних начина да користите функције и олакшате свој живот и посао. Хајдемо у то!

Гласовна функција

Гласовна функција вам омогућава да разговарате са ЦхатГПТ, између многих других. Ево неколико начина да користите гласовну функцију да бисте обавили посао.

Разговарајте напред-назад

Писање текстова може бити посао. Овде се гласовна функција ЦхатГПТ-а може показати као драгуљ. Можете да се укључите у конверзацију напред-назад са четботом у покрету.

Можете да користите свој глас да бисте му давали команде, на пример, испричали вам причу или смислили неке игрице за пиће док сте са својим пријатељима.

У суштини, све што можете натерати ЦхатГПТ да уради са писаним упутствима сада може да се уради помоћу гласовних упутства. Ово је много лакше него да пишете своје проблеме.

Дебата на било коју тему

Желите да радите на својим комуникацијским или дебатним вештинама? Или само желите да побољшате своје знање о одређеној теми? Сада можете да користите ЦхатГПТ за вербалну дебату о било којој теми под сунцем.

Цхатбот је обучен за различите скупове података како би вам омогућио да се залажете за свој новац у смислу знања. Па зашто га не искористити и проширити своје знање док радите на својој комуникацији?

  Како користити цат команду у Линуку (са примерима)

Рецитуј песме/приче свог омиљеног песника/аутора

Ако се бавите прозом и поезијом, имате среће. ЦхатГПТ сада може да рецитује било коју причу или песму истакнутог песника или аутора. Можете да кажете ЦхатГПТ-у чије дело желите да слушате, укључујући наслов и аутора, и он ће моћи да га рецитује.

Можда није тако душевно као када га човек рецитује, јер човек може да унесе емоције у своје речи, док компјутер не може; још увек може да уради трик за вас.

Изговорите било који унос текста који сте дали

Још једна сјајна ствар коју гласовна функција ЦхатГПТ може да уради је да изговори било који текст који унесете у оквир за ћаскање. Било да се ради о песми, есеју, дијалогу или проблему, све што унесете биће вам враћено једним од 5 ЦхатГПТ гласова.

Гласови су Ски, Ембер, Јунипер, Цовер и Бреезе. Ови гласови су мешавина мушког и женског, сви са америчким акцентима. Можете да прегледате различите гласовне опције и изаберете ону за коју сматрате да је прикладна за текст који дајете ЦхатГПТ-у.

Имаге Феатуре

Функција слике омогућава Цхатбот-у да обради било коју слику коју дате. Ако му дате слику текста, он може да га обради и у складу са тим генерише резултат.

Не само текст, он такође може да обрађује објекте, појединце, зграде, слике и још много тога и пружа вредне увиде. Захваљујући огромној снази функције слике, можете натерати ЦхатГПТ да уради многе ствари.

Ево неколико одличних начина на које можете да користите функцију слике у ЦхатГПТ-у.

Поделите снимак било које суме или питања са којима се суочавате

ЦхатГПТ може да уради оно што ниједан други претраживач или Цхатбот не може. Може да прочита математички задатак на папиру, да га обради и пружи детаљно решење корак по корак. Ако сте студент, волели бисте да вам ова невероватна функција помогне у учењу.

Узмите било коју суму или питања из свог уџбеника, направите снимак, поделите фотографију са ЦхатГПТ-ом и сачекајте да учини своју магију. Уверите се да је снимак јасан и да истиче све речи или бројеве тако да четботу буде лакше да прочита и дође до одговарајућег одговора.

Поделите слику било ког историјског споменика или личности

Док претражујемо друштвене мреже или претраживаче, често видимо фотографије разних споменика или познатих личности чија имена бисмо волели да знамо. Можда сте негде у свету наишли на прелепу знаменитост и волели бисте да је посетите, али не знате где се налази.

Гоогле би вам донекле могао помоћи у овом погледу, али нема сигурности да ли ћете наћи одговоре на то. На срећу, нова функција слике ЦхатГПТ-а вам омогућава да урадите управо то.

Можете једноставно да поделите фотографију споменика или особе, и не само да ће вам Цхатбот рећи његово име, већ ће вам дати и његову детаљну историју. Она иде корак даље од онога што очекујете и са њом дели све што зна о знаменитостима које сте поделили.

Поделите слику свог кухињског инвентара за идеје за оброк

ЦхатГПТ постаје све паметнији и паметнији. Један од најбољих начина на који вам може помоћи је кување. Без обзира да ли сте појединац који живи далеко од куће или домаћица која не зна шта да направи за ручак са састојцима које имате, ЦхатГПТ ће вас покрити.

Напредне могућности ЦхатГПТ-а могу му помоћи да обради кухињски инвентар и каже вам све рецепте које можете направити од сировина које имате.

Сакупите све кухињске ствари које имате на располагању и фотографишите их. Поделите га са ЦхатГПТ-ом уз одговарајући упит и гледајте како ће вам бот за ћаскање прави рецепт за неколико секунди.

  Како да погледате и одштампате своје Амазон признанице

У ту сврху можете редовно користити функцију слике. Нема више губљења времена на одлучивање шта ћете следеће кувати. Само питајте помоћника и пратите кораке рецепта који вам нуди.

Питајте како да промените гуме на вашем аутомобилу/бициклу

Да ли сте знали да вам ЦхатГПТ такође може помоћи да поправите возило? Било да се ради о промени гума или било ком другом проблему у вези са вашим аутомобилом, мотоциклом или бициклом, ЦхатГПТ зна како да то уради и може вам пружити водич корак по корак.

Све што треба да урадите је да поделите фотографију свог возила са марком и моделом који се види на слици. ЦхатГПТ ће обрадити информације, претурати по интернету и генерисати детаљан процес којим можете да промените гуме и обавите посао.

Следећи пут када вам пукне гума насред пута, уместо да паничите и манично тражите помоћ, можете да покренете апликацију ЦхатГПТ на телефону и она ће вам на кашику дати информације које су вам потребне.

Поделите слику/слику и тражите да прикажете значење

Најновији модел ЦхатГПТ-а може да обрађује уметничка дела и слике. Ако сте уметник или уметнички ентузијаста, волели бисте овај случај употребе функције слике Цхатбот-а. Направите снимак било које слике на коју сте недавно наишли или преузмите слику своје омиљене слике са интернета.

Поделите фотографију са ЦхатГПТ-ом, који ће користити своје огромне скупове података да пружи информације о слици. Не само информације о уметнику или датуму завршетка и друге информације које можете да добијете од Гугла, већ и информације о значењу и широко прихваћеном тумачењу уметности.

То је оно што заиста чини слику у ЦхатГПТ-у тако посебном. Може да разуме дубину слике, која углавном одражава уметникова искуства, мисли и емоције, и да вам пружи анализу.

Поделите слику било које филмске сцене и питајте за име

Често наилазимо на дијалог из одређеног филма или славне личности која се појавила у ТВ емисији, али не зна одакле је. Опет, ово може бити изузетно изазовно јер такве информације не можете добити од Гоогле-а.

Унесите ЦхатГПТ. Дељењем фотографије сцене филма са четботом, можете затражити назив филма и он ће вам пружити све информације које су вам потребне. Ово вам може олакшати добијање разних препорука за филмове и ТВ емисије. Следећи пут када видите снимак филма који вас заинтригира, идите на ЦхатГПТ и сазнајте име за неколико секунди.

Поделите слику шале коју нисте могли да разумете

Ах, сачувао најбоље за последње. Да ли сте икада чули виц за који се чини да сви разумеју, а ви не? Био тамо. Осећај да пропуштате урнебесну шалу може бити неодољив, а замолити неког другог да то објасни може бити неугодно.

Е, сад не морате да бирате између да питате и не питате. Шалу можете написати на ЦхатГПТ-у и то ће вам помоћи да разумете зашто је свима тако смешно. Функција слике се такође може користити за разумевање мемова.

Мемови су сада један од најчешћих начина заједничког дељења хумора и смеха. Док су вам неки мемови смешни на лицу, неки имају мали контекст којег можда нисте свесни. Опет, можда се осећате изостављеним јер нисте у шали. Овде ЦхатГПТ поново може да прискочи у помоћ.

Можете да отпремите снимак екрана мема и замолите четбота да га протумачи. Ако је то прилично популаран шаблон за меме, може вам пружити контекст и помоћи вам да разумете хумор који стоји иза њега.

Завршне мисли

Са сваким новим ажурирањем, ЦхатГПТ доноси нешто потпуно ново и иновативно на сто. Њихова недавна иновација су функције гласа и слике, што га чини најмоћнијим четботом на свету и чак бољим од било ког претраживача.

Може да комуницира са вама користећи глас, док истовремено разуме слике које делите са њим и пружа одговарајуће решење за све ваше проблеме.

Ове горе наведене супер ствари су само неколико начина за коришћење функција. Када буде објављен за јавну употребу, можете користити ове показиваче као почетну тачку и открити стотине других креативних начина да натерате ЦхатГПТ да реши ваше проблеме, забави вас и просветли.

Сматрајте га џепним помоћником за све ствари који вам може помоћи са свим проблемима користећи само једноставне писмене, вербалне или визуелне упуте.

Затим сазнајте о неким занимљивим начинима на које вам ЦхатГПТ може бити од користи.