11 најбољих платформи за продају ваших имена домена

Имена домена су ових дана у бесу да развију присуство на мрежи. С обзиром на ово, продаја имена домена је уносна инвестиција. Али држите се!

Продаја имена вашег домена може бити застрашујући задатак, јер је кључно узети у обзир аспекте који максимизирају видљивост, поузданост и погодност трансакције док бирате платформу за продају вашег домена.

Међутим, не брините!

Да бисмо вам помогли на путу проналажења поуздане платформе и тржишта за продају имена домена, припремили смо овај посвећени чланак за вас. Овај чланак се првенствено фокусира на листу реномираних тржишта и платформи које продају имена домена чине највећим успехом.

Штавише, ево табеле у којој можете брзо да погледате најбоље платформе за продају домена и тржиште!

Наслов

Опис

Истражите

Широка мрежа, дизајн прилагођен кориснику, праћење до 100 домена.

Намецхеап

Сигурно плаћање/трансфер, приступачне цене домена.

Професионални саветници, разноврсни огласи, проверена репутација, интегрисане услуге.

Седо

Глобални приступ, поуздана процена, безбедно плаћање/трансфер.

Афтерниц

Широк досег, брз трансфер домена, продајна подршка 24/7, убрзање продаје.

БрандБуцкет

Брендирани домени, визуелно брендирање, имена усклађена са трендовима.

НамеПрос

Заједница фокусирана на домен, умрежавање, дискусије о куповини/продаји.

Скуадхелп

Продаја фокусирана на брендирање, дескриптори генерисани вештачком интелигенцијом, такмичења у именовању.

Изнад.цом

Вертикална стручност, јединствено обећање, паметне тактике брендирања.

Ефти

Осигуран ССЛ-ом, без провизије, увид вођен подацима, беспрекорно ангажовање.

Слободно тржиште

Тржиште прилагођено корисницима, лако прегледавање/претрага.

Неколико корисних савета пре него што продате свој следећи домен!

Користите паметне стратегије које наглашавају вредност вашег домена и привлаче потенцијалне купце да га продају по највишој могућој цени. Ево неколико идеја за размишљање:

Истраживање и евалуација

Да бисте открили тржишне трендове и референтне цене, почните гледањем упоредивих трансакција на домену. Користите алате за процену домена да бисте одредили поштену тржишну вредност вашег домена на основу варијабли као што су кључне речи, дужина и значај нише. Домени по повољним ценама привлаче озбиљне купце.

Истакните јединствену вредност

Откријте и привуците пажњу на посебне карактеристике вашег домена. Представљање његове карактеристичне вредности помаже у убеђивању потенцијалних купаца. Било да је та вредност име које се памти, моћне кључне речи или специјализовани значај.

Флексибилност у преговорима

Иако је важно поставити поштену цену, будите спремни на компромис. Ако купци верују да ваш домен вреди, могли би бити спремни да плате додатно. Преговарајте с поштовањем и ефикасно како бисте дошли до обострано корисног аранжмана.

Направите професионалну листу

Напишите задивљујућу листу која садржи сажето, јасно објашњење предности и потенцијалних примена вашег домена. Може да побољша и учини купце привлачнијим додавањем висококвалитетних фотографија или дизајна логотипа.

Изаберите тачну публику

Обавезно циљајте потенцијалне купце који би могли да сматрају да је ваш домен изузетно пожељан. Користите одговарајуће хасхтагове и кључне речи. Такође, учествујте у онлајн форумима где можете да разговарате о теми вашег домена.

Успоставите кредибилитет

Успоставите кредибилитет тако што ћете понудити релевантне детаље о позадини, власништву и свим повезаним заштитним знаковима вашег домена. Када су купци сигурни у интегритет трансакције, спремнији су да плате премију.

Професионална презентација

Понашајте се професионално када преговарате и комуницирате. Одговарајте на питања чим се појаве, дајте додатне детаље када их питате и понашајте се пристојно у сваком тренутку.

Истакните Потенцијални РОИ

Покажите како ваш домен може помоћи купцу у постизању њихових корпоративних циљева. Представљање повраћаја улагања може подржати вишу цену, било да се ради о повећаном брендирању, релевантности кључних речи или будућем саобраћају.

Користите тајминг

Узмите у обзир сезонске и тржишне трендове. Ваш домен може добити већу пажњу и постићи вишу цену ако одговара тренду или сектору у развоју.

Ексклузивност

Искористите ексклузивност или недостатак имена вашег домена — на пример, ако је то пожељан домен од једне речи — да бисте подржали вишу тражену цену.

Имајте на уму да су упорност и стрпљење неопходни. Можда ће бити потребно неко време да се пронађе савршени купац спреман да плати потребну цену, али коришћењем ових предлога и успешним показивањем вредности вашег домена повећавате своје шансе да добијете најбољу понуду.

  Како додати потпис е-поште у Гмаил

Следећа је листа најбољих платформи на којима продајете свој домен по профитабилној стопи.

ГоДадди

Познати форум за продају домена тзв ГоДадди Аукције дају људима место где могу лако да купују и продају имена домена. Као највећи регистратор на свету, платформа има приступ именима домена високе вредности која нису доступна нигде другде.

Као најјефтинија аукцијска кућа на свету, ГоДадди вам помаже да пратите до 100 домена од интереса!

Карактеристике:

 • ГоДадди Ауцтионс пружа значајну видљивост за домене захваљујући својој широкој мрежи купаца и продаваца.
 • Листама се може лако кретати због корисничког дизајна платформе, који такође нуди разне опције претраживања и филтрирања.
 • Потврђујући интегритет уноса, ГоДадди помаже корисницима да се осећају сигурније и имају контролу.

Ово је стандардна интернет аукција. Продавац утврђује почетну цену, понуђачи се такмиче, а највећи купац побеђује када време истекне. Можете изабрати да будете премијум члан ГоДадди-а, помоћу којег можете приступити напредним алатима за аукцију и развити своје вештине улагања у домен на следећи ниво.

Намецхеап

Жива заједница за продају домена тзв Намецхеап пружа приступачну платформу која подстиче приступачну комуникацију између купаца и продаваца домена. Домени за лицитирање укључују категорије популарних, затворених, ццТЛД-ова и СЕО-фриендли. Ако желите, можете прескочити лицитирање и инвестирати у домене „Купи одмах“.

Карактеристике:

 • Намецхеап је тржиште које неприметно повезује појединце који желе да купе или продају имена, промовишући живу заједницу.
 • Платформа даје приоритет сигурним методама плаћања и брзим процесима преноса домена како би обезбедила поуздано окружење.
 • Намецхеап-ове услуге процене домена дају продавцима проницљиве информације које им омогућавају да цене своје домене приступачно и успешно привлаче потенцијалне купце.

Ослањање на Намецхеап је савршено решење за продају имена домена са напредним опцијама и врхунским могућностима за вашу помоћ. Пре него што завршите са одабиром, препоручује се да размотрите његову цену.

Међутим, морате проћи кроз истраживање за сваки домен, као што су .цом, .нет до .дев или .ме, регистровати, обновити и стопе преноса, пошто се трошкови с времена на време разликују. Откријте узбудљиве кодове купона за домене и још много тога.

Флиппа

Смештен на раскрсници дигиталне трговине, Флиппа појављује се као динамично чвориште где се купци и продавци домена спајају на виртуелном тржишту. Флиппа користи напредну технологију да упореди продавце са професионалним саветницима, обезбеђујући брзу продају, високе цене и ниске трошкове.

Њихова напредна радна снага ће вам помоћи у проценама пословања, продаји документације, максимизирању интересовања купаца и инвеститора и управљању током трансакција.

Карактеристике:

 • Флиппине листе домена су различите колико и људи који их користе, а сваки представља мали део интернетског калеидоскопа.
 • Узбуђење супротстављених трговања у аукцијском стилу у комбинацији са привлачношћу брзих трансакција „Купи одмах“ проналази миран дом у свом загрљају.
 • Кроз детаљну истрагу, Флиппа ствара уточиште поверења где су квалификације и интегритет добављача у складу.

Шетња кроз Флиппа открива различите области које обухватају читав спектар, као и обећање флексибилних продајних стратегија и бедем проверене репутације. Такође, Флиппа је платформа све-у-једном која пружа брзе увиде у бенчмаркинг, директан приступ подацима, алтернативе анализе, правне услуге, финансије и интегрисане услуге плаћања.

Седо

Пружање несметане комуникације међу купцима и продавцима на живописном онлајн тржишту, Седо је врхунски форум за продају домена.

Њихови стручњаци за домене редовно производе сопствене аукције са доменима изузетно високог квалитета. Уз најизразитију двомесечну ГреатДомаинс аукцију, домени „Купите одмах“ се продају до три пута брже од других продајних алтернатива. Продајте своје вредне домене уз помоћ искусних посредника домена.

Карактеристике:

 • Са корисничком базом која се протеже широм света, Седо нуди неупоредив приступ потенцијалним купцима свуда.
 • Продавци могу успоставити најбоље цене и преговарати са поверењем захваљујући поузданом вредновању домена и алатима за преговарање.
 • Седо ставља велики приоритет на сигурно плаћање и процедуре преноса домена, изграђујући поверење између свих страна.

Са почетном страницом или излогом категорије, ваш домен ће добити највећу пажњу купаца. Захваљујући глобалној продајној мрежи од преко 650 партнера широм света, повећајте своју изложеност и приходе трипут. Штавише, за послове закључене ван тржишта, Седо пружа признату услугу преноса домена.

Афтерниц

Као добро познат форум за продају домена, Афтерниц пружа снажну платформу која ефикасно повезује купце и продавце домена. Можете једноставно зарадити новац тако што ћете огласити свој домен за продају на овој платформи.

Афтерниц пружа стручне савете продајног тима како бисте повећали своју продају. Поред тога, ако наведете свој домен, добићете 24*7 продајну подршку.

  Како избрисати Нетфлик колачиће на Андроиду

Карактеристике:

 • Афтерниц-ова веза са ГоДадди-ом и другим партнерским мрежама обезбеђује широк домет, излажући домене разним могућим купцима.
 • Услуга Фаст Трансфер платформе убрзава процес продаје омогућавајући брзе промене у власништву над доменом.
 • Афтерниц-ова посвећеност корисничкој служби гарантује професионално саветовање током целог процеса продаје, обезбеђујући беспрекорне трансакције и одговарање на питања.

„Убрзање накнадне продаје“ вам омогућава да остварите кључне предности продаје и максимизирате зараду од улагања у име, омогућавајући вам да брзо продате домене. Просечне продајне цене ваших домена могу порасти за 20%.

За оне који траже платформу са великом мрежом партнера, брзим услугама преноса и темељном подршком, истраживање Афтерниц-а је мудар потез.

БрандБуцкет

БрандБуцкет је најсавременија платформа која је специјализована за брендирана имена домена направљена посебно за корпорације и стартапове.

Нуди прилагођена имена брендова, креативну интеграцију логотипа и стручно курирање. Платформа воли имена која су једноставна за изговор и имају неколико варијанти правописа.

Карактеристике:

 • БрандБуцкет помно бира групу имена домена која се могу брендирати, пазећи да сваки од њих буде посебан код потенцијалних купаца.
 • Платформа се разликује по томе што омогућава купцима да визуализују свој бренд комбиновањем логотипа са именима домена. Ово помаже у визуелизацији идентитета бренда.
 • Уз подршку групе професионалаца за именовање, БрандБуцкет обезбеђује имена домена која су у складу са тренутним тржишним трендовима и успешним тактикама брендирања.

БрандБуцкет може имати неке јединствене називе брендова који не само да привлаче ваше циљно тржиште, већ и повећавају утицај и свест о вашем бренду. Њихово тржиште промовише брзе термине и понављајуће фразе које се не могу наћи у огромној бази података домена користећи редовну претрагу кључних речи. Поред тога, имају стално маркетиншко особље које се бави стварима као што су оглашавање, умрежавање и управљање партнерским програмом.

НамеПрос

Основана 2003. НамеПрос је добро позната и успостављена заједница и платформа за активности везане за домен. Овде људи који су заинтересовани за домене, било да су инвеститори, дизајнери или хобисти, могу да комуницирају, размењују знање и завршавају трансакције домена.

Карактеристике:

 • Води живахан форум на којем корисници могу расправљати о низу тема у вези са доменом, укључујући куповину, продају, развој и маркетинг. Ова стратегија коју води заједница промовише умрежавање и размену информација.
 • Пружа тржиште где корисници могу да истражују домене да би купили или дали своје домене на продају. Спроводе се и редовне аукције домена које нуде могућност куповине и продаје домена на аукцијски начин.
 • Нуди библиотеку материјала за учење, који укључује разговоре, чланке и водиче о разним темама у вези са доменом. Корисници могу да побољшају своје технике и стручност у предметима коришћењем овог скупа ресурса.

Платформа нуди живописно окружење у којем можете не само да обављате послове и учите, већ и активно доприносите будућем развоју тржишта домена. Са преко 1 милион чланова, НамеПрос је највећа светска заједница домена. Успоставите контакт са стручњацима, проширите своју мрежу и будите у току!

Скуадхелп

За појединце који траже нови приступ трансакцијама домена који глатко комбинује брендирање и продају домена, истражујући Скуадхелп је одлична одлука.

Скуадхелп, врхунски форум за продају домена, трансформише тржиште домена својом револуционарном стратегијом фокусираном на брендирање. Побољшајте своје резултате помоћу ефективне вештачке интелигенције, као што су дескриптори генерисани помоћу вештачке интелигенције једним кликом и аутоматска категоризација портфеља.

Карактеристике:

 • Скуадхелп нуди такмичења у именовању која одговарају компанијама са именима домена. Они су у складу са идентитетом њихове компаније, елегантно интегришући продају домена и брендирање.
 • Платформа олакшава сарадњу са стручњацима за брендирање, која омогућава продавцима да побољшају своје листе домена и тактике брендирања.
 • Бројни начини на које продавци могу да промовишу и рекламирају своје домене, укључујући листе са фиксним ценама и такмичења у именовању.

Повећајте проценат продаје тако што ћете укључити софистициране функције као што су повећање цена аутомобила и опције финансирања са учешћем. Повећајте свој проценат продаје тако што ћете укључити софистициране функције као што су повећање цена аутомобила и аранжмани на рате са учешћем.

Скуадхелп је убедљива платформа коју треба узети у обзир за заиста јединствено искуство домена, било да продајете име или тражите домен који је у складу са вашим пословањем.

Изнад.цом

Горе поменути форум за продају домена истиче се по свом јединственом методу спајања купаца и продаваца домена. Витх Изнад.цом‘с могућностима, можете приступити доменима који су стратешки усклађени са вашим циљевима, било да желите да купите или продате име у оквиру вашег пословања.

  5 најбољих провера компатибилности игара

Карактеристике:

 • Абове.цом је специјализован за називе домена за одређене секторе, што олакшава купцима и продавцима да циљају одређена тржишта.
 • Сајт садржи одабрани избор врхунских домена, од којих сваки има посебну комбинацију јединствености и обећања.
 • Алат даје купцима могућност да изаберу имена домена која идеално допуњују идентитет њиховог бренда. Ово подстиче беспрекорну заједницу карактера и суштине.

Корисници се подстичу да истраже Абове.цом због његове стручности у вертикалним секторима, одличног премиум каталога и изгледа за усклађивање бренда. Придружите се Абове.цом на путовању да бисте ојачали своје присуство на мрежи у својој специјалности. Ово се претвара у стварност комбиновањем специјализованих доменских решења са тактиком паметног брендирања.

Ефти

Ефти појављује се као најсавременија платформа за продају домена, пружајући инвеститорима и продавцима скуп динамичких алата за несметан пренос домена. Откријте простор у којем се брендирање и технологија спајају како би вам понудили могућност да свој портфолио представите елегантно и прецизно. Подешавање траје неколико секунди.

Направите прелепе одредишне странице за домене које поседујете и хостујте их на својој веб локацији или пошаљите купце на ССЛ обезбеђене одредишне сајтове без провизије на Ефти.цом или свом персонализованом домену.

Карактеристике:

 • Ефти пружа прилагођено тржиште домена које омогућава продавцима да изграде незабораван идентитет бренда који се допада потенцијалним купцима.
 • Платформа даје корисницима слободу да креирају сопствене продајне странице посебно за сваки домен, што побољшава искуство куповине и повећава ангажовање.
 • Нуди корисницима детаљне податке и увиде, омогућавајући продавцима да мудро одлуче и усаврше своју тактику продаје домена.

Откријте персонализовано тржиште, препознатљиве продајне странице и увид у Ефти заснован на подацима. Са активним чланством у Ефти-у, можете бесплатно понудити имена својих домена на продају на Ефти.цом, без наплате провизије. Са водећим технологијама у индустрији као што су Есцров.цом, ДАН.ЦОМ, ПаиПал, Стрипе, Тавк.то, итд., и Еффи’с Запиер конекција, можете турбо своје одредишне странице за продају и/или тржиште.

Слободно тржиште

Слободно тржиште је најсавременија платформа за продају домена која успешно повезује купце и продавце на онлајн тржишту прилагођеном кориснику. Ова иновативна платформа нуди бројне функције које имају за циљ да побољшају корисничко искуство и промовишу профитабилне трансакције.

Карактеристике:

 • Купци могу лако да претражују и траже имена која одговарају њиховим критеријумима. С друге стране, продавци су овлашћени да понуде своје домене са детаљним описима, фотографијама и експлицитним ценама.
 • Фреемаркет даје висок приоритет сигурности, што је осигурано његовим интегрисаним системом плаћања. Ово нуди безбедно окружење за све учеснике.
 • Олакшава целу процедуру уноса, маркетинга и куповине домена са својим корисничким интерфејсом.

Без сумње, свако ко тражи приступачну и ефикасну платформу за продају домена треба да погледа понуде Фреемаркет-а. Добијате средства да обављате профитабилне трговине преко Фреемаркета.

Фактори који утичу на цену куповине домена

 • Дужина домена и кључне речи – Кратки и незаборавни домени са релевантним кључним речима имају тенденцију да постижу веће цене. То је због њихових могућности за брендирање и оптимизацију претраживача.
 • Екстензије – Домени највишег нивоа (ТЛД), као што су .цом,.нет и.орг, често имају већу вредност од новијих или неуобичајених екстензија.
 • Брендабилност – Допадљива, једноставна за писање имена домена која су у складу са идентитетом компаније су вреднија јер чине да их људи лакше памте.
 • Жеља индустрије – На цене значајно утичу тренутни трендови и потражња индустрије. Популарни сектори или фразе могу повећати вредност имена домена.
 • Претходне поруџбине – Цене се заснивају на упоредивим продајама из прошлости. Висока цена продаје упоредивих домена указује на будућу вредност.
 • Старост и историја – Због њиховог трајања и могућих предности за рангирање на претраживачима, старији домени понекад имају већу вредност.
 • Перципирана вредност – Због њихове познатости и перципиране вредности, имена домена су повезана са добро познатим фразама, скраћеницама или акронимима. Ово може донети вишу цену.

ФАКс

Зашто су неки домени скупљи од других?

Због разматрања као што су дужина, кључне речи, проширење, способност бренда, потражња на тржишту, претходна продаја, саобраћај, итд., одређени домени су скупљи од других. Ови фактори утичу на вредност домена и његову способност да производи брендирање, онлајн саобраћај и приход.
Домени са кратким трајањем, релевантним кључним речима, популарним екстензијама као што је.цом и значајним потенцијалом за брендирање привлаче веће трошкове. Штавише, домени који су у складу са тренутним трендовима имају добру евиденцију о продаји и привлаче саобраћај.

Завршне речи

Кључ за ефикасну продају домена на тржишту имена које се стално мења је одабир праве платформе. Упамтите, узмите си времена и немојте журити са процесом продаје домена јер је процес у коме се одлука на основу информисаности показује најисплативијом.

Ако тражите јединствена тржишта, покушајте да изаберете неку од опција наведених у овом чланку. Ове платформе нуде алате и могућности, побољшавајући раст вредности домена. Уз бројне доступне изборе, истражите ове системе за успешну продају домена.

Следеће, где купити и продати онлајн пословање?