11 ЦСВ алата за претварање, форматирање, валидацију и још много тога

Да ли се питате шта је ЦСВ датотека или тражите алате за њихово уређивање, претварање или форматирање? Дошли сте на право место јер наводимо најбоље алате за све ваше потребе везане за ЦСВ.

ЦСВ (вредности раздвојене зарезима) је у суштини текстуална датотека која садржи податке обично из базе података и раздваја их помоћу зареза. Ако отворите ЦСВ датотеку помоћу уређивача текста као што је Нотепад, можда ћете и даље моћи да разумете, али је много мукотрпније за читање од Екцел листа. Дакле, зашто користимо ЦСВ датотеке упркос таквим благим капацитетима представљања података?

Дуг одговор кратак; ми не користимо ЦСВ датотеке директно, али су од огромног значаја за одржавање и рад база података широм света. Нећете имати софтвер за управљање базом података који не подржава ЦСВ, а све захваљујући његовом једноставном формату, лаганој природи и огромним капацитетима за пренос података. Све ово чини ЦСВ универзалним језиком за преношење података кроз базе података широм света.

Иако су ЦСВ-ови одлични, већ смо споменули њихово највеће упозорење; тешко их је прочитати за редовног корисника. Боље вам је да конвертујете, форматирате или проверавате своје ЦСВ датотеке путем специјализованих алата, а не уређивача текста.

Овде наводимо најбоље алате за све ваше потребе везане за ЦСВ, заједно са њиховим предностима и недостацима:

ЦСВ у ЈСОН

Као што име каже, ЦСВ у ЈСОН алатка вам омогућава да конвертујете ваше ЦСВ датотеке у ЈСОН преко функционалног и једноставног корисничког интерфејса. Видећете два велика одељка чим дођете на њихову веб страницу; један за ЦСВ, а други за ЈСОН. Можете да видите промене у реалном времену у ЈСОН-у док мењате ЦСВ користећи ЦСВ оквир за текст. Поред тога, можете да отпремите своје ЦСВ датотеке и добијете ЈСОН у формату за преузимање.

Добијате неке основне опције промене сепаратора, рашчлањивања бројева, рашчлањивања ЈСОН-а и прилагођавања излаза као низове, хеш или минимизирање. Штавише, можете користити Флатфиле алат да бисте уградили функционалности ЦСВ у ЈСОН алатку унутар веб апликације.

ЦСВ Линт

ЦСВ датотеке обично садрже огромне количине података и увек би требало да их проверите пре него што их унесете било којој апликацији. Услужни програм заснован на вебу вам омогућава да урадите управо то помоћу њиховог брзог и једноставног алата за валидацију ЦСВ-а.

Можете или да отпремите своје датотеке преко њихове веб локације или да додате везе у шему која описује садржај ваше ЦСВ датотеке. ЦСВ Линт врши темељне тестове на вашим датотекама и приказује опширан извештај, укључујући упозорења и структурне проблеме.

Обратите пажњу на то како је платформа пронашла потенцијалне грешке у нашој ЦСВ датотеци и затим је свеобухватно пријавила. Такође можете користити ЦСВ Линт Вебсервице АПИ да бисте уградили функционалности овог алата у вашу веб апликацију.

УлтраЕдит

Као што је горе поменуто, ЦСВ-ови су незграпни за читање и разумевање првенствено због изоштреног представљања података. Фиксна ширина је још један формат датотеке заснован на тексту који има за циљ да уклони ЦСВ датотеку одржавањем доследног размака између колона. Тхе УлтраЕдит алатка вам омогућава да конвертујете ваше ЦСВ датотеке у формат фиксне ширине или обрнуто кроз интерактивни кориснички интерфејс који реагује.

УлтраЕдит може лако да измени датотеке са хиљадама или чак милионима тачака података и прикаже резултате у року од неколико секунди. Добијате неке згодне опције за аутоматско скенирање целе датотеке и идентификацију ширине поља. Поред тога, можете да измените ширину поља знакова за раздвајање или да изаберете да игноришете знакове према вашим жељама.

ЦСВ Кит

Сви претходно поменути алати на овој листи били су или веб локација или апликација за преузимање, али нису ЦСВ Кит. ЦСВ Кит је скуп алата командне линије посебно прилагођен да све ЦСВ услужне програме стави под један кров.

Ево како можете да инсталирате ЦСВ Кит користећи командну линију:

sudo pip install csvkit

Неке корисне команде за овај услужни програм:

Претварање Екцела у ЦСВ:

in2csv data.xls > data.csv

Конвертовање ЈСОН у ЦСВ:

in2csv data.json > data.csv

Увези у ПостгреСКЛ:

csvsql --db postgresql:///database --insert data.csv

Претвори ЦСВ

Да ли сте уморни од алата који вам омогућавају само једну специфичну врсту конверзије? Зашто бирати различите платформе за сваку конверзију када имате Претвори ЦСВ на твоје спасење. Само за референцу, добијате опцију да конвертујете Фикед Видтх, ГеоЈСОН, ХТМЛ, ЈСОН, КМЛ, СКЛ, КСМЛ, па чак и ИАМЛ датотеке у и из ЦСВ датотеке.

Не само конверзије, већ добијате и прегледач, уређивач и изузетан асортиман алата за издвајање ЦСВ-ова из е-порука и УРЛ адреса. Алат ЦСВ шаблона је још један одличан додатак овој платформи који вам омогућава да креирате излазе на основу одређеног шаблона. Штавише, ЕДА алат и екстракција преко РегЕк функције чине га феноменалном понудом.

КССВ из Бурнт Сусхи

КССВ је још један сјајан услужни програм командне линије који вам омогућава да са лакоћом извршите индексирање, резање, анализу, раздвајање и спајање ваших ЦСВ датотека. Једноставне команде за извођење сложених операција су највећи УСП алата КССВ. Ево неких практичних команди у овом услужном програму са њиховим функцијама:

Цат – команда цат спаја ЦСВ датотеке по редовима или колонама.

Цоунт – Као што име сугерише, он броји број редова у вашој ЦСВ датотеци.

Учесталост – Ручна израда табеле фреквенција изгледа као гњаважа, али не када имате команду за фреквенцију. Можете креирати табеле учесталости за сваку колону користећи ову команду.

Обрнуто – Ово вам помаже да обрнете редослед свих редова у ЦСВ подацима.

Питате се како да инсталирате КССВ алат на своју машину? Користите следећу команду да бисте наставили са инсталацијом на мацОС Хомебрев:

brew install xsv

Користите следећу команду за мацОС МацПортс:

sudo port install xsv

Модерна ЦСВ

Коришћење услужних програма командне линије или алатке засноване на веб локацији је у реду, али велики део корисника воли искуство са табелама. Модерна ЦСВ ради управо то тако што вам омогућава да мењате своје ЦСВ датотеке на Виндовс, Мац и Линук-у са искуством налик у табелама. Искуство уређивања је слично Екцел и Гоогле листу са нетакнутим свим функцијама заснованим на ГУИ.

Најбољи део овде је подршка за више редова и колона за сваку операцију. Штавише, добијате и јединствене пречице на тастатури за скоро сваку операцију коју обављате користећи Модерн ЦСВ алат. Још један велики УСП овог услужног програма је да подржава огромне количине података док неприметно обавља све операције.

Будите ЦСВ

Као Цонверт ЦСВ, Будите ЦСВ је скројен да подржава различите конверзије усредсређене на ЦСВ датотеке. Бе ЦСВ је мултифункционална алатка која садржи скоро све главне конверзије везане за ЦСВ датотеке. За почетак, можете да конвертујете своје ЦСВ датотеке у табеле, линије, КМЛ, КСМЛ, ИАМЛ, ТКСТ и још много тога. Конвертовање ЦСВ датотека у ХТМЛ табеле или линије је огроман задатак ако се ради ручно, али услужни програм Бе ЦСВ ради као шарм.

Услужни програм такође подржава конверзију уназад из табела, КСМЛ, ИАМЛ, ЈСОН, СКЛ и више у ЦСВ датотеке. Постоје и неки практични алати као што су ЦСВ прегледник и алат за транспоновање. Алат за гледање може сортирати и променити величину колона, између осталих згодних функција.

ЦСВ Екплорер

На овој листи смо представили бројне сјајне ЦСВ уређиваче алата, али ЦСВ Екплорер је зарез изнад свих њих када је у питању једноставност и ефикасност. Супер-једноставан кориснички интерфејс са могућношћу обављања сложених операција на милионима редова чини га изузетним ЦСВ уређивачем који свакако треба да проверите. Да, добро сте чули! Алатка ЦСВ Екплорер може да обради до милион редова из једног ЦСВ-а и беспрекорно изврши сваку операцију у књизи.

Друга сјајна понуда ЦСВ Екплорер-а је његова једноставност; можете претраживати, филтрирати, претраживати и манипулисати подацима чак и када имате милион редова на располагању. Штавише, можете да исцртате податке и графиконе користећи ЦСВ податке или да извезете податке у други софтвер за прорачунске табеле као што је Екцел.

ЦСВ увозник

Да ли поседујете веб апликацију и планирате да у њој направите опцију увоза ЦСВ-а? ЦСВ увозник може бити савршен избор за вас, а све захваљујући свом савршеном искуству отпремања које служи корисницима. Прављење прилагођеног увозника ЦСВ-а је довољна мука за значајно малу функционалност. Поврх тога, одржавање техничких проблема са руковањем кодом уз обезбеђивање пристојног корисничког искуства су ствари којих се сваки програмер апликације плаши.

ЦСВ увозници вам омогућавају да додате функцију увоза у своју апликацију без проблема. У ствари, не морате чак ни да знате техничке детаље писања кода да бисте користили овај услужни програм без кода. Коначна имплементација ради у једноставном процесу у четири корака; дозволите корисницима да изаберу датотеку, мапирају колоне, провере податке и пошаљу. Поред тога, можете прилагодити правила верификације и дефинисати модел података у складу са вашим потребама.

ЦСВ Цонвертер из Тект Цомпаре

ЦСВ Цонвертер је веб апликација која вам омогућава да конвертујете своје ЦСВ датотеке у друге формате. Овај услужни програм подржава све главне формате као што су ТСВ, СКЛ, ГеоЈСОН, ЈСОН, Тект, ХТМЛ, Маркдовн и још много тога. Можете одабрати да отпремите, налепите или унесете УРЛ својих ЦСВ датотека у кориснички интерфејс веб локације. Поред тога, можете прилагодити улазну ЦСВ датотеку и излазну датотеку према одговарајућим опцијама.

Најбољи део услужног програма је то што он никада не чува ваше податке након успешне конверзије. Међутим, можете изабрати да делите конвертоване датотеке директно преко овог услужног програма, али запамтите, ако ово урадите, креираћете копију ваше датотеке на серверима Тект Цомпаре.

Закључак

Будући да је срце бројних база података широм света, ЦСВ је прилично популаран формат за складиштење података. Горњи чланак дели неке од најбољих алата који вам омогућавају да с лакоћом конвертујете, форматирате и потврдите своје ЦСВ датотеке. Поред тога, алатке као што је ЦСВ Импортер вам омогућавају да имплементирате функцију увоза у своје веб апликације.

Сада можете да погледате ЈСОН алате за рашчлањивање, форматирање и валидацију.